icon

Psychické týranie od ex

kveta
9. feb 2014

Mam kamaratku, ktoru opustil manzel pre milenku. Uz pocas manzelstva sa objavili znaky psychickeho tyrania, izolovania, ekonomicke tyranie, ohovaranie,...

Napriek rozvodu jeho snaha ublizovat exmanzelke trva.. Mam otazku na tie, co ste to prezili.. Preco ten muz venuje tolko energie na nicenie svojej ex, ked sam odisiel a je spokojny v novom vztahu? Ako sa ta spirala nasilia da zastavit? Co ju zastavilo u Vas? Dakujem.

K fyzickemu nasiliu v tejto rodine zatial nedoslo, ale nepoznam ziadnu oblast zivota exmanzelky, ktoru by ex este nenapadol.. Je to inteligentny pachatel, takze vsetko sa deje bez svedkov a dokazy na oficialne riesenie nie su.

Strana
z2
marionmarion
11. feb 2014

jednoznacne podat navrh na sud o zmenu co sa tyka stretavani sa otca s dietatom, ak dieta je z toho na prasky, treba to neodkladne riesit, ono nesmie byt hromozvodom medzi rodicmi a ak sa otec vyvrsuje aj na nom,a lebo nanho ma zly vplyv, by som urcite ziadala o obmedzenie tychto stretnuti na uplne minimum
Dalej: na ex podat trestne oznamenie za osocovanie a vsetko mozne co sa nanho bude dat nasit, vsetko treba nahravat, telefonaty, stretnutia na video a podobne. Pri odovzdavani dietata nech je vzdy pritomna tretia osoba, najlepsie uplne cuzdi clovek na ktoreho si ex nebude dovolovat
Najlepsie by bolo obratit sa na pravnika, opisat mu situaciu a on uz bude vediet ako presne postupovat. Niektori pravnici poskytuju aj bezplatne poradenstvo, keby bol problem vo financiach...
Treba to zacata riesit hend a razne, aby pan psychopat pochopil, ze sa jeho zlate casy skoncili
Velmi drzim palce!

trend270
11. feb 2014

Ak je z toho dieťa na prasky, kontaktovať sociálnu kuratorku, s dieťaťom k psychologovi, vyžiadať písomne stanovisko a na sud, suhlas ako píše @marionmarion

otilia_b
11. feb 2014

Plný súhlas s tým, čo písala @marionmarion s tým, že na všetky obvinenia, oznámenia, čo na neho podá musí byť naozaj veľmi dobre pripravená- ja som T.O. na EX podala a rok je ticho, ale asi to budem musieť zase rozrýpať...
- nereagovať na telefonáty, SMSky, osobné stretnutia zminimalizovať a keď, tak absolvovať najlepšie s treťou osobou alebo na verejnom mieste
- stačí inak odísť aj na najbližší ÚPSVaR, kde jej kurátorky budú určite vedieť poradiť, ponúkajú aj pomoc psychologičky a právnika, tým že je vo veci zainteresované aj dieťa

Ja som v takomto kolotoči od decembra 2012, ako som od neho aj s deťmi odišla k mojej mame... a nie je to až také ľahké. Mám s ním dve deti ( 10 dcéra- v jeho staroslivosti, ona chcela u neho zostať, ocko kúpi, dovolí... a 3,5 syn- akože striedavka- úplne trafene- nedeľa-utorok u neho, utorok až nedeľa u mňa, súhlasila som, len aby bol "pokoj", čo samozrejme nula bodov ).
Je toho naozaj strašne veľa, čím som si odvtedy prešla, kto nezažije (a to naozaj nikomu neprajem), ten nepochopí. Aspoň v skratke...
Zo začiatku denno-denné vyhrážky, telefonáty, urážky, SMSky, prestala som na to reagovať, vždy sa vyvŕšil v nedeľu, keď chodil pre deti (malá je totiž každý víkend u nás alebo u mojej maminy) alebo v utorok, keď mi nosil malého ( teraz už malý chodí do škôlky, takže si chodím pre neho ja tam)... a nerobilo mu problém robiť cirkus mamine pred činžiakom, riešila som to tak, že som mu naozaj deti len odovzdala, dala im pusu a zavrela som za sebou vchod.
Teraz s ním nie som v kontakte od septembra už vôbec- komunikuje a všetko rieši s mojou maminou, za každú jednu somarinu chodí za ňou, odmieta komunikovať, nechce ma ani vidieť.
Malá je so mnou každý víkend, nedávno z nej už pomaličky vyliezlo aspoň to, že "ocko na Teba naozaj škaredo rozpráva"...
Malý každý týždeň odmieta ísť so mnou, nechce ísť ku nám,keďže "ocko mu to zakázal", malý nás nemôže ľúbiť, lebo "ocko mu to zakázal", nemôže sa s nami hrať, lebo "ocko mu to zakázal"- vŕši sa na malom, štope ho proti nám, a popritom ani s priateľom nemá žiadny problém, keď príde domov z práce sú sko dva cecky

Situácia spred 2 týždňov- ex volal mamine, že už ide pre deti, obliekali sme im na chodbe bundy a malý šepká sestre- Simi,ale nepovedz ockovi, že maminka je tu aj s ... , lebo ocko sa bude zase hnevať a bude veĺmi kričať...

