icon

Rada vo vzťahu

lesonna
25. apr 2023

Prosím o radu.. dopredu chcem povedať, že mužovi nič netajím, o všetkom vie, no jedine s tým čo bojujem nevie..

V skorej puberte som mala frajera, mala som približne 13 - 14 rokov. Boli sme spolu cez 2 roky a ako to chodí, rozišla som sa s ním. ( Dôvod bol naozaj hlúpy, ale to som si uvedomila až pár rokov po tom ako som bola dospelá- prekážalo mu keď som chodila von s kamarátmi - (len s chlapcami, keďže som si odjakživa s babami nerozumela a ešte s jednou kamoškou, ktorá s nami chodila von, ale len výnimočne). Po rozchode mi to bolo ľúto, ale chcela som, aby si uvedomil, že ja tiež chcem chodiť von so svojími kamošmi a nie iba s jeho.. Myslela som na neho celý ten čas, ale hrala som, že je mi to jedno. Po nejakom roku keď som si uvedomila, že sa tvári tak ako ja, našla som si frajera.. S tým bývalým nazvyme ho X , to trošku pohlo, ale nedal mi nič vedieť.. videla som len ako sa na mňa pozeral, nerozprávali sme sa ani nič.. napriek tomu sme sa stretávali dosť často ( v buse, po ceste do školy, v obchode, v meste) kdekoľvek.. Po dvoch rokoch som sa s ním stretla, chcela som sa porozprávať.. so stretkom súhlasil, videla som na ňom, že tam stále niečo je, jeho správanie voči mne bolo také ako kedysi (pekné) ale držal sa ďalej, pretože vedel, že som s iným. Týmto stetnutím sa nič nevyriešilo. Z každej strany bolo nejak ťažko povedať po takej dobe niečo o citoch sj keď sme to obaja videli.. prešlo pár rokov, keď každý z nás odišiel do iného mesta.. on mal do istého obdobia frajeriek ( alebo skôr mileniek) viac než dosť, zatiaľ čo ja som mala toho istého. Občas sme boli v kontakte ( napísali sme si ale fakt minimálne- obaja sme to brali ako- ja mu nenapíšem, lebo ho to bude otravovať a on nenapíše mne, pretože to bral rovnako).
Po pár rokoch ma môj teraz už manžel požiadal o ruku ( necítila som to tak, ale nedokázala som ho odmietnuť- viem ako to bolí a nechcela som mu ublížit, tak som povedala áno).. S mojím X sme si stále tak raz za rok napísali.. Neskôr, keď už som bola vydatá, sme si zavolali, len tak.. stále ma zaujímalo ako sa má, či je v poriadku.. Jeho pohľad sa na mňa vôbec nezmenil a ani môj na neho.. rozprávali sme sa dosť dlho.. Vtedy mi povedal, že videl, že som bola do môjho muža zamilovaná ( mala som ho rada, jasné, ale milovala som stále toho X.) Tak som mu vysvetlila ako to bolo.. Povedal mi, že som mohla ostať v meste, kde bol on (ten X) ale ja som neostala.. Hovoril mi všetko v hádankách- nič narovinu, ale aj hlúpy by pochopil, že voči mne stále niečo môže cítiť. ( Poslal mi pieseň, a povedal že v nej je odpoveď.. Bola to pieseň o tom, že ako velmi ho ľúbim a on je z toho šťastný a nemôže tomu uveriť... v tomto smere) Prešlo naozaj veľa rokov, nemám deti, ale mám muža ktorý je ku mne dobrý, viem, že ma naozaj veľmi ľúbi, ale ja celý ten čas nosím v hlave toho X. Sme málo v kontakte, ale ak už sme, vidím, že je to obojstranné.. viem, že ho trápi to ako to dopadlo, pretože keď sme sa bavili o tom (ja a x), že som sa vydala aj keď som nechcela, tak mi len povedal - vidíš, zase si to urobila prvá.. Chcem sa opýtať, z vášho pohľadu, čo mám robiť? Ako sa k tomu postaviť po viac ako 10 rokoch? Niekedy mam aj celý týžden v hlave toho X, potom je mi nepríjemné, keď ma môj muž objíma a pod.. ale nechcem aby sa zle cítil, je mi ľúto, že som takáto ale 10 rokov sa meviem zbaviť toho pocitu.. a to, že som neodišla od muža je práve preto, že nechcem aby trpel.. už neviem čo mám robiť.. prosím váš trievy názor.. mám 27 rokov a neviem sa pohnúť.. zdá sa mi, že nie som šťastná, ale viem, že môj muž je a z toho som zúfalá. ( Deti nemáme,jedine IVF čo zatiaľ nechcem) Chcela by som vedieť, či mal niekto podobnú situaciu a ako to dopadlo? Buď budem ja žiť celý život takto aby sa mal niekto iný dobre, alebo už neviem sama..

oli18
25. apr 2023

Ty tu riesis lasku, ktoru si mala ako 13-14 rocna? + 2 roky k tomu? Cize rozchod v 15tich -16tich? Tak to si este stale nedospela, aj ked fyzicky vek na to mas 🙉

h2
25. apr 2023

@lesonna K tvojmu príspevku z 20:18 : jasné, že ti vyčíta, že si ho nechala. Lebo nikto nie je rád odkopnutý. Ale spomeň si, prečo si ho nechala. Píšeš, že dôvod bol hlúpy, mne sa to tak nezdá. Proste keď ste boli spolu, zistila si, že ti nevyhovuje a že s ním byť nechceš. Len si na to potom zabudla. Lebo človek ľahko zabúda na to zlé a pamätá si len to dobré.

lesonna
autor
25. apr 2023

@oli18 no, asi.. bohuzial toto riesim.. je to zvratene, tazko to opisat

lesonna
autor
25. apr 2023

@reanda vsetko narovinu sme si uz povedali.. stretnut sa nemozeme, pretoze je kazdy na inej strane sveta 😂

h2
25. apr 2023

@lesonna A k 20:25 : to, že si ho vtedy nechala, nebola chyba. Keď ti to povedal, tak si zrejme pred ním spomínala, že ty to za chybu považuješ? A že to ľutuješ?

lesonna
autor
25. apr 2023

@h2 Ja som mu len povedsla, ze mi je luto, ze som mu ublizila- ze som to tak nemyslela- povedala som mu presne o tom co mi vtedy prekazalo ( ze som nesmela nikam s nikym) a on na to, ze za chyby sa plati

lienka.7
25. apr 2023

@lesonna si ako uplne namotana 15tka na nejakého pána božského 🤦‍♀️ nemáš problémy, tak si ich vyrabas sama. Pokračuj a možno co chvíľka budeš nasledovať svojho pána božského na ten druhy koniec sveta a tam zistíš ze si len jedna z mnohých. Ale naspäť uz cesta nebude. Ja osobne nechapem, naco je dobre s hrabať v minulosti, takéto vypisovacky s ex 1-2x za rok a potom mas z toho v hlave výbuch. Predstavuješ a fantazirujes co by bolo keby... ako sa vravi: keby, keby, boli by sme v nebi 👍

h2
25. apr 2023

@lesonna Takže tvoj pán X zatiaľ nechce vážny vzťah. Čiže čo vlastne chceš? Byť ďalšou v rade jeho nezáväzných sexuálnych partneriek?

lesonna
autor
25. apr 2023

@h2 s napisala som to niekde?

lesonna
autor
25. apr 2023

@lienka.7 mas pravdu. Ja si to inak uvedomujem, len to v tej sprostej hlave neviem zastavit

lubimmisku
25. apr 2023

@lesonna za nic neplatis, mas skveleho muza. Keby ste vtedy ostali spolu, je mala sanca, ze sa aj vezmete a vydrzi vam to tolke roky.
Hlavne nerozumiem tomu, naco po xy rokoch toto vypisuje/hovori vydatej zene. To normalny uvedomely chlap neurobi 🤦‍♀️. Davala by som si pozor na neho. Mysli na neho v dobrom ako na spomienku, ale nedovol mu, aby ti zasahoval do zivota. Vyzera to tak, ze len sebe chce nieco dokazovat.

h2
25. apr 2023

@lesonna Prosím ťa, ak chceš naozaj radu, prestaň s ním ÚPLNE komunikovať, prestaň sa mu ospravedlňovať, ako si mu strašne ublížila, keď si mu dala v 15-tich kopačky, lebo sa správal, ako majetnícky debil, prestaň neustále s ním rozpitvávať a analyzovať váš "vzťah" a hlavne sa prestaň zaoberať tým, čo by bolo, keby. Rozišli ste sa, lebo to bolo o ničom, si vydatá, hotovo, koniec.

h2
25. apr 2023

@lesonna Tu:

lienka.7
25. apr 2023

@lesonna keď si to uvedomujes, tak blokni jeho číslo aj vsetky kontakty na ss. Nerozmýšľaj nad tým co bolo, ani čo by mohlo byt. Raz si ho už nechcela, asi si vedela prečo... no a panko to iba nevie rozdychat. To je všetko. Keby ta tak veľmi chcel, dôjde za tebou, je tu a báli ta intenzívne a nie toto robí panebože 🤦‍♀️ vzchop sa zena, zahod tie ružové okuliare uz a venuj sa radšej tvojmu mužovi. Ten si to určite zaslúži 100x viac, ako takýto "namotavac" (nechcela som napísať ojeb...č).

