icon

Riešenie hygieny a správania priateľovej dcéry

sabina101010
24. mar 2025

Priateľ má 9 ročnú dcéru z predchádzajúceho manželstva.Chodi každý víkend k nám zo začiatku som s tým bola v pohode len postupom času mi to začalo vadiť keďže si po sebe neupravuje vôbec, hygiena žiadna zuby si neumyje aj týždeň keď je u nás, výmena spodného prádla, prezliekanie do čistého od piatku do nedele non-stop na telefóne,nevie si viazať šnúrky keď to poviem partnerovi čo mi vadí že by si mala po sebe upratovať,že my sme není jej sluhovia povie len dobre ešte sa mi smeje ,že mi vadilo keď nevedela povedať prosím, ďakujem už som z toho zúfalá

luccija
25. mar 2025

Úprimne?rozid sa s ním vychovávať v prvom rade má otec...ako pôjde dievča do puberty bude to horšie a horšie.Nedaj Boh budete mať spoločné dieťa a to sa už zblaznis úplne.
Moja kamarátka je rozvedená ma priateľa sú po 40 tke a on ma 8 r dceru, ktorej by aj predzul jedlo.
Keď ju upozorní nech si umyje ruky pred jedlom, neje horúce ..on sa zastáva dcéry a všetko otáča na to, že je ešte mala, to deti robia, nebuď prísna tvoja dcéra 19r tiež robí toto a toto...hádky kto z koho každý si chráni svoje dieťa.Nemala by som na to nervy a bude horšie😆

mischy00
25. mar 2025

v prvom rade musia vychovávať rodicia, ak oni nemajú nastavené fungovanie a pravidlá pre vlastné dieťa, " macocha " tu nieje na to, aby suplovala rodičov, ktorí majú na háku. Ona ja tá, čo má skôr rešpektovať a dodržiavať na čom sa dohodli jej rodicia a pripadne mierne zásahy. Tu je obrovský problém v rodičoch, ktorý splodili dieťa a myslia si, že malá sa už sama vychová, v škole ju všetko naučia a hurá, je z nej dospelá a rozumná slečna. Za mňa je tento partner príklad toho, ako to nemá vyzerať a dieťa by som si s ním nerobila. Ak nevie zvládnuť dieťa 2 dní týždni a to ma aj podporu a pomoc od autorky, čo by s ňou robil sám a 24/7.

karolinakr
25. mar 2025

v podstate deje sa to v tvojom byte, robiš im tajtrlíka a ešte musíš hubu držať no a cez toto by som sa neprekusla..

mk22
25. mar 2025

@karolinakr píše ze spoločný dom..
Hádam by vo svojom byte netolerovala dvoch bordelarov.. Neverím..
Takú nehrali aby som vo svojej domácnosti robila sluzku dvom nevdacnikom..

karolinakr
25. mar 2025

@mk22 nechcela som to tak tvrdo napísať

mischy00
25. mar 2025

@karolinakr ani ja a ani sa nebudem tváriť, že milujem všetky deti sveta. U mňa každá žena co je bezdetna a ide do vzťahu s mužom, co ma menšie deti, klobúk dolu. Jej sa prehodí život hore nohami, musí robiť ústupky a partner pohoda jahoda, ved to dieťa má a mať bude, nič sa nemení. Možno sú ozaj aj ukážkový oteckovia ale co čítam a počujem v okolí, máloktorá žena je celá happy z tohto. Respektuje ok ale či ozaj to vníma ako najlepšiu vec v živote co sa jej stala, moc neverím.

mk22
25. mar 2025

@karolinakr čistá pravda, dúfam ze to nie je jej domácnosť.. Ale doplnila.. Dom spoločný..

karolinakr
25. mar 2025

@mischy00
@mischy00
teraz sa tie prava deti veĺmi preceňujú..každy rodič chce byt za dobrého, ale v našom veku bolo nemysliteĺné neposlúchať, len vyslovene z nefunkčných rodín pochadzali problematické deti...teraz je to nejaky štandard, že deti maju pravo na všetko, dokonca, ked sa rodičia chcu presťahovať a deti nesuhlasia, tak sa nepresťahuju, čo mne príde úplne šialené, že v rozhodovacom procese majú tak veĺkú vahu

euka210
25. mar 2025

@sabina101010 tak musite byt s partnerom za jedno...je u vas, tak bude robit, co treba. Mne by to bolo jedno, ze je partnerove, vychovavala by som ju ako moje vlastne.

