icon

Riešenie nezhody pri sťahovaní do zahraničia

25. sep 2024

Ahojte, s partnerom sme spolu nieco vyse roka a zvazujeme, ze by sme sa prestahovali do zahranicia. Ide o blizke zahranicie, kde mame aspon nejaky maly socialny okruh, tak by sme nesli uplne do neznama. Nasa primarna motivacia nie je financna, mame sa dobre aj v BA. Ale nie je ani zanedbatelna. Mame na Slovensku relativne komfortny zivot, vlastnu nehnutelnost v dobrej stvrti, nic nam nechyba. Pre mna je to skor o tom, ze by som chcela zazit nejake vzrusenie. Stale sa mozme eventualne vratit do BA. Otvorili sme tuto otazku uz pred par mesiacmi, ked bolo jasne ako sa to na Slovensku bude vyvijat a ja som uz v bode, ze naozaj chcem odist. Partner si zrazu nie je isty, aj by isiel ale boji sa, ze to tam bude mat s pracou horsie ako tu, chyba mu odvaha, on je celkovo taky nie uplne "spontanny" typ. Nechcem nanho tlacit ale zaroven mi je luto, ze kvoli tomu by mal nas vztah skoncit, pretoze inak si vo vsetkom rozumieme a sme celkom zohrati. Neviem co s tym. Mam pocit, ze mame inu dynamiku vnimania tejto situacie a citim, ze ma jeho nerozhodnost a strach brzdi. Pokial ide o pracu, tak pracujem v odvetvi kde si ju najdeme velmi rychlo. Priala by som si, aby bol do toho trochu viac nadseni ako ja a nesabotoval to, ked on sam to pred mesiacmi navrhol a skor ja som bola ta skepticka. Nevieme ci to nakoniec nebude aj dovod na rozchod a je mi z toho smutno, ze tam nakoniec pojdem sama aj ked by som chcela ist s nim.

Strana
z3
autor
30. sep 2024

@hendikep ten javascript, resp typescript urcite 🙂

priscilla07
2. okt 2024

Prečo niečo také riešiť keď je všetko OK 🤷? Nenudite sa spolu? Alebo odhaľujete teraz ďalší krok spoločného života

autor
2. okt 2024

@priscilla07 myslis preco sa chceme prestahovat? Uz dlhsie sme to mali otvorene ale nejak aktivne sme to neriesili. No posledne mesiace a to co sa deje aktualne na Slovensku je uz taky posledny push, ze fakt treba odtialto prec. Nemyslim, ze sa nudime. Ja mam okrem prace skutocne vela aktivit, hlavne sportovych a priatel naozaj vela pracuje. Na nejake dalsie kroky vo vztahu sa zatial ani jeden z nas neciti 🙂

katka700
2. okt 2024

Sú ľudia čo chcú v živote zmenu a tak ju spravia. No a sú ľudia čo stále o niečom rozprávajú a skutek utek.
Ak je tvoj priateľ z druhej skupiny, je to skúška vášho vzťahu, teda či je pre teba prednejšie "dobrodružstvo" alebo priateľ.
Keď je tak šikovný ako píšeš, jediné čo treba je zmeniť na linkedin profile že je ochotný sa presťahovať a ponuky prídu samé.
Takzvaný dream job je kapitalisticky mýtus. Každé zamestnanie má svoje plusy a mínusy či už vo forme nedostatocneho ohodnotenia, nadčasov, stresu, nepríjemných klientov, šéfa či kolegu,. Kto je v práci na 100 percent spokojný je buď extrémny optimista alebo má neuveriteľne šťastie.

dextersk
5. okt 2024

@hendikep urcite javascript / jquery pre weby. Potom mozes skusit php 🙂 ja som uz par webov spravil ked mas nejake otazky kludne mi napis

autor
9. okt 2024

Tak nakoniec sme sa dohodli, ze to vyskusame. Cize sa stahujeme.

Strana
z3