Problémy so svokrou: Ako ich riešiť so svojím manželom?
Má tu niekto podobný problém so svokrou? Sme s manželom spolu 12 rokov a 12 rokov im dávam najavo, že nemám rada keď sa mi starajú do veci, čo a ako mám, okolo dcérky, teraz niesme doma, tak nám chodí pratať do bytu, nemám to proste rada, ale vôbec ma nerešpektujú, ešte ja som zlá lebo sa urazím, všetci vrátane manžela sa začnú zastávať že ona chce iba dobre. Manžel sa ma nikdy nezastane, vsetko rieši formou: nerieš, nechaj tak...a ešte on sa urazí lebo ja niečo poviem, lebo "mám držať hubu"
Ty nemas problem so svokrou. Ty mas problem s manzelom. Keby on bol normalny a bola si unho Ty a dieta na prvom mieste, svokru v pohode usmerni.
vezmem kluce manzleovi na rovinu poviemm ,nech je radsej nestranny ako debil ale taktiez neziadaj svokru o akukolvek pomoc... ries si veci sama ...
Teda aj moja svokra je taka, ze najradsej by druhym rozkazovala, ako maju dychat. Ale upratovat bez mojej priltomnosti by prisla iba raz🤯
@adri_24 to čo opisuješ nie je problém so svokrou ale s mužom on sa ťa 12 rokov v ničom nezastal a ti to tolerujes
@sima234 aj moji svokrovci majú kľúče od nášho domu aj my od ich, kebyže náhodou sa niečo stane a veru už sa stalo asi 2x že nás museli prísť odomknúť keď nás mačka vymkla na záhrade. Ale nechodíme si len tak do domov bez ohlásenia a našej prítomnosti
@13uzivatelka11 lenze ona ma so svorou problema beah jej po byte-preto otazka oreco ma este stale kluce je opodstatnene-kym tvoja odpoved uplne mimo temu
Mala si si hranice nastavit hned. Co uz teraz po 12 rokoch. Nikto ta brat vazne nebude.
@adri_24 budem písať rovnako, ako vyššie komentáre, tu je veľký problém, že sa teba muž nezastane. Ja žijem rovnako, moja svokra nemá na mňa pekné meno a vždy mne dá najavo, ako nie som podľa ich predstáv. Ale tu je môj manžel, čo ich veľmi rýchlo uprace. Aj na nedávnej oslave, si myslela, že ju nepočujeme, ako o mne hovorí rodine, ale manžel to započul a pred všetkými ju riadne zvozil. Chvíľu je kľud a potom sa situácia opakuje, a neuvedomuje si, že takto pomaly prichádza o syna. Manžel vidí, ako sa snažím aj najprv jej škaredých slovách na moju osobu, volám ju k nám na obed, nosím jej nákup z mesta, aby nemusel ona chodiť. Minule som ja s ňou utekala na pohotovosť, lebo nemal ju kto zaviesť a nemusela som. Stále si hovorím, neznížim sa jej úroveň
A co cakas po 12tich rokoch? V prvom rade si ries muza, to je primarny problem, ze zlahcuje situaciu a nevie sa ta zastat
Nie nemáme to takto ,mne keby sa niekto doma do niečoho staral ,tak sa tam už nedostane
Popros muza, nech jej odkaze, ze nechces, aby ti robila "dobre", nech si robi dobre sama sebe, ze ty si tiez sama urobis dobre no a o vsetkych bude dobre postarane. Ak to muz nedokaze (ach jaj) tak jej to povedz sama a popros si kluce naspat, pre istotu, keby zabudla komu ma robit dobre. S usmevom a cokoladkou.
