icon

Psychické problémy a násilie na deťoch

ohkbqqwm
22. aug 2025

Manzelka ma psychicke problemy a odmieta odbornu pomoc. Svoju situaciu si plne uvedomuje (ked prave nie je stresovana nejakou situaciou, dokaze sa otvorene bavit o situacii u nas doma). Problem je, ze ked sa vytoci niekedy sa dostane do amoku, ktory nedokaze kontrolovat a fyzicky napadne deti (2 a 6 rokov). Spustacom je sprvanie deti, ktore vsak nijako nevybocuje z toho ako sa male deti spravaju. Niekedy sa proste rozblaznia, alebo nepocuvnu hned na prvy pokyn a uz je problem na svete. Existuju nejake institucie na ktore sa mozem obratit s prosbou o pomoc?

tulipan43
22. aug 2025

Dobrý deň, skúste neziskovky ako Úsmev alebo Návrat. Neskúšali ste s ňou hovoriť o tom, že by bolo dobré navštíviť nejakého terapeuta? Držte sa

jennky13
22. aug 2025

@ohkbqqwm musis si uvedomit, ze to nie je ani tak o tvojej manzelke, ale v prvom rade je tvojou povinnostou uchranit deti. Cize manzelka sa musi dat liecit, lebo svoje deti ohrozuje na zivote. Musis trvat na tom, ze sa musi ist dat liecit. Nemyslim, ze staci terapeut, ona si musi uvedomit, ze je pre svoje deti nebezpecna a urcite zacat hned s psychiatrom, kedze nevie ovladat svoj hnev a je agresivna.

katkati
22. aug 2025

@ohkbqqwm Nedovoľ prosím, aby bila deti . Ochraň ich. Je to hrozné.

pribinak
22. aug 2025

Má amok a napadla deti? Tak 155 a 158
Tvoja prvoradá uloha je chrániť deti

viestta
22. aug 2025

Dostat manzelku ku psychiatrovi. Ak nepojde sama dobrovolne, posledna moznost je zavolat pre nu zachranku, ked zacne deti ohrozovat. Ak sa tak stane, nevahaj a volaj, ide o zdravie a bezpecnost deti.

nikpa
22. aug 2025

@ohkbqqwm Napadne malé deti? Býva s nimi aj sama predpokladám.
Ak ona sama nechce, bude to ťažké ale máš povinnost chrániť svoje deti, nech nie ste jedna z ďalších rodín, kde sa matka (v tomto prípade) zbláznila a zniesla deti zo sveta...

anonym_e4301b
22. aug 2025

@ohkbqqwm joooj,veľkakrát sme mnohé v amoku
, keď nas deti vytočia

anonym_8ed4c2
22. aug 2025

@ohkbqqwm rozhodne jej v tom treba zabrániť. A vysvetliť jej ze nemôže takto reagovať na stres. Asi ma nespracovane traumy z detstva a bila ju mama. Pozri si nejakých terapeutov. Ale tym bitkam musíš urobiť rázny koniec a dohovoriť jej..to nemôže takto riešiť.

mamutka
22. aug 2025

@ohkbqqwm neviem na aké inštitúcie sa da obrátiť. Predstavila som si to opačne. Ak by taky bol môj muž. Ak by napadol deti, vezmem naňho čo je poruke, sotim ho do kúta a oznámim že to bolo naposledy čo položil paprče na moje deti. Že sa správa ako psychopat a ja sa pekne zbalím s deťmi a idem k rodicom kým on sa nebude liečiť. Pretože jedna vec je hrajkat sa s pochopením a riešiť to s inštitúciami pol roka a druha vec je okamžite sa postaviť na stranu deti a agresora napadnúť v sebaobrane. Je to akútny problém. Ak by som videla, že mi muž napadne deti, zaútočim proste ja. Nech si okamžite uvedomi, ze ublíži im, ide mu o krk. To by ho mohlo prebrať a dostať k psychológovi. Ak nie, odchádzam. Nech sa lieči.

babydesire
22. aug 2025

@ohkbqqwm co to je, ze nevybocuju z normalu? Inak spravanie deti vnima chlap - otec, ktory je 5 dni v tyzdni pol dna mimo domu (mimo deti), inak zena - matka, ktora je snimi 24/7 (ak niesu v skolke/skole/u niekoho). Ver mi, ze male rozblaznenie obcas zvladne kazdy, ale nonstop, dokola, kazdy den, a obcas to prezenu..to nezvladne bez mihnutia brvou nikto

earlgrey
22. aug 2025
@anonym_e4301b

@ohkbqqwm joooj,veľkakrát sme mnohé v amoku
, keď nas deti vytočia

@anonym_e4301b áno sme ale aj ty biješ svoje deti, keď si v amoku? môžu za to deti, že majú psychický labilnú matku, ktorá nezvláda svoje amoky?

