Rodičia ma nikdy nepodporovali
Ahojte, mám dnes asi chvilku zsmyslenia, ale zaujimalo by má či Vás rodicia podporovali v živote v nejakom športe rozvoji pretože má to mrzí aj keď sa pozriem do detských čias ako som to vnímala a vnímam.
Už pár rokov s nimi nežijem celé roky športujem či na medzinárodnej úrovni v jazdeckom športe k tomu má priviedol otec a vždy má strašne ponižoval, ako to môže byt lepšie a v klube nás bolo viac bolo jedno ze som vyhrala niekoľko súťaži stále boli ostatne lepšie a ja najhoršia. Nikdy sa to nezmenilo a velmi má to demotivovalo nikdy som nepocula z ust otca ze je na mna hrdy.
Teraz po rokoch to uz ako dospela zazivam u mami. Velmi dbám o svoje zdravie aj s partnerom sme športovci. Dlho som robila atletiku a pár rokov robim body building (nie súťažne) ale preto ze má to bavi. A neexistuje jediný telefonat s mamou kedy má neponižuje ze aká som skareda ze som chuda ze nám sibe na hlavy, žiadna podpora nič vôbec veď ja nepotrebujem chválu ale aspoň aby nemala blbe poznamky.
Prečo to ľudia robia vlastným detom ze ich majú chut takto ponižovať stále? Cítia sa potom lepšie? Či prečo myslite ze to niekto robi ?
Psychológ ti poradí, ako komunikovať s takýmito ľuďmi. Oni úprimne povedia ako vidia veci, alebo teba, súťaže, výsledky. Hovoria pravdu zo svojho uhla pohľadu. Si štíhla, teda mala by si viacej jesť, nešportovať toľko a pod. (Vnútri prežívajú strach o teba, lebo ťa ľúbia a chcú, aby si netrpela núdzu, ale žila v pohode, užívala si život.)
Tvoj problém je, že čakáš pochvalu, povzbudenie a ich slová vnímaš ako kritiku a nepodporovanie tvojho životného štýlu. Oni hovoria A (svoj názor, nie svoje pocity) a ty počuješ B (kritiku), lebo chceš aby hovorili niečo iné ako A, najlepšie keby hovorili C (pochvalu). Mali by ste sa viac stretávať a objímať sa. Nehovoriť nič, len sa na seba usmiať a chvíľu spolu vydržať. Pre vás je mlčanie zlato. 🙂
Rodičia ťa majú radi. Skoro si im odišla z domu. Nemala si čas ich pochopiť.
@mira0611 mojej kamaratke, ktorej sa podarilo zamestnat v Rakusku v banke a povedala mame, ze bude zarabat 4500 eur mesacne matka povedala, ze "preco len tolko"? 😂
@scorpionflower1 🙉
Vies to je najhorsie, ze jaj mama pravdepodobne zaraba ovela menej. Inac, gratulujem kamaratke.
Inac ja mam pocit, ze my nikdy nebudeme dost dobre.
Máš podľa mňa úplnú pravdu. Mňa tiež vždy pred každým zhadzujú a zhadzovali a vôbec ma nepodporujú, mojim snom je stať sa herečkou a venovať sa aj modelingu a oni ma vôbec nepodporujú ani ma moc nechcú vracať na castingu veľa krát kvôli tomu domáce revem🙂

@scorpionflower1 ďakujem pekne.