Robí bývalý partner naprieky?
Ahojte, chcela by som vediet Vas nazor nakolko ja uz som asi proste v sitacii kedy sa na to neviem pozriet z ineho pohladu. Na uvod trosku info k celkovej situaci. S otcom deti urcitu dobu spolu nezijeme, zacal velmi holdovat alkoholu co vyustilo az napadnutim a privolanim policie. S detmi som sa odstahovala zo spolocnej domacnosti. Na sudnom pojednavani boli deti zverene mne ako matke a stretavanie sa s detmi bolo ponechane na dohode. Ja som skrz jeho alkohol ziadala stretavanie sa pod mojim dohladom (kedze ide o 1 a 3r deti)v mieste terajsieho bydliska ktore je zaroven aj ich TP, s cim otec nesuhlasil a kedze by sa cely sud natahoval a komplikoval dokazovanim tak nas sudkyna hnala do dohody az sme sa teda takto dohodli. Prve mesiace otec deti nemal zaujem vidiet, videl ich na chvilku po sudnom pojednavani. Nakolko mi vsak zalezalo na ich vztahu s otcom, vzala som ich na par dni k nemu
@mogaa samozrejme toto velmi dobre viem, robi natruc odkedy sme odisli a podla vysky promile su potom vyhrazky alebo vyplakavanie a prosby. bohuzial nerada ale ratam s tym, ze toto budu tahanice na dlhe roky, prave skrz ten alkohol. Snazila som sa mu pomoct kvoli deckam, ale uz je to nad moje sily. Neviem s nim zit, psychicky som to uz nezvladala a neviem ho presvedčiť, nik ho nevie presvedcit aby sa isiel liecit a pokusil sa tym co to zachranit. Nejdem sa rozpisovat, lebo toho bolo v naozaj dost najma posledny rok, kedy to uz proste bolo neunosne nech sa akokolvek velmi snazili vsetci ako len mohli. Sama psychologicka mi povedala ze pokial si alkoholik neuvedomi, ze ma problem, tak s tym neurobi nikto nic. Musi chciet sam....
Tym papierom, moznoze to je len moja hlupa predstava, chcem docielit to, nez podam dalsi navrh, ze ked sem pride a bude sa dozadovat deti mimo dohodnuty termin, aspon to budem mat cierne na bielom. Ci uz pre policajtov, lebo on je schopny ich zavolat alebo potom aj pre sud. Lebo ja tomu stretavaniu naozaj nechcem branit, ale chcem aby mi nevyzvanal pri branke, ze chce deti a basta, kedy si on zmysli. A to ze nepride v dohodnuty termin, to uz je jeho problem, nebudeme cakat cely den a zariadime sa. Aspon bude vidiet, jeho zaujem o deti. Ked ma peniaze zaujima ho prv alkohol a potom zrazu si spomenie, aj ze ma deti.... A ked je uplne na srot tak sa cely den ani neozve.
Necitala som komenty, ale dohoda je to, ze MUSITE SUHLASIT OBAJA, nie ze on si povie a Ty musis vyhoviet. Ver mi, tymto prechadzam 4ty rok... Na nervy som z toho bola, kopec problemov, on si zmyslel ze v sobotu na 10minut o 14tej pride, takze furt pokazene plany (ale preto to aj robil, aby sme nemohli nic a nikam ist bozechran)... A kopec podobnych situacii, milionkrat zavolal len tak zrazu ze teraz hned ju ide na 10min pozriet kde sme!! (Proste len kontrola kde som, ci s niekym nie som a podobne.) O malu mu zial vobec neslo, ju fakt len pozrel a do tych 10min vzdy odisiel ).... Takze ja som zatial nemohla ani vybehnut na rychly nakup nic... Len som stala kusok vedla, otras uplne. Jasne, ze som sa roky prosikala o pravidelnost, o nejaky system alebo ci by dal vediet aspon den-dva vopred... Nie, proste chcel robit problemy, tak ich robil, vyzivne samozrejme ziadne. (Bol rok nezamestnany, dobrovolne, a potom aj ked robil tak byva do 10min autom od nas, takze sa da dohodnut hocikedy....)... No a potom mi prdli nervy, pozistovala som si to, chcela som to dat na sud, nech vytycia stretavanie... A vlastne som zistila, ze mi staci odmietnut ked toto robi, nemusim vobec vyhoviet. Doslova aj keby som mu fakt branila v styku s dietatom a odmietla mu ho dat, tak nezmoze nic. Vobec nic. Moze si len podat na sud a ten vytyci presne dni/casy stretavania (teda presne to co chcem, vediet kedy sediet doma a cakat, a kedy naopak moct niekam s malou ist...). A proste som mu koncom mesiaca poslala par datumov na dalsi mesiac kedy moze za malou prist... No klasika, najprv hucal (vtedy som zlozila telefon), ohovaral aka som a ako mu zabranujem byt s dcerou (ako fakt s nou nikdy nebol ani pol hodku, islo len o terorizovanie mna a kontrolu nado.mnou), potom vselijako vydieral, potom sa pol roka neozval vobec a tak dokola...ale viesco? Zije sa mi oooovela lepsie. Tie datumy mu uz neposielam, ale mam pravidlo, ze nech zavola par dni vopred (napr stvrtok piatok sa dohodnut na nasledujuci tyzden), ale ak ma mala kruzky, alebo dohodnuty vylet/kino s kamoskami, tak to neprekladam... Zistil, ze nic nezmoze a ja som v klude. Ak vrieska, poviem, ze ma pravdu, ze to treba podat na sud (fakt suhlasim, ale on nie, lebo stale skusa tento teror a potom by uz nemohol).
