icon

Psychické zrútenie sestry

17. mar 2025

Píšem príbeh o sestre čo je na pokraji psychického zrútenia.
Sme dve sestry, ona má 6 a 10 ročné dievčence, ja mám 6rocnu dcéru a 12 rocne dvojičky chalanov. Bývam na dedine, máme veľký RD dvor záhrada zvieratá, proste je sa o čo postarať. Do toho starám sa o rodičov robím im nákupy nosím ich k lekárom, plus aj okolo domácnosti a ich domu porobiť práce čo treba. Sestra žije v meste, bývajú v 2izbovom byte. Má dobrého manžela pomáha jej, dievčatá miluje najviac na svete. Sestra mala ťažké pôrody obe deti na um, od babetka náročné deti dali jej zabrať. Sama mám deti tiež som s nimi preskákala všetko možné plus dvojičky chalani v puberte no dá mi to niekedy zabrať. Sestra stále sa len sťažuje stále ako ona nezvláda ako nič nestiha ako chce mať naspäť svoj slobodný život ako pred deťmi. Neuziva si materstvo ani nemá taký vzťah s deťmi. Nevie sa s nimi zahrať radšej im pusti telku aby ju neotravovali. Pokračovanie nižšie

Strana
z3
grof_monte_christo
18. mar 2025

@anonym Ja viem ze by to nezvládla bývať sama. Ale treba jej to na rovinu takto vytmavit, ako chce naozaj žiť. Chces si žiť ako slobodná? Nech sa páči, ale so všetkým, co k tomu patri. Sama si všetko platit a deti v mužovej starostlivosti. Nepáči sa ti to? Tak sa spamätaj a zacni sa správať ako manželka a matka. Vyber si, bud alebo. A nefnukaj potom.

sisska96
18. mar 2025

@terezkaarthuramax však s jej hystériou zničí okolie. Viem si predstaviť ako má každí plné zuby s jej správaním

sisska96
18. mar 2025

Som prekvapená že ešte ju nikto neprefackal.....

maryetta
18. mar 2025

Nema depresie??
Nooo ono zivot je tazky... tam ozaj potrebuje odbornika. Mozno vypadnut na par dni. Mozno sama. Mozno s muzom? Mozno s tebou? Nech vyvetra hlavu. Zmeni prostredie?

0kristina0
18. mar 2025

Tvoje tvrdenia si odporuju, v jednej vete pises, ze dievcata miluje najviac na svete a v dalsej, ze chce naspat svoj zivot ked bola slobodna. Treba zistit ci ma sestra depresie ak sa vylucia tak hold smola. Sestra nie je matersky typ a uz vobec nemala mat deti. Toto uz tazko zmenis. Mne je velmi luto jej dcer. Uz pri prvej dcere mohla zistit, ze toto nie je pre nu a druhe uz mat nemala.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
autor
18. mar 2025

@0kristina0 Dievčatá miluje to ona hovorí ale nevie ako sa starať o ne a často má ich plné zuby nervy a kričí na ne.
@kittykat22 Prosím ťa kde som ju zhodila? Písala som len fakty a krátky rozpis aby ste mali predstavu čo riešime a aby ste vedeli vyjadriť sa k téme. A čo o nej píšem všetko je pravda. Môžem jej dať prečítať si diskusiu no neviem či by to pomohlo. A není rozdiel bývanie v byte a v RD? Každý ti povie že v dome je viac roboty aj starosti. Aj keď ona túži po dome ale sama hovorí že nedala by to starať sa o všetko. O našich rodičov sa nemá záujem postarať sa všetko riešim s nimi ja. Lebo sestra nevládze a nevie čo so sebou. Ja by som bola najradšej keby žila spokojný a šťastný život lebo takto len ničí svoje okolie. Rodičia sú nešťastný z nej, jej manžel neviem dokedy to s ňou vydrží, deti vidia že ich mama je iná, aj ja sa trápim ako jej pomôcť. A nemám problém jej povedať do očí aj som povedala jemne že mala by to riešiť. Aj som jej povedala už aj škaredo nech si vyhľadá odborníka lebo takto každého len trápi. A ona nič neako jej to nedochádza.

sisska96
18. mar 2025

No keď niekto nemá veľkú záhradu, nie sú nejak extra veľké starosti na dome.

