icon

Rada vo vzťahu

lesonna
25. apr 2023

Prosím o radu.. dopredu chcem povedať, že mužovi nič netajím, o všetkom vie, no jedine s tým čo bojujem nevie..

V skorej puberte som mala frajera, mala som približne 13 - 14 rokov. Boli sme spolu cez 2 roky a ako to chodí, rozišla som sa s ním. ( Dôvod bol naozaj hlúpy, ale to som si uvedomila až pár rokov po tom ako som bola dospelá- prekážalo mu keď som chodila von s kamarátmi - (len s chlapcami, keďže som si odjakživa s babami nerozumela a ešte s jednou kamoškou, ktorá s nami chodila von, ale len výnimočne). Po rozchode mi to bolo ľúto, ale chcela som, aby si uvedomil, že ja tiež chcem chodiť von so svojími kamošmi a nie iba s jeho.. Myslela som na neho celý ten čas, ale hrala som, že je mi to jedno. Po nejakom roku keď som si uvedomila, že sa tvári tak ako ja, našla som si frajera.. S tým bývalým nazvyme ho X , to trošku pohlo, ale nedal mi nič vedieť.. videla som len ako sa na mňa pozeral, nerozprávali sme sa ani nič.. napriek tomu sme sa stretávali dosť často ( v buse, po ceste do školy, v obchode, v meste) kdekoľvek.. Po dvoch rokoch som sa s ním stretla, chcela som sa porozprávať.. so stretkom súhlasil, videla som na ňom, že tam stále niečo je, jeho správanie voči mne bolo také ako kedysi (pekné) ale držal sa ďalej, pretože vedel, že som s iným. Týmto stetnutím sa nič nevyriešilo. Z každej strany bolo nejak ťažko povedať po takej dobe niečo o citoch sj keď sme to obaja videli.. prešlo pár rokov, keď každý z nás odišiel do iného mesta.. on mal do istého obdobia frajeriek ( alebo skôr mileniek) viac než dosť, zatiaľ čo ja som mala toho istého. Občas sme boli v kontakte ( napísali sme si ale fakt minimálne- obaja sme to brali ako- ja mu nenapíšem, lebo ho to bude otravovať a on nenapíše mne, pretože to bral rovnako).
Po pár rokoch ma môj teraz už manžel požiadal o ruku ( necítila som to tak, ale nedokázala som ho odmietnuť- viem ako to bolí a nechcela som mu ublížit, tak som povedala áno).. S mojím X sme si stále tak raz za rok napísali.. Neskôr, keď už som bola vydatá, sme si zavolali, len tak.. stále ma zaujímalo ako sa má, či je v poriadku.. Jeho pohľad sa na mňa vôbec nezmenil a ani môj na neho.. rozprávali sme sa dosť dlho.. Vtedy mi povedal, že videl, že som bola do môjho muža zamilovaná ( mala som ho rada, jasné, ale milovala som stále toho X.) Tak som mu vysvetlila ako to bolo.. Povedal mi, že som mohla ostať v meste, kde bol on (ten X) ale ja som neostala.. Hovoril mi všetko v hádankách- nič narovinu, ale aj hlúpy by pochopil, že voči mne stále niečo môže cítiť. ( Poslal mi pieseň, a povedal že v nej je odpoveď.. Bola to pieseň o tom, že ako velmi ho ľúbim a on je z toho šťastný a nemôže tomu uveriť... v tomto smere) Prešlo naozaj veľa rokov, nemám deti, ale mám muža ktorý je ku mne dobrý, viem, že ma naozaj veľmi ľúbi, ale ja celý ten čas nosím v hlave toho X. Sme málo v kontakte, ale ak už sme, vidím, že je to obojstranné.. viem, že ho trápi to ako to dopadlo, pretože keď sme sa bavili o tom (ja a x), že som sa vydala aj keď som nechcela, tak mi len povedal - vidíš, zase si to urobila prvá.. Chcem sa opýtať, z vášho pohľadu, čo mám robiť? Ako sa k tomu postaviť po viac ako 10 rokoch? Niekedy mam aj celý týžden v hlave toho X, potom je mi nepríjemné, keď ma môj muž objíma a pod.. ale nechcem aby sa zle cítil, je mi ľúto, že som takáto ale 10 rokov sa meviem zbaviť toho pocitu.. a to, že som neodišla od muža je práve preto, že nechcem aby trpel.. už neviem čo mám robiť.. prosím váš trievy názor.. mám 27 rokov a neviem sa pohnúť.. zdá sa mi, že nie som šťastná, ale viem, že môj muž je a z toho som zúfalá. ( Deti nemáme,jedine IVF čo zatiaľ nechcem) Chcela by som vedieť, či mal niekto podobnú situaciu a ako to dopadlo? Buď budem ja žiť celý život takto aby sa mal niekto iný dobre, alebo už neviem sama..

