icon

Problémy v manželstve

30. mar 2025

Ahojte. Prosim o Vas nazor, pohlad na situaciu u nas. Sme manzelia 11 rokov, mame 2 deti. Fungujeme ako rodina, on je dobry otec, dokaze sa postarat. Ale nas vztah ochladol, ja nedokazem vygumovat z hlavy hadky, skarede veci co mi povedal, je ziarlivy, stale ma upodozrieva ze niekoho mam v robote (nemam, s nikym si nepisem), vonku chodim s kamoskami mozno 3x do roka...v hadke mi nada vulgarne, parkrat ma v hadke vyhnal z domu. A co je najhorsie dokaze sa so mnou nerozpravat aj 3 tyzdne. Pred pol rokom sa urazil, ze som bola na firemnej akcii s kokegynami hore do 3tej, ze co sme tak dlho robili ( boli sme tam na 1 noc , bolo to skolenie), nebavil sa so mnou 3 tyzdne...teraz sa na mna urazil, lebo som nechcela sex ( nie som stroj, ze ma vecer zapne a roztiahnem nohy)..zase mi vycita ze nieje sprosty, ze si mam ist za tym svojim, ze so mnou skoncil...zase bude ticho 2-3 tyzdne....ja to uz psychicky nedavam, nebavi sa so mnou cely den, ani ked sa pytam nieco ohladom deti. Keby ze nemame deti, uz s nim davno nie so...ked sa udobrime, dokaze fungovat dalej, ja to mam stale v hlave, staviam si mur krorym sa mi vzdaluje. Nikdy sa mi neospravedlnil za nic, co povedal. Ja by som najradsej odisla, ale nemam kam, jedine do podnajmu, deti so mnou na byt nepojdu - nechcu. ByByvame v dome, mame

Strana
z4
autor
31. mar 2025

@enmery ale ja viem, ze jeho spravanie v tomto nieje normalne. Aj som mu to x krat povedala. Ziadna zmena...on funguje normalne a 2-3x do roka ma takyto prepinak.

malary
31. mar 2025

Žiarlivosť. Chorobná.Takí väčšinou nájdu druhú. Neviem veľmi poradiť. Hoci tiché domácnosti máme i my. A niekedy dlhé. Áno aj 3 týždne. Veľmi to ubíja.
Pri takom človeku sa nikdy nevyvinis. Žiaľ. Hoci to všetko človek strpi, asi to nemá dovoliť. Resp si ľudská bytosť ktorá má tiež vážnosť a úctu. A że on tak robí a nemáš nikoho, skús nebyť skrytá šedá myš. Aj keď len by si vtedy plakala. Máš hodnotu ako človek i keď chyby máme. Kto ich nemá. Povedať mu, vieš čo, usporiadaj si to v hlave. Pretože som ľudská bytosť, a nemáš sa tak ku mne správať. Chceš ma zotrieť, ale hoci ma to ubíja, nepodarí sa ti to. Pretože nik nie je viac ani menej. Potrebujem mať aj čas pre seba ako každý. Keď ti na mne záleží,tak o tom porozmýšľaj, pretože takým spôsobom ti skončí každý vzťah. Nie len so mnou.
Držím palce, plne ti rozumiem. Na vzťahu musí furt pracovať. Keď nechce žiadnu poradňu abo čo, je to ťažké.

autor
2. apr 2025

@enmery on je vraj radsej ticho ako sa hadat. Nevieme sa normalbe porozpravat, lebo teraz je vsetko sama vycitka z jednej aj druhej strany.
Vcera prisiel ked som varila, objal ma, ze potrebuje moju podporu, ma problem v praci...odohnala som ho od seba, ze sa nechcem objimat, ze mna trapia nase problemy, ze ma to psychicky depta toto spravanie. Povedala som mu co sa mi nepaci, on mne tiez..moje city vzdy takto ochladnu, nie som ako chlap, ze si vrzne a problem odide. on ma svoju pravdu a ja svoju...tazko toto...zacarovany kruh..zase mi to prislo psycho, ako on vsetko robi pre nas, kvoli nam chodi na dovolenky s nami, a taketo vycitky. A ze ako budem vozit chalanov na treningy, ze heho mama nam pomaha s detmi...no citove vydieracky. Povedala som mu, ze je psychopat a vecer o 23 sa vzal kdesi a prisiel po pol hodine . Nepovedal kam ide, iba ze je psychopat, tak chodi v noci..ja som sa strasne nalakala ci sa nasim nieco nestalo, mali poobednu. Asi bol po dceru na vlak..ale s nim sa fakt neda komunikovat normalne.