@13uzivatelka11 lenze ona ma so svorou problema beah jej po byte-preto otazka oreco ma este stale kluce je opodstatnene-kym tvoja odpoved uplne mimo temu
@anonym_f54ae7 tak že aj oni im možno dali kľúče kvôli niečomu, podľa mňa je fajn že niekto blízky má náhradné kľúče. To čo už robí svokra je druhá vec, ako to tu bolo spomenuté, problém je hlavne manžel, že jej nevysvetlí a nezastane sa manželky... Keď si svokru neuprace muž, bude sa do nich starať či bude mať alebo nebude mať kľúče.
normálne by som na sprosto objednala niekde dildo a postavila ho na nočný stolík v čase, keď tam “príde upratovať”, keď už jej po tomto nezasvieti, tak jedine odstahovat sa. a mužovi aby zaplo by som išla upratať niečo čo z duše neznáša keď mu poprehadzujem-upracem, napríklad takú garáž a tiež mu povedala že “ved len dobre som chcela, tak ako svokra”
@adri_24 Že svokra chce dobre??? To ťažko.Tomu sa hovorí pekný dôvod.Skutocny dôvod je že nemá sebavedomie a sebahodnotu.A to " bolí" .Ako náplasť alebo " analgetikum" na túto bolesť menejcennosti používa MOC A KONTROLU nad tvojím bytom, dcérou a celkovým životom.
Samozrejme, že sa brániš,lebo si normálna.Lenze v jej chorom myslení ide vzorec: keď ustupim, nebudem mať na kom si dokazovať svoju hodnotu a všetci budú vidieť, že som neschopná a neuzitočná .
Tak ťa začne kritizovať, ponižovať a urážať,lebo jej choré myšlienky jej hovoria: keď ju ponizis,ona bude menej a ty budeš ' viac " , budeš hodnotná, budeš niekto.Je to šialené zmýšľanie.
Muž je od prírody nastavený tak, že chce mať pohodu a pokoj.Ako dobre v poriadku,ALE NIE ZA CENU, ŽE POUŽIJE TEBA, vlastnú manželku ako obetného baranka,aby on mal pokoj.On nebol zvyknutý mame odporovať.Ale jedna vec je mať rodičov v úcte a druhá vec,byť ich otrokom
Si normálna žena,matka, manželka,bojuj aj naďalej za svoju slobodu, máš na to plné právo.Davaj hranice svokre,nedaj sa manipulovať tým, že sa svokra uráža, alebo vyvoláva v tebe pocit viny.
A s manželom to bude ešte na veľa debát.Hladaj články na túto tému,ako s ním komunikovať,ako mu ukázať, či by sa to páčilo jemu, keby niekto s tvojej rodiny chce mať moc a kontrolu nad jeho životom.
Poprípade pýtaj sa aj AI, poraď sa so psychológom ,alebo so niekým v tvojom okolí,kto prežil niečo podobné a poradil si s tým.
Nebude to ľahké,ale napriek ťažkostiam je cesta možná.
Držím ti palce.
@adri_24 Ja, keď počujem to známe 'ale ona to myslí dobre", tak mi naskočí koprivka. Ak niečo myslím dobre, tak to musí byť dobre aj pre toho druhého. Ak sa ta muž nezastane, musíš to riešiť sama, čiže normálne vypýtať kľúče. To čo má byť, že máš držať hubu..
Ked Vam uz tak ochotne chodi bez poziadania upratovat, tak by som jej povedala, ze ju teda cakam kazdu sobotu 9:00 - 12:00. Ze moze vycistit zachody a pozehlit a aj ruru moze vyglancovat. ked tak hrozne tuzi sa starat o domacnost, kde ju netreba. A Vy si chodte kazdu sobotu na vylet alebo aspon na prechadzku a kolac. A ked sa ohradi, ze ci je ona sluzka, tak ze reku ona chodi sama nasilu k Vam upratovat, tak ked po tom tak hrozne tuzi, nech to robi aspon vtedy, ked o nej viete a nie ako zlodej sa vlupavat do bytu potajomky.
Kľúče keby sa niečo stalo, môžu mať aj susedia, nie svokra ktorá všade ocha svoj rypak..
Treba upratať muža, ten je ústredným problém a až potom svokra.

@adri_24 prečo má kľúče od bytu?