icon

Problémy s výchovou. Poraďte

stefisebidenis
13. okt 2011

Pomôžte, poraďte ak máte rovnakú skúsenosť.Mám 9- ročné dvojičky a 3- ročného synčeka, dcéra ma ani za svet nechce poslúchať. Stále sa to len stupňuje, úplne ignoruje moje slová, príkazy, zákazy, dokonca keď na ňu kričím už to s ňou ani nepohne. Niekedy sa rozplakala ale teraz už ani to nie.Večer jej kážem si pripraviť všetko do školy, bez mihnutia oka mi povie že má všetko a ráno jej ukladám do tašky potrebné veci na daný deň.Syn je oblečený, čaká pri dverách a ona behá holá lebo si niečo nevie nájsť " veď včera si povedala, že to máš prichystané".Ešte by ma zaujímalo aké povinnosti u Vás majú deti v takomto veku, či ja nie som dosť náročná, keď si sami musia upratať izbu, umytý riad odložiť, poutierať prach...

Strana
z4
stefisebidenis
autor
19. okt 2011

ahojte žienky, tak idem Vám napísať ako to u nás vyzerá po necelom týždni. Stefinka stojí pri dverách ráno ako prvá pripravená do školy 🙂 . Aspoň nejaké to zlepšenie 😉 .Stefinu izbu sme riešili takto, nebudem na ňu naliehať aby si urobila poriadok, ale kým ho nemá nemôže pozerať telku (minulý týždeň bez nej vydržala 3 dni). Dostala poznámky, dokonca 2. Jednu za vyrušovanie na hodine a druhú za nepripravenosť na hodinu 🙄 - trest: za každú jednu nedostane vreckové.

ralanka
28. okt 2011

@m.i.r.i dlhšie som tu nebola tak neviem či ti niekto odpísal ale knihu si môžeš objednať cez net na martinus.sk 😉

winipega
2. nov 2011

@stefisebidenis ahoj,no ako to citam to je o mojej 7 rocnej dcere pisane...a to ja od nej neziadam nic okrem toho aby si upratala izbu a nachystala sa do skoly.teraz zacala chodit do prvej a poviem ti je to horor,ja uz som z nervami v koncoch a to je len zaciatok novembra.ked ju posadim k uloham tak ona si kresli po stole po rukach kade tade len nepise to co ma do zosita! ja keby ju nenachystam do skoly tak ona ide s prazdnou taskou a este mi odvrkne no a? ja sa jej snazim pomahat,jasne ale myslim ze aspon toto by uz mohla zvladnut.a zo skoly mi nosi same poznamky typu ze :uloha bola vypracovana na tabuli! a ona ju ma celu zle...tak som hovorila z ucitelkou a hovorila mi ze je velmi nesustredena na hodinach,zrejme budeme riesit psychologa ci nema ADHD.vsetky knizky do skoly su pokreslene,ona kasle na to,ona nedava pozor v skole ona si tam carbe radsej do knihy.a ked sa jej opytam co maju na DU tak povie nepamatam si...nepomaha ani krik ani na zadok ked dostane,ani ked nemoze k PC jej to nevadi...len ja som v koncoch.

stefisebidenis
autor
3. nov 2011

@winipega tak a my mamini to máme ťažké 🙄 u nás to začalo trošku neskôr , takéto problémy sme ešte v prvom ročníku nemali.Čítala som, že si mala problém s kývaním, že dcérke zakázala učiteľka. Podobné dačo sme aj my riešili ale ako Ti už radili tak rovno v riaditeľni, veď prečo nie keď oni si vedia rodičov zavolať do riaditeľne tak my máme také isté právo si to dovoliť. U nás sa to zlepšilo, síce máme zástupkyňu kamarátku a už si na naše deti žiadny učiteľ nedovoľuje, samozrejme keď sú s nimi problémy tak to riešime ale učiteľky si už nedovolia žiadne " hlúposti".Ja som mala problém s družinou, keď som išla pre deti do školy a dcéru (v druhom ročníku) som našla pred školou na chodníku, lenže ja som išla s krikom do školy a všetci sa zľakli, družinárka sa hneď ospravedlňovala...

winipega
3. nov 2011

@stefisebidenis hej zakazala jej to,co ma nesmierne nas...lo ale potom sme hovorili z muzom ze necham to zatial tak lebo ona by jej vedela fakt ublizit,to niektore ucitelky su hnusne...ale bude rodicko tak sa jej len slusne spytam ze preco nemoze.No a tiez som sklamana ze u nas to zacalo uz teraz,som myslela ze skola ju bude bavit dlhsie ako 2tyzdne,tesila sa tam a teraz toto ☹ Neviem si predstavit co bude dalej,uz teraz mam hrozu ked si pomyslim ze teraz maju aj ulohy lahke a co bude ked sa bude musiet viac ucit?? 😠 uz teraz je to psychiatria 😝

Strana
z4