icon

Rodičia nás sklamali a manžel chce prerušiť s nimi kontakt

23. jan 2021

Dostala som sa do veľmi komplikovanej situácie. Naši nám pred troma rokmi sľúbili byť za lepšiu cenu (po babke) byt manžel prerobil svojpomocne, nadrel sa tu. Prepis sa ale natahoval až došlo k zmene rodinnej situácie a už viac neplatí dohoda o kúpe, zrušili ju rodičia. Manžel je veľmi naštvaný, chce z bytu vyplatiť naša vložené úspory + prácu, ktorú tu odrobil. Ja ani neviem ako mam reagovať, na jednu stranu som smutná a zlostna, že sa musíme sťahovať, že nič co sľúbili nesplnili, na druhú stranu sa im neviem postaviť. Je to komplikovane a hrozne sa to vo mne bije. Keď som s mamkou vystupuje ako najväčšia chudinka a aj ma reči ako nam veľmi pomohla (teraz minimálne už rok nepomohla v ničom, všetko len komplikuje). Asi som tu nenapísala všetko tak na dodatočné otázky odpoviem. Jasne nikdy neprerabat byt keď nie je tvoj už viem, myslela som si ze mne sa to stať predsa nemôže. Ja som svojej rodine absolútne dôveroval. Manžel teraz chce aby sme úplne prerušili kontakty. Ako to vidíte vy? Ako sa zachovať?

Strana
z8
jenny224
23. jan 2021

Ahoj, a prečo rodičia zmenili názor?

lindusss2016
23. jan 2021

Nemoze po tebe chciet, aby si prerusila kontakty, ale rozhodne by am mali zaplatit tu prerabku a tu pracu, nuz to je diskutabilne. Ale ak vas zavadzali a z nicoho nic to zmenili, je to od nich strasne nefer, neviem, ci by som to predychala

autor
23. jan 2021

@jenny224 nechcem to úplne konkretizovať, len odpoviem, že zmena názoru nemá nič spoločné s nami

syslik81
23. jan 2021

chapem manzela.. ak ste nic nespravili nieje fer ze vas takto vyhodili.... tie peniaze ste mohli vrazat do vlastneho a nie cudzieho .. nech to teda predaju a vas vyplatia .. ale vsetko predom na zmluvy .. uz by som mame neverila... muz sa snazil zabezpecit teba a vasu rodinu a prisiel o vsetko narobil sa a este takto skoncil-sa mu necudujem a ty by si mala byt na jeho strane

beata_k
Odpoveď bola odstránená
autor
23. jan 2021

@beata_k myslela som to tak, že mi sme im nič neurobili, my nie sme príčina zmeny názoru.

autor
23. jan 2021

@syslik81 snažím sa byť na jeho strane ale on mi stále vycita, že nie som. Zavolal si mamku a povedal, že chceme 50000 (co je o dosť viac ako sme sem dali ale tak on sa nadrel) a ja som nato v podstate nič nepovedala len som cely čas plakala. Proste som ho nepodrzala lebo som mala blok pre nou

beata_k
Odpoveď bola odstránená
sslobodnamama777
Odpoveď bola odstránená
autor
23. jan 2021

@beata_k príčina je iná, príčinu vieme, nesúvisi s nami. Oni nám to v podstate ani nepovedali, len už keď prišlo na byt tak povedala mama, že situácia sa zmenila a nič viac. A potom manžel začal s vyplatením

ewka9
23. jan 2021

Fuu ťažká situácia..neviem čo všetko za tým je, ale toto bol v každom prípade poriadny podraz..😣 chápem hnev vášho manžela, ktorý sa hnevá oprávnene...
Rodičia nerodičia musíte sa postavit na stranu vášho manžela. Kontakty prerušiť nemusíte, no dala by som rodičom pocítiť, čo vyviedli🤷.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
zuzanka.zuzu
23. jan 2021

ani sa mužovi nečudujem, že kontakty chce prerušiť.... ty určite nepreruš, ale stiahni na minimum a hlavne si zastaň muža, lebo aj keby to do budúcna dopadlo akokoľvek (myslím s vašim manželstvom), tak mám pocit, že teraz je to správne riešenie a on má pravdu ☹

beata_k
Odpoveď bola odstránená
ewka9
23. jan 2021

A nečudujem sa, že manžel pýta viac, než ste tam investovali..dobre to vymyslel..aspon takéto malé "odškodné" za jeho čas a drinu, ktorú nechal v cudzom byte🙄
V každom prípade ma to mrzí aj za vás, určite sa cítite ako medzi dvoma kameňmi 😔 ale naozaj si skúste zastať manžela, zaslúži si to. Držte sa.

deti95060810
23. jan 2021

ale veď cena sa dá približne vypočítať... isto viete koľko ste dali za materiál a cena práce je taká istá ako cena materiáli...takže napr. ak ste za materiál dali cca 20 tisíc e, tak cena práce sa môže tak isto pohybovať okolo 20 000 e ...spolu 40 tisíc e.....
teraz sa musíte odtiaľ aj odsťahovať? či ste tam ešte nebývali...

autor
23. jan 2021

@deti95060810 áno budeme sa sťahovať, byvali sme skoro tri roky

6mia6
23. jan 2021

Za tie tri roky vám ho neprepisali? Prečo ostalo len pri rečiach? a čo idú s bytom robiť?