mk22
25. mar 2025

@euka210 ale autorka píše ze sa snaží, učila ju, venovala sa, len partner nespolupracuje, nestojí si za svojim.. V podstate nerobí nič co sa týka výchovy.. To by ani mňa nebavilo keby vidím ako je vlastný otec ku všetkému ľahostajný..

zuzu11166
25. mar 2025

@sabina101010 kazdopadne je mi to luto,lebo vidno ze ty tu snahu mas.
Ja neviem,ked on ju aj chcel,mal by sa inak teraz zachovat.ja s mojou povahou uz by som asi navrieskala na neho teda,ked to nejde v klude.kua dospely chlap'musi vediet,ze takto vychova z dcery neviem ani co.
Ty to mas tazsie,lebo ona teba respektovat nebude este just,ked vidi ze otec dovoli vsetko

rayla
25. mar 2025

Dôležitejšie ako zákazy a príkazy je podľa môjho názoru dobrý vztah s tým deckom. To znamená, všetko jej vysvetlivat, prečo je pre ňu to a to dôležité, ako to ovplyvní jej život, ubezpečiť ju, že to, čo robíš, robíš z nejakého dôvodu a robíš to pre jej dobro. Aj keď to ešte nevie oceniť, a určite sa aj pohadate, keď vyletis Ty, je dobré vedieť sa ospravedlniť, keď ona, tiež. Snažiť sa byť spravodlivá. A fakt sa veľa veľa rozprávať.. nepôjde to zo dňa na deň - to sú len ilúzie bezdetných ľudí, že to tak funguje.. realita je iná, ale môžem ťa ubezpečiť, že časom by tvoja snaha padla na úrodnú podu. Len to chce veľa trpezlivosti. A či si ochotná.. je na tebe. Ak to ale zvládneš, získaš dobrú dcéru.

vikiki29
25. mar 2025

@sabina101010 prosím povedz mi úprimne čo ťa drží v tomto toxickom prostredí? Prečo v tomto dobrovoľne zotrvávaš? Mne naozaj hlava neberie prečo si toto niekto robí. Ty sa snažíš ako mozes, pýtaš sa, analyzuješ, plytváš svojou životnou energiou a pre všetkých budeš aj tak len tá macocha najhoršia na svete, ktorá nenávidí to dieťa. Nič iné nikdy nebudeš pre týchto ľudí aj pre okolie. Prečo? Veď žiješ iba raz preboha. Týmto si vyplytváš čas a čo tvoje šťastie? Čo tvoj život?

karolinakr
25. mar 2025

@vikiki29 👍

mischy00
25. mar 2025

@vikiki29 pretože tie bezdetne ženy nevedia do čoho idú. Na začiatku sú stretnutia, cukráreň, výlet, zoo a podobne. S dieťaťom pár hodín a zdá sa im, že takéto rozkošné to bude predsa stále. A potom príde realita, myslím, ze ženám co uz majú deti je ta realita omnoho bližšia 🙂 . A zrazu sa so ženy, ktorá vážne chcela byt tá najlepšie matka č.2 stáva frustrovana žena, lebo na ich vzťah už nemá iba partnera, ale aj jeho dieťa.

alexanderkovacs
25. mar 2025

@zojazoja moja 3 rocna ide sama pred jedeni, po jedeni, ci ked ja zacapana.

zojazoja
25. mar 2025
lauricka
25. mar 2025

@sabina101010 tak mala je ako zvieratko z jaskyne, nik sa jej nevenuje. Povedala by som mu, že buď u nás bude dodržiavať, čo si myslím, že by mala alebo nech sa o ňu stará on a ty si ju všímať nebudeš. Nech sa spamätá, otec roka. Vôbec mu na decku nezáleží?