marca12
18. mar 2025

Pomoz jej najst psychiatra a chod tam s nou. Je zjavne,ze sestra to psychicky nezvlada a musi pochopit,ze sama si uz nepomoze. Vysvetli jej,ze zivot uz nezmeni,deti uz ma,tak sa nemoze obzerat dozadu. Uz tie deti su a treba sa k tomu postavit ako dospela zena. Je mi luto,ze nevidi a neoceni,co vsetko pre nu robite.

marca12
18. mar 2025

@kittykat22 Nijako ju nezhodila. Ja som mala pri citani pocit,ze to pise milujuca sestra,ktora by pre svoju sestru spravila aj nemozne,keby to bolo v jej silach.

janage
18. mar 2025

Tiež sa prikláňam k ultimátu. Bud sa začne liečiť a meniť alebo rozvod
Neprežije s deťmi? O dôvod viac zveriť ich do výlučnej starostlivosti otca.
Miluje ich, ale nevie čo s nimi, len kričí, a vyžaduje dokonalosť, však ona ich týra psychicky.
Súd nariadi posudok a keď sa zistí negatívny vplyv matky, plus tak veľkých deti sa budú pýtať na názor, kľudne môže o nich prísť. Bude ich vídať každý druhý víkend. Véd ona by ani striedavku nedala ani finančné ani osobne.
Toto chce?
Sadnúť a predložiť fakty po lopate. Deti ďalej nemôžu žiť v takom strese. Bud navštívi odborníka a bude na sebe pracovať a vy všetci jej pomôžete alebo koniec. A kľudne povedať, že budete na súde v prípade rozvodu vypovedať pravdu, že deti nezvláda.

pieksamaki
18. mar 2025

Ma asi depresiu..

loliki
18. mar 2025

Keď ich miluje, tak sa musí naučiť, ako sa o nich starať, ako sa im venovať. A taktiež o seba. Mne to pripadá na manipulátorku, len sa sťažovať, hulákať po všetkých, chodiť si na návštevu vyplakávať ako mi je ťažko atď.

aandrea9
18. mar 2025

Tvoja sestra je na pokraji zrútenia z lenivosti. Prepáč, za úprimnosť. Chodí do roboty, dvojizbak uprace sup sup, záujmy nemá, na deti ziape a zahrna hrackami namiesto lasky. Robi vsetko len nie to, aby so sebou niečo robila. Ona tusim len existuje. Niektorí ľudia by nemali mať deti. Môj názor. Môžeš sa na hlavu postaviť, ak nechce zmenu tak ju nespraví. Obdivujem jej muža, že to zvláda. V prvom rade je to on, kto by ju mal postaviť do pozoru. Ty zvládaš dom, rodičov, tri deti. Ona nemusí zvládať nič. Stačí frflat a otravovať ľuďom okolo život.

terezkaarthuramax
18. mar 2025

@sisska96 ide ale o to preco to robi.. ja mam.psychicke problemy tiez a oni sposobuju ze staci malickost co.ma rozhodi a je Zle nedobre.velmi Som.na dotycneho neprijrmna ale nerobim to zamerne... Potom aj.to lutujem.. ci aj sestre autorky to nerobia tie psychické problemy ze vedome by taka nebola
No ja psychiatra navštevujem uz roky a bola som.asi 7x hospitalizovaná pricom som.si niekolkokrat sama zavolala zachranku

terezkaarthuramax
18. mar 2025

No o deti sa neusilujem. Dokazem.si nastAstie uvedomit ze s mojimi.pRoblemami na materstvo nemám.. a ani. Na zivot s mužom.
bola sestra takáto este za slobodna?

mirro
19. mar 2025

Dovleč ju k lekárovi. Štítna žľaza, cukrovka, psychológ, psychiater.

lavender273
19. mar 2025

Vies co treba urobit. Nech ju sprata muz, nech jej vysvetli ako sa veci maju. Tym ze jej umoznuje aby sa lutovala, berie deti aby si mohla oddychnut, dosiahne presny opak. Bud s tym nieco urobi, zajde za psychologom alebo nech opusti domacnost a nech sa da dokopy. Vrieska na deti, hadze veci po manzelovi? Keby manzel zacal po nej hadzat veci? Treba ju trosku upratat.