autor
23. jan 2021

@6mia6 keď sme sa natom dohodli nevedeli sme, že treba čakať kým ubehne 5 rokov od posledného prepisu aby sa neplatila daň, nevedeli sme to. Byt sa pravdepodobne predá, ale majú dlhy preto neviem koľko dostaneme my. Manžel už potom všetkom chce zmluvu o vyplatení aby sme zase nezostali bez ničoho ale i to nebolo zatiaľ odsúhlasené

joannita
23. jan 2021

@deti95060810 cena prace urcite nieje taka ista ako cena materialu. My sme napr. Vrazili do prerabky bytu 30 000 a z toho 8000 bolo za robotu (firma)

joannita
23. jan 2021

No ty sa ale musis postavit rodicom, ved ako mozes byt ticho a len potichu plakat? Ja by som teda spravila riadny cirkus, rodicia nerodicia. A manzel ma pravdu, zmluvu podpisat pred notarom asap.

ukulela
23. jan 2021

máš ešte súrodencov? Nemôže byť riešenie, keby ste byt kúpili za nižšiu, ako komerčnú cenu, aby sa zohľadnila vasa investícia? Bol by váš bez akýchkoľvek prípadných výčitiek ....

ivanizna
23. jan 2021

Manžel má pravdu a právo na vrátenie tých peňazí. Je to ťažká situácia, hoci si ich dcéra, manžel ti má byť prvoradý a ty mu máš byť oporou. Treba všetko spísať, tak ako navrhuje tvoj muž. Je veľmi smutné, že tvojim rodičom sa nedá dôverovať, a hoci majú dlhy aj niekde inde, to neznamená, že ty ako ich dcéra máš v mene vašej rodiny všetko, alebo väčšinu odpustiť. Svojím správaním nielenže podporuješ podlé správanie na strane rodičov, ešte aj zrádzaš a nerešpektuješ manžela. Vzmuž sa, žena!!! A ani sa nečudujem, že muž chce viac, takto ste sa predsa nedohodli a nerobili to nezištne pre nich, pre ich budúcnosť. Keby bol vedel, tak nielen čas a peniaze na prerábku, ale aj všetky ďalšie výdavky, nájom a hocičo iné, mohol investovať do svojho bývania, do hypotéky, alebo sa zariadiť úplne inak.

joannita
23. jan 2021

Mne to uz zavana aj trosku podvodom, ze sa chcu obohatit na vas ukor a veru uprimne ti napisem, ze na manzelovom mieste by som vytiahla na nich aj tento kaliber, ze ak nevratia vsetky peniaze, tak by som podala zalobu na sud. Akoze toto niesu srandicky, ale podla mna dost vazne veci.
Rodina nerodina, dlhy nedlhy, peniaze by som nekompromisne ziadala spat.

danielinaa
23. jan 2021

A ak ste v tom byte k tomu 3 roky byvali a teraz vas chcu vysachovat (ak to spravne chapem) je to svinstvo najhrubsieho zrna.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
jajka71
23. jan 2021

Oni predaju byť drahšie vďaka vašej investícií sa byť zhodnotil a oni získajú viac, keď zistia, koľko môžu získať je otázne ci vám povedia pravdu, keď vedia, že vám môžu povedať akúkoľvek sumu a kalkulovat s tým, aby vo vašich očiach boli tí, čo vam vrátia časť z vašich nákladov. Keby chceli byť fér, dodrzia slovo. Ved keby chceli, hľadajú spôsoby ako dodržať sľúbené. Mne skôr príde, že nechceli investovať do prerabky a v očiach okolia byť tými, ktori vam dali strechu nad hlavou a vy ste im to oplatili pomocou pri prerabke, tieto veci vedia veľmi pokaziť vzťahy dlhodobo a nezvratne.

juliet86
23. jan 2021

ak sa dedi v priamom rade tak dan sa neplati!

kvetinka75
23. jan 2021

No ja by som veru neinvestovala do niecoho co nie je moje. Hlavne v dnesnej dobe ked vidim ako sa ludia.k sebe chovaju. A to ze chce spat peniaze? Myslim ze ma.na ne pravo
Neviem o kolko pyta viac ale.aspon to.co ste do toho dali mal by dostat spat

lenuska9999
24. jan 2021

Myslím, že tvoji rodičia sa k tebe správajú tak, ako si im to dovolila. Keď sa im nevieš postaviť v takejto situácii , predpokladám, že si to nevedela nikdy. No je čas sa to naučiť. Podľa mňa je toto veľké svinstvo čo urobili a aj dosť smutné, že človek nemôže veriť ani vlastným rodičom. Úplne chápem tvojho manžela, lebo by som sa zachovala na jeho mieste rovnako. Uváž , že za tých 50 tisíc ste si mohli kľudne prerobiť svoj vlastný domček , alebo mať časť kapitálu na nový atď. V budúcnosti by som už uvažovala týmto smerom. No aspoň si sa poučila a vieš, že v dnešnej dobe sa netreba spoliehať na nikoho. Ja by som sa postavila rodičom a žiadala späť investovane peniaze, keby to nešlo po dobrom, tak po zlom..

Strana
z8