Odsťahovala som sa odtiaľ 30 km k priateľovi, čakáme bábätká (dvojičky) a samozrejme, keď sa to dozvedel, tak to začalo znovu. Odišiel na sociálnu kuratelu, kde podal hlásenie, že priateľ udrel malého po zadku, tam neuspel a krivo ho už obvinil včera aj na polícií...
Nechcela som to teraz riešiť kvôli nervom a stresom kvôli bábätkám,nechcela som sa zase ťahať po súdoch, ale musím a budem musieť...
Začínajú si ale na neho konečne vytvárať svoj názor aj na úradoch- u kurátorky sme boli s priateľom obidvaja, a zobrali sme aj malého, tá apoň videla, že medzi malým a ním je naozaj všetko OK, čaká ma ešte pokec u psychologičky, lebo EX pochybuje a chce dokázať, že nie som normálna...
U policajtov včera, ani nehovorím, samozrejme vypočuli, povedli sme si k tomu s priateľom svoje a poslali nás domov...
Viem písala som akože "v skratke"- ale je toho naozaj strašne veľa...

kveta
autor
11. feb 2014

@otilia_b Krive obvinenie a ohovaranie su tiez trestny cin. Hrozne..

otilia_b
11. feb 2014

@kveta áno, vieme to, včera nám to dokonca aj policajti potvrdili... počkáme si ešte, čo sa bude diať ďalej potom, čo bolo včera a určite podnikneme ďalšie kroky...
Najhoršie na tomto všetkom je to, že si to naozaj, s prepáčením za výraz "odsierajú" deti, skrz toho, čo im on tlačí do hlavy... a vybíja si svoju zlosť na mňa cez ne, lebo vie, že mnou nepohne... len naozaj nechápem, že stále neprichádza na to, že ubližuje im

kveta
autor
11. feb 2014

@otilia_b Hej. Tak ako v pripade mojej kamosky. Dieta vynervacene, zdravotne to odskakalo. Ale on nie je vinny. Strasne...

lili_mia
11. feb 2014

@otilia_b Manipulátor tvrdého rangu, mám obavy, aby nenastal rodičovský únos, toto si pozisťuj, čo sa dá robiť s týmto, napr. zákaz cestovania s deťmi bez Tvojho súhlasu, poinformuj sa o tomto.
S deťmi treba opatrne, zrejme im aj začal vymývať hlavy ohľadom toho, že s priateľom budete mať dvojičky a ich už vlastne ani nepotrebuješ.
Strašný to človek.
Mne ex aj po dvoch rokoch dokazuje ako mu je bezo mňa lepšie, rozchod z jeho popudu, čiže totál nechápačka, o čo mu do riti ide.

otilia_b
11. feb 2014

@lili_mia boli situácie, keď som si už naozaj myslela, že deti nikdy viac v živote neuvidím,prišiel si po ne a že sa mám s nimi rozlúčiť navždy... po pár dňoch volal mojej mamine, že nesie malého alebo, že pre malého si máme prísť... alebo že ja už nebudem, sledovačky, tvrdé vyhrážky... on sa od svojej mamy nepohne, a na vycestovanie na viac ako 14 dní potrebuje môj súhlas, to mám papierovo ošetrené, on ale toľko s deťmi nevydrží...
A presne ako píšeš- už s vymývaním mozgov začal, a to som ešte ani tehotná nebola, teraz si to ani predstaviť neviem, čo s tam deje... malý sem tam niečo síce povie,že čo ocko povedal... malá tá o tom vôbec nehovorí, nemôže, veď žije pod jeho strechou... Preto sa im maximálne snažím dokazovať už teraz to, že aj keď budú bábätká, oni sú pre mňa tiež rovnako dôležití...

nestastna123
12. mar 2014

@kveta ahoj, ako to pokracuje s kamoskou? vyriesila nieco?

hanatom
4. apr 2014

zažila som to na vlastnej koži. uz je tomu rok a pol, čo som zistila, že moj - uz exmanzel- ma milenku s dvomi detmi, ze si v podstate zije vlastným zivotom, odchádzal k nim na vikendy, trávili spolu dovolenky - to vsetko pod ruškom prac. povinností.ked som neveru odhalila, jeho reakciou bolo fyzické násilie, kedze bol v soku z odhalenia- odhalila som ho mimochodom cez fotky na facebooku.
áno, je to tak, exmanžel sa mi mstí, bol asi v soku, ze sa to vobec odhalilo...

majolika
11. máj 2020

Psychicke tyranie

zuzanafrank00
5. nov 2024

Mne pomohlo len odísť do krízového centra a zmeniť adresu . Teraz po 20 rokoch som sa s ním kontaktovala lebo som musela kôli súdnym veciam nevie kde bývam ale vôbec sa nezmenil uráža snaží sa robiť zle lebo zistil že všetci aj ďalšia manzelka po mne a dokonca jeho vlastné dieťa s ním nič nechce mať. Vieš čo musí mať za Vianoce narodeniny....keď nemá nikoho a takto skončí každý ale nepripustia si chyby nezmenia sa.Zle ak by som mu to umožnila robil by ďalej . Hrozní muži a na začiatku na chlieb natrieť taký super

spenat9
6. mar 2025

@kveta
@otilia_b
Ahojte, ako sa vam dari dnes?

Strana
z2