Riešenie problémov v manželstve: Ako na to?
Sme manzelia 8 rokov mame dcerku 6 rocnu.Ja pracujem 40 h tyzdenne na smeny ranne od 4:00 niektore ranne trvaju aj 10:30 az 11:00 h a poobedne od 15:30 manzel Po-pia od 7:00 do 16:30 pri rannych berie aj donesie malu zo skolky ma to po ceste autom.Pri poobednych ja nosim a on vezme domov.Teraz k teme domacnost robim ja 90% varenie pranie upratovanie a obcas male nakupy cez tyzden.Ved spravim ked mam cez tyzden volno a on je v praci.On velky nakup v sobotu a vypere si veci so roboty.Avsak koli comu sa neustale hadame je rozhadzany byt typu naje sa a necha tanier na stole s tym ze este bude jest alebo kavovy pohar ze rano si da kavu z toho a jasne ze to tam stoji lebo zabudne a vyberie novy a mohla by som inym pokracovat.Proste nic neda na miesto.Ja som to uz velakrat hovorila ze mi to vadi a priznam sa ked pridem z poobednej a toto vidim tak uz mam tlak na 100 vybuchujem.A toto mu vadi ze som stale nervozna a zjapem.Ze som perfekcionistka.On to vidi ako kritiku ze mi nic nie je dobre.Sam od seba nic nespravi.Vraj mu mam napisat na listok co ma spravit.Skusila som a boli to malickosti ako vycistit sprchovy kut a vanu odlozit vyprate.No polku spravil ostatne ze potom.Nic sa nekonalo…Ale malej sa venuje to nemozem povedat aj ju okupe aj da spat a tym ja na nu nemam skoro vobec cas.Ako ked mam poobedne je s nou on ale vela robit nemusi….Venujem sa sportu 4x tyzdenne ale vacsinou cez tyzden ked nie su este doma alebo cez volno, vikendy chcem byt doma s nimi obcas sa stane ze zajdem aj v sobotu cvicit ked som to koli smenam nestihla cez tyzden.Nas milostny zivot tiez nie je bohvie co to je zase mojou chybou ze nemam chut kedze skoro musim ist spat koli rannym ked vstavam o 2:30.Aj ho chapem kto by chcel taku zenu😟Ale nevieme to uz ako riesit on sa chce odstahovat ze snad sa zacneme viac vazit a uvazovat kto co robi zle.Ja si myslim ze je to uz cesta smerom k rozvodu.Ako by ste to riesili vy?Je tazko takto vsetko napisat.Nie je zly manzel ale ja tiez nemam silu ako robot obskakovat ich.
@cacianka prepac,ale odpratat po sebe ked dojem ci dopijem ucim svoje male deti,a kazde rano to tak aj robia ked idu do skolky,lebo vedia ze ta salka nema nozicky 😉 ked to zvladnu 2r a 5r dieta uplne bez reci,tak dospely chlap by tiez mohol zvladnut.su to sice malickosti,ale ked xy rokov ka,dy den po chlapovi musis odpratavat jeho zbytky,tak uz to zacne ozaj liezt na nervy.
Pozri tiež mám pohodlného chlapa a keď ma niečo spraviť tak spraví ale nie je to hneď keď chcem ja s trvá mu to všetko 5x dlhšie ako mne....ale keď nechcem byť otrokom domácnosti tak to nechám no čo tak nebude upratané vaňa v pondelok ale bude v utorok, keď nechá dve šálky na stole nalepim mu lístok s nápisom "uprac má" alebo mu nechám správu či si myslí že šálka sama odpochoduje do umývačky rovnako sa vedel aj anjest a tanier nechať na stole lebo doma to spratala mama, ale zakaždým som mu povedala že nemáme doma sluhu áni nie sme v hotely a ten tanier nemá nohy aby odišiel od stola, tak sa naučil samozrejme nie hneď . .ja som teraz dva dni v práci on doma tak som mu povedala že keď prídem z práce tak bude povysavane a umyté a aj tkw bolo. Áno musím ako malému decku ale keď nechcem byť otrokom domácnosti a nechcem čakať kým sa jeho velebnosti uraci tak nakazem.... A pravda je že keď ja začnem kričať tak to neviem ani jeden či dcéra či chlap kto má vytočil tak makajú oba ako fretky.
A tiež vstávam skoro do práce zajtra o 2:45 ale tiež to nie je denne a nájdem si čas aj na ten milostný život ,nie denne ale ani do práce nevstavam denne o 2:45....
Odkedy som prestala vyžadovať všetko čo chcem ,kedy chcem a ako chcem ja .. tak je doma kľud...skúste nájsť nejaký balans...napr nechci po ňom vypulirovat celý byt v jeden deň...alebo po častiach prip namiesto 4veci nech spraví teda dve....
Ste spolu dlho a nezmenil sa zo dňa na deň....a osobne si myslím že tvoja podráždenosť je aj kvôli práci na smeny telo nemá svoj rytmus....
Môj tiež nesprace, ale aby som kvôli tomu po nom vrieskala? Deti nerobia oveľa väčší bordel ako on...A nebudem hádam po.nich vrieskat.
@simona92101 ja nepíšem predsa že to robiť nemá, odložiť pohár, tanier po sebe vie aj malé dieťa, ale chápem aj nasratost ženy keď musí trpieť a opakovať
@g4bick4 ale ved to je normálne u chlapov. Keď si preč z domu, domácnosť nikdy nebude vyzerať akoby si bola doma. Môj muž síce aj povysava aj uvarí aj uprace ale ja som vďačná aj za tu trochu co spraví. Nedá sa ti nájsť nejaká robota, že by si nechodila na smeny? A pri dieťati sa samému nedá toľko stihnúť ako keď jeden na neho dozerá a druhy robí domáce práce keď ste dvaja doma. Alebo sa snaž byt viac doma alebo upusti od ideálov inak sa zbláznis.
A nerozumiem tomu, ved keď máš energiu cvičiť po robote, ja by som napríklad takéto nezmyselné vynakladanie energie venovala chode domacnosti
@misslilac13 cvicenie je nezmyselne vynakladanie energie? No dobre
@gladys_07 no a, ved hýbem sa doma, v robote, na záhrade a potom je za mnou aj vidieť urobená robota. A nie streckovat kade tade a potom sa rozculovat nad neumytym tanierom

@oblecenie99 troéchu som aj ja takto robila. nechápal že aj on žije v našej domácnosti a tiež by mal priložiť ruku k dielu. mal poznámka "veď pračka operie" , ale nechápal žetreba prádlo triediť, dbať čo sa s čím a ako môže prať, že treba vyvesiť, zvesiť, pekne poskladať, niečo žehliť, niečo zašiť, uložiť potriedené do skríň a šuflíkov, že všetko musí mať svoje miesto aby bol prehľad. Tak už aspoň perie, ale to ostatné kašle na to, tak som sa vykašlala aj ja. M8 pohúžvané , hodené na kope opratého ? jeho problém. Nech si to chlapec vyžerie, možno na jar urobíme veľké upratovanie a reorganizáciu, možno.... Mne je fuk kde má fusekle a trenky. Nevážil si moju prácu, snahu mu držať poriadok , tak nech si vyťahuje z koša.