Drz sa, vela sil! ❤️❤️❤️
@ketrint dakujem ❤️
Ja si tiez myslim, ze ide len o terorizovanie ma, lebo keby chcel byt s detmi tak by sa normalne dohodol a nesiel by sem kvoli 20min ked na dalsi den by s nimi mohol byt tri hodiny. Ale tak ako pises, on je tiez z tych otcov, co sa dokaze venovat detom len par minut, ale kedze sa k nemu nechcem vratit tak ma takto psychicky depta, vyhraza sa, utoci, nadava... A on vie, ze prw mna su decka vsetko, ze ja za nich budem bojovat ako lev, tak vie kde mam slabu stranku a ako na mna zatlacit. Len to som sa prave bala, ze ak poviem NIE, ze tu nabehnu policajti a budeme sa tu dohadovat ako male deti. Uz raz na mna zavolal policajtov ked bol opity, zili sme eate vtedy spolu a usla som s detmi k svagrinej. Policajti prisli, skontrolovali ci su deti ok a odisli. Len to su vsetko tak psychicky vycerpavajuce veci, chcem toho deti usetrit. Maly je este malinky, ale dcera po tom ako ma napadol si hodnu chvilu okusavala nechty, obcas sa aj pocikala a ked jej volal, prve co sa ho opytala ze "tati, uz nebijes maminu". Konecne je mala psychicky ok, tak mu nechcem robit zbytocne napriek aby sa nezopakovala nejaka podobna situacia ale fakt si nenecham od neho skakat po hlave....stacia tie smsky a telefonaty 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@ketrint ak by som sa este mohla opytat, telefonuje Vasej malej? Ako casto? Mala s nim rada vola? Lebo aj toto je neustaly problem. Nasa mala s otcom velmi telefonovat nechce aj ked vzdy ju prosim aby mu aspon povedala co robi, co ma nove a ako sa ma, no docielit aby s nim dlhsie telefonovala neviem. Mate vy na to nejake pravidla?
No tu vidiet ako jej to pomohlo.takze neradim asi zbytocne od veci.len sa cudujem ze miesto aby ti poradili k veci tak ta napadaju ze ty su problémová a bojis sa par kvapiek.... Bohuzial poniektorí jedinci nevedia čítať/počúvať s pochopenim.
Pravidla mantinely a ak bude fungovat ok da sa dohodnut aj na uvolneni. Ved z tvojich prispevkov je uplne jasne ze si ústretova, dohodnut sa chces ale nemas záujem o alkoholika, buzeraciu a šikanovanie kvoli deťom.
@cacianka dakujem, urcite mi tvoja rada pomohla. Mudre reci neriesim, kto nezazil podobnu situaciu nikdy nepochopi. Este by som sa chcela poradit, nevies ako do toho listu navrhnut komunikacou cez telefon ohladne deti? Ak mu nedvihnem, hned ma bombarduje, preco mu nedovolim volat s dcerou a podobne hluposti. Su aj na tuto komunikaciu nejhake pravidla? Co navrhnut? Rano s dcerou volal, cez den pisal smsku ohladne syna a vecer sa nedovola a uz je zase zle.... 😕😕😕
Napíš mu ze deti maju program zo zdravotnych vychovnych dôvodov, navrhni napr.dva časy kedy je vhodne volať aby to dceru privelmi nerozrusilo. Cca.dopoludnia 9 - 9.30 alebo popoludni 18.00- 18.30. Ved cez den spi, papá robis jej aktivity ako predskolkarsku pripravu, vecera hygiena a spať - nebudes ju stresovat tesne pred spanim, tak aby medzitym si ju stihla odpútať a rozveseliť.aby nepocula tesne pred spaním blabotanie "otecka".
Ty vies aky mate režim.
Píšem ako inšpiráciu, ty vies.
