Rada vo vzťahu

lesonna
25. apr 2023

Prosím o radu.. dopredu chcem povedať, že mužovi nič netajím, o všetkom vie, no jedine s tým čo bojujem nevie..

V skorej puberte som mala frajera, mala som približne 13 - 14 rokov. Boli sme spolu cez 2 roky a ako to chodí, rozišla som sa s ním. ( Dôvod bol naozaj hlúpy, ale to som si uvedomila až pár rokov po tom ako som bola dospelá- prekážalo mu keď som chodila von s kamarátmi - (len s chlapcami, keďže som si odjakživa s babami nerozumela a ešte s jednou kamoškou, ktorá s nami chodila von, ale len výnimočne). Po rozchode mi to bolo ľúto, ale chcela som, aby si uvedomil, že ja tiež chcem chodiť von so svojími kamošmi a nie iba s jeho.. Myslela som na neho celý ten čas, ale hrala som, že je mi to jedno. Po nejakom roku keď som si uvedomila, že sa tvári tak ako ja, našla som si frajera.. S tým bývalým nazvyme ho X , to trošku pohlo, ale nedal mi nič vedieť.. videla som len ako sa na mňa pozeral, nerozprávali sme sa ani nič.. napriek tomu sme sa stretávali dosť často ( v buse, po ceste do školy, v obchode, v meste) kdekoľvek.. Po dvoch rokoch som sa s ním stretla, chcela som sa porozprávať.. so stretkom súhlasil, videla som na ňom, že tam stále niečo je, jeho správanie voči mne bolo také ako kedysi (pekné) ale držal sa ďalej, pretože vedel, že som s iným. Týmto stetnutím sa nič nevyriešilo. Z každej strany bolo nejak ťažko povedať po takej dobe niečo o citoch sj keď sme to obaja videli.. prešlo pár rokov, keď každý z nás odišiel do iného mesta.. on mal do istého obdobia frajeriek ( alebo skôr mileniek) viac než dosť, zatiaľ čo ja som mala toho istého. Občas sme boli v kontakte ( napísali sme si ale fakt minimálne- obaja sme to brali ako- ja mu nenapíšem, lebo ho to bude otravovať a on nenapíše mne, pretože to bral rovnako).
Po pár rokoch ma môj teraz už manžel požiadal o ruku ( necítila som to tak, ale nedokázala som ho odmietnuť- viem ako to bolí a nechcela som mu ublížit, tak som povedala áno).. S mojím X sme si stále tak raz za rok napísali.. Neskôr, keď už som bola vydatá, sme si zavolali, len tak.. stále ma zaujímalo ako sa má, či je v poriadku.. Jeho pohľad sa na mňa vôbec nezmenil a ani môj na neho.. rozprávali sme sa dosť dlho.. Vtedy mi povedal, že videl, že som bola do môjho muža zamilovaná ( mala som ho rada, jasné, ale milovala som stále toho X.) Tak som mu vysvetlila ako to bolo.. Povedal mi, že som mohla ostať v meste, kde bol on (ten X) ale ja som neostala.. Hovoril mi všetko v hádankách- nič narovinu, ale aj hlúpy by pochopil, že voči mne stále niečo môže cítiť. ( Poslal mi pieseň, a povedal že v nej je odpoveď.. Bola to pieseň o tom, že ako velmi ho ľúbim a on je z toho šťastný a nemôže tomu uveriť... v tomto smere) Prešlo naozaj veľa rokov, nemám deti, ale mám muža ktorý je ku mne dobrý, viem, že ma naozaj veľmi ľúbi, ale ja celý ten čas nosím v hlave toho X. Sme málo v kontakte, ale ak už sme, vidím, že je to obojstranné.. viem, že ho trápi to ako to dopadlo, pretože keď sme sa bavili o tom (ja a x), že som sa vydala aj keď som nechcela, tak mi len povedal - vidíš, zase si to urobila prvá.. Chcem sa opýtať, z vášho pohľadu, čo mám robiť? Ako sa k tomu postaviť po viac ako 10 rokoch? Niekedy mam aj celý týžden v hlave toho X, potom je mi nepríjemné, keď ma môj muž objíma a pod.. ale nechcem aby sa zle cítil, je mi ľúto, že som takáto ale 10 rokov sa meviem zbaviť toho pocitu.. a to, že som neodišla od muža je práve preto, že nechcem aby trpel.. už neviem čo mám robiť.. prosím váš trievy názor.. mám 27 rokov a neviem sa pohnúť.. zdá sa mi, že nie som šťastná, ale viem, že môj muž je a z toho som zúfalá. ( Deti nemáme,jedine IVF čo zatiaľ nechcem) Chcela by som vedieť, či mal niekto podobnú situaciu a ako to dopadlo? Buď budem ja žiť celý život takto aby sa mal niekto iný dobre, alebo už neviem sama..

