icon

Robí toho môj muž dosť?

13. jan 2023

Minule som sa tak sťažovala kamarátke že by som chcela aby môj muž trochu viac doma pracoval. A ona mi na to povedala že mám byť rada. Máme to podelené tak že ja umývam riad a on odkladá, ale niekedy odložím aj ja, ja periem on vešia ja potom žehlím a skladám, on utrie prach, vyleští zrkadlá a povysava a ja umývam podlahy a kúpeľňu. Ďalšie nevymenovane veci ako okna, veľké upratovanie skriniek, špajze atď robím ja. Ono takto napísané sa to nezdá, ale tie moje úkony su väčšinou časovo náročnejšie keď sa nad tým tak zamyslite a do všetkého ho treba tlačiť musím mu rázne hovoriť čo kedy má urobiť aj niekoľko krát za deň aby sa rozhýbal. Myslite že ja som tá zlá zlá ženská, alebo mám oprávnene pocit že toho robí malo? Varenie máme podelené na polovicu, ale aj tak to robím častejšie ja.

kristiii
14. jan 2023

Prečo sa táto diskusia začala uberať smerom, že autorkin muž nič nerobí, keď robí, len jej to príde málo?

viestta
14. jan 2023

@kristiii presne preto ako sa ubrala smerom, ze autorka je lemra a ked nezacne doma vzorne putkovat, tak ten jej ju raz vymeni za putku domacu.
Co je malo roboty, co je vela je cisto subjektivny pocit. Niekto aj to malo co spravi moze povazovat za nadludsky vykon, niekto kto kmita okolo hrncov, pracky, zehlicky az kym nespadne na hubu este stale moze uzovat, ze spravil malo, lebo mohol o pol jednej pred spanim este vydrhnut kupelnu.

tiezjedna
14. jan 2023

@kristiii neubrala. A ani nikto nehovorí, že on nič nerobí. Len tu žiadna súdna ženská nebude velebiť muža za to, že robí to, čo je úplne normálne😉

kristiii
14. jan 2023

@viestta vďaka, pýtam sa , lebo nemám čas čítať celú diskusiu a som vcelku prekvapená z príspevkov na posledných stránkach, lebo mi pripomínajú skôr komentáre na celkom inú tému-napriklad chlap doma ani prstom nepohne..som z autorkinych príspevkov chápala, že okolo hrncov kmita aj on, aj okolo práčky (vešia), a že to majú celkom fajn podelené..

viestta
14. jan 2023

@kristiii podla mna maju celkom fajn system. Ono sa to casom doladi. Ale tu sa diskusia zvrhla kadejakym smerom. Aspon si clovek spravi obraz o tom co kto povazuje za normalne. A z niektorych prispevkov som naozaj ostala celkom dost vedla, ze este dnes takto mozu zeny uvazovat

kristiii
14. jan 2023

@viestta aha, takže sú to asi už skôr reakcie na domácnosti typu..žena robí doma všetko, chlap zarába? V tom prípade chápem..ale čo sa týka pôvodnych príspevkov od autorky, je to za mňa v pohode a ona moc špekuluje a prepočítava n minúty

viestta
14. jan 2023

@kristiii casom ju to prepocitavanie prejde, len to chce zistit co je a co nie je dolezite, a to sa zistuje aj skusenostami.

aduskatt
14. jan 2023

my to máme podelené tak, že ja periem, žehlím, vešiam prádlo a varím a manžel upratuje

mandarinka555
15. jan 2023

Načo do čerta žehlíš? Tričká....rifle....mikiny...som v živote nežehlila. Alebo žehlíš aj nohavičky a osušky?

mandarinka555
15. jan 2023

@viestta Vieš, že s tebou v 99% prípadoch súhlasím a si moja obľúbená...Ale teraz ti nerozumiem. Príspevok 14:22

mandarinka555
15. jan 2023

@liusa82 A ja som zase napočítala na 11-tich stranách. ako by ste "skoro" všetky chceli, aby muž vypadol do roboty, bol tam od rána do neskorého večera zarábal nekresťanské tisíce , potom prišiel večer domov a ešte varil, upratoval, žehlil a v noci vstával k decku...Reagujem na tvoj príspevok o 14:43. Baby, povedzte mi, čo potom robíte vy? A keď ešte raz prečítam vetu "JA PERIEM" , tak ma vystrie👎

meluela
15. jan 2023

Tak si to spiste, co a ako casto treba porobit, kolko to zoberie casu, ako si to podelite a ak chcete namiesto toho travit cas niecim inym, tak na koho tu pracu delegujete (pani na upratovanie). Urcite dobre mat v tom jasno este pred prichodom dietata. Pripadne sa mozte dohonut, ako to budete mat ked jeden z vas dvoch bude na rodicovskom.

