icon

Prvé rande. Kto by mal platiť?

27. jún 2020

Ak muž je iniciátor stretnutia a idú do kina a na večeru kto by mal podľa vás platiť? Muž, žena alebo napol? A je podľa vás ok ak muž sám iniciatívne povie že kino zaplatí, večeru platí žena?

larisalarisa
28. jún 2020

Platí muž

autor
28. jún 2020

@majkeel Tak program navrhol on, za mňa mohla byť aj len kofola alebo káva. Ja som si uvedomila, že je to náročnejšie finančne, preto som mala na úplnom konci v pláne vytiahnúť peňaženku a prispieť mu aspoň výškou útraty za mňa plus niečo z ceny vstupenky a nechať na ňom či zoberie alebo nie. Keby zobral, beriem to ok, keby nie tiež ok.
Ale riešiť to hned na začiatku a mňa nechať zaplatiť to drahšie mi ok nepríde ked prvé rande a ked on pozýval. Byť ja chlapom, prepadnem sa od hanby. Pre ženy je aj toto podstatné, lebo ked chceš s niekým rodinu, tak finančne tá žena vždy ťahá za kratší koniec a teda muž by nemal až tak sedieť na peniazoch a šetriť na partnerke, deťoch, mať s niekým rodinu neznamená len že budú mať sex, doma upratané, navarené, že majú s kým chodiť niekde do kina, ale aj že to ide do financií a takéto vyčleňovanie od začiatku je divné. A to som taká, čo chcem byť ako tak nezávislá a nevyciciavať len muža, ale zase odtiaľ potiaľ.

autor
28. jún 2020

Ja som vyrastala pri otcovi, kde boli financie rozdelené, dával na mňa 500sk, ked bola mama doma, lebo bola po operácii tak ostal doma aj on, aby nemala na neho nejaké požiadavky, mal staré stravné lístky koncom roka, ale odmietol aby sa za ne kúpilo jedlo na Vianoce, mame ked bola na rodičáku vykrikoval že koľko platila v obchode, pričom kupovala len jedlo na varenie a jemu kopu pív a tak by som mohla pokračovať. A to ma naučilo, že nechcem byť závislá od muža, ale zároveň aby mi pri takýchto čo strážia každé euro rozsvietila kontrolka, lebo v takom niečom ako mala mama žiť nechcem.

evamarek77
Autor odpoveď zmazal
hopsadobrandejsa
28. jún 2020

Dnes je ina doba.....kazdy ma vlastne problemy a kazdy prioritne pozera sam na seba.

Netreba mat zbytocne ruzove okuliare. Rozvodovych konani sa kona celkom dost, potom existuju ludia ( muzi aj zeny ) ktory vztahy neriesia alebo nemaju zaujem zakladat si rodinu a potom ostavaju ti, ktori nie su povazovani za vhodnych partnerov.

Kedysi bola doba tazsia. Moji dedkovci vychovali 6 deti v povojnovych casoch ked sa krajiny zdvihali zo zeme po vojne, rodicia zasa v case komunizmu ked sa tiez vyskakovat nemohlo.

Nasa generacia je napr plna ludi ktori su zahladeni do seba. Ja osobne sa divim, ze je niekto este prekvapeny, ze maju ludia problem randit. Dnes aj priemerne vyzerajuce dievca ma na instagrame stovky ci tisice followerov. Samozrejme, ze im pride dvorenie od jedneho muza ako nedostatocne ked na insta ju vsetci ospevuju aka je krasna.

Aplikacie Vam nicia moznosti najst si kvalitneho, stabilneho partnera. Dnes muzi nevidia dovod sa viazat pretoze sex dokazu dosiahnut aj bez toho aby so zenou museli mat vztah.

Ak muz hladi len na peniaze tak treba zistit aj dovody preco tomu tak je a nie hned tvrdit, ze je zgrlos. Jak sa vravi "bez penez do kseftu nelez". Ak tvoj napadnik riesi peniaze a to ste ledva boli na rande tak zrejme to rande dobry napad nie je.

Ak nemam peniaze aby som si mohol dovolit randit tak radsej nerandim. Mne osobne by bolo neprijemne ak by sa na mna zena pozerala ako na chudaka len preto, ze nezarabam tak ako si to ona predstavuje alebo, ze sa musi prehnane uskromnovat kvoli mne. V tom pripade by som radsej ostal single nez aby som mal pocit, ze som niekomu na pritaz.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
ivik4
28. jún 2020

Samozrejme ze ked Ta muz pozve na rande tak plati .. To by bol dobry blbecek keby nie 😎

lucy2712
28. jún 2020

Určite by mal platiť muž, to bez debaty. V tomto som stará škola a myslím, že ak muž o ženu stojí, tak s tým nebude mať žiaden problém. Veď muži vždy boli živitelia rodiny.