Ach 😣 To ma mrzi, skus prosim skor pochopit ze tuto jeho hru nemusis hrat a bran sa voci tomu... Ja si bucham hlavu ako som sa nechala likvidovat... To bolo peklo, do prace mi chodil vykrikat kazdy den sceny, malu do skolky chodil na tych 10 minut pozriet aby ucitelky videli aky je chudak ze ako strasne tuzi vidiet dceru a ja satan mu zabranujem. (Pritom som skor prosila, fakt by mi nevadilo ist zatial sama do obchodu, alebo nieco vybavit... Som sama cele roky, takze sukromny zivot by som si zatial neriesila 😂)... Fakt pomohlo az sa prestat bat a obrnit sa. Jasne, bojovat s nimi nemozme, lebo vyhrat sa neda, fakt ide o deti...ale nedaj sa likvidovat...
To co pises o policii... Co som si zistovala na kuratele, tak mi povedala pani co bola s nami na sude, ze nie, aj keby volal policiu, nic si nepomoze... Nemozu robit nic. To by mohol prave iba vtedy, keby mal sudne rozhodnutie, kde je jasne vytyceny den a cas, tak a v tom case keby si mu nedala deti. Fakt treba pochopit, ze to my zeny berieme zle. Tato dohoda bez urcenia stretavania by prave mala byt vyhodnejsia pre nas (ze on moze az ked my suhlasime), a je zvlastne, ze to chapeme tak, ze musime suhlasit kedy si povie a nechavame sa takto terorizovat. Treba byt silna. Jasne, nechcem robit prieky ani to hnat do krajnosti, ale fakt to pomohlo... Odkedy vidi, ze to uz robit nemoze (resp mi to neublizuje, ach co som sa naplakala, nanervacila kedysi)... Tak skusa zas ine veci 😣😂😂...
Netelefonuju spolu... Nema o to zaujem, stale sa vyhovara na telefon (ze nemohol vopred zavolat aby s nou bol), furt ma problemy s telefonom udajne, nepridu mu moje smsky a podobne finty, takze telefonovanie ani nenavrhol... Inak ani to nie si povinna... Proste by som dala nahlas (alebo videohovor) a nech to pocuje ze mala nechce. Prosim nenut ju. Ja viem, viem, ze to stoji za pokoj, ale ten aj tak mat nebudete, tak netlac malu volat... Teraz obcas zavola a opyta sa, tak sa spytam malej ci chce volat, ak chce, ok, ak nechce, tak ju nenutim. Ale popravde vola po Vianociach a po narodkach, len aby od nej vytiahol co dostala 🙄🙄 a potom mi splechne, ze on na dary nema, tak ze co pytam vyzivne ked viem aj darceky kupit. (Zaraba ovela lepsie ako ja, viem to, boli sme kedysi kolegovia. 🙂 ) aj som rozmyslala potom ci malej nepovedat nech nehovori vsetko alebo tak... Ale pride mi to voci nej cudne, ju takto ovplyvnovat hoci to je malickost... Nechcem aby niekedy mala pocit ze musi rozmyslat co moze komu povedat... Pravidla nie su za tie roky ziadne. Skusa. Skusa cim ublizi najviac... Takze po pol rocnej odmlke zrazu obrat, zacne volat, furt otravovat aby sme spolu vsetci 3 niekde isli (neexistuje 🙂 ), pyta si vopred stretnutia (vzdy je to tak na hodinu, co ju len hodi do kutiku, lebo to je bez starosti), a potom po mesiaci pride s placom aby som si ho k sebe nastahovala (a zase ho zivila). A takto furt dokola. Ja mam toto ale vysporiadane a za ziadnych okolnosti to nepripustam, fakt nikdy. Tak potom zas par mesiacov je klud, potom telefonaty, krik, teror, preco sme sa neozvali, ako nas netrapi ako sa ma a ci zdochol a podobne. Pomohla na to len chladnokrvnost, ostat v klude... Ked mi zas raz takto volal s vyhrazkami ako si nieco ide urobit ako uz nemoze takto zit bez nas (pi*ovina, len sa mu nechcelo hladat robotu)... Tak som sa opytala aky ma problem, ci ma tupe noze, kratke lano alebo sa mu zasekla klucka na balkone?... A odvtedy toto uz neskusa 😂 co uvidi, ze neublizuje, to prestane. Fakt sa drzte, viem ake to je 😟

a myslíš že keď bude triezvy a bude súhlasiť s termínami čo mu stanovíš že potom nebude robiť natruc? jasne že bude, no keď bude mať vypité tak bude vyvolávať aj tak že chce prísť inokedy....tam naozaj len súdnou cestou stanoviť termíny a tých sa držať....a aj tak ti urobí napriek že ty budeš čakať a nerobiť deťom žiadny program a on si nepríde....v tomto budešvždy ty ťahať za kratší koniec.....ty mu deti dať musíš keď príde (v termíne) a on môže prísť ale nemusí...jednoducho to tak je...