icon

Reagujú vaši príbuzní na správanie vašich detí?

6. jún 2025

Ahojte, blíži sa leto takže aj zraz celej manželovej rodiny na chalupe u svokrovcov na pár dni, možno aj týždňov. 2 ročná dcérka sa tam necíti moc dobre keďže ju stále za niečo napominaju, opravujú ako sa vyjadrovať a pod.. z mojej strany rodiny toto nepoznám. Naposledy ju tam niekto chcel zacat učiť chodiť na nočník. Neviem ci je to proste rodinou alebo tým že je to “nevestine dieťa” a nie dcérine keď viete čo tým myslím. Minule jej niekto povedal “ty si tu iba na návšteve”…našťastie tomu ešte nerozumela. Ísť tam musíme, možno sa to budem snažiť okresať na menej dni, ale je to takto aj u vás? Alebo sa čaká vždy na reakciu rodiča, keď je prítomný?

hederamonstera
6. jún 2025

Ano, stale som pocuvala nepriame narazky na vsetko, az kym som priamo nepovedala, ze je to male dieta a vsetko sa nauci, ked bude na to pripravene a nech to uz neriesia. Ale aj ja som sa naucila pustat jednym uchom dnu a druhym von, vobec ma uz ich poznamky netankuju

elzena2
6. jún 2025

Tu ponuku s ucenim na nocnik vyuzite, nech ocika chalupu alebo zahradu a nie vase parkety.

autor
6. jún 2025
@hederamonstera

Ano, stale som pocuvala nepriame narazky na vsetko, az kym som priamo nepovedala, ze je to male dieta a vsetko sa nauci, ked bude na to pripravene a nech to uz neriesia. Ale aj ja som sa naucila pustat jednym uchom dnu a druhym von, vobec ma uz ich poznamky netankuju

@hederamonstera tiež si to nevsimam ale vidim na malej že sa niektorým členom vyhyba

lucia13022023
6. jún 2025

Veľmi by záležalo na tom, čo by synovi hovorili.
Ak sú to veci - mal by už rozprávať, mal by už chodiť na nočník, nemal by plakať, nemal by vymýšľať s jedlom, moje deti toto nerobili - jedným uchom dnu druhým von.
Ale ak by to boli veci - si zlý, toto sa nerobí lebo príde čert, ved počkaj dám ti na zadok - toto sú veci ktoré by cezo mňa neprešli a určite by som sa ozvala a zastala si vlastne dieťa.
A teda ako sa poznám, asi by som bola co naviac s dieťaťom, snažila sa mu vytvoriť pekný program nech až tak nenasava tie zlé energie.

sisa_s
6. jún 2025

To nikto nema ine povinnosti, ked pises, ze zraz na par tyzdnov? 😀 s takou rodinou by som vydrzala max vikend

sense
6. jún 2025

Nie nemusíš ísť nikam. Predpokladám že nôž ti pod krk nikto nedá. To ako matka sa môžeš dcéry zastat, ty ako matka nie si povinná nechávať dieťa kde sa necíti dobre. Dvojročné dieťa sa samo seba nezastane ani nemôže odísť samé keď sa tam necíti dobre

lenusiatko
6. jún 2025

Toto je tak strasne nechutne a netaktne. Mne rodina kecala este aj do mojich pubertalnych deti, najma taki, co deti nemaju, furt poznamky, poucovanie, ponizovanie, posmievanie a to doslova. Velmi rychlo som sa s nimi rozlucila, nechodim na ziadne rodinne akcie, tych toxickych som uplne odrezala a to bola fakt blizka rodina. Pokial sa o tvoje dieta nechce ktokolvek postarat bez vyhrad a pripomienok, tak paaaaapaaaaa. A najma nie si povinna nikomu ni vysvetlovat.

