Rodičia nechápu moje pracovné povinnosti. Čo robiť?
Prišla som si sem po radu. Mám 25 rokov a niečo cez rok dozadu som sa odsťahovala od rodičov do podnájmu, keď som dokončila VŠ. Prakticky deň po štátniciach som nastúpila na normálne TPP. Moji rodičia to ale stále nestrávili. Otec pár mesiacov dozadu nastúpil na predčasný dôchodok, mama ešte pracuje ale na skrátený úväzok. Obaja mi ale nonstop volajú aby som im "niečo vybavila". Napríklad mi mama volá, že či by som zajtra nemohla prísť na celý deň, lebo ona bude mať kuriéra ale ide na kozmetiku. Otec to isté, že on by potreboval aby som mu zbehla do O2 lebo jemu sa tam o 17 nechce čakať. 100x som im vysvetľovala, že ja full time pracujem od 9-17 a nemôžem len tak odísť z práce. Kým to bolo na úrovni, že mi iba volali tak som si povedala vždy, že si na to ešte nezvykli a že to chce čas ale v poslednej dobe už mama začína dávať úplné citové vydieranie. Napríklad volala mi, že im majú prísť meniť umývadlo či čo a že ona potrebuje aby tam niekto bol, lebo ona ide za kamarátkami. Prosím pekne v čase medzi 10-13. Tak som jej povedala, že ja som v práci a ona mi tam začala dávať prednášku o tom ako mne na nej nezáleží a ako jej ja bránim stretávať sa s kamarátkami? Akože čo? Čo by ste robili na mojom mieste?
"Od X do Y som v praci, nemozem." Tam by moje vysvetlovanie skoncilo. Toto by mal kazdy normalny clovek pochopit. Mama aj otec su dospeli, nech sa zariadia. Pocas pracovnej doby by som im telefon ani nedvihala, nech si zvyknu na to, ze skratka nie si k mani.
Minule bola diskusia, kde rodičia trvali na znížení úväzku u dospelej pracujúcej dcéry a jej manžela.
Čo sa tí ľudia pomiatli?
Poslala by som ich oboch do prdele! Sú kompletní? Ci oni si vychovali poskladať? Matka nemôže na kavu a dôchodcovia sa nechce čakať, wtf?!
Moc blízko byvas. Vyčistili by som im žalúdok a bud by sa upratali alebo urazili. Nech si najmu pomoc v domácnosti, vychcani sú ako mraky.
Som v praci od 9.00 - 17.00 spytaj sa, či si oni odbehavali z prace, kedy si zmysleli a ako dlho im to veduci toleroval?
Tak asi si sa neodstahovala dostatocne daleko. Chce to min.300km a zle dopravne spojenie.
Toto doverne poznam a pomohlo az odstahovat sa 450 km daleko.
povedz im ze za to ze budes neustale k dispozicii tak od nich pozadujes aby ti kazdy mesiac preplatili najom a ostatne ucty .... sorry som velmi sarkasticky clovek a toto robili aj mne neustale hoci ma povazuju doma za antikrista ... ja som svojich rodicov odstrihla resp mam s nimi velmi minimalny kontakt (rozpravat sa s nimi 5 minut tak kazde 2 mesiace)

Pri najbližšej návšteve by som na veľký papier napísala "od 9 do 17 hod Janke nevolať, pracuje" a vycapila to na chladničku. A vysvetlila, že keď bude niečo súrne vybavím to cez víkend inak to určite zvládnu sami.