Strana
z5
jonnie
26. apr 2023

. ..Aši sa priveľmi nudíš.. a máš sa priveľmi dobre. A ZA DALSIE..."nevstupis 2x do tej istej rieky".

hankab
26. apr 2023

@lesonna ja ti teda tiez dam podobny pribeh, aj ked u mna sa teda ani nahodou nekonci tym, ze by som snivala o byvalom 😅
Mala som takeho ako ty v 15tich, boli sme spolu rok a pol a kedze sme boli deti, rozisli sme sa kvoli nejakemu hlupemu dovodu, ktory si uz ani nepamatam. Lenze on dak kopacky mne predtym ako som ti stihla ja a moje ubolene ego za nim plakalo este asi 4 roky. Mala som po nom 4-rocny vztah a stale som po nom patrala, pozerala jeho fotky, dufala som ze na mna nezabudol a raz budeme zit spolu stastne az naveky 😁 lenze on si tiez nasiel priatelku s ktorou bol 5 rokov, uz boli takmer zasnubeni a ona ho podviedla. No hadaj, co mi chodilo hlavou? Ze uz mozno konecne si uvedomi, ze so mnou mu bolo lepsie.. lenze odisiel studovat na par rokov do zahranicia. Cca po 10 rokoch sme sa nahodou stretli na jednej akcii, prehodili par slov a realita bola taka, ze chalan nedokoncil vysku, ani druhu, mal 26-27 rokov a byval u rodicov bez prace. Vtedy sa mi otvorili oci a dala som si pomyselnu facku, ze konecne o nom prestanem snivat. To len pre tvoju predstavu ako si ludi idealizujeme, a hlavne nasich ex, lebo je dokazane ze mysel cloveka klame a po rokoch si pamatame len tie dobre spomienky a casy.
Ty si uz davno vydata, tak sa prestan zaoberat teoriami “co by bolo keby”, lebo na 99% by si uz ani nevedela co je to za cloveka, ludia sa totiz bohovsky zmenia za taky cas. Takze nesnivaj ze sa raz zanho vydas a budete zit spolu naveky v zdravi aj chorobe, je tam miziva sanca ze by vam to vyslo.
Radsej objim svojho muza a bud vdacna, ze mas po svojom boku skveleho chlapa.. nebud hlupa lebo onho prides a este len potom ti za niekym skutocnym a dobrym bude luto.

katkami123
26. apr 2023

@lesonna Mám z okolia presne 3 známe ako si ty. Ani jedna nie je normalna, lebo to, co robíš aj ty, nie je normálne. Ste citové mrzáčky zamerané iba na seba. Tebe je jedno akú spúšť zanecháš za sebou, že sa vydavas z trucu, aby si spôsobila žiarlivosť u svojho ex ( si ako nejaké 5-rocne blbe decko), je ti jedno, ze psychicky ničíš manžela, ze ho odmietaš, on si možno myslí, ze chyba je v ňom, pritom v skutočnosti to len nemáš v hlave upratané. Tebe je úplne jedno čo tvoj manžel, (aj hoto sa budeš držať, aj keď ti tu píšu, aby si ho nechala, pred ktorým hráš divadlo)?riešiš tu nejakého geroja, s ktorým si ukončila vzťah ako 17-ročná a on si tam sexuje a rieši úplne iné zeny ako teba. Len ty a ty a ty. A keď ti to je všetko jedno a si tak strašne nad vecou, prečo mu mastíš ego už 10 rokov a ponizujes sa ako najposlednejsi zúfalec, ktorý túži aspoň po štipke jeho pozornosti a zaujmu a zakladáš tu o bývalom tému? Keď ti ten ex ešte jasne dá najavo, že o vsžny vzťah s tebou netuzi? Jasne, ze si s tebou maximalne zasexuje ako s každou inou, nie si preňho nič výnimočne. Keď sa nevieš preniest cez rozchod, tak zajdi za psychológom, 10 rokov je sakra dlhá doba. Chováš sa ako sliepka a robíš hanbu takým zenam ako napr. ja.

