icon

Reakcia kolegovej manželky

25. sep 2022

Ahojte... Baby, dnes prišiel partner hrozne rozčarovaný. Skúsim popísať našu situáciu. Som na PN, rizikové tehotenstvo. Partner pracuje v štátnej správe, denné, nočné, víkendy, sviatky. Deň pôrodu sa blíži, podľa jeho zmien by mal byť v práci. Preto sa dohodol s jeho kolegom, veľmi dobrým kamošom, sú ako bratia, že keby náhodou pracuje (kolega ma vtedy dlhšie voľno) tak by ma zaviezol do pôrodnice. Kolega súhlasil, bývame relatívne blízko seba. Dokonca sa zasmial, či sa môže ohlásiť ako otec dieťaťa (😂) Ja sa sama odviezť neviem, máme len jedno auto ktoré bude mať partner v práci. Všetko bolo dohodnuté, naozaj by to bolo iba krajné riešenie keby nebol partner doma. Až prišiel po pár dňoch kolega, že jeho žena s tým nesúhlasí. Že ho to mrzí, ale proste sa jej nepáči že by mal ísť mňa zaviezť do pôrodnice, nech si to zariadime inak, nech idem taxíkom a hotovo. Bol z toho smutný, nechápal čo sa jej porobilo, že nikdy nerobila nejaké scény a zrazu jej takto preplo. Že ju tiež nikto nevozil a musela sa postarať sama a prežila to, či je princezná rozmaznaná. Akože fajn, keď ide o to, pôjdem taxíkom mne to nevadí, len ma fakt zaskočila tá reakcia a že som princezná. Nechcem aby kvôli takejto hovadine bolo medzi nimi peklo, aj keď teda partner nadávkami na jej osobu nešetril a musela som ho krotiť, že veď takto nadávať nemusí ale zaujímalo by ma, či fakt sme my divní keď nám to príde divné, alebo súhlasíte s pani manželkou?

dominika1988
26. sep 2022

@cacianka 👍👏👏

lulupulu
26. sep 2022

Tak ja by som tiež takto reagovala, prečo ma môj muž zaviezt cudziu ženu do pôrodnice?! Véd keď ma žena bolesti alebo proste to už prichádza tak sa správa inak ako normálne a teda ja by som s nikým cudzím nešla. Co tak navrhnúť ze ak to na teba príde tak kolega zaskočí za manžela do prace? To vas ani jedného nenapadlo??

denisah6
Autor odpoveď zmazal
mariejenka
26. sep 2022

@annarita ja to beriem tak ze vypenil. Ona nemala ostych volať priamo jeho,aby prisiel k nim pomáhať na stavbu, ale ked oni niečo potrebujú,takto ich schladí,plus douraza tehotnú ženu, z rozmaznanosti. A pritom nie ta tehotná sa pýtala o láskavosť,ani o tom nemusela vedieť ze jej priateľ prosim kolegu,ake rovno si ta furia domyslela svoje,a tu krásne vidno,za nieco ma autorku v zuboch.

mariejenka
26. sep 2022

@lulupulu lenže autorka nieje cudzia pre toho kolegu jej priateľa. Oni sa poznajú, on k autorke a jej partnerovi chodí na návštevu, ale vzdy sam. Lebo jeho pani manželka sa dištancuje. Cize hej, pre furiu je autorka cudzia žena.

janetinka27
26. sep 2022

ona nepovedala, ze si rozmaznana princezna.
ale povedala, ze ona to musela zvladnut sama, ze ci je (ona) princezna rozmaznana. takze hmm, nepovedala to o tebe.
jej odmietnutie tu uz na 7. strane rozoberaju zeny, z ktorych niektore pisu, ze on je podpapucnik a ona krava.
uz tu raz bola tema, kedy kolegova mamzelka odmietla nieco autorke a diskusia mala urcite aspon 15 stran (potom som sa uz odpojila) a tiez sa tam nadavalo na kolegovu zenu. ale ich uz netromfnes, tam kolegovu manzelku naozaj isli roztrhat besne zeny. skoda.
v podstate si len mastis ego, dobre sa bavis, ked jej niekto nalozi. v podstate dobre, ze ta odmietla, asi tusila, co si zac. tu mas aspon jeden dovod na to, aby sa na teba vys.ala

any_soj
26. sep 2022

@bilberryday za prvé do akých extrémov? Ale keď si ma zobrať voľno, tak na ktorý deň? Veď nevie, kedy bude pôrod 🙈
A nie, samozrejme, že ani kamoš nemá byť stále k dispozícii, na to slúži sanitka. Ale je fajn vedieť, že niekto blízky je ochotný mi pomôcť v takej chvíli (môj muž napríklad robí ďalej od domu, ak by bolo treba rýchlo ísť, nestíhal by sa vrátiť).

