icon

Robí toho môj muž dosť?

13. jan 2023

Minule som sa tak sťažovala kamarátke že by som chcela aby môj muž trochu viac doma pracoval. A ona mi na to povedala že mám byť rada. Máme to podelené tak že ja umývam riad a on odkladá, ale niekedy odložím aj ja, ja periem on vešia ja potom žehlím a skladám, on utrie prach, vyleští zrkadlá a povysava a ja umývam podlahy a kúpeľňu. Ďalšie nevymenovane veci ako okna, veľké upratovanie skriniek, špajze atď robím ja. Ono takto napísané sa to nezdá, ale tie moje úkony su väčšinou časovo náročnejšie keď sa nad tým tak zamyslite a do všetkého ho treba tlačiť musím mu rázne hovoriť čo kedy má urobiť aj niekoľko krát za deň aby sa rozhýbal. Myslite že ja som tá zlá zlá ženská, alebo mám oprávnene pocit že toho robí malo? Varenie máme podelené na polovicu, ale aj tak to robím častejšie ja.

Strana
z18
alanko20
17. jan 2023

@zuzka102 moj aj zrkadla, monitory, telka, vsetko. Ja mu s laskou prenecham. Mam o starost menej.

mira0611
18. jan 2023

No neviem autorka, moj manzel raz pral pocas nasho manzelstva. Vsetko dal do pracky s dvoma utierkami, ktore zachytia farbu a moje nove biele tricka vybral pekne zošednute.
Ak ti tak vadi, ze ty kazdy vecer 45min.umyvas riad proste si kupte umyvacku riadu, alebo nech jeden vecer umyva on a druhy ty.
Ja si myslim, ze spravi viac domacich prac ako vacsina muzov v byte.

m226
18. jan 2023

U nás chlap nerobí absolútne nič on je toho názoru že on pracuje v robote doma už nič.Ja varím upratujem starám sa 1,5r syna s dcérami úlohy,učíme sa do školy on príde s práce domov a hneď šup za PC mne to tak lezie na nervy ale keď mu poviem niečo napr.poskladaj šaty on odpovie ale ja neviem tak pekne ako ty poskladaj ty.Na otázku navaris dnes ty? odpoveď ja neviem tak variť ako ty nebudete to jesť len pekne navar sama.Prebalis malého?joj ale mne uteká.povysavas?a to musím veď zajtra môžem nie? Umyjes kuchyňu a chodbu.Nie. chlapi sú zdochnuty aspoň môj

mamutka
18. jan 2023

@m226 to sa až zle číta. Ja som toho názoru ze delbu práce zaviedol už hmyz a ak s tým nejaký chlap ma problém a mysli si, že jemu stačí zamestnanie a doma nič nerobiť, tak je na nižšej mentálnej úrovni proste.

viestta
18. jan 2023

@m226 ten tvoj je vynikajuci vyhovarac, Cudujem sa ti, ze toto vobec tolerujes. Ako poskladas, tak bude. Co navaris, to zjeme. Ked nepovysavas dnes, povysavas zajtra, ale zajtra s tym pocitaj. Mna by takto neojebabraval blbymi recami. Obavam sa, ze pri mojej nature by som ho vechťom ubila.

mamutka
18. jan 2023

@viestta áno, treba mať aj takýto prístup. Moja mamka celý život robí všetko sama, lebo otec by to tak neurobil. Ona by ale nezniesla, aby to nebolo tip top poskladané, umyté, oprate a pod. Ja mam muža snaživeho, ale musela som sa naučiť akceptovat niektoré javy. Ako napr urobí veľký nákup sam od seba, spomenie si na všetko, ale banány a rajciny donesie na spodku najväčšej tašky. Prádlo zloží, ale tak, že sa mi oči pretocia. Vari vcelku vtipným štýlom, to by bolo na dokument, ale je to chutné a deti z toho rastu. Takže ja nebudem trvať na tom aby to bolo tip top, nebudem ho od toho hnať. Ja sa teším ze to robí sám od seba. No keby mi púšťal do éteru perly ako sa tu spomenuli, tiež poviem, ako urobíš, tak bude. Podľa mňa, normálny chlap chce mat večer v posteli normálnu oddýchnutu ženu. Nie ustvanu pracovnú silu. Z tohto by som vychádzala. Co to je za chlapov? To ako vážne čakajú, že žena sa zoderie a večer bude milá? To sú blbí. Alebo je im jedno, že sa zoderie a očakávajú ze bude dobra? To sú arogantní hajzli. A co su to za ženy, že spavaju s blbcami, alebo hajzlami? Z povinnosti? Co ženu na takom niecom ešte priťahuje?

viestta
18. jan 2023

@mamutka a este ocakavaju aby bola aj popri tom vsetkom upravena a starala sa o seba aby sa za nu nemuseli "hanbit" alebo hladat potesenie (a nielen oka) mimo domu. A uz vobec neviem kedy ma ta zena travit cas s rodinou, s detmi, sama s chlapom, sama so sebou alebo sama niekde mimo rodiny.
Ten moj ma do "idealneho" este daleko, ale jednak ocenujem jeho snahu a na druhej strane ocenujem, ze (uz) neocakava full servis. Ano, aj on obcas zadre "Ty to spravis lepsie", "Ja neviem ako", "To teraz?" ale vie, ze toto mu neprejde. Ako spravi, tak bude. Hlavne, ze spravil.

adrianajozko
19. jan 2023

@mamutka to noeje tym ze by nevedeli len zistili ze na zenske tempo jednoducho nemaju,moj dokonca uz povysava hned ked pilozi do krbu tak uz mu vadia drobinky oko z dreva tak som v uplnom šoku bola z toho,ze co tam robi? On vysava?
Takze chlapi si zvyknu rychlo na poriadok a dokonca ked nestiham tak aj riad mu vadi v drese tak uz ho pcha sam do umyvacky aj ked vseliako, ale ta snaha, a dnes umyl sklenenu misu z reznov a ja ze ved si mal dat do umyvacky a on ze ved sa nezmesti,no tak som sa nasmiala na ňom. Sa mi velmi rata ta jeho snaha,aby bolo doma kľud a ticho. Tak nas tatino moc tiez nemusi robit ale pomaha nam,je zlaty.

kroska18
23. jan 2023

@rhodesian Nazdávam sa, že o takéto nastavenie autorke ide, aby každý potiahol čo treba. Jej muža treba do všetkého tlačiť a jej ide o to, aby sa neulieval a nevyužíval ju. Myslím, že autorke niektoré žienky zbytočne nakladajú. Keď ho nenaučí kým nie je dieťa, tak potom bude oveľa ľahšie zneužívaná.

silvusias
24. jan 2023

@adrianajozko to máš pravdu, ono sa to dá proste "naučiť". Ja som zase v tomto opačný prípad a od niektorých mojich nárokov sa musím naučiť upustiť, to si sama uvedomujem. Kedysi nemohol ani nikto druhý povesiť prádlo, lebo to nebolo tak, ako som si ja predstavovala. Ale postupne som si hovorila, že to prádlo preschne tak či tak... A pri viacerých domácich prácach to takto mám, že sama som príliš náročná a zbytočne.

kroska18
24. jan 2023

@silvusias hej, hej, to treba privrieť oči a riady pri odkladaní kontrolovať. Ale časom sa všetko lepší, treba sa len jemne zmieniť, prípadne trochu vyrehotať a aspoň ten môj sa posnaží. A niekedy je lepšie sa na to ako to robí radšej nepozerať. A výsledok je lepší ako by človek čakal.

Strana
z18