icon

Rodičia po 70-tke: Prečo sa stále hádajú?

20. jún 2026

Ahojte. Rodičia majú po 70tke. Manželia celé veky, ako majú sa radi, ale niekedy si lezú aj na nervy. Poslednú dobu sa hádajú, fakt kvôli každej kravine.
Mám ale pocit, že sa hádajú hlavne pred nami - ako keby ich to publikum k tomu nejako povzbudzovalo. Buď že chytíme stranu jednému a každý si myslí, že jemu, alebo ja neviem prečo. Už tam ani nemám chuť chodiť, stále nejaké teátro, kvôli utierke, tanieru, kobercu ....
Je to vekom? Nechápem, namiesto toho, aby sa tešili, že tam sme, tak si vyhadzujú na oči každú kravinu.

anonym_f01a08
20. jún 2026

@anonym_autor je to vekom, su z vas nervozni lebo vasa pritomnost im narusuje zabehanu rutinu ktoru stari ludia preferuju a citia v nej istotu.

anonym_7fd51e
20. jún 2026

@anonym_autor moji rodicia to iste. Ja vzdy prehodim temu a ich hadku preckam s mlcanim. Predtym ked som povedala nehadajte sa, tak sa zacali obhajovat a bolo to nekonecne.
Oni toto robia odkedy su na dochodku, ale vyvolava to mama.

januska12323
20. jún 2026

Nudia sa

anonym_77225d
20. jún 2026

Ponorka. Svokrovci to mali posledne roky tiez. Ako male deti. Niekedy sa to fakt nedalo pocuvat. Potom svokor umrel, takze uz nie je s kym sa hadat.

marca12
20. jún 2026

Aj moji rodicia a oni to zaklincuju zdutim sa na niekolko dni. Akoze fakt sa hadaju za kazdu somarinu a nechapem,ze po tolkych rokoch ich to bavi. U nas hlavne mama vyvolava hadky,vsetko jej vadi.

anonym_653527
20. jún 2026

Je to vekom ale kludne to moze byt aj napriklad zacinajuca choroba. Moj otec ma 70 a jeho spravanie zacina byt neznesitelne, ani tam radsej nechodime. Nervozny, hlucny, hadavy, podozrievavy... podla mna zacinajuca demencia. Nic si neda vysvetlit, vsetko vie najlepsie a ked k tomu pridas technologie, ktorym nerozumie, je to katastrofa.

oli18
20. jún 2026

Ja mam 72 a s mm sa hadame castejsie, ako za mlada. Teraz mame na to cas 😆. A teraz vazne. V takychto dlhodobych manzelstvach sa hadaju skoro vsetci. Na malickostiach. Akoby sme uz neboli ochotni si veci prepacit pre pokoj v rodine. Velmi zabudame, potom jeden druhemu to vytykame, ze ved som ti hovoril/a. No.hluposti. Kazdy chce mat pravdu. Jednemu vadi, ze mu to druhy vytyka a hadka je na svete. V tomto veku zacinaju neurologicke choroby, Parkinson a Alzheimer, demencia. Jeden na druhom vidime tie zmeny a posielame sa navzajom raz za psychiatrom, raz za psychologom. Mm nerad chodi po dr a mna to hneva. 2x som sa nemylila v stanoveni diagnozy a tahalo sa to par rokov, kym som ho dokopala k dr. Samozrejme boli z toho aj hadky. Zase na druhej strane uz po 47 rokoch manzelstva sme ako dvojicky, vsade chodime spolu, robime veci spolu, chybame si. Zivot nie je jedoduchy, kazdy sme iny a prezit spolu tolko rokov so vsetkkym, co zivot priniesol, nie je sa co divit, ze uz to hocikedy nedavame s chladnou hlavou. Netrapte sa tym, ze rodicia sa hadaju. Ak vy zostanete v manzelstvach tolko rokov, tiez sa budete hadat. Ja uz s istotou mozem tvrdit, ze historia sa opakuje. Pekny vecer 😉

elanor
20. jún 2026

u nasich je to znamka toho, ze su dravi a nic im nieje. Ale teda tam to niesu hadky v pravom slova zmysle. Skor du to len take frfotacky a brblacky.
Ale oni to beru s humorom. A my vieme, ze su ok.
Lebo v momente jak niektory z nich frfotat prestane, tak je zle. Vzdy to vesti nejaku chorobu alebo zdravotny problem. A ked taky chory zase zacne po troske frflat, tak vieme, ze sa na dobre obacia a bude o chvilu ako rybicka

anonym_4c3180
20. jún 2026

Hlavne že zlatá svadba sa oslavuje. Za každú cenu zostanú spolu dvaja ľudia, potom sa takto hádajú kedy by si mali užívať spolužitie a že sa majú a nie sú sami. To je už len motivácia. Vidím to na svokrovcov, dvaja absolútne odlišní ľudia, nemajú si absolútne čo povedať iba sa hašteria celé dni, ale hlavne že sú spolu a nerozviedli sa. To je teda životný úspech !!

anonym_7fd51e
21. jún 2026
@anonym_4c3180

Hlavne že zlatá svadba sa oslavuje. Za každú cenu zostanú spolu dvaja ľudia, potom sa takto hádajú kedy by si mali užívať spolužitie a že sa majú a nie sú sami. To je už len motivácia. Vidím to na svokrovcov, dvaja absolútne odlišní ľudia, nemajú si absolútne čo povedať iba sa hašteria celé dni, ale hlavne že sú spolu a nerozviedli sa. To je teda životný úspech !!

@anonym_4c3180 a ty si stara dievka ci 5x rozvedena, ked tu take mudrosti vytriasas zo seba?

anonym_3b0a83
21. jún 2026

@anonym_autor To je podobne ako u našich rodičov.Bolo by to na dlho,ale chcem len povedať, že tam je nejaký hlbší problém, možno krivda, neodpustenie a tých utierkach,kobercoch a podobne sa to len " zrkadlí" .Podobne ako niektoré príbehy na MK, manželia sa pohádajú kvôli zobratiu hypotéky - ale problém je inde hypotéka to len zrkadlí.
Staršiu generáciu neučili odpúšťať, ospravedlniť sa, nemajú odvahu si priznať chybu a pod.Odvahu dostanú až potom, keď majú vás - " divákov"

oli18
23. jún 2026
@anonym_3b0a83

@anonym_autor To je podobne ako u našich rodičov.Bolo by to na dlho,ale chcem len povedať, že tam je nejaký hlbší problém, možno krivda, neodpustenie a tých utierkach,kobercoch a podobne sa to len " zrkadlí" .Podobne ako niektoré príbehy na MK, manželia sa pohádajú kvôli zobratiu hypotéky - ale problém je inde hypotéka to len zrkadlí.
Staršiu generáciu neučili odpúšťať, ospravedlniť sa, nemajