icon

Rodičia mi zakazujú sťahovanie k priateľovi kvôli obavám

Dnes o 10:50

S partnerom by sme chceli skúsiť spoločné bývanie po nejakom čase vzťahu, ale bránia mi v tom rodičia. Povedali mi, že sa o mňa boja. Prečo? Lebo priateľ chodí do práce a tým pádom by som bola sama v byte, kým sa nevráti domov. Mám psychické problémy a majú strach, že by sa mi niečo stalo... Mam už dosť rokov, nemôžem byť predsa do konca života v jednom dome s rodičmi, ale im to nejde vysvetliť. Zobrali by ste sa a odišli aj napriek zákazu?

anonym_a5e259
Dnes o 10:54

A keď prídu problémy kam budeš utekať ? K rodičom.... Asi vedia, že tvoj psychický stav nie je dobrý .

anonym_8dae7e
Dnes o 10:55

Koľko máš rokov? Akú diagnozu?

autor
Dnes o 10:58
@anonym_8dae7e

Koľko máš rokov? Akú diagnozu?

@anonym_8dae7e 23, psychoafektívnu poruchu.

tuniska_008
Dnes o 11:00

@anonym_autor tak zacni chodit aj ty do prace a nebudes sama kym bude priatel v robote.

anonym_446d25
Dnes o 11:14

A kto Ti bude platit byvanie, stravu, naklady na zivot? Bude Ta zivit frajer? Ak Ta stale dotuju rodicia, ano, maju do toho co hovorit. Ale ak si uplne samostatna a ides si riesit svoj zivot sama za seba, na seba, podla seba, nech sa paci, nasilu Ta drzat nemozu ak nie si zbavena svojpravnosti.
Ak ale mas este brat peniaze od rodicov aby si prezila, tak je trapne tvarit sa ze peniaze ano, ale do zivota sa mi nestarajte. Nehovoriac o tom ze ak si to frajer rozmysli, kam sa vratis? No do detskej izby...
Nepozname detaily - ako dlho ste spolu, ake stavy mas, aku starostlivost vyzadujes, co vlastne cely den robis, ci si mala nejake problemy (asi ano, ked sa toho rodicia obavaju) atd atd. Takze uplne z principu tu na rodicov urcite kydat nebudeme ze Ti krivdia - pretoze pozname len jednu stranku.

anonym_6c246f
Dnes o 11:17

Priateľ vie o tvojom zdravotnom stave aj o obavách rodičov?

zmrzlinka2021
Dnes o 11:36

@anonym_autor si finančné nezávislá?

anonym_419ef7
Dnes o 11:40
@anonym_autor

@anonym_autor ako sa to prejavuje keď príde zlý deň

autor
Dnes o 11:52
@anonym_446d25

A kto Ti bude platit byvanie, stravu, naklady na zivot? Bude Ta zivit frajer? Ak Ta stale dotuju rodicia, ano, maju do toho co hovorit. Ale ak si uplne samostatna a ides si riesit svoj zivot sama za seba, na seba, podla seba, nech sa paci, nasilu Ta drzat nemozu ak nie si zbavena svojpravnosti.
Ak ale mas este brat peniaze od rodicov aby si prezila, tak je trapne tvarit sa ze peniaze ano, ale do zivota sa mi nestarajte. Nehovoriac o tom ze ak si to frajer rozmysli, kam sa vratis? No do detskej izby...
Nepozname detaily - ako dlho ste spolu, ake stavy mas, aku starostlivost vyzadujes, co vlastne cely den robis, ci si mala nejake problemy (asi ano, ked sa toho rodicia obavaju) atd atd. Takze uplne z principu tu na rodicov urcite kydat nebudeme ze Ti krivdia - pretoze pozname len jednu stranku.

@anonym_446d25 Mám invalidný dôchodok.

sara07
Dnes o 11:57
@anonym_autor

@anonym_autor a čo takto aby si nastahoval priatel do domu k rodičom
zrejme maju opravenenu obavu

sara07
Dnes o 11:57
@anonym_autor

@anonym_446d25 Mám invalidný dôchodok.

@anonym_autor no tak z toho sa nejak extremne neda normálne vyžit

kitycat
Dnes o 12:03

Ved chod a skus.

Ale stoj nohami pecne na zemi. Opytaj sa ho ako si predstavuje spolocne zitie a financovanie. Co robis popri ID? Rodicia asi tiez chodaia do prace a byvas aj sama

anonym_adf0a4
Dnes o 12:06

@anonym_autor Riad sa protokolom a nevymyslaj.

januska12323
Dnes o 12:17

Teraz nie si doma sama? Sú obavy opodstatnené? Je priateľ poučený aké môžeš mať stavy a je ochotný ťa živiť?

anonym_ace1fb
Dnes o 12:20

psychoafektivna porucha nie je, je schizofrenia (schizoafektivna) - nečujdujem sa rodičov, že majú obavy, asi nie si dobre kompenzovaná, keď sa boja. držím palčeky vo vysvetľovaní svojich dôvodov rodičom a hlavne partnerovi prečo sa chceš odstahovať. možno by pomohlo uistiť ich, že ich budeš pravideľne navštevovať. a majú pravdu, čo budeš robiť sama celý deň doma??

anonym_f8bc1a
Dnes o 12:29

@anonym_autor podla mna tu rodicia velmi dobre vedia aka bije.. psychicke problemy? Ake? Evidetne niesi na toto pripravena