sova7
23. aug 2025

A na čo čakáš? Až im niečo urobí? Ak je tam aj porucha osobnosti nezvladanie agresivity impulzivita môže to byť aj zhoršené tehotenstvom pôrodom rozhádzané hormóny v takom stave ich môže zabiť a ani nebude vedieť čo spravila. Porad sa už ti tu vyššie poradili kde zavolaj políciu musíš chrániť deti žiadna úplná rodina nestojí za to aby v nej niekto týral deti. Ak niekto pod vplyvom choroby ohrozuje seba a okolie aj bez súhlasu ho môžu dať na liečenie keď chytí záchvat zavolaj sanitku políciu povedz že ohrozuje teba a deti bojíš sa o život trvaj na zázname a liečení tuším keď už je na psychiatrii dávaju odtial návrh na súd aby nariadil liečbu ale porad sa ešte u odborníkov.

sova7
23. aug 2025
@babydesire

@ohkbqqwm co to je, ze nevybocuju z normalu? Inak spravanie deti vnima chlap - otec, ktory je 5 dni v tyzdni pol dna mimo domu (mimo deti), inak zena - matka, ktora je snimi 24/7 (ak niesu v skolke/skole/u niekoho). Ver mi, ze male rozblaznenie obcas zvladne kazdy, ale nonstop, dokola, kazdy den, a obcas to prezenu..to nezvladne bez mihnutia brvou nikto

@babydesire ale ako matka ktorá si uvedomuje že to nezvláda a robí to opakovane čo uz nie je skrat tak hádam v záujme deti sa pôjde liecit alebo inak riešiť situáciu. Nie aby mlátila deti a okolie nerobí nič

anonym_ff1e1a
23. aug 2025

To moze mat strasne vela pricin,skor ako ju zavriete na psychiatriu,by som sa s nou skusila otvorene porozpravat.Tazko verit tomu ze to pride len tak.Kolko casu venuje sebe,svojmu relaxu,kolko percent casu s detmi travi manzelka,kolko ty?Moze to mat v sebe a pod tlakom pretazenia sa uz nezvlada kontrolovat ked pride dalsi impulz.Ako sa citi ona po takomto incidentne?Co nanto hovori?Ako reagujes ty?Neskusala dychove cvicenia ci meditacie?

sova7
23. aug 2025
@anonym_ff1e1a

To moze mat strasne vela pricin,skor ako ju zavriete na psychiatriu,by som sa s nou skusila otvorene porozpravat.Tazko verit tomu ze to pride len tak.Kolko casu venuje sebe,svojmu relaxu,kolko percent casu s detmi travi manzelka,kolko ty?Moze to mat v sebe a pod tlakom pretazenia sa uz nezvlada kontrolovat ked pride dalsi impulz.Ako sa citi ona po takomto incidentne?Co nanto hovori?Ako reagujes ty?Neskusala dychove cvicenia ci meditacie?

@anonym_ff1e1a to všetko fungovať môže ale ona to robí opakovane aj keď si v lepšom stave uvedomuje že to čo robí nie je ok riešiť to nechce píše tu autor. Problém je že stres ktorý nezvládne ju dostane do stavu keď len reaguje ma amok a ktovie či vie čo v tom stave robí a nekontrolovat sa až takto pri deťoch nie je sranda. Vieš si predstaviť že ťa od stresu úplne vypne vidis červene a iba reagujes ako stroj a až keď to vysumi začneš vnímať čo je okolo teba? Tu si aj sama musí uvedomiť že potrebuje pomoc nájsť co to spúšťa či má ok hormóny a aktívne to riesit možno aj liekmi terapiami. Ak ju nezastavilo ani to že ide o jej deti ktorým ubližuje kam to nechajú zájsť? Môže to mať veľa príčin treba ich objaviť ale zásadne je aby neublizovala deťom

anonym_6d3b11
23. aug 2025

@babydesire takže je v poriadku, keď vytrieska dve malé deti v amoku? 🙂 veď je dospelá a vie sa snáď ovládnuť, zhodnotiť situáciu, či? A ak nie, tak je asi niečo v neporiadku.

anonym_6d3b11
23. aug 2025

@ohkbqqwm a ty čo, stojíš a pozeráš ako ti mláti deti? Možno potrebuje aj ona jednu po papuli a spamätá sa