thoughtfulweirdo
26. apr 2023

Pýtaš sa, čo máš urobiť? Neverím, že to nevieš aj sama fakt neverím 🙂 jediné riešenie je prerušiť kontakt. Ale nie, že "veď nič moc kontakt to nie je". Normálne si ho odvšadiaľ vymaž, žiadne Facebooky a instagramy, aby ti každú chvíľu fotky vybiehali, zablokuj telefónne číslo a začni normálne žiť ako dospelý človek. Očividne nemáš žiadne veľké problémy, čo je skvelé, tak to využi. Práca a čas s manželom ťa nenapĺňajú dostatočne, nájdi si nejaké hobby, ale nie občas ísť behať a čítať doma knižky, ale niečo, čo ťa dostane medzi ľudí, otvorí nové obzory, potrebuješ zaujať myseľ. Trebárs otužovanie, horolezectvo, dobrovoľníctvo pri marginalizovaných skupinách v tvojom okolí, vo zvieracom útulku a podobne, už podľa tvojich preferencií.

katkami123
26. apr 2023

@lesonna
A ja sa nečudujem, ze muzi páchajú samovraždy tu na Sk, ak majú take manželky ako ma ten tvoj manzel teba.

lesonna
autor
26. apr 2023

@katkami123 ty si robis hambu sama.. neni si asi normalna. Ja s nim vazny vstah nechcem ani som nechcela. A ja manzela neodmietaˇ nijako 😂 neviem kde si to nabrala, ale dobre.. vidim, ze rada dopisujes pribeh tak ako ani nema byt ale .. vies o mne hovno da sa povedat a ides tu zo mna robit najvacsiu osychopatlu na svete.. daj si facku a dobry caj, snad sa ukludnis

lija22
26. apr 2023

@lesonna ziadna analyza nepomoze, proste v tvojom pripade plati, ze prva laska je len jedna. mas to vyrite v mozgu aj v srdci. nebojuj s tym, je to tak. Moze to byt tvoje male tajomstvo na cely zivot, ze mas kusok toho citu stale v srdci no a co ;)
btw odpovede akoze trefne toho pana x mi fest lezu na nervy. ty si intelektualne vyssie ako on

lesonna
autor
26. apr 2023

@katkami123 boze ako ty vies vsetko otocit 🤦‍♀️

michelle567
Autor odpoveď zmazal
katkami123
26. apr 2023

“ S tým bývalým nazvyme ho X , to trošku pohlo, ale nedal mi nič vedieť.. videla som len ako sa na mňa pozeral, nerozprávali sme sa ani nič”

“ Po dvoch rokoch som sa s ním stretla, chcela som sa porozprávať.. so stretkom súhlasil, videla som na ňom, že tam stále niečo je, jeho správanie voči mne bolo také ako kedysi (pekné) ale držal sa ďalej”

- “ olo nejak ťažko povedať po takej dobe niečo o citoch sj keď sme to obaja videl”

- “ nič narovinu, ale aj hlúpy by pochopil, že voči mne stále niečo môže cítiť”

-“ Sme málo v kontakte, ale ak už sme, vidím, že je to obojstranné.. viem, že ho trápi to ako to dopadlo”

Týmito tvojimi perlami ukončujem svoje pôsobenie v tejto diskusii. Chlap nevyvíja žiadnu snahu, ale ty to tam všade stále nejak vidíš… dokonca všade hovoríš sebaisto za neho, čo cíti. Bolo by zaujímavé, vypucut si jeho stranu aká je realita a čo si on v skutočnosti myslí. Pekný deň, diskusia pobavila.

eva8
27. apr 2023

@lesonna si zaľúbená do ilúzie, do spomienok, do predstáv, nie do X. Sama si zivis toto nie trápenie, ale hlúposť. Neverím ti, že sa nechceš rozísť s manželom, aby sa netrápil. Toho X vymaž zo všetkých sietí, zo reálny život, nesnivaj, väz si, čo máš

Strana
z5