doriiis
25. apr 2023

A kto sa má akože takto dobre? Ani ty ani tvoj muž.Tvoj muž žije s vedomím,že myslíš na svojho ex stále.Chudak chlap.
Moja rada: prerus všetky kontakty navždy s tým ex a začni si vážiť to,čo máš.Lebo stavím sa s tebou o čo chces,že kebyže sa dáš dokopy s tým ex tak vám to nevyjde a ty si budeš hlavu trieskať o múr.
A mimochodom......bola si strašná krava,keď si v takomto citlivom rozpoložení povedala áno.Tahas svojho manžela iba za nos celý čas.Chudak chlap

lesonna
autor
25. apr 2023

@doriiis moj muz s nezije.. nevie o tom.. medzi mnou s ex nie je ziaden kontakt- ja som na druhom konci sveta ako on.. sme len na fb a raz za rok si napiseme ako sa kto ma a to je vsetko.. svojho muza si vazim, viem, ze niektore zeny nemaju take stastie..

Ano som povedala po par rokoch chodemia s mojim muzom .. nemohla som ho odmietnut pretoze som videla sko velmi to chcel..

jj298
25. apr 2023

@lesonna nejak moc pozeras telenovely sa mi zda

lesonna
autor
25. apr 2023

@jj298 mozes odovodnit to co si napisala? Popisala som len problem ktory mam a tboja odpobed na to, ze pozeram vela telenoviel je fakt odveci

luccija
25. apr 2023

@lesonna úplne na to zabudni.Ten človek sa za 10 r zmenil máš ho zidealizovaneho žiješ v oblakoch.
Či ty si myslíš, že sa rozvedies a budete spolu?
Posun sa ďalej

lesonna
autor
25. apr 2023

@luccija presne som sa s nim o tom bavila.. vobec sa nezmenil.. nie je mozne aby sme spolu boli kedze som v zahranici..

luccija
25. apr 2023

Chyba je, už len to, že ste v kontakte načo?a vydať sa, lebo Ti je ľúto muža je veľmi divné...máš dobrého muža vaz si to.Tvoja teenegerska láska sa len slovne zahráva, keby chcel príde a date to dokopy.
Ako môžeš vedieť či sa zmenili, keď si pár x do roka napíšete, zavoláte?Co bolo to bolo...si vydatá prevezmú zodpovednosť už fakt nemáš 17 r
Alebo ...sa rozved vráť sa domov a uvidíš....žiješ v spomienkach čo by bolo, keby....

lesonna
autor
25. apr 2023

@luccija sme v kontakte fakt minimalne.. on by chcel prist, ale nemoze, nie je to jednoduche.. nechcem sa rozviest, pretoze viem, ze by to mojmu muzovi ublizilo a to nechcem. Povedala si to dobre.. zijem v spomienkach.. neviem sko sa z toho dostat

januska12323
25. apr 2023

S ex si nemala byť v kontakte a muža si si nemala brať z ľútosti. Ten chlap si zaslúži ženu, ktorá ho bude mať rada ako on ju, vaše manželstvo je založené na klamstve.
Teraz už čo s tým? Rozviesť sa nechceš, starého frajera nechceš ale snívať o ňom budeš. Vyber si jedného z nich a druhého nechaj ísť.

lesonna
autor
25. apr 2023

@januska12323 s ex som nebola v kontakte mozno 5 rokov, potom sme si raz napisali.. znovu sme nepisali.. medzitym som sa zasnubila, vydala.. po 3 rokoch ssi sme si zabolali.. takze to nie ke boh vie sky kontakt.. mojˇu mozvi som povedalaa, ze sa nechcě vydavat sle on stale ze vezmime sa, tak sme sa vzali.. ja mojho muza lubim (aspon si to myslim- no stale je tam tem druhy -)

h2
25. apr 2023

@lesonna Bývalého si nechala, lebo mu vadilo, že sa stretávaš aj s inými kamarátmi. Potom, po tebe, vystriedal kopu mileniek. Naozaj ti je za týmto týpkom ľúto? Máš ho zidealizovaného. Bola to nezrelá detská láska a tak aj dopadla. Prečo si sa vydala za svojho manžela, keď si ho neľúbila, tak to naozaj nepochopím. Ale prečo ho neľúbiš, pochopím, vidím to totiž tu, na koníku, aj v reálnom živote: je na teba dobrý, ľúbi ťa, zniesol by ti modré z neba... = nezaujímavý, nepríťažlivý, netreba sa o jeho priazeň a lásku snažiť, netreba sa báť, ani byť v neistote, že by ťa prestal ľúbiť, istota, nuda! Odveký problém príliš dobrých chlapov. O čo si prišla, zistíš, až keď ho stratíš.

danica2711
25. apr 2023

@lesonna asi by bolo dobre sa zobudiť, konečne dospieť a prestať detinsky snívať o chalanovi, s ktorým si chodila ako 13-ročná šťanda. Život fakt nie je telenovela

xena0
25. apr 2023

Chudák tvoj muž

lesonna
autor
25. apr 2023

@h2 Nepovedala som, ze svojho muza nelubim. Planovali sme spolu dieta.. mozno aj to je problem, ze to neide.. fakt neviem..

