Rodičia ma nerešpektujú ako matku
Len v skratke. Môj otec ma príšernú matku nemala som ju rada už ako dieťa,v dospievaní/dospelosti detto. Vzťahy sú mŕtve uľavilo sa mi neskutočne ako som s ňou ukončila kontakt. Nejdem tu opisovať jej príšernú povahu a prístup ako k decku bol by z toho sloh. Ide o to,že kašu neželám aby naši doniesli starej ukázať môjho syna. Neverím im natoľko že im ho nechcem dať kocikovat v blízkosti jej domu. Mama mi navyše povedala že aspoň raz jej ho hádam ukázať pôjdeš. Ale tak naši má celkovo neberú vážne moje názory ani nič. Mm 33 podotýkam,nie nast...je mi z toho zle. Neviem či mám chodiť ako policajný pes iba s nimi kocikovat či ako. Mama tiež starú nemusí ale ona sa vždy nechá ovplyvniť niekým.
No a teraz sa bojíš čoho? Že stará z neho odhryzne? Alebo čo?
Však nech ho starej idu ukázať stari rodici a ty sed doma na riti a dumaj o tom ako stará ovplyvnila tvoj život a ako si sa ty s tým popasovala
Za mňa je to tvoje dieťa, a máš právo ako rodič rozhodnúť kto ho vidieť má a kto nie. Myslím si, že nikto tu nepozná natoľko tie vzťahy aby si mal dovoliť povedať, že by si jej ho mala alebo nemala ísť ukázať. Nie ty nič nemusíš, si mama? Si. Tak ako aj vaši mali možnosť rozhodnúť s kým sa do určitého veku stretávať budeš máš tú možnosť aj ty. Zatiaľ je moc malý, aby to pochopil, ale ak by ako starší prejavil záujem, možno by som ho nechala. Deti niekedy samé zistia že majú už ako deti k niekomu nesympatie a viac by tam chodiť nechcel.
Ty si si zažila ako sa správala k tebe keď si bola dieťa a nechceš aby aj tvoje dieťa to od nej zažívalo. Vaši ťa asi v Tom nechápu,žiaľ. Býva v rovnakom meste ako vaši ? Ak máš na to opodstatnenie, tak nemusíš jej ju ukazovať, načo, o teba nemala záujem ,alebo ti zlo robila a teraz tam máš ukazovať svoje dieťa, čo je to nejaká opička. Povedz im že to je jej problém a že ak t nechcú rešpektovať,kocikovat budeš ty s nimi.
@janai1 tak keďže sa s ňou nebavím cca 18rokov tak je to dosť odveci,nemyslíš? To ako keby som došla za mojím ex že idem ti ukázať môjho syna. S tým rozdielom že ona mi veľakrát ublížila. Necítim k nej nenávisť,aké nemusím ju.
@pribinak dosť hnusný koment keď nevieš o čo ide. Popasovala som sa s tým jednoducho tak že som ju odstrihla zo svojho života je to jednoduché. Čo iné s toxickými ľuďmi môžeš robiť. Je mi jasné že z neho neubudne no nerozumiem prečo by ho mala vidieť
@dskjhfdlkdjhl ja si zas myslím,že starej chýba rozum. Ako aj v 50tke tak aj teraz na starobu
@malia18 ďakujem presne si vystihla moje pocity, nechápem prečo zas musia útočiť i keď zas známe nicky🤦keď raz nejaký vzťah neklape a je niekto toxický tak hádam to nebudem nasilu lepiť atď..
@evica17 to som im aj povedala..Bývame v jednom meste a sme tak všetci navzájom cca 20min pešo.
Mňa inak vie tiež extra vytočiť ten nerešpekt mojich rozhodnutí, len preto, že oni by sa zachovali inak. Veď si dospelá a je to tvoje dieťa. By som im povedala, že pokiaľ ma nebudú rešpektovať, nemusia sa vidieť ani oni s malým. Je to extrémna drzosť, aby furt niekto spochybňoval tvoje rozhodnutia. Nechápem prečo tu riešia dôvody. Je to tvoja vec aký máš dôvod ale pokiaľ ťa nerešpektujú, nech si znášajú následky. Myslím, že by si rýchlo rozmysleli.
@malia18 presne ani ja tomu nerozumiem. A fascinuje ma to,ze naši malí kvôli starej xy konfliktov, sama mama ju fakt nemusí lebo je od nej celé roky zhadzovana no ako som písala vyššie je ľahko ovplyvniteľna. Ja som opak našich. Viem byť asertivna keď je to potrebné nevidím na Tom nič zle. Naši hviezdia pravidelne...napr než som šla rodiť tak sa ma pýtali že či je vse ok tak hovorím že možno kvôli skolioze a problémom s panvou mi urobia sekciu a oco začal vykrikovať že to v žiadnom prípade že to má veľa rizík 🤦nieje dr podotýkam. Je toho kvantum preto som aj obmedzila s nimi kontakt tak raz za mesiac alebo mesiac a pol už od začiatku tehotenstva lebo to sa nedalo počúvať. Aj tie podmienky čo kladú,napr bratovi určili že s jeho deťmi chcú byť aspoň 2x do týždňa atď. A on je opak mňa takže chudák nič nepovie,naši mu tam chodia ako na klavír, švagriná nervy,žiadne súkromie aaaa samozrejme deti berú na tajnasa ku starej. Takže tak sa majú veci. Len je to na hlavu že to furt nepochopili.
rodičom to raz dôrazne vysvetliť, pripomenúť, prečo sa s ňou nestretávaš, a že ako matku ťa majú rešpektovať. Kľudne by som sa povyhrážala aj tým, že ak tam raz dieťa dovezú na tajnáša, tak to bude posledný krát, čo ho videli aj oni. Tvrdé, ale ak je situácia taká, že im v tomto potrebuješ veriť, tak to asi inak nepôjde.
