Riešenie konfliktov s nepriateľskou matkou priateľky: Pomôžte!
Čaute ženy...chcem zistiť ci sa niekomu stalo aspoň niečo podobné ako mne a ako ste alebo by ste reagovali ....mam priateľku, áno obe sme ženy...no a to je asi najväčší problém pre jej rodinu, resp hlavne mamku. Ju som poznala ešte skôr ako priateľku a naše prvé stretnutie sa a slová z jej strany boli "čo si už úplne je*bnuta, to ako robíš, to čo má byť ???" Boli sme kolegyne a takto ma privítala na pozícii kde som bola prvý krát v živote a nemala som poriadne poňatia čo mám robiť :D to tak pre začiatok aby ste si vedeli predstaviť...no prišla ju kolegyňa ospravedlniť ze sa nemám hnevať ale že ona je taka ze sa takto chova k ľuďom....Pfu, no dobre, nemý úžas nič iné som nebola schopná k nej. No a potom sa nakoniec prišla ospravedlniť aj ona, potom sme sa aj normálne zdravili, opýtali sa jak to ide, proste bežné peehodenie slov. No a potom tam začala pracovať aj jej dcéra. Mladé pekné žieňa, čerstvých 27...od prvej chvíle ako sme sa uvideli to bolo jasné že sa chceme spoznať viac ako len pracovne. Zo začiatku s tým nemala jej mamka problém ale potom keď zistila ze so mnou trávi až príliš času a ze je doma menej začalo jej to už vadiť a už začala mať blbé pripomienky typu o com sa môžeme my dve baviť, ci o tom aké ich mame a podobne...no lenže to už boli začiatky keď mala takéto reči, keď sme sa dali dokopy tak už som bola "hentá" a jej hovorila ze nech okamžite prestane robiť hanbu ze sa vláči s babou, že či jej na staré kolená začalo je*at atď....na verejnosti sme sa správali slušne žiadne oblizovanie ani nič, sem tam nejaky letmý dotyk proste nič do očí bijúce...chodili sme spolu do práce aj z prace co jej mamke tiež vadilo lebo už nebola s nou ale so mnou a robila jej až za to peklo, začala jej robiť peklo úplne už len keď sa dozvedela ze so mnou niekam ide. Proste jej mame vadí ze je so ženou, nerieši to ze je šťastná ale to ze co povedia ostatný...zo začiatku sme boli spolu áno stále ale potom už chcela byť viac aj s rodinou keď opadli sladké začiatky, okej nemám problém, ale jej rodina si doslova vynucovala ten čas aby trávi s nimi a nadávali jej keď šla radšej so mnou ako s nimi....jej sestra zl začiatku hihi hehe, kamoška naramna a teraz sa na mňa diva jak keby som im niečo ukradla...A aby toho nebolo málo, mala som česť byť priateľkou s jej bratom na koncerte...to s sa jej nemohla ani dotknúť ani nič, jej brat starší aj odomna starší bol ako taky trtko nevedel co kam kAm sa postarať a nechal by ju sedieť 4,5 hodiny vonku v noci na vlakovom nástupišti na prievane...lebo toho si mamička rozmaznala a teraz si nevie ani pomaly utrieť rit ale to je jedno, tak som sa toho chopila ja lebo ani mne sa nechcelo mrznut, zavolala som taxík a doravila nás domov za svoje peniaze aj keď boli kvôli tomu koncertu 3x drahšie a no a čo ja nebudem trpieť kvôli lakomosti a bola hlavne zima jej...okej...no a ten trtko doma narozprával mamičke ze som neviem aké hovädo a ze mam asi problém s alkoholom lebo som si dala po tom koncerte dve piva...no neverila som vlastným ušiam, a nie, naozaj som nebola opitá. Dobre no ...to bol ďalší klinec lebo co povie on tak je pre ich mamičku sväté a jediná pravda...no a extrém to už začal naor byť keď cestou do práce som si nechala kúpiť jedlo priateľke lebo to ma oveľa bližšie ako ja tak prečo nie, nemala s tým problém ...A keď jej mamka videla ako mi to jedlo podáva tak začala na plnú hubu pred všetkými ľuďmi z prace zjapat ze som chudera a ze ma jej dcéra musí živiť a ze nemám ani na žrádlo a ze ma živí ona...A že ešte raz ma uvidí v tom meste z ktorého je moja priateľka tak dostanem na papulu a ze ešte raz za ňou