Riešili ste príjem svojho partnera?
Ahojte, riešili ste koľko zaraba vás partner? V porovnaní s vami.
Na začiatku vzťahu, keďže som od.muza staršia, som zarábala dvakrát viac on, postupom času on kariérne napredoval a príjem sa vyrovnal, potom som ja už chcela.pokoj od korporátneho stresu a išla som do sféry kde zarábam trikrát menej ako on momentálne...je to o vašom nastavení a hlavne keď ste manželia je to jedno
Co je menej? Keby zarabam 1500e a chlap 1300e, nie neriesila by som to. Keby zarabam 2500e a chlap 1300e, tiez by som s tym bola o.k. Ale keby ja donesiem domov mesacne 1500e a on 830e, tak ano, asi by som to videla ako problem. Lebo tam je to uz potom aj o nejakom zakladnom konforte. Nemusim ist na dovolenku 3x rocne do Karibiku, ale teda nechcela by som byt vo financnej situcii, ze musim zvazivat, ci si vobec mozem dovolit kupit cizmy v zime, alebo rozmyslat pri tyzdenom nakupe co si mozem dovolit kupit a co nie.
Neriešim účet mame spoločný,, postarať sa o nás vie a vieme aj ušetriť
Vedela som, koľko zhruba zarába, ale nebolo to pre mňa rozhodujúce. Však to bola momentálna situácia 😅 to, že čase randenia zarába čo ja viem 1800€, skutočne nezaručuje, že v čase zakladania rodiny nebude zarábať podstatne menej alebo aj podstatne viac. Rozhodujúce pre mňa bolo, že nie je lenivý, nebojí sa práce a je finančne gramotný. Lebo človek môže zarábať aj 5000€ a stále nebyť schopný uživiť rodinu. Číslo na výplatnej páske skutočne nie je dostatočne výpovedné.
Riešiť treba nielen koľko zarába ale aj ako s peniazmi nakladá. MK je plný tém o vychcanych dobre zarábajúcich zgrlosoch (čo nemajú kozku na papuli a nechajú sa živiť priateľkou, ideálne nech poskytuje full servis a ešte aj jeho hypo platí), lemrakoch (čo sa im nechce robiť a bude radšej nezamestnaný) či "domácich maznáčikoch" (čo sa nechcú stresovať a vyjst z komfortnej zóny a roky ostávajú v mizerne platenom zamestnani) lebo však žena zarobí - rozumej musí stíhnut všetko rodinu, domácnosť i náročnú prácu.
Raz tu bola téma kde sa babenka pýtala ako vysvetlit priateľovi že je unavená z práce a nevládze s nim chodiť na zurky. Nakoniec vysvitlo že im to finančne nevychádzalo tak zobrala druhu prácu či nadčasy a kým makala ako kôň, pánko hrdinsky prej*baval ich peniaze po podnikoch, diskotékach, krčmach a sťažoval sa že s ním nechce chodiť von. Romantika a láska sú fajn ale nenajes sa z nich, preto by financie nemali byť vo vzťahu tabu.
Neriesila som, kolko zaraba ale videla som, ze je sikovny, pracovity a ma potencial dotiahnut to daleko. Na zaciatku vztahu zarabal asi tolko co ja teraz (ja som bola na VS) dneska ma viac ako 4 nasobok odomna. Ale chlapa co by mal odomna mensi plat by som nechcela z dovodu,ze to nerobi dobrotu vo vztahu.

Mne by vadilo ak by zarabal menej.
Na druhu stranu, by som ho podporovala v snahe aby to tak nebolo. Ale ako dovod na rozchod alebo nezacat vztah s takym muzom by to rozhodne nebol.