mamusa123456789
15. jan 2023

Kúp si umývačku a nemusíš plakať ze stojíš 45 minút pri dreze... Ako nechápem čo tých 45 minút umyvas, my sme toľko umyvali, keď sa nám pokazila umývačka a manžel bol doma na materskej a zo mame 3 deti a varíme každý deň

mamusa123456789
15. jan 2023

@irusa tak tvoje komentáre nemajú chybu 🤣🤣🤣🤣🤣

mamusa123456789
15. jan 2023

@louise tvoj vypral aspoň do ružová, môj nahádzal uteráky, čierne špinavé monterky, moju novu bielu cipkovanu podprsenku a nohavičky a zapol na 90,takze ako to vyzeralo ti nemusím ani hovoriť, vtedy pral prvý a posledný raz... Dostal zákaz priblíženia k práčke

viestta
15. jan 2023

@mandarinka555 je to odpoved na tvoj koment "TY periš a on vešia? Snáď práčka perie....ty len stlačíš gombík....Aby si sa od tej roboty nepretrhla👎"

autor
15. jan 2023

@mandarinka555 žehlím tričká košele blúzky, proste všetko na čom je vidieť že je to pokrčené. Nenávidím keď niekto chodiť skrceny

anetka34
15. jan 2023

No presne ja som chcela dať otázku fakt v dobrom. Ja som viackrát počula, že odkedy mám sušičku nežehlím. Tak som sa na to tešila, že kúpim sušičku aj preto že mi vlhli steny a konečne nebudem žehliť.
Tak mikiny a tepláky sú pekné, ale tie tričká 100% bavlna, ktorých mám vždy dosť v praní sú pokrčené nech robím čo robím. Vytriasam, kúpila som aj tie loptičky do sušičky, skúsila rôzne programy, skúsila som znížiť otáčky na praní (práčku mám zvlášť), ale tie tričká sú fakt pokrčené, aj košele.

autor
15. jan 2023

@anetka34 konečne to niekto povedal. Ako sušička je super, ale ak niekto nezehli, tak chodí pokrčeny alebo nosí umelinu. Change my mind

aurora33
15. jan 2023

@anetka34 tiez mame sušičku, ale ja nevyzehlene oblečenie na seba nedám. Človek to môže naťahovať ako chce aj hneď poskladať, ale ono to vidno že to nie je ožehlené.

zuzka102
15. jan 2023

@anetka34 @aurora33 som taká istá a mam rovnakú skúsenosť so sušičkou ako píšete 😅 Tiež takmer všetko zehlim, neznášam pokrčené..

anickabasnicka
15. jan 2023

@zuzka102
@aurora33 bavlnene tricka nosim.normalne vyperu,pred povesenim poradne vytrepu,povesim prehozenim pres snuru,ne za ramena jak nekdo, po uschnuti hned poskladam,ulozim na misto a oblekam si tricka od spodu. a znovu tento postup okapuji.tricka vlastni vahou polozena na sobe se " vyzehli". tento postup jsem prevzala od jedne slavne herecky,ktera kdysi v casopisu prohlasia,ze zivot mame jen jeden nato,abychom ho prodrbali u zehlicky. a jeste nikdo ji a potazmo ani me ani moji rodine nerekl,ze chodime v pokrcenych hadrech.ani nevim, kde vlastne zehlicku mam.

zuzka102
15. jan 2023

@anickabasnicka každému vyhovuje inak

viestta
15. jan 2023

@anickabasnicka u nas rovnako.

aurora33
15. jan 2023

@anickabasnicka tvoje rozhodnutie, ak ti to tak vyhovuje tak je to v poriadku. Mne to jednoducho vadí ak to nie je ožehlené.

ropucha6
15. jan 2023

Tiez nic nezehlim okrem detskych veci a zopar specialnych kuskov. Na oblecenie nepouzivam susicku, staci si to dobre vyvesat. Ak je nieco moc krcive, to rovno vyhadzujem. Cize toto robis pre seba, ak si on chce svoje zehlit, kludne mu to prenechaj ak mas pocit, ze robi inak v domacnosti malo.

anickabasnicka
15. jan 2023

@aurora33
@zuzka102 ale o tom to potom je. kazda mame nejaky styl a zpusob vedeni domactnosti.a kazda mame jine naroky na sebe a nasledne i na sve okoli. taky jsem drive zehlila,ale proste byla jsem donucena prejit na tento zpusob,protoze proto.samozrejme,ze kdyz syn potrebuje jednou za cas kosili do obleku,tak tu zehlicku odnekud vykutam.😎. protoze nejvic prace doma udelam v noci, napr. na vanoce zacinam pect az kolem 20.h. a koncim kolem 3.,abych od 8.hodiny musela opet kmita, tak kvuli zehleni se mi fakt ponocovat nechce.😀ale verim tomu,ze nekdo zehli i ponozky. jinak, ja jsem zehlila drive rada a s kosilemi jsem se vykozene mazlila.
kdyz tady ctu ty reakce autorky,obcas mi prijde,ze vlastne nevi,co chce.a ze mi to tady na konovi mame vedet,prestoze vubec nezname ji ani jejiho partnera ani jejich spoluziti. vzdyt se sama do tech svych odpovedi zamotava. a vetsina ji tady jen slusne upozornila,ze kdyz se bude tak mile chovat ke svemu partnerovi,tak se muze sebrat a odejit.ne kvuli tomu ze po nem neco chce, ale jakym zpusobem se toho dozaduje.a to je rozdil

@mandarinka555

liusa82
15. jan 2023

@borabalazova akurát som to čítala a hned si pomyslela na túto tému😀 no chúda ženská..zase dalšia nešťastnica do počtu

malasandrika
15. jan 2023

@borabalazova a odpovede, nech vydrží 😂