Reakcia muža po hádke
Keď sa pohadate s mužom a jeho spravanie a slova vas rozplaču, ako sa potom ku vam sprava? ignoruje vas alebo vas utesi?
plac nie je za ucelom citoveho vydierania..
@kikusha2212
Zrejme zlý výber partnera. Ale možno sa časom naučí…
Nie v návale emócií by som nedokázala niekoho s kým som sa pohádali utesit, nemám le problém sa ospravedlniť a nemám problem po utiseni prvotných emócií, diskutovať o tom co sa mi nepáčilo, co ms ranilo, nebránilo, co mi vadí alebo nevadí. Som síce dosť citlivý človek a teda slzy sa mi tis u často do očí aj pre maličkosti, nemusí mi ani nikto vynadat. Ale nemám problém o tom hovoriť. Ale teda až na môjho ex v čase rozvodu,
mi ešte žiaden chlap nevykrical ze som zlý človek a aj ex povedal ze som len egoista a myslím len na seba, lebo som sa rozhodla "rozbiť" rodinu
@nurielka vsak jasne, ale tu sa bavime nie o diskusii, ale prave o hadke a hadka je o tom, ze tam ludia vacsinou prave podliehaju emociam.. ved preto sa hadaju, inak by sa nehadali, ale normalne sa bavili.. hadku si povacsine ludia neplanuju, ale do nej neplanovane spadnu.. a uz je jedno, ci niekto v hadke reaguje placom, alebo agresiou a urazkami - oboje je podlahnutie emociam, tak preco jedno by malo byt akoze ok a druhe nie.. jedna strana by sa mala ovladnut a neplakat - lebo to je citove vydieranie a u druhej strany je ok, ze sa nechova ludsky, lebo je ovladnuta hnevom, tak prirodzene, ze to nedokaze.. takze nechat sa ovladnut hnevom je pochopitelne a ospravedlnitelne, ale plakat je uz slabosske a manipulativne.. ja v tom nevidim rozdiel, hnev ci plac, oboje su emocie
@reanda tak zvlastne to pises akoby emocie boli nejake zlé.. Praveze ak pomenujem svoje emocie tak mi partner moze lepsie porozumiet alebo aj ja samej sebe, prečo mi vlastne nieco vadi, koho je to vlastne problem... Ak sa niekto rozplace to ale urcite nie je to iste ak niekto v hneve druhemu vynada, rozbije telefón, da facku..
@janewithane emocie nie su zle, len je blbe, ked im podliehas a nechas sa nimi ovladat.. ani nahnevat sa nie je zle, ked ale prave v hneve potom druheho urazas, ci nebodaj fackujes, to uz zle je.. ani plakat nie je zle (ako to tu niektori chapu, ze plac je automaticky citove vydieranie), to skor zas ta druha strana tomu podlahne a necha sa tym akoze vydierat, ale to nie je chyba toho, kto place.. ale aj emocii smutku a lutosti sa da podlahnut a potom sa rozne urazat a oduvat a v tomto stave reagovat neprimerane..
ja som to pisala hlavne k tomu, ze ako tu viaceri vnimaju prave ten plac ako nieco primarne zle a ublizujuce druhym, co by mala autorka ovladnut (pricom ona proste iba plakala, nijak tym na nikoho neutocila), ale to, ze jej muz ovladnuty hnevom ju urazal, az ju k tomu placu dohnal, tak to je pochopitelne - bol predsa nasraty a co od neho caka.. proste uplne opacne
@reanda tak som to skor pochopila ze medzi plac a nadavky davas rovna sa.. Aj ked co si budeme aj za hnevom je vacsinou uplne ina emocia 🙂 Za mna je plac efektivny, radsej nech to uz ide von ked to zranenie, smutok tam je.. Skor je otazne ci sa este potom da pokracovat v nejakej konstruktivnej diskusii, ja si napr nemyslim ze sa vsetko musi hned vyriešiť, uzavrieť.. Niekedy si dam par minut na predychanie ale aj premyslenie co chcem povedať aby sme sa opat pohli konstruktivnym smerom a nejako to uzavreli.
U nas je to tak, ze este nikdy nebola ticha domacnost dlhsie ako pol dna...ja som ta, co nevydrzi byt nahnevana urazena ublizena,,snazim sa udobrit, niekedy to ale nieje lahke ak sa velmi namna hneva a citi sa ublizene,no nakoniec ma objime, pozrie sa namna laskavym pohladom a ja sa citim bezpecne a milovane...uz problem kvoli ktoremu sme sa pohadali nerozoberame a len sa ubezpecime o vzajomnej laske,,dufam,ze to tak bude vzdy,, spory nevymiznu, osobnost sa nezmeni, len sa naucit vacsiamu respektu s krotit temperament ..u oboch