pulcinella
2. apr 2025

a psychologicku pomoc ste vyhladali ano? nestihla som zaregistrovať, z toho vsetkeho co bolo povedane zatial. Lebo podla mna je potrebne, aby chodil na terapie, resp obaja aby ste si nasli terapiu. Sa mi zda škoda sa takto trapit a neviem ci po rozvode by ste sa tiež netrápili. Za tymto správaním mozu byt rozne zranenia, z detstva atd., treba na tom pracovať. Nie je to jednoduché, ale väčšinou to stojí za to.

pulcinella
2. apr 2025

Tiez mi napadlo, ze ak by ti psycholog potvrdil, ze manzel proste trpi riadnou poruchou osobnosti a nie je velka sanca na napravu, vtedy je vhodne rozmyslat nad odchodom. Ak by jeho spravanie bolo zvratitelne, je fajn sa pokusit na tom pracovat, ved manzelstvo je v dobrom aj zlom. Samozrejme, musi mat aj on a hlavne on zaujem na sebe pracovat..

autor
2. apr 2025

@pulcinella
@pulcinella nepojde k psychologovi

jennky13
2. apr 2025

autorka- uz sa ani ty nevies normalne rozpravat, si zranena a cely vas vztah si vlastne pochovala. Ak chces ist dalej, tak ty si potrebujes upratat svoje emocie , ci zostanete spolu alebo nie. Ak on nechce pomoc, vyhladaj ju sama pre seba.

autor
2. apr 2025

@jennky13 ja viem, tocime sa v kruhu a kazdy vidi tu svoju krivdu...vsetko ok, fungujeme normalne kym sa cosi nestane a potom nevieme komunikovat 😑

marsilea23
2. apr 2025

Tak navštív poradňu aspoň ty. Pretože manželstvo tvoríte obaja. Nič také zlé ti nepovedal, povedal ti, že potrebuje objatie, že to má ťažké v práci. Rozumiem, že nevieš na neho teraz reagovať, akoby neutrálne. Ale aj to, že si vôbec poviete čo vám je, je lepšie, ako mlčať. Oceň to, že ti to povedal. Pretože keď sa oceníte, poďakujete si, vytvoríte si prostredie dôvery a lásky.

marsilea23
2. apr 2025

Autorka, mohla by si prosím napísať súkromnú správu, niečo by som ti rada zazdielala❤️

enmery
2. apr 2025

@marsilea23 Toto je už druhá tvoja téma, kde radíš obeti sa ešte viac skloniť. Ty o psychológii vieš asi veľký prd. A najhoršie na tom je, že týmto môžeš regulárne ublížiť. Prosím Ťa, prestaň. Toto sa dá praktizovať v zdravom vzťahu a kvôli takému by ona nezložila zúfalo tému.

marsilea23
2. apr 2025

@enmery vieš čo tam píše? Že sa chová celý rok normálne a potom 2, 3x za rok má jej manžel takýto stav. Tak namiesto toho, aby spolu hľadali riešenie a pomoc, im radíš čo?

enmery
2. apr 2025

@marsilea23 Žena sa nikdy nehlási kvôli 2-3stavom. Ona si to ako obeť tak zabalí. On odmieta psychológa, poradňu. On problém nemá. Prosím Ťa, každým takým komentárom držíš nešťastnú ženu pri magorovi. Prestaň s tým.

autor
2. apr 2025

Dievcata nehadajte sa..vazim si kazdu jednu radu...my fakt cely rok fungujeme fajn aj spolu, s detmi..len ked pride nejaky problem, dopadneme takto a hrotime to obaja.

gribka1
2. apr 2025

A čo je vlastne ten problém? Že si bola mimo domu, príde na neho upodozrievanie, či čo sedí na nose? Akože mohla by si v tom čase užiť samu seba, ignorovať jeho tichú domácnosť. Uvidí, že ti to je jedno a ono by ti to aj reálne malo byť.