lesonna
autor
25. apr 2023

@h2 presne toto sme riesili.. co bolo vtedy.. vo vsetko zle bolo a pod.. pritom ale ja som ho nevolala späť k sebe- len som sa osoravedlnila za to, ze som mu ublizila a ze mu prajem aby bol stastny- pozeral na mna ako blbec a hotovo. Nijakym sposobom som ho k sebe nelakala ani nic, skor som mu priala aby sa mal dobre s nasiel si dobru zenu.

lesonna
autor
25. apr 2023

@h2 jasne, lenze to som nemyslela seba na vazny vztah s nim 😂 mozno to vyznelo blbo, no nenarazala som tym na seba

lesonna
autor
25. apr 2023

@lienka.7 ano, moj muz si to isto zasluzi. Dakujem za tieto slova

h2
25. apr 2023

@lesonna A načo si mala potrebu to po toľkých rokoch analyzovať? A ospravedlňovať sa, že si mu ublížila? On sa ti tiež ospravedlnil, že ti ublížil?

lesonna
autor
25. apr 2023

@h2 asi preto, ze od mala ma rodicia ucili sa ospravedlnit ak nieco zle urobim.. tazi ma ak niekomu ublizim a musim sa osoravedlnit.. sj sa mi vtedy ulavilo, no po par minutach prisiel ten analyzacny rozhovor a z toho som uz bola v prdeli.. on sa mi neospravedlnil 😂😂 asi si myslel, ze nema sa preco alebo neviem.. on je vlastne ten typ co si asi ani chybu neprizna..

h2
25. apr 2023

@lesonna Ale ty si nikomu neublížila! Nič zlé si neurobila, keď si sa v 15 rozišla s chlapcom, s ktorým si začala chodiť v 13. To je úplne normálne. Máš to úplne pomýlené a tragické je, že si sa kvôli tomu aj vydala. Aby si neublížila svojmu mužovi, lebo on to chcel a bol by smutný, keby si mu ublížila tým, že sa zaňho nevydáš.

lesonna
autor
25. apr 2023

@h2 asi tak.. chcela som s tym pockat, ale tlacilo ma z kazdej strany.. je tazke to opisat, sni meviem ci sa to ds.. slova typu- co zase vymyslas a pod.. tak som do toho isla.

reanda
25. apr 2023

@lesonna ospevuju tu zenske toho tvojho 'uzasneho' manzela, ja si ale vobec nemyslim, ze je taky uzasny.. urcite ma tiez maslo na hlave, inak by nezil so zenou tvojho typu.. "co zase vymyslas" - vydaj sa za mna a hotovo.. to je teda tiez pristup 😀

reanda
25. apr 2023

@lesonna ja by som ti odporucila nejaku terapiu.. aby si sa dostala z role maleho dievcatka, co chce byt dobre a nikomu neublizit.. lebo inac budes tazko vo vztahoch fungovat a to dieta, no ako som pisala, to by bola pren bieda

annamarin
25. apr 2023

Tak ti poviem, že ak nemal ani vážne známosti, tak by ti minimalne za tych 10 rokov daval viac vedieť, že ťa chce. Mne ex napíše 1 za 3 mesiace ako sa mám a to ma ani nechce. Podla mna by sa viac zaujimal. Ak by bol zamilovaný, tak by aspoň viac krát prekusol svoje ego a skusil by ti napisat ako sa máš a zasondovat ci nemáte problemy vo vztahu. Chápeš. A to že ti poslal pesničku a pod. mohlo byt aj z toho, že mal chvilkovo taky pocit alebo aj, že ťa chcel namotať. Mohlo by to byť aj tým, že ťa ľúbi, ale neviem... podla mna by sa viac snažil, ak by ta naozaj velmi ľúbil. Skôr len ťa má rad alebo sa len tak zahráva v konverzácii.

lesonna
autor
25. apr 2023

@annamarin on nenapise, pretoze povedal, ze on to este nevidel, aby chlap pisal prvy 😂😂😂 no same take kktiny

lesonna
autor
25. apr 2023

@reanda toto nepovedal moj muz ale rodina ..

h2
25. apr 2023

@lesonna 😂🤣 To on ešte nevidel, aby chlap písal prvý?! No to je debil toto! 🤦🏻‍♀️ Akože, fakt miluješ tohoto chudáka?!

lesonna
autor
25. apr 2023

@h2 dobra otazka, myslim, ze nie.. len nechapem preco ho mam stale v hlave? Ak by to bola laska nebola by som asi tam kde som teraz

h2
25. apr 2023

@lesonna 🤦🏻‍♀️ Komu niet rady, tomu niet pomoci. Veľa šťastia.

0kristina0
26. apr 2023

Si strasne sebecka a vobec si nezasluzis to co mas? Ved ty svojho muza vobec nelubis? Preco si s nim? Z lutosti? To hovor detom v skolke ti ti to mozno uveria. Ake benefity ti plynu z manzelstva, ze sa ho drzis ako kliest? Si s nim z vypocitavosti? Chudak tvoj chlap. Zasluzi si lepsiu zenu ako si ty.