icon

Rodičia ma vyhodili z domu. Čo mám robiť?

laurika444
13. nov 2023

Dobrý, chcela by som sa zdôveriť a podeliť s mojim problémom. Mala som priateľa 1 rok a pol, žili sne spolu, rozišli sme sa na mesiac, ale sme opäť spolu … moji rodičia ho nemali v láske ani počas vzťahu (dôvod neviem, zevraj k nám málo chodil) ale na druhu stranu ho chápem, kto by chcem chodiť niekde, kde viete, že vás nemajú radi… Moji rodičia strašne znášajú to, že som s ním opäť, pretože nie je podľa ich predstáv. Našli mi partnera, s ktorým som byt nechcela, išli ma už vydávať… Mama mi povedala, že ak sa k nemu vrátim k ex domov sa vracať nemám, mám sa zbaliť a že som pre nich mrtva a že o mne už nikdy nechce počuť (správanie mamy ma strašne sklamalo, že neakceptuje koho ľúbim a s kým chcem byt) taktiež moja mama píše priatelovej mame že akého ma syna kok*** a same nadávky…. Je náročné prerušiť kontakt s rodinou, ale nevidím iné východisko…ďakujem za kazdu radu a podporu

mamina7070
13. nov 2023

mojmu muzovi schovali rodny list aby sa neozenil 😂

laurika444
autor
13. nov 2023

@mamina7070 nie rodičia sú finančne samostatní tak ako ja, študujem ešte na VŠ mgr aj to si platim sama … nie som od nich odkázaná

negymama
13. nov 2023

tak su vselijaki ludia aj rodicia...a samozrejme aj deti.
Nie kazdy rodic je dobroprajny a chce dietatu len dobre. Alebo chce dobre...ale podla svojich panovacnych predstav.
Moji svokrovci boli proti obom nevestam...proti mne i svagrinej. Naoko udavali take banalne dovody, akoze svagrina nie je madarka /oni su madari/, pritom ona nebranila vychove deti v madarcine, aj do madarskej skolky ich dala, a nebola i tak dobra.
Ja som sa aj po madarsky trochu naucila aby som sa im priblizila, deti vedia tiez plynule jazyk, chodili/chodia aj do zs madarskej. A i tak nebolo dobre...nadavali na mojich rodicocv, na mna, muzovi dokonca mojim detom!! rozpravali o mne vulgarne. Svokra raz splechla mojmu muzovi, ze to zato ze som ku...a , lebo sme spali pred svadbou! Akoby jej syn nespal. a to sme mali po 30tke ked sme sa zoznamili a vzali. Dokonca mu vypravali, ye isto prve dieta nie je jeho a som si ho uhnala tehotna, aby som nebola slobodna matka...
No jasne... a na rozdiel od autorky som mala vlastny byt a dobru pracu ako veduca uctarne.
najstarsia dcera so svagrinym synom su ako dvojvajecne dvojcata...tak sa so svagrnou smejeme , ze sme mali rovnakeho milenca.

Proste totalne kraviny, klamstva... a muz sa ma drzi ako kliest uz vyse 20 rokov 😀

mamina7070
13. nov 2023

@laurika444 partner ma aku skolu ?

laurika444
autor
13. nov 2023

@mamina7070 partner pracuje ako vojak, ja ako zdravotná sestra

laurika444
autor
13. nov 2023

@negymama ja mám dobrú prácu 🙂)) pracujem, a robím si ešte mgr posledný ročník … čiže ja sa nesťažujem na to

solange7
13. nov 2023

@laurika444 tak sa odstahuj z rodicovskeho baraku a spravaj sa ako samostatna dospela osoba. Nechapem co tu riesis rodicov. Ked ho chces tak s nim bud. Rodicia si zvyknu.

kacenocka2
13. nov 2023

Podľa mňa 1 a pol ročný vzťah je dosť krátky na to,aby som šla s chlapom bývať do jeho bytu a hocikedy ma môže vyhodiť..

negymama
13. nov 2023

@laurika444 tak o to lepsie. Ak si vnutorne presvedcena, ze on je ten pravy, a bude dobrym muzom, ci neskor otcom. Mate sa radi a vychadzate spolu. Tak sa zariad aby ste boli nezavisli od rodicov. Rodicom mozno neskor "podda", mozno vtedy ked pridu vnucata, ale nie je ani to zaruka.
Kolko maju tvoji rodicia rokov? Lebo sa cudujem, ze este v dnesnej dobe niekto vybera dietatu muza ci zenu.

negymama
13. nov 2023

@kacenocka2 tak ked ju "vyhodi" , tak pojde do podnajmu, ma pracu a vie sa uzivit. Na vyhadzovanie nie je zaruka ani 10 rocny vztah.
Hlavne treba uvazit, s kym ma clovek deti. Lebo to je zavazok, ktory sa tak nezmeni lahko ako praca ci byvanie.

subartic
13. nov 2023

môj syn má napríklad priateľku , je to milé a slušné dievča , ale napríklad ja ako mama vidím že nie sú práve kompatibilní na dlhodobé spolužitie . Bude tam veľmi veľa trecích plôch a hrán a mám reálne obavy či to ustoja. Synovi som to normálne povedala , viac sa k tomu nevyjadrujem . Jeho život, jeho rozhodnutie a ja ho budem akceptovať. Len niekedy tí rodičia vidia aj to čo mladí nie - bavíme sa o normálnych rodičoch .

laurika444
autor
13. nov 2023

@subartic ja chápem, že kazdy môže mať iný názor, ale zarazilo ma správanie , že som pre nich mŕtva len na základe toho že ľúbim niekoho, kto im nevyhovuje (pritom ho nepoznajú dostatočne) dneska sa otec vyjadril že sa mám prísť zbaliť a ísť do p**** a kľúče mám nechať na okne .

irusa
13. nov 2023

@laurika444 pobaľ a choď .....

subartic
13. nov 2023

@laurika444 tak sa pobaľ a choď. Toto už prekračuje akékoľvek hranice správania rodičov k vlastným deťom . V živote by som nepovedala toto svojmu dieťaťu ani keby žil práve s krakenom .

moonlight1210
13. nov 2023

@laurika444 Cele divne. Z tvojich slov uzasny partner, samostany, byvanie vam (sebe) ide kupit, skvela partia a rodicia ho nevedia zniest. Hm.