makodob
14. aug 2025

@anonym_autor tvoj manžel má psychickýa duchovný problém. Má traumy z detstva. Z týchto ľudí potom vyrastajú narcisti alebo manipulatívny žiarlivci. A teda žiaden lekár im nepomože, z tohto vie oslobodiť len Ježiš. Žila som s takým mužom a našťastie som spoznala Boha, ktorý ho z toho pomaly dostáva. Žiaľ, ak sa nevydáš mojou cestou, tak ten muž zničí teba a aj deti. Nemože byť dobrý otec, ak haní ich vlastnú matku pre ich očami. Toto ich formuje na celý život.

cacianka
15. aug 2025
@marsilea23

Tak navštív poradňu aspoň ty. Pretože manželstvo tvoríte obaja. Nič také zlé ti nepovedal, povedal ti, že potrebuje objatie, že to má ťažké v práci. Rozumiem, že nevieš na neho teraz reagovať, akoby neutrálne. Ale aj to, že si vôbec poviete čo vám je, je lepšie, ako mlčať. Oceň to, že ti to povedal. Pretože keď sa oceníte, poďakujete si, vytvoríte si prostredie dôvery a lásky.

@marsilea23 nič zlé jej nepovedal ?! neustále ju uráža, vyčíta, žiarli, podozrieva či dokonca je presvedčený že niekoho má a stále jej vyhadzuje na oči že má ísť za ním. mlčí celé dni, trestá ju pasívno-agresívne tichom nechce sa v kľude porozprávať, dokonca ju vyhadzoval z domu, a to ked on "potrebuje odrazu objatie, lebo má v práci problémy ", tak sa má ona sama vypnúť, otočiť a zahodiť jeho urážky , agresiu a ísť ho objímať ?! kde bol dovtedy, prečo neriešil dovtedy ? keď ona potrebovala komunikáciu a objatie, prečo jej nadával a utiekol ?
máš to nejako pomýlené, teba keby muž vyfackal, lebo si napr. neuvarila polievku šošovicovú ale fazuľovú, tak ho objímeš a budeš čičíkať, že počkaj zlatíčko 10 minút, uvarím ti šošovicu....

anonym_d183f8
15. aug 2025
@marsilea23

@enmery vieš čo tam píše? Že sa chová celý rok normálne a potom 2, 3x za rok má jej manžel takýto stav. Tak namiesto toho, aby spolu hľadali riešenie a pomoc, im radíš čo?

@marsilea23 na MK stále rádia ženy rozvod. A stále tie isté ,- rozvedené.

som_realistka
15. aug 2025
@anonym_d183f8

@marsilea23 na MK stále rádia ženy rozvod. A stále tie isté ,- rozvedené.

@anonym_d183f8 tak, ked nepomoze dohovaranie, prosby, nechce navstivit poradnu, co by si radil Ty? Ja by som mu dala ochutnat jeho medicinu. Nerozpravas sa so mnou? Dobre. Budem ticho aj ja. Do SMS mu napisem co ma v domacnosti urobit a hotovo. Navarim len detom, operiem len detom a nie ze ja odidem zo spalne, pojdem kludne do svojej postele a ked sa mu nebude pacit, vykopnem na gauc jeho. A bez debat. Idem s kamoskami von, nepytam sa, oznamujem. Lenze autorka toto psychicky neda. Ona sa mu ide vzdy ospravedlnit a prisposobuje sa, a on je na koni. Keby dostal virtualnu cez hubu tak by sa zacal inak spravat.

cacianka
15. aug 2025
@som_realistka

@anonym_d183f8 tak, ked nepomoze dohovaranie, prosby, nechce navstivit poradnu, co by si radil Ty? Ja by som mu dala ochutnat jeho medicinu. Nerozpravas sa so mnou? Dobre. Budem ticho aj ja. Do SMS mu napisem co ma v domacnosti urobit a hotovo. Navarim len detom, operiem len detom a nie ze ja odidem zo spalne, pojdem kludne do svojej postele a ked sa mu nebude pacit, vykopnem na gauc jeho. A bez debat. Idem s kamoskami von, nepytam sa, oznamujem. Lenze autorka toto psychicky neda. Ona sa mu ide vzdy ospravedlnit a prisposobuje sa, a on je na koni. Keby dostal virtualnu cez hubu tak by sa zacal inak spravat.

@som_realistka radila by ako makob včera 9,04, že ju má nasledovať, len ju a sledovať ježiša a zááááázrak sa stane. svet sa na riť obracia a henten hriešnik sa prevtelí do archanjela Manžela 😵

Strana
z4