Riešenie problémov so svokrou a rodinou
Prosím neviem si už dať rady. Svokra robila rozdiel medzi vnúčatámi.
Tak si hovorím, keď sa inak nedá porozprávam sa s ňou. Idem do roboty, už stálej a potrebujem vedieť ako som na tom. Či mi dieťa počas nekonečných soplíkov postráži, alebo si mám zohnať opatrovateľku. Začínam v novej robote.
Zobrala to ako útok na ňu, že klamem a vymýšľam si však mi pomáha, to ja jej bránim sa stýkať s dieťaťom atď.
No ku nám môže ísť kedy chce, no nechce.
Keď ju poprosím o pomoc, vždy má program.
Ohovorila ma po celej rodine. Že sa nestarám o deti, že všetko robí jej syn, aj varí, aj nakupuje, aj upratuje, aj všetko platí. Čo nie je pravda robila som popri materskej a skôr ma využíva, platím stravu aj bývanie. On mi nedá na nič, ani na jasle.
No toto ma už dostalo spravila malej oslavu poza môj chrbát, všetkých pozvala okrem mňa. Mne to bolo oznamené, že ona jej doma zablahoželá. No namiesto toho oslava bez mňa. Muž sa postavil na jej stranu, že nikto nechcel čakať na oslavu. No všetky oslavy sa konajú ako sa jej dá aj krst sme dva krát presúvali, lebo ona niečo mala…. nie je to o rodine. Proste ma chcela obísť.
Ja už fakt neviem, či mi dokonca takýto chlap stojí za to. Žiadny osoh, len driem jak kôň, aby sa on mal dobre a ak potrebujem podržať tak sa mi otočí chrbtom, jeho maminka je na prvom mieste. Aj opatrovateľku si mám sama platiť, však ja chcem pracovať.
@mummmmmy urob oslavu či grilovačku, vytlac platby z účtu a počas jedla povedz, ako to u vás je a že svokra klame. No a daj im kolovať výpis platieb. Potom sa spýtaj muža, či chce ďalej ostať s vami a ak áno, daruj mi veľké nožnice, nech tu pupucnu šnúru od matky konečne prestrihne.
@margotka17 on to spochybní a zas z toho budem ja zlá, že mi preskočilo a robím zbytočne scény. Ani dôkaž, ktorý je očividný, nie je dôraz. Raz som jej ukázala fotku a ona, to nie je môj syn, má len jeho tričko. Jasné 🤣
No keď som to dočítala, tak oslava bola najmenší problém. Problém si ty a tvoj snáď budúci bývalý muž, rozvediete sa a ty si s nim spravis tretie decko. Akože načo? Ubližujete hlavne tým deťom a pre ich dobro treba úst naozaj od seba. Lebo otec debil a matka na praskoch
@mummmmmy práveže pre tie deti bude najlepšie keď budú vyrastať v takomto toxickom prostredí. Je milión kníh, článkov, rozhovorov o rozchode rodičov a dopade na deti a vždy sa všetci vhodnú na tom, že je lepšie sa rozísť a snažiť sa byť aj naďalej dobrými rodičmi (keď už ten partnerský vzťah nevyšiel) ako vystavovať deti hádkam, ponižovaniu, osočovaniu a podobne. Vy ste pre tie deti vzorom tak sa zamysli nad tým, aký vzor im ukazujete.

@doriiis Súhlasím. Radšej z kratšej cesty!