lesonna
autor
25. apr 2023

@danica2711 viem, ze zivot nie je telenovela.. sle je tazke s tym fungovat

h2
25. apr 2023

@lesonna Iného ľúbiš viac. Tak to je pre mňa to isté, ako že ho neľúbiš.

lesonna
autor
25. apr 2023

@h2 a ako zistim, ci ineho lubim viac? Vlastme to je to, co sama neviem.. chcela som so svojim muzom rodinu.. no odkedy sme sa dozvedeli, ze to neide, je to ine..

sheila121
25. apr 2023

@lesonna ja ti nerozumiem. Zobrala si si svojho muža len preto, lebo on to veľmi chcel? Tak prečo teraz ideš pozerať na seba? Mala si to urobiť pred svadbou a nie teraz.

h2
25. apr 2023

@lesonna Mrzí ma, že sa vám nedarí. Ale spomínala si, že ivf by bola šanca, ale že zatiaľ nechceš. Chápem, si mladá, máš čas. Ale ak chceš dieťa a inak to nejde, prečo to neskúsiť? Len si buď predtým naozaj istá, či to dieťa naozaj chceš so svojím manželom.

lesonna
autor
25. apr 2023

@sheila121 cely zivot nepozeram na seba. Velakrat mi vraveli ludia aby som sa spamatala a pozerala aj na seba mie len na inych. Bohuzial to neviem.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sheila121
25. apr 2023

@lesonna tak to je strašná chyba. Ublížis tým sebe a ešte aj všetkým ostatným okolo

veronmai
25. apr 2023

@lesonna prvú chybu si spravila, keď si povedala tvojmu manželovi "áno", ja na tvojom mieste by som zo vzťahu odišla, lebo nie je fér ani voči tebe ani voči tvojmu manželovi.
10 rokov je fakt dlho na to, aby človek bol vo vzťahu, kde si nie je úplne istý, či dotyčného ľúbi alebo nie a jedine ty musíš vedieť, ako váš vzťah funguje, ak počas celého vzťahu myslíš na ex, asi to nie je úplne s kostolným poriadkom...

lesonna
autor
25. apr 2023

@h2 bola som presvedcena o tom, ze chcem aby bol moj muz otcom mojho dietata. Casto som pocula, ze sk je problem v manzelstve tak dieta to len zhorsi a som z toho uz fakt hotova

h2
25. apr 2023

@lesonna A vy máte v manželstve problémy? Teda, okrem toho, že snívaš o inom chlapovi.

lesonna
autor
25. apr 2023

@h2 myslim si, ze toto je jediny problem ktory mame- teda ja ..
Mame insk super vztah, sme k sebe dobrí a vsetko klape .. nemam sa naozaj na co stazovat.. viem, ze som hlupa .. no fakt neviem.

domkakvet
25. apr 2023

@lesonna to ze si sa vydala si prekrocila hranicu maximalne, ked si to tak necitila nemala si to robit.

januska12323
25. apr 2023

Podľa mňa by si nemala byť ani z jedným z týchto dvoch. Prvý je sukničkár, baví ho namotávať ťa aj keď si vydatá. Druhý je klamaný, minimálne od ponuky na sobáš, od osoby, ktorá mu má byť najbližšia. Preruš kontakt s ex, vedome na neho nemysli a porieš si manželstvo. Buď ostaňte spolu a snažte sa zlepšiť vzťah alebo choďte od seba. Len si s ním nesprav dieťa aby nebol smutný a potom ujdeš za ex lebo doma nebudeš spokojná.

lesonna
autor
25. apr 2023

@h2 akurat problem je ten, ze on chce kupit byt sle ja nechcem, pretoze som v tom ako som pisala vyssie

luccija
25. apr 2023

@lesonna príliš premýšľas.Este nevieš či budete mať spolu dieťa a už rozmýšľaš či sa zhorší vzťah.
Je toľko možností, ak nemáte byť spolu tak sa ivf nepodarí a možno o 5 r to ukončíte tak či tak.
Ale príde mi to neseriózne vydať sa aj, keď si nechcela a premýšľať o bývalom.To, že vždy hladis na druhých a nechceš ranit sa Ti môže raz veľmi vypomstiť.
Veľa manželstiev nemôže mať deti a idú na liečbu a všetko ustanu.Nepis si s bývalým a buduj čo máš doma.Niekedy je fakt lepšie, keď má žena dieťa, menej času a nepremýšľa nad zbytočnosťami🙂
Ak to chces risknúť píšem rozved sa a choď...
Skôr to je len také z nudy.Ak by Ti muž o týždeň povedal, že niekoho má ver tomu, že by ťa to zasiahlo.Je to len vyfantazirovany vzťah s tým prvym