angeli121212
6. jún 2025

No keby mi u mužovej rodiny povedali, že sú moje deti len na návšteve tak nie len ja ale aj manžel by sme sa nahnevali a prehodnotili nejaké veci..my si navzájom napominame deti aj so svagrinami ale vždy veľmi jemne a pekne vysvetľujeme a ich dedo mužov otec ten ich všetkých zbožňuje... Naozaj si neviem predstaviť povedať niečo takéto malému dieťaťu

angeli121212
6. jún 2025

Takto dedo občas zadre kadečo ale tam aj oči prižmurujem keďže ho poznám... Ale naozaj nikdy mi nenaznačil ani deťom, že sme len na návšteve

mimikarol
6. jún 2025

Taká ešte nehrala aby som niekde musela ísť.
Ani ty nemusíš. Čo sa stane keď nepôjdeš? Niekto sa naserie? Alebo sa zrúti svet?

betulinka1
6. jún 2025

U nas nastastie sa take nedeje ale asi by som sa takym ludom vyhýbala a nechodila s nimi na chalupu.

libusak
6. jún 2025

A preco tam ist musite? Vyhodia vas z domu? Podpalia auto? Hodia granat? Ak sa tam necitis dobre, tak nechod. Narovinu povedz, ja nejdem, necitim sa tam dobre

lauricka
7. jún 2025

To dieťa je aj synove, nie iba nevestine, nie? Však si to všetko nenechaj páčiť. Slušne ich treba odpalkovať, nech vedia, že si nemôžu dovoľovať ani k nevestinmu dieťaťu. A, medzi nami , nemusíš nič.

sulavikova
7. jún 2025

Správanie rieši iba pseudosvokra. Má 5 vnučiek a môj syn jej nepasuje do vzorca potrhlého babského správania sa, nakoľko dievčatám všetko toleruje a môjho syna zásadne iba buzeruje. Našťastie chalan je typ splachovací, povie si svoje, mňa tým nezaťažuje, trhlú babku ignoruje. Hoci vieme, že my 2 sme nežiaduci.

dory11
7. jún 2025

Vždy na to reagujem keď niekto sa stará či do výchovu alebo emócie môjho dieťa a a na čo ako reaguje ( nocik bol tema sám o sebe )a je jedno či mužova rodina alebo moja nemám stim problém napomenúť hocikoho aj vramci kamarátov .

maya_hi
8. jún 2025

Nie je to sranda takéto pôsobenie na dieťa. Neustála buzerácia naň pôsobí a je jedno že nie je od vás ako rodičov. Chráň sinju, ozvi sa. Dieťa treba vychovávať, ale nie neustále kritizovať. Zanecháva to na ňom stopy

sova7
14. jún 2025

Nechápem prečo tam musite ísť. Ziadny vzťah nie je povinnosť. Dcéra má dobre nastavený radar na ľudí vie komu sa vyhnúť ak ju nezlomite a nenaucite že napriek svojim pocitom ma ist proti sebe a udržiavať vzťah s niekým ..... lebo medveď bude jej to v živote veľmi nápomocné pri vytváraní zdravsich vzťahov. Ma viac rozumu asi preto že ešte nemá v sebe to naprd nastavenie čo by na to ľudia povedali a veď je to rodina.

sova7
14. jún 2025
@maya_hi

Nie je to sranda takéto pôsobenie na dieťa. Neustála buzerácia naň pôsobí a je jedno že nie je od vás ako rodičov. Chráň sinju, ozvi sa. Dieťa treba vychovávať, ale nie neustále kritizovať. Zanecháva to na ňom stopy

@maya_hi dieťa veľmi dobre cíti a vníma že ho rodičia nevnímajú a nechrania. Nechápe prečo ho nútia byť niekde s niekým kto mu ubližuje nepostavia sa zaň nezoberu odtial preč a nechajú to co mu robia tak. Dieťaťu to nerobí dobre rodic by sa mal za dieťa postaviť a chrániť ho nie ustupovať lebo rodina a chcem byť za pekného