Riešenie problémov so svokrou a rodinou
Prosím neviem si už dať rady. Svokra robila rozdiel medzi vnúčatámi.
Tak si hovorím, keď sa inak nedá porozprávam sa s ňou. Idem do roboty, už stálej a potrebujem vedieť ako som na tom. Či mi dieťa počas nekonečných soplíkov postráži, alebo si mám zohnať opatrovateľku. Začínam v novej robote.
Zobrala to ako útok na ňu, že klamem a vymýšľam si však mi pomáha, to ja jej bránim sa stýkať s dieťaťom atď.
No ku nám môže ísť kedy chce, no nechce.
Keď ju poprosím o pomoc, vždy má program.
Ohovorila ma po celej rodine. Že sa nestarám o deti, že všetko robí jej syn, aj varí, aj nakupuje, aj upratuje, aj všetko platí. Čo nie je pravda robila som popri materskej a skôr ma využíva, platím stravu aj bývanie. On mi nedá na nič, ani na jasle.
No toto ma už dostalo spravila malej oslavu poza môj chrbát, všetkých pozvala okrem mňa. Mne to bolo oznamené, že ona jej doma zablahoželá. No namiesto toho oslava bez mňa. Muž sa postavil na jej stranu, že nikto nechcel čakať na oslavu. No všetky oslavy sa konajú ako sa jej dá aj krst sme dva krát presúvali, lebo ona niečo mala…. nie je to o rodine. Proste ma chcela obísť.
Ja už fakt neviem, či mi dokonca takýto chlap stojí za to. Žiadny osoh, len driem jak kôň, aby sa on mal dobre a ak potrebujem podržať tak sa mi otočí chrbtom, jeho maminka je na prvom mieste. Aj opatrovateľku si mám sama platiť, však ja chcem pracovať.
Ja by som asi s takým mužom nežila...lebo problém nie je svokra, problém je muž.
akože manželovi príde normálne že oslavujú narodeniny dieťaťa bez mamy? 😮 ja tam veľkú budúcnosť nevidím bohuziaľ…
Uff... muž mal rázne zakročiť.
Spakovat a poslat maminke … vadny kus, vlastne obidvaja.
Robiť oslavu vnučke svokra a syn a teba nezavolať. Mužovi už načisto preplo v hlave. Platiš všetko jedlo bývanie máš muža neschopného a ešte nie je na tvojej stane.Hned by mu pristali papiere na rozvod.TY žena sa zobud ak máš mať na krku neschopneho muža a ešte povaľača a klamára čo drži svojej mame stránu ten by videl.Skonči tento nevzťah.Nikdy si s ním nechcela skončiť neprestrihnuta pupočna šnúra ak ženatý syn poslúcha matku na slovo a popri tom ma ženu.Prosím toto nie je manželstvo robi si s teba slúžku, upratovačku bankomat a nie žiadna láska z jeho stany nie je nerob si nádeje.A svoje peniaze výplatu dava kde ak TI všetko platiš rozviesť sa a dostaneš výživne a samej s dcérou TI bude lepšie ako s takým neschopákom.
Predpokladám že pred dieťaťom ti so všetkým pomáhal, stál za tebou a všetko platil. Prečo so sebou necháš zametať? Takýto vzor chceš dať dcére?
Nevravela si ešte v júli, že ty tam odmietas chodiť? Že chodí len muž? Možno si myslela, že ťa nemá prečo pozvať. Ale súhlasím, problém je tvoj muž prvotné, začni s tým.
@kitycat vychádzam s každým okrem svokry. Vždy som bola, nie dosť dobrá pre jej syna.
Ostatní mi povedia čo o mne hovorí a pýtajú sa ako to vlastne je. Čo mi je nepríjemné, stále sa pred každým obhajovať. Ukazovať maily/ správy/fotky a dokazovať, že nie ja som ten čo klame. No je to stále dookola a už ma to vyčerpáva. Rodina skáče ako ona píska. Nik si ju nechce pohnevať.
Potrebujem im určiť hranice, lebo nedá sa byť vždy v strehu odkladať každý blokček, všetko si fotiť.
A prečo si neurobila oslavu keď má narodeniny. Sama si jej dala príležitosť ti urobiť naschvál. Tam asi máte problémy aj vo vzťahu s mužom, či?
Ako tu písali viacerí, problém nie je v svokre, ale v tvojom chlapovi. Ten si musí upratať mamičku. Ty si predsa matka jeho detí a mala by si byť teraz žena číslo jedna v jeho živote. A v takýchto situáciách musí stáť na tvojej strane. Ja si ani neviem predstaviť, že by som sa zúčastnil oslavy narodenín mojich detí u mojich rodičov bez ich mamy. A boli tiež konflikty, ale stál som na strane mojej ženy. Ak sa dá, vážne sa porozprávaj s tvojim mužom. Nemôže ťa predsa nechať v situácii, keď ťa jeho mama ohovára a nepomôcť ti.
@gribka1 na oslavu sú všetci pozvaní aj ona no teraz máme doma havárijný stav nedá sa doma robiť oslava a nemám na oslavu v reštaurácii.
Pre svokru, sme vždy predkladali oslavu, krstiny aj svadbu viac krát. Jej sa nedá pre dovolenku, výlet s kamarátkou, nákupy v inom meste atď. mne sa nedá z vážneho dôvodu.
No keď jej sa nedá to nikto nerieši, mne sa nedá prvý krát a jej je to neskoro.
Teraz je na mieste otázka príde niekto, na oslavu, ktorú robím ja? Keď už oslavovali aj darčeky dali? Pochybujem.
mohla urobiť oslavu tak ako teraz ale s tebou … to ale my už nevyriešime. toto by mal vyriešiť tvoj muž…
@mojemenonikto on chce byť so svojou mamou za dobré. V každom prípade. Teraz sa tvári, akoby sa nič nestalo.
@mummmmmy a čo ťa vlastne drží pri takom chlapovi, kde musí byť všetko podľa neho a jeho matky? Pri chlapovi, ktorý si ťa nezastane, ktorému je jedno, že ti ubližujú... Skús sa zamyslieť nad tým, či ozaj takto chceš minúť čas ktorý tu máš a prežiť roky života hádkami, nervami.. mne osobne by to za to nestálo
Na oslavu u vás doma by som pozvala už len tvoju stranu rodiny...bez svokry
@michelle567 Ja aj vez muža🤣
Takto. Koho je byt a dom, ako ste na tom s financiami? Preco platis vsetko ty?
Je velmi tazke byt v tom vsetkom sama. Bojovat proti celej rodine. Ach neviem co by som robila. Asi vsetko preto, aby som z tej rodiny raz odisla, ak sa muz nezmenil a nebol na mojej strane. Ty nemas blizko svojich rodicov, rodinu?
@mummmmmy tvoja uvaha je spravna, ty mas problem hlavne s muzom. Akoze spravila odlavu tvpjmu dietatu, pozvala vsetkych okrem teba a ten tvoj debil sa este tvari, ze je to v poriadku a podrzi mamicke stranu? 🤦🏼♀️ to je konecna fakt.

Tvoj muž je debil a kvôli nemu trpis aj so svokrou.Posli ich do riti oboch