cacianka
26. sep 2022

@lulupulu oni si takí cudzí nie sú, najlepší kamoši, pozná aj tehotnú kamosovu ženu.
Otecko má službu, nejaký výjazd, práca , odíde na smenu a hodinu na to začnú pôrodné bolesti, si myslíš že všetky práce sú holubnik a tatko môže letieť, a kolega doletí vystriedať ?
Iba príklad - pracuje v elektrárni, chránené územie, protokoly pri vstupe, výstupe, rozbehnutá práca, si myslíš že vypne reaktor a odíde, a ked príde kolega zapne ho ? Alebo rušňovodič, nastúpi ráno o 3.00, vypravia vlak , a je už na trati z Ba do Zvolena, porod sa rozbehne, tak zastaví vlak v Novej Bani a bude utekať späť? A ktorý kolega ho v bani vystrieda. Veď chýba 900 rušňovodičov , a ak majú povinné prestávky a relaxačné voľná, tak musia dodržiavať pravidlá. A je plno povolaní, kde sa nedá odhodiť pero a utekať domov pre ženu a odviezť ju.
Ale toto nie je problém príspevku, skôr využívanie muža autorky na ťažšie práce na dome a úplná neochota stavitelovej ženy až zákaz voziť cudziu ženu.
Že muž tej cudzej ženy maká na jej dome, je ok, ale jeho žena je na rizikovom tak je rozmaznaná princezná

katkine_terapie
26. sep 2022

@cacianka juj skoro som sa zlakla, ze to patri mne 😀

euka210
26. sep 2022

Za mna je jeho manzelka sebecka krava! V nudzi sa pomoc neodmieta, pri porode tehotnej uz vobec nie. Nam je taky pristup cudzi.
My sme pri prvom auto nemali, cesta 45min.autom, km presne neviem, 40km urcite. Nakoniec bola planovana sekcia a tam nas viezol manzelov kamarat, z nemocnice manzelov ujo. Moja rodina je daleko. Na navstevu musel manzel ist busom a potom vlakom, aby dosiel ku mne do nemocnice. A to je len 11r dozadu.

cacianka
26. sep 2022

@katkine_terapie neboj, to naozaj iba omyl, naopak , inklinujem k tvojim názorom, začala som si ťa trochu všímať 🤫

cacianka
26. sep 2022

@janetinka27 povedala mužovi, prečo ju má on odviezť, či je ona rozmaznaná princezná,
A muž bol asi dobre nasrdeny, keď si uvedomil svoju pomoc a makanie na ich dome a teraz si kamoš neurobil poriadky so ženou, ale mu pomoc odmietol,a ešte vykvakal že jeho žena sa ako vykotkodakala.

janetinka27
26. sep 2022

@cacianka no ved si to kukni este raz, ze v povodnom prispevku autorka cituje tu manzelku, ktora to povedala na seba.
a keby aj na autorku, ta sa to nemala dozvediet. nuz stalo sa, ale ja neviem, ci si uz manzelia nic nemozu medzi sebou povedat a potom ani kamarati, lebo ako jeden chlap, tak druhy to vyzvoni?

mne autorka pride, ze kvoli odmietnutiu ich teraz s radostou postavila na pranier konika a tesi ju, ako sa zbieraju cierne body pre kolegovu manzelku, ktoru ani nepozna a ani my ju nepozname, ale uz dostala niekolko rozsudkov.
mna uz tiez viackrat odmietli, ale nebezala som to napisat na konika a neradovala som sa z fiktivnych sudov nad fiktivnou hriesnicou.
zasa len prispevok na rozputanie vasni, denne su ludia odmietani, aj taki, co nikoho nemaju, su opusteni, na okraji spolocnosti, prehliadani.

euka210
26. sep 2022

Este som si precitala dalsie tvoje prispevky o fungovani, a nie je to podla mna vsetko ok tam. Tak keby moj manzel niekde pravidelne chodi, tak jasne ze by som chcela spoznat aj rodinu jeho kolegu, tak ako si to asi aj ty chcela.
A uplne divne mi pride ze mu ona vyvolava...on by mal volat kamaratovi, nie jeho zena. Tvoj partner nic nehovori, ako sa ona k nemu sprava? Kludne tam veru mozu byt jej sympatie k tvojmu, ako tu niekto spomenul. Potom si to trochu preklepni...alebo kludne dvihaj Ty telefon ked vola ona 😁. Ja mojmu dviham ked viem kto vola...mobil v dome a on robi po vonku.
No a ked ste na dedine, tak sa dohodnite s nejakym dobrym susedom, susedou...u nas by to nebol problem, lebo zaviest do porodnice normalny clovek neodmietne.