Tam bude viac veci, preco ho v rodine a hlavne ako tvojho muza nechcu. Nielen to, ze im je nesympaticky a nechodi na navstevy.

Kazdopadne ty si odkladaj na vlastne byvanie. Aby si neostala vo vzduchu, ked on ta nahodou zo svojho posle na ulicu a rodicia sa este s tebou nepomieria.

Za seba by som bola opatrna, ak sa sa nahodu vyjadruje, ci len chova k tvojej rodine zvrchu, s nechutou. Naznacuje recou tela, ze jemu (jeho rodine) nesiahaju po topanky, aj ked nahlas to nepovie. To nikdy nie je dobre ist do vztahu s clovekom, ktory pohrda (i skryto) prostredim, odkial ty pochadzas.

januska12323
13. nov 2023

Rok a pol ste spolu bývali a ty si si vzala mesiac na rozmyslenie? Po takom dlhom čase predsa musíš vedieť či sa chceš rozísť alebo nie. Rodičia zrejme tušia, že skôr či neskôr prídeš domov s igelitkami a len dúfajú že bezdetná.

petronelag
13. nov 2023

Tam bude niečo podstatné, čo sa rodičom nepozdáva, len tak by som odhadla, že sa im nepáči jeho povolanie a asi aj vlastnosti, ktoré k tomuto povolaniu sú nevyhnutné.
Starší ľudIa vedia lepšie odhadnúť niekoho, ako ich zamilovaná, mladá, neskúsená dcéra.

irusa
Autor odpoveď zmazal
irusa
13. nov 2023

@petronelag aj niektorí rodičia nie sú neomylní....

lili1313
13. nov 2023

@petronelag nemusi starsi clovek vediet lepsie. Ja keď si teraz spomeniem aké naivne nahlady mala moja mama na mojich frajerov... Veľmi mi teda svojimi radami nepomahala, to spatne vidím už ako skusenejsia. Ona sa totiz vydala mlada za svojho prveho, manzelstvo vyšlo dobre... Aj celkovo je v zivote doverciva. Cize toto je velmi individualne. A navyse su este aj extremne pripady ako rodicia ktori detom nedopraju, chcu ich manipulovať, vadi im na partnerovi napr to že ho nevybrali oni...

petronelag
13. nov 2023

@lili1313 Ale oni možno majú obavy z toho, že on nebude pracovať na jednom mieste, kde bude mať aj rodinu, ale keď ho odvelia na hranice - pôjde tam, keď do zahraničia - pôjde tam a ona bude doma sama s dieťaťom alebo deťmi, aj riziko úrazu alebo aj smrti je väčšie.

lili1313
13. nov 2023

@petronelag ale to nie je dovod na tie cirkusy co robia. Normalny rodic by maximalne tak vyjadril svoj nazor ale oni ju vyhadzujú z domu, vulgárne vypisujú aj jeho rodine... Mne z toho vychadza že ani oni nie su celkom OK.

isis234
13. nov 2023

@laurika444 Podľa toho čo píšeš, tvoji rodičia nepoznajú tvojho priatela. Mali ste sa viac stretávať u vašich, aby ho spoznali.
Ak sa máte radi a je to vzťah, ktorý má budúcnosť, žiť spolu aj keď prídu problémy, ktoré si budete sami medzi sebou riešiť, bývaj s ním.
Ako ti radili, do domácnosti zatial nič nekupuj, neplať hypo... Až keď budete manželia.

isis234
13. nov 2023

@laurika444 ich isto hnevá, že k nim nechodíte a ty bývaš u jeho rodičov. Tam bude problém. Akoby ťa on chcel odstrihnúť od rodičov.

laurika444
autor
13. nov 2023

@isis234 to vobec pravda nie je, jemu len proste nebolo príjemne tam chodiť keď vedel že ho nemajú radi, ja som chodila stále keď som mohla

laurika444
autor
13. nov 2023

@laurika444 som jedináčik takže moji rodičia asi čakajú že budem pri nich do konca života

subartic
13. nov 2023

@laurika444 roddičia žijú na dedine a majú veľký dom ?

laurika444
autor
13. nov 2023

@subartic áno ..

subartic
13. nov 2023

@laurika444 áno , zrejme mali inú predstavu o zaťovi a aj to kde budete bývať, u nich a tvoj muž mal pomáhať okolo chalupy. Máte a aj hospodárstvo ?

laurika444
autor
13. nov 2023

@subartic nie nemáme.. určite mali inú predstavu, ale vyhodiť ma z domu len na základe toho, že im niekto nie je sympatický je podľa mňa prehnaná reakcia …môj priateľ ma ani neudrel, ani na nich nikdy nič zle nepovedal a ma momentálne na to veľký dôvod …