cacianka
19. mar 2025

@terezkaarthuramax písala že ano, od mala bola takáto negativistka. Ty ty sa k takémuto problému stavias zodpovedne, snažíš sa, riešiš ako sa dá a uvedomujem si svoj problém. Sestra si nič nechce, nemôže, nedá sa, nemá problém. Naozaj sa takto nedá žiť, rodičia sa utrapia, deti trpia a preberajú vzory, sestra už nebude mať trpezlivosť a sily jej toľko pomáhať,má svojho dosť. manžel - tomu raz buchnu sadze a to len nastane problém.
Najmenej 3-4 x do týždňa ju niekto odbremení od detí, pomôžu jej aj inak, a ona ? Aj tak je všetko zle, zlé a nezvláda ani seba. Ktokoľvek tu napíše akúkoľvek diagnózu, bez odborníka to nezvládne nikto z nich. Iba sa to zhoršuje a čoskoro nastane fakt rodinná apokalypsa. Postihne to zase všetkých.

drahomirrra
19. mar 2025

osobne si myslím, že toto nie je nijaká diagnóza, toto je proste povaha človeka, ktorá je katastrofálna, od narodenia.
To sú typy, ktorým nič nebude dobré, aj keby sa svet na hlavu postavil. Bohužiaľ, trpia tým deti a muž.

0kristina0
19. mar 2025

Nie nemiluje, keby ich miluje, neziape po nich a dokaze sa o ne postarat a v prvom rade by so sebou nieco robila ak ich tak strasne miluje. Jedineho koho miluje je seba samu. Potrebovala by riadny preplesk.

sisska96
19. mar 2025

@terezkaarthuramax Len je rozdiel či niekto sa snaží liečiť aby nezničil okolie a niekto si myslí že je to ok a ona je kráľovná

maya_hi
20. mar 2025

Toho jej muža ľutujem 😐

karolinakr
20. mar 2025

toto som našla včera na internete, na tvoju sestru som si spomenula, nechcem ju urazit samozrejme, ale kus pravdy v tom bude

karmen118
20. mar 2025

Keď najbližšie dostane nervy a začne hučať a po mužovi hádzať veci, nech zavolá na ňu sanitku/políciu, že jej preplo, veľmi rýchlo môže mať tvoja sestra kľud v nemocnici na psychiatrickom oddelení, ktorý tak veľmi chce - a buď jej tam pomôžu, alebo sa konečne uvedomí ako to svojím správaním prepískla a pokúsi sa to napraviť.
Pomáhate jej až príliš, ale jej to stále nestačí, pretože ona by najradšej bola bez detí - možno aj muža - sama, aby nemusela nič navyše robiť. Lenže deti má, takže ak sa s tým nevie zmieriť, tak buď nech sa rozvedie a deti nechá mužovi, alebo nech sa ide dať liečiť - nech si pobehá vyšetrenia, štítnu žľazu, psychológa a pod. Ak sa nič nezistí - je to proste jej povaha a vekom to bude len horšie. Ak nie je ochotná nič meniť, ani len ísť na vyšetrenie, tak buď je to psychického pôvodu - vtedy to treba riešiť ako som písala vyššie - pri najbližšom nervovom záchvate jej zavolať sanitku nech ju prídu zobrať, alebo dobre vie, že to je len jej rozmar povaha a proste chce všetky svoje povinnosti prehodiť na hocikoho, len aby ona nemusela nič riešiť - v tom prípade ste ju veľmi zle naučili - ona princezná sa len posťažuje/povyvádza a už jej všetci lietate okolo zadku ako malému rozmaznanému decku. Treba si uvedomiť, že je to dospelá žena a podľa toho by sa mala aj chovať a tým ako ste ju obskakovali ste jej vlastne celý čas robili medvediu službu.

eva8
21. mar 2025

Zavolaj ju na vikend k vam domov, nielen jej deti, aby videla, ako sa da vychovavat. Ona nech u vas nic nerobi, len pozoruje, pripadne vsetko nech robi spolu s tebou,
Vy mate aj zahradu, deti sa mozu vysantit aj tam, u nich v byte dostali ponorkovu nemoc. Na materskej sa mozno izolovala od okolia a nevie, ako bezi zivot

ghoul_
22. mar 2025

Ja mám pocit že má popôrodnú depresiu, a s tým treba hneď dačo robiť

ghoul_
22. mar 2025

Toto je depresia, lebo takto funguje a reaguje človek s neliečenou depresiou

Strana
z3