icon

Riešenie nezhody v otázke bývania s manželom

3. dec 2024

Dobre rano,

chcem sa spytat, mali ste s manzelmi taky problem, ze sa neviete zhodnut v otazke byvania?
Mame jedno dieta, ale moja predstava je byvanie v dome, manzel o tom ani pocut. Ze na dedine byvaju sedliaci. On len mesto. Ked si predstavim byvanie v 3 izbovom byte, malickom, lebo take su ceny proste. Nevieme spolu komunikovat. Vzdy sa pohadame. V byte, kde byvame nemam ani umyvacku. Kasle na veci, nevie nic urobit, vsade spratavam len bordel po dietati, muzovi.
Neviem, co dalej, manzel rozmyslal aj nad rozvodom. Lebo vecer nemam ani chut na neho, padam od unavy a zaspavam spolu dietatom. Rano sa budim rozbita a vycerpana a znova ten isty kolotoc. :( mal to niekto takto podobne? Pripadne ako by ste to riesili?

Strana
z4
jozef1890
3. dec 2024

Ale dámy, ja som nepísal že ihneď, viem že dom treba aj vybrať. Ja som to myslel v dobrom. Ja za prácou nedochádzam do Bratislavky. Ja si teraz tiež idem kúpiť starší RD s veľkým pozemkom cena tiež je dobrá ale určite nie som ochotný byť poslušný psík ako niekto zapíska a bývať v malom kamrlíku. Treba dobre uvážiť a s pánom manželom si sadnúť a rozumne sa porozprávať ako dvaja rozumný a dospelý .... bez emócii a zvyšovania hlasu treba si vypočuť aj tú druhú stranu. Tak sa to správne robí.

maryetta
3. dec 2024

Mas rodicov v dome. Takze mas aku taku predstavu co to obnasa. Je to drina. Dom. Dvor. Vzdy sa nieco najde. A tam proste potrebujes chlapa ktory chce. Nie taky co sa lutuje a vyhovara a musis do neho hucat a aj tak to nespravi. On ma svoj klud. Pohodu.
S nim nepohnes ☹ a ty sa zbytocne vytacas. Si len stratena resp sa bojis odist ☹

jozef1890
3. dec 2024

Veľmi správne maryetta, ten chlap asi nevie čo chce. Ale aj na byte sa pokazí čo to, a čo potom? Asi nie je rodinný typ.

nika898
3. dec 2024

Mila autorka dom určite nekupuj keď ty sama padas na hubu a nevieš ani roboticky vysávač zapojiť. Mi s mužom sme chceli dom ale môj manžel bol schopný ho s pomocou kamarátov dokončiť. Dom mame veľký riadim ho celý 2-3x do týždňa lebo deti narobia bordel. Len pre tvoju informáciu povysavanie, pozmyvanie a umytie dvoch kúpeľni mi zaberie 3 hodiny. Na jar leto jeseň je tu zahradka. Pozemok mame “smiešnych” 350m2 a každý víkend na nej niečo robíme. A poviem ti pikosku pri dokončovaní domu sme mali malé deti 1,5 roka a 6 mesiacov v byte som bola na všetko sama muž sa z domu vrátil v noci a tiež ma otravoval so sexom a tiež bol oduty a tiež bol na stole rozvod ale dohodli sme sa a naplnili naše potreby. Ja mám z teba taký pocit že tému bývania berieš ako zámienku na hádky a na rozvod lebo naozaj nie je problém namiesto písania na MK nájsť maliara pripadne inštalatéra alebo keby si aj sem napísala že poraďte kutila z TT tak ti určite mamičky poradia. A prepáč ale keď si šla kupovať chladničku tak si nevedela že doma máte vstavanu?

vler
3. dec 2024

Kolko rokov ma dieta?

timing
3. dec 2024

Chod do poradne s nim. Tam vasu situaciu,vztah budete preberat a budete sa musiet rozhodnut co je dolezitejsie pre vas vztah. Kto je ochotny urobit v akej veci kompromis. Mne to prijde tale,ze on nech e vyjst zo svojej komfortnej zony ani za nic. Ak mu to povie odbornik mozno sa zamysli a mozno aj ty,ze rozchod bude pre vas jedina moznost.
Takto dochadzat aby ani mna nebavilo.

rorino
3. dec 2024

@dahra môj ocino mal cez víkend vždy poobede relax,podriemal a potom sme ho videli až keď sme na neho kričali aby prišiel na večeru😆 .Takže aj v dome sa dá oddýchnuť,keď má človek dobrý plán😆,no určite to nie je taký veget ako v byte.Aj ja som z domu,prežila som tam skoro 30 rokov,ale nechýba mi to.

lujza123
3. dec 2024

Určite sa dá nájsť aj bývanie ktoré by bolo kompromisom pre vas obidvoch, malý mestský domček, radovka, byt so záhradkou… Ja vas v tomto chapem obidvoch, v byte by som byvat nechcela, ale ani na dedine.