vikiki29
25. mar 2025

@mischy00 ja rozumiem tomu, že človek v živote hľadá cestu, miesto… Ale keď je po čase viac ako očividné, že to nikam nevedie, prečo v tom pokračovať? Verím, že aj takýto rodinný vzorec kde sú partnerove / partnerkyne deti môže fungovať, ale tu to nefunguje. Nefunguje to tak sa skrátka pohnem ďalej… 🤷‍♀️

diamont00
25. mar 2025

@sabina101010 v prvom rade chuda dieta NECHCENE! Tebe by bolo fajn keby kazdy si ta prehadzoval a kaslal na teba? Ma 9 rokov a v tomto veku potrebuje este 100% starostlivost a nie, ze ty od nej ocakavas veci, ktore sa buduju postupne...pises, ze si sa jej venovala ale podla opisu si len davala prikazy a cakala, ze ti v 9 rokoch prinajmensom uvari obed ...z opisu cele zle u vas...a partnera, ktory kasle na svoje dieta by som v svojom zivote nechcela...

okseen
25. mar 2025

@sabina101010 úprimne ta ľutujem. Ničiť si nervy s cudzím deckom a robiť mu náhradnu matku, ani zadarmo. Život jeden a ničiť si ho kvôli cudzim deckami nikdy nebudem!!! Ani za milión peňazí. Dovidopo

maya_hi
26. mar 2025

@sabina101010 no, ak plánuješ aby bol v budúcnosti otcom tvojich detí, zvážila by som to ešte 😏

maya_hi
26. mar 2025

@rayla získaš dcéru? Ona nie je jej rodič. Na to má svojich dvoch

rayla
26. mar 2025

@maya_hi Takýto prístup ja neuznávam.. aj nevlastna matka je matka.. brala si muža s dietatom..Buď berieš chlapa ze vsym vsudy alebo vycuvaj.. nedá sa vyberat len hrozienka z koláča🤷.. Môj bratranec má deti dve z predchádzajúceho manželstva, ma striedačku.. jeho nová partnerka má s deckami úplne skvelý vzťah.. lenže to chce trochu aj snahy..

nikushka8
26. mar 2025

@sabina101010 to dieta az krici o pozornost! Rodicia sa jej nevenuju, pohadzuju si ju, matka po nej krici aka je neschopna atd. Myslis,ze tu izbu rozhadzuje, aby ti ublizila? Nie, vyhadze veci,lebo len ked po nej kricite,si ju vsimate a vlastne len taku reakciu caka. Jasne,ze aj skusa,co povolite,co si moze dovolit. Je krasne,ze aspon ty sa snazis jej venovat. Ak planujes ostat s jej otcom bez ohladu na to aky k nej je, pokracuj. Nemusis vychovavat, usmernuj, bud pre nu aspon ty to bezpecne utocisko kam moze prist s problemom. Este je mala, no nemate vela casu a stratite ju. To puto uz nikdy neopravite. Sadni si s priatelom,preberte jej buducnost, co z nej chce ON vychovat a ako budete SPOLU postupovat. To dieta potrebuje najma lasku, pozornosť a istotu a tu bohuzial nema. Bud pre nu buddym

maya_hi
5. apr 2025

@rayla mne ako "vlastnej" matke by vadilo, že sa niekto stavia do pozície matky mojich detí, len preto lebo spí s ich otcom 😏

kvetinka_2
5. apr 2025

@maya_hi veľmi rozumný postoj

rayla
5. apr 2025

@maya_hi Stavia do pozície? A keď s ním "bude spávať" ďalších 20 rokov, tak čo?😀 Stále bude cudzia, že? Niektoré fakt neviete prekročiť svoj tieň... Môj nevlastný otec je dedom môjmu synovi ze vsym-vsudy.. A je šťastný, že ho má, lebo ho ma strašne rád.. aj také sa deje.. ale tak, kazdy, ako si spraví, tak bude mať...

maya_hi
12. apr 2025

@rayla to je tvoj príbeh. No a potom tu máme sto iných. Toto dieťa očividne svoju mamu má. A autorka nech si urobí vlastné a vychováva pekne od mala 😏 Najväčšie "majsterky " sú tie, ktoré ešte nemajú žiadne.

mamutka
12. apr 2025

@sabina101010 komenty som necitala, stačil mi len tvoj úvodný príspevok. Teraz úplne odhliadnuc od dieťaťa, ty si taká zúfalá, že potrebuješ mať na krku takého “chlapa”? Akože ty sa snažíš, aby dieťa vedelo poprosiť a on sa ti smeje? Vážne chceš byt jedna z tej armády čo sú pre chlapa nadosmrti len trápne slúžky a handry, ktorých slova sú na smiech? No do riti by som ho kopla ešte dnes. A to dieťa ľutujem, očividne ju ma foter na haku