prídem v práci tak uvidím co mi dorobi ...až mi vypadli z ruky peniaze ktoré som jej za to jedlo mala pripravené dat...priateľka ju okrikla so slzami v očiach ze nech nerobí hanbu a ze sa za ňu strašne hanbí ale jej to bolo jedno, ja som jej povedala nech sa ukludni a ze nech váži slová, strašne mi to prišlo ľúto ale nepovedala som jej nič zlé...odvtedy mala stále nejaké reči keď sme sa obchádzali alebo tak, furt nejaké narážky, hentá pi*a alebo podobne....mňa to boli lebo si viem predstaviť aké peklo jej musí robiť doma keď viem ze čoho je schopná medzi ľuďmi...no a jedného dňa som čakala priateľku pred vchodom a jej mamka šla z obchodu a začala po mňa zjapat jak nepricetna ze co tam chcem a ze mam okamžite vypadnúť do piče lebo na mňa zavolá policajtov, hovorím ze no na teba teda určite nečakám a policajtov si zavolaj a skm zvedavá ako ťa pochválila keď im povieš ze čakám vo vchode a toho vlastníkom nie je takže nech sa ukludni a prestane po mne zjapat....no a to môžeš vedeť úplne nepricetna ostala ze mam vypadnúť do piče odtiaľ ze som chudera pojebana a nech zmiznem ze ma má plné zuby a ze jej dcéra so mnou nikam nepôjde, že sa mám na seba pozrieť ako vyzerám a ze som pica...zjapala jak zmyslov zbavena naozaj...A že sa so mnou prestali baviť už aj kamarátky čo som mala v robote, nie ja som sa prestala baviť s nimi lebo ma nebavil spôsob akým trávili čas tak som ich odstrihla ja...A k tomu ako vyzerám no, vyzerám fajn, žiadna modelka nie skm ale vidím ze sa ľuďom páčim, hlavne ženám, vyzerám dobre si môžem dovoliť tvrdiť...no a mne rupli nervy na odpadnutie mi bolo z toho aké som mala stavy z nej triasli sa mi nohy nechcela som sa nechať vyprovokovať ale vyletelo zo mňa ze nech si zavre papulu ze jediný komu tu jebe a kto tu robí peklo je ona a robí ho svojmu vlastnému dieťaťu a ze nech sa pozrie sama na seba ze jak vyzerá ona az potom na ostatných lebo to je smutné ...A že nech ide do piče ona. No rupli mi nervy a ešte keď sa začala približovať ako keby ma chce udrieť tak som sa jej postavila s rukami za chrbátom ale keď mám 180cm a ona 155cm tak sa stiahla jak keby sa zlakla a ostala krotkejsia...za liezla do vchodu a samozrejme ze to povedala priateľke a ta bola z toho zdrvena, aj z jej aj zo mňa ...ona ma pred ňou určite taji aby ju nemusia počúvať, chápem lebo ta žena je neuveriteľné zlý človek ...ale ja sa pýtam ...priateľka sa s ňou kvôli mne do konfliktu dostávať nechce ale ja neviem ci to k niečomu taky vzťah bude lebo ako si mamka a sestra pisknu tak musí urobiť aj na úkor mňa, sme spolu 2 roky a jej mamka jej začala život riadiť tak ze to je nenormálne ...A ja viem že ona sa jej boji preto s nou nič co sa týka mňa riešiť nechce ale ja som tu a existujem v jej živote, neviem ako to mam brať ale keď vidím ze to doma ani sa nesnaží nejak načínať a radšej im klame tak asi bude lepšie to nechať tak, síce ľúbim ju a veľmi ale čo je moc je veľa....neviem, som v takej situácii ze nechcem aby trpí aj ona a na nechcem byť niekto kto neexistuje...zažili ste niekto niečo podobné ? Extrém...
27r ked si ju stretla uz nebola žiena ale zena teraz mà 29 a stale zije u matky. Uz ste davno mohli byvat spolu a bol by pokoj . S jej rodinou sa nemusis stretavat . Nemam pocit ze ta miluje ked dovoli mame takto ta uražat.
Odsťahujte sa pekne ďaleko, nájdite si prácu, podnájom a budete mat boží kľud, samozrejme bez akýchkoľvek informácii pre jej rodinu. Ste dospelé a 2r vzťahu je dlhá doba na to posunúť sa ďalej a nenechať so sebou zametať ako s handrou. Nemyslím s,i že po tom všetkom , čo si len z časti napísala by sa zmenilo akýmkoľvek dupnutím v rodine priateľky. Takže buď nový začiatok alebo časom rozchod.