Ale myslím si ze vy máte ako pár ovela väčšie problémy a to bývanie je len taká čerešnička na torte. Podľa tvojich komentárov mám pocit ze ty si sa úplne chytila do pasce s tymto tradičným rozdelením prác. Co je totálny bizár ked sa hrajú na 19 storočie dvaja vzdelaní pracujúci mestskí ľudia v byte. Väčšinou je za tým len lenivý a sebecky chlap ktorému sa nic nechce a žena ktorá mu to toleruje. Síce ju to štve, ale aby sa úplne nezbláznila tak si nahovára ze tak to ma byť, domácnosť je jej a muž ma predsa tie mužské prace. Ale 90% týchto hniliakov neurobí nic, ako ma v pi*i spratať si po sebe bordel či umyť riady, tak isto ma úplne v pi*i nejaké maľovanie, zapájanie spotrebičov či ine služby pre svoju rodinu. Akurát tak zavezie auto do servisu a tvari sa potom ako majster sveta co všetko dokázal

A trosku rýpnem aj to teba, prosimta prestaň sa stavať do takejto role obete, pasívnej trpiteľky, ktorá ma 2 roky doma nevyužitý roboticky vysávač, riady umýva ručne a len sa sama seba ľutuje ze to nemôže zmeniť lebo chlap. ..
Môžeš to zmeniť, ked si zvládla VS vládnes podľa návodu aj vysávač aj umývačku zapojiť ked ti vodar prichysta prípojku. A ked sa ti do toho nechce každá predajňa elektra ponuka vynášku aj zapojenie spotrebičov. Co sa týka majstrov keďže robím v stavebníctve poviem ti tajomstvo, ked ľudia stavajú či prerábajú normálne oslovujú a hľadajú majstrov ženy, z mojej skúsenosti ked mi príde žiadosť o cenovú ponuku je to tak 60% muž a 40% žena

colsami
3. dec 2024

Podla mna Ty sama nevies co chces.
Na jednej strane padas na hubu, nestihas, muz sa nema do prace, je lenivy, nepomaha s dietatom, vraj ste zvazovali (zvazujete?) aj rozvod, mas panicke ataky a "nie si za vodou", a ste bez sexu, nespokojni a v krize.

Na druhu stranu pises ze chces ist do domu (kde budes padat na hubu este viac) a dokonca dodas ze je v plane druhe dieta.
What?? 🙂

Urcite by som zacala tou manzelskou poradnou. A kym si nedate do poriadku zaklady - tj vas vztah, ani by mi nenapadlo vyslovit slovo dom, stahovanie, kupa nehnutelnosti alebo druhe dieta...

Ps: umyvacku si kludne kup. Ked muz je do tychto prac neschopny no a co? Ved vravis ze ju moze zapojit otec. Keby aj nie, vravis ako si na tom financne vyborne, no je problem zaplatit a objednat majstra?

milanemila
3. dec 2024

Vas najvacsi problem nie je byvanie 🤷🏼‍♀️
My sme vzdy vedeli, ze chceme ostat v meste v byte obaja. Tal sme kupili byt s predzahradkou na sidlisku, skola skolka obchod kultura priroda, vsetko po ruke a sme spokojni.

klotildabazarik
3. dec 2024

Naco ste sa brali? Byvanie riesim predsa pred svadbou a dietom, rozved sa

jozef1890
3. dec 2024

@h2 Ale dámy, ja som nepísal že ihneď, viem že dom treba aj vybrať. Ja som to myslel v dobrom. Ja za prácou nedochádzam do Bratislavky. Ja si teraz tiež idem kúpiť starší RD s veľkým pozemkom cena tiež je dobrá ale určite nie som ochotný byť poslušný psík ako niekto zapíska a bývať v malom kamrlíku. Treba dobre uvážiť a s pánom manželom si sadnúť a rozumne sa porozprávať ako dvaja rozumný a dospelý .... bez emócii a zvyšovania hlasu treba si vypočuť aj tú druhú stranu. Tak sa to správne robí.

h2
3. dec 2024

@jozef1890 Ja som práveže nemyslela to, že dom treba vybrať. Myslela som hlavne, že ho treba zaplatiť. Autorka je vydatá, jej manžel dom nechce kúpiť. Tak ako to má urobiť?

jozef1890
6. dec 2024

@h2 Momentálne asi nijako. Pani by si mala nájsť normálneho muža, sú muži ktorým diťa nevadí, ale s týmto tu asi nikdy šťastná nebude. Má obe ruky ľavé, diktátorský spôsob jednania. Mal som takúto ženu, a takto sa chová manžel k milujúcej manželke?? Ale možno časom si sen splní. Ani mne sa nepodarilo všetko ihneď. Trpezlivosť.

Strana
z4