@zoro9836
@oli18 presne tak..tu ide o akože prababku. Mne je ,,babka,,..až sa mi to zle píše lebo nikdy sa tak nechovala. A ano je mi to proti srsti neverím tomu že v každej rodine majú všetci tip top vzťahy a že každý s každým vychádza. Isto sa vždy nájde niekto kto je ,problémový,toxický atď. A každy ide od neho radšej dalej
Máš 33 rokov, 18 rokov sa so starkou nestýkaš. Mala si 15, keď si to s ňou zabalila. Bola si citlivá, zraniteľná pubertiačka. Ani po rokoch si si neuvedomila, že by si jej mala odpustiť, príp. si minulosť vysvetliť? Presa len, nebola si dospelá, dnes by si vaše konflikty riešila inak, ako v 15tich. Asi ste obe poriadne zaťaté, že žiadna z vás neiniciovala za toľko rokov zmierenie.
@oli18 ja som ku nej nechcela chodiť už ako dieťa. Nie neodpustím jej,ani nerozmýšľam nad minulosťou. Ja to mám proste uzavreté,mne ubližovala už ako dieťaťu a v tých 15r naši uznali že ok už má nejdú nútiť tam chodiť. Dovtedy to bolo nasilu mávala som z nej žalúdočnú neurózu a to nieje len tak bez dôvodu.
Ak by som bola na Tvojom mieste a za žiadnu cenu by som nechcela, aby moja babka videla pravnuca (bez ohľadu na dôvod tohto rozhodnutia, ten nepoznám a nesudim) a zároveň by som mala podozrenie, že moji rodičia napriek mojmu vyslovenemu nesúhlasu tam moje dieťa vezmú, tak by som im za žiadnu cenu nedovolila kocikovat naše dieťa bez dozoru môjho manžela alebo mňa.
Ja ťa úplne chápem. Tvoje dieťa,tvoje rozhodnutia.Rodičia to musia akceptovať a ak poza tvoj chrbát pôjdu ku starej,tak by som jednoznačne dala stop kočíkovaniu.Či sa to mojim rodičom páči alebo nie.Ak máte zlé vzťahy so starkou a nebavíte sa,tak mi príde dosť odveci ukazovať svojho syna.Ona sa naňho pýta? Chce ho vidieť z vlastnej iniciatívy?Maličky ma koľko?
Neviem čo všetko je za tým, že sa nebavíte. To vieš len ty sama. Ale matka chce predovšetkym dobro a bezpečie svojho dieťaťa.Takže odhryznúť z neho by asi neodhryzla ale ty si synova matka a ty rozhoduješ. Ak cítiš, že tam nie je v bezpečí,tak pochopiteľne.
@ls56 neviem či sa naňho pýta, keď som bola tehotná tak našim hovorila že nech ukážu fotku ako vyzerám s bruchom no samozrejme že takú nemali. Ale inak sa o mne s ňou nebavia. Ona je aké bez chrbtovej kosti tak bohvie. Ako dieťa ma napr zamkynala v izbe a odišla preč na kávu k susede aj keď som bola chorá a to som chodila do škôlky. A tvárila sa ako babka roku..a to je len zlomok z veci,takže viem že je to človek čo nemá city,je panovacna a dieťa k nej nedám ani na dve sekundy. Naši mi tiež pravdu nepovedia si myslím možno im už niečo hovorila keď s tým začali. Vieš môj otec je mamickar a moja mama ťa aj keď sa jej niečo nepáči je ticho ale potom sa mi sťažuje...ja by som takto žiť nemohla.
Inak stará mala ,,snahu,,o kontakt keď sme si kúpili dom 7r dozadu tak tu došla na drzovku aj s kamoškou a prechádzala sa tu po dome. Bol tu iba môj muž vtedy a videl ju 2x v živote a nechápal čo tu robí. A to jej len oco musel povedať kde bývam vtedy ma dosť sklamal. Keby som bola doma tak by som jej asi aj vynadala. Dnu sa dostala tak že sme ešte nemala žiadny plot a ešte sme renovovali tak vchodové dvere boli otvorené a ona bez hanby po tých rokoch čo sme sa nevideli si tam napochoduje🤦malý ma tri mesiace
Silná káva. U mňa by tiež nepochodili. Ale ak toto robia tvoju bratovi, neverila by som im ani keby mi odprisahali, že ho tam nedovedú. Jednoznačne by som chodila s nimi ak by som ozaj nechcela, aby sa stretli. :/
Urob si tak,ako je tebe dobre. To, že sa tvojim rodičom nepačia tvoje rozhodnutia a nerešpektujú ťa ako matku, to nerieš. Zabolí to,ale vypusť to. Sústreď sa len na drobca a aby bolo dobre Vám. Ako si urobíš,tak bude a nikto nema právo ti do toho kecať. Jedine manžel. Rodičia musia pochopiť,že ak chcú kočikovať vnúča a časom si ho aj brať(lebo to určite budu chcieť),tak musia dodržiavať určité pravidlá.
@malia18 veď to že ani ja im neverím..oni začnú potom maznavym suslavym hlasom že im nechcem vnucatko požičať 🤦akože bezo mňa myslim
Im povedz že si za to môžu sami a že či im taký človek ako je ona stojí za pokazenie vašich vzťahov a vzťahu s vnúčaťom…

Že ja si neželám..nie kašu 😂🤦