lucy2712
28. jún 2020

@majkeel Ty si sám, však?

ig8r
28. jún 2020

Nazaplaťte nikto, utečte za kríčky, zaplieskajte si tam a rande bude romantikuš 😀

ig8r
28. jún 2020

@larisalarisa platiť si nechávajú len kefy

strigonn
28. jún 2020

Platí vždy muž... Stará skola

strigonn
28. jún 2020

Kto by chcel vidieť mužskú zlato kôpku pošlem foto ex frajera 🤣🤣 ona ho všade vozí, všetko mu platí, Stará sa o neho ak v bavlnke a on ju za to párkrát do mesiaca vyprší a vzájomná spokojnosť 🤣🤣🤣🤣🍀

ig8r
28. jún 2020

@strigonn aspoň aj ty si bola ním dobre prášená a vzájomná spokojnosť ☺️

katka1981
28. jún 2020

Mne to pride ozaj divne aby muz zahlasil, ja zapltim to a ty to. Vzdy som mala priatela, kt. chcel platit, ja som bola vzdy taka, ze som si chela platit sama svoje. Ale keby bol lakomec, dovidenia.

wienna
Autor odpoveď zmazal
prokat
28. jún 2020

my sme mali “ prve “len prechadzky so psikom pri smetiakoch - teraz sim sa nastahovala , potom ma pozval do kina , cakal na listky a kedze bola velka rada aj na obcerstvenie tak som sa spytala co si da a prestupila do tej druhej rady .. takze sme boli fifty fifty

sardinka32
28. jún 2020

Kto pozýva, platí. Kedysi, moje skusenosti, chlap by sa od hanby prepadol, ak by platila zena. V dnesnej dobe - pohodlnosť chlapa, emancipacia zien, uz to take jednoznacne nie je. Moja rada...ak uz teraz je vypocitavy a navyse Ta necha platit viac, druhe rande by nebolo. Ale to som ja. 🙂

sono2
28. jún 2020

Jednoznačne muž

strigonn
28. jún 2020

@ig8r som muž 🤣🤣🤣🤣

charliee1980
28. jún 2020

🤦🏽‍♀️ Ja by som to zaplatila, ale uz by bol naveky zablokovany v mojom tel 😂

charliee1980
28. jún 2020

@sardinka32 To je sice pravda, ake stale plati nejaky bonton, ci....?

ivky
28. jún 2020

Vpohode, vzala by som ho na hot-dog ;) A aj by som podpichla ze teraz sme si kvit :D

vevesh
28. jún 2020

Ako keby to takto dopredu vydelil, tak by som na rande nesla🙈i ked zazila som uz aj take "pozval by som ta, ale nemam na to..."🤣🙄bdw. moj muz doteraz nikdy, ale nikdy ma nenechal a ani nenecha zaplatit , ked sme spolu (ani nakup pri pokladni)....

vilma7
28. jún 2020

Zažila som niečo podobné, veľmi trápne, bola som pozvaná na drink.. išli sme cez deň na nealko a keď bolo treba platiť, vytiahol polku sumy a ešte trapnejsie povedal, že viac nemá. Dala som tomu ešte jednu šancu, viac ma nevidel. 45 r.muz , otrasné móresy, ale bežná vec vo Švajčiarsku.

vilma7
28. jún 2020

A nechápem prečo ťa nepozval na zmrzku keď nechcel toľko minúť...a hlavne kino úplná blbosť s niekým, koho nepoznáš, hádam treba ísť niekde kde sa dá rozprávať atď... spoznávať. Môj názor.

vevesh
28. jún 2020

@vilma7 ano,v zahranici je to tak nastavene- kazdy za kazdeho sam. Najlepsie je, ked idu viaceri si sadnut (alebo aj par) a casnici musia oddelene ucty priniest🙈🙈a ked ideme s muzom, tak sa v dnesnej dobe naopak cuduju, ze plati iba muz a vsetko na jednom bloku🤔🤔😳😳😳🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

charliee1980
28. jún 2020

@vevesh Ja som raz zazila v Nemecku v restauracii...
Casnik sa opytal, ci bude par platit spolu alebo zvlast...a muz nato: jasne, ze spolu, ved ja davam zene peniaze do spolocnej domacnosti, plati manzelka 😂😂😂

kassandra25
28. jún 2020

Tak vsetko je mozne. Zazila som uz vselico. Ak cele rande komplet zaplati muz, je to dobre znamenie. Ak nie a necha platit aj zenu, treba sa mat na pozore, urcite nejde o toho praveho, ale iba bud o buduceho kamarata, alebo, o vobec nikoho

fkata
28. jún 2020

Určite by mal platiť muž....
U nás som platila prvú večeru na 1 rande ja,čo neľutujem.
Pozval ma na večeru, celú večeru chcel hradiť on, terminál mu nezobral kartu, hotovosť žiadna. 🙈