@hejj podľa toho ako primitívne sa správa jej matka medzi ľuďmi, majú o nej už určite všetci názor. Nemám nič proti tomu, ak sa ľúbia ľudia rovnakého pohlavia ale ako matka by som tiež bola sklamaná, keby si synovia priniesli domov priateľa, priznávam. Ale len kvôli vnúčatám, chápeš... No dôležité je aby boli deti šťastné, vtedy budem aj ja štastna a budem vždy stať pri nich. Aká je matka tvojej priateľky, si musí uvedomiť hlavne ona a minimalizovať kontakty s nou, pokiaľ ju nebude rešpektovať.
@ovaaa jasne ze aj také veci boli v pláne ale nevidela som z jej strany nejakú snahu, lepšie povedané "išla by som keby mi niekto všetko priniesol pod hubu a vyriešil za mňa tak ako som zvyknutá doma" ...vidím ze ma strach z toho odísť a hneď do zahraničia, ale ja jej robotu hľadať nie že nemôžem, nechcem, to už je na nej kde sa chce zamestnať ...a ani všetko vybavovať sama -bývanie, a veci tam...Ja chápem ze sa doteraz s ničím takým nestretla, nevie co ma robiť ale ja som není človek ktorý by mal niekoho kto ma skoro 30 rokov vodiť za ruku a ukazovať ako funguje vzťah a samostatný život ...maminka ju ako aj jej brata úplne obrala o veci a situácie ktoré počas dospievania zažije človek na to aby sa v dospelosti vedel a chcel sa osamostatniť...chce aby jej detičky ostali doma pri nej a nikto jej ich nezobral a keď sa o to pokúsi tak robí peklo všetkým zúčastneným...ja veľmi pochybujem ze dokáže v sebe nájsť toľko odvahy sa jej vzoprieť a odísť
No čo už, užila si si a teraz je čas hľadať partnera nie dieťa na výchovu.
@hejj kym sa priatelka sama nerozhodne a nepostavi za vas vztah, vela vody nenamutis. Ako to tak citam, tak skoro to vobec nebude. Sama sa rozhodni, ci budes pokracovat takto, alebo je cas sa pohnut dalej bez nej.
@hejj utekaj z tohoto divného vzťahu preč a nájdi si normálnu samostatnú zenu ktorá to ma v hlave usporiadane.
Ked je celá rodina psycho tak je taká istá aj tvoja priateľka, len to nechceš vidieť. Nedokáže sa ta zastať ani si upratať svoju rodinu, navyše trčať v 30 tke v rodicovskom byte ked ma pracu aj frajerku, je fakt divne. Dievčina to zjavne nema v hlave v poriadku a ty iba zbytocne stracas čas vo vzťahu ktorý nema žiadnu budúcnosť a prinesie ti iba trapenie
@hejj To ako keby si opisovala moju mamu, úplne cez kopirák...mne taktiež trvalo dlho pokým mi to celé docvaklo a som sa nakoniec odstrihla z nej, pretože keď vyrastas v takom prostredí, to vôbec nie je jednoduché, predsa je to vsetopovany pocit viny a začal všetko musíš byť vďačná svojej mame a tým pádom ona má právo na všetko, v podstate aj na teba. Takže možno sa to tvojej priateľke nepodarí, alebo to momentálne ešte neprekročilo tu hranicu, kde si povieš a dosť a takto to nechcem, ale nemusí sa to ani nikdy podariť. Ale závisi to len od tvojej priatelky a ty jej môžeš iba ukázať že toto nie je v poriadku ale ona musí urobiť ten krok, nikto iný.
Držím palceky!
PS: keď to priateľka neurobí, tak potom strácaš svoj čas s ňou, lebo ťa iba stiahne do svojho sveta.
Ak je priateľka taká submisivna, že skáče ako jej príje.bana matka píska, tak veľa nedosiahnes.
Vysvetliť jej môžeš, za ruku odvliect nemôžeš.
Poriadne sa porozprávajte, nech vie čo ju čaká, a teda nech sa sama rozhodne, urobí krok

@hejj toto je boj tvojej priateľky,bud si ona obhaji vas vzťah aj za cenu toho ze sa osamostatni a ano, môže to znamenať ze na istú dobu s nou rodina prestane komunikovať alebo tahas za kratší koniec a máš smolu. ale moj postreh je taký ze pokiaľ je tvoja priateľka také neschopné kuriatko ako ju popisujes tak tomu moc šancu nedávam. ja by som teda takého partnera nechcela,ved jej suplujes dominantnú matku...