annarita
Autor odpoveď zmazal
mariejenka
26. sep 2022

@annarita ok beriem,ze kazdy ma iny temperament,a iny nikdy ani len "mariško skakava nepovie" ... Ale, ja som od autorky vyrozumela ze ona aj pozyvala pani manželku k nim,ta neprišla nikdy,ani na oslavu,lebo isla na nákup. Ok.
A ked oni (nazvyme ich odmietaci odvozu do porodnice) robili oslavu a chlap pozval kolegu aj s partnerkou(nasa autorka) tak pani domáca povedala,ze naco by chodila (autorka) aj tak nebud nikoho poznať,tam u nich!! Toto je co za dôvod. Tak jasne ze partner autorky tam sam nesiel.
Nikde ani raz nemala sancu nasa tehuľka (sorry🌺za výraz) odmietnut furiu,lebo ju ta nikdy nepozvala k nim.

autor
26. sep 2022

Baby, čítala som naozaj všetko čo sa tu popísalo. Ja si uvedomujem, že kolega je tlčhuba, občas si neuvedomí čo povedal. Ale naozaj pochybujem, že by ma pred svojou ženou nosil na rukách, to vážne nie. Dnes volal môjmu kolega, či by mu nemohol ísť pomôcť spratať veci z terasy a že však potom môžu dať pivo a pokecať. Na čo môj odmietol, že nikam nejde, je mu to ľúto a rád by mu pomohol ale nech si zapriahne ženu, že ja som rozmaznaná a potrebujem aby bol doma. Samozrejme že pochopil, kam tým mieri a iba sa ospravedlnil že vyrušuje a chápe to. Bolo mi to hrozne ľúto, fakt ten chlap si to nezaslúži ale bohužiaľ ... Čo sa týka tej zmeny, čo tu stále píšete. Baby, naozaj sa nedá keď začnem napríklad rodiť v noci, že partner bude do pol hodiny doma, ani do hodiny. Kým za seba zoženie zaskok, kým niekto aj príde, koľkí v noci ani nedvihaju mobil... No je to skrátka ťažšie, nech si niektoré myslíte. Nemôže ako tu niekto napísal, hodiť zbraň na stôl a utekať domov. Tá "pohotovosť" sa týkala dvoch, Max 3 dní keby náhodou... Nie mesiac, ani týždeň.

mariejenka
26. sep 2022

Cim si vysvetľujes tu Jej averziu voci tebe? Ako sa spravala k tvoju mužovi,ked tam u nich bol,pomahal? Nikdy sa na teba nepytala?
Ak nechces odpovedať nemusíš ✌️

zemiakovysalat
26. sep 2022

Autorka fakt nemas jednu kamošku ktora sa sama ponukla že ta zobere do porodnice ? Ked vie ako tvoj muz pracuje..

nurielka
26. sep 2022

Tak teraz oni majú dusno doma, vy máte dusno lebo kamoš si nevie dupnúť, ale neboj sa ty hlavne, sanitka vie vždy prísť. Aj uprostred noci. A nerieš to na nete, lebo pani sa tu ešte spozná, a tiež to nie je ok ani z tvojej strany, rozpitvavať ju po fórach.

annarita
Autor odpoveď zmazal
autor
26. sep 2022

@mariejenka ja som sa na toto nikdy nejako extra nepýtala. Vraj keď príde spraví kávu, porozprávajú sa, že by to na ňu nikdy nepovedal lebo že keď tam bol, bola ako med. Iba keď spomenul mňa, vymyslím si, Monika má teraz ťažkosti, je jej zle, mala hrozne ranné nevoľnosti tak že razom zmenila tému ani to nejako nekomentovala.

deniseee
26. sep 2022

Otoc si to z pohladu tej druhej zeny. Ona bola tiez tehotna a cakala dieta. Ked prisla doba porodu, jej muz si na nu cas nenasiel. Vlastnu zenu s vlastnym dietatom do porodnice nevzal. Ale pride domov a povie, ze tam odvezie kamaratovu zenu, ktora mu nie je ani rodinnou pribuznou, ale je to len kamaratova zena. Samozrejme, ze to tu zenu muselo zaboliet, ze ked ona muza potrebovala, tak tam pre nu nebol, ale ked povie kamaratova zena, tak sa okamzite slubi. A predpokladam, ze nie raz si chlapi aj v inych veciach navzajom pomohli, nielen tvoj muz svojmu kamaratovi. Ty nevies, co je medezi tou zenou a jej muzom, do ich vztahu nevidis, nevies preco su veci ako su. Ked s tebou nechce kamaratit, tak ju nechaj, kazdy normalny clovek ma aj svoj okruh priatelov mimo manzelstva, nemusia byt nutne vsetci kamarati. A ten zaver... ako male deti... ja nejdem, lebo moja zena povedala a teraz ty nejdes, lebo tvoja zena povedala... super zaver priatelstva.

tiika
26. sep 2022

Iba na okraj.. neviem ako to v ich rodine funguje, ale kolega ako píšeš skoro mužov brat by mohol mat aj vlastný názor. Nie je to len o jeho manželke.
Ja ak by som chcela napr. odviezť svoju veľmi dobrú kamarátku do pôrodnice (kamaráta do nemocnice), muž by sa mohol aj na hlavu postaviť. Síce by som sa s ním nehadala, vypočula si ho, vysvetlila, no išla by som v každom prípade. Trosku aj z tejto strany sa je možné pozrieť. Ak muž nevie žene oponovať, nie je to jeho ospravedlnenie a iba jej vina.

autor
26. sep 2022

@deniseee uvediem veci na pravú mieru. Tá vzájomná pomoc vyzerá asi tak, že môj tam letel po nočnej, pred nočnou pomáhať , koľkokrát sme sa celý deň ani nevideli lebo mali veľa roboty. Raz trávnik, raz betonovat, raz pomôcť nosiť nejaké tvárnice, kopať nejaké základy, stavali garáž. To boli celodenné brigády, aj viac dní v týždni. Kolega tu prišiel tiež, ale absolútne sa to nedá porovnať s tým, čo môj partner robil u nás. A nedá sa to porovnať asi s tým, že ja som mu osobne nikdy nevolala, aby prišiel. Čo sa dalo, pomohla som môjmu ja. On nemohol ísť so ženou presne kvôli tomu, kvôli čomu možno nebude môcť ísť môj partner - bol v práci. Dohadoval jej odvoz,ktorý odmietla lebo má ísť s ňou otec dieťaťa. Absolútne jej to nevyčítam, ani nemám za zlé. Len mi príde, že v tomto je niečo osobné. Ale čo to je, to absolútne netuším.
@tiika tak ja to mám rovnako, keby ide o moju dobrú kamošku ktorej treba zaviezť partnera do nemocnice kvôli hocičomu, no nech sa môj kľudne postaví na hlavu a pôjdem...

mariejenka
26. sep 2022

Autorka
Hmm, zvláštne. Niečo v tom bude. Co?sa asi nikdy nedozvies.
Chlapi kolegami kamaratmi ostanu, no na pivko si asi pojdu posediet už len na letnú terasu do podniku.
Ja veľmi dobre chápem,ze o odvoz do pôrodnice tu uz nejde,tu je hlbší "problém" škoda ale,ze to takto dopadlo.

@deniseee preco ako malé deti? Ty by si sla (úprimne si povedz) pomôcť niekam, kde tebe bola co i len ochota pomôcť odmietnutá,a ešte aj ista "nevraživosť" skrytá? Je to o sebaucte. Ješitnosť toto nieje.

autor
26. sep 2022

@mariejenka úprimne, kolega tu je vítaný vždy. Obaja ho máme radi, možno keby jedného dňa jeho žena povie, čo je vo veci a že sa o tom porozprávame, bola by som rada. Ale iniciatívu z mojej strany už neprejavim. 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
mariejenka
26. sep 2022

Snáď to všetko nakoniec dobre skončí,a Tebe hlavne prajem pôrod bez komplikácií a zdravé bábätko. Drz sa.

autor
26. sep 2022

@dominika1988 možno keby sa niekedy bavíme a že sme spolu, tak si skôr niečo všimnem. Takto mám všetko z rozprávania 😅 mne stačilo už len to, že k nim nemám chodiť lebo nebudem nikoho poznať a že bola z toho, že neprišiel zronená 😅 ale spomenula som si na jednu situáciu ... Kedy tiež takto volala, že treba čosi pomôcť na dome, ale môj mal akurát pri sebe rozpis služieb lebo pozeral, ako bude robiť a videl, že kolega dnes aj tak pracuje tak že čo tam akože bude robiť sám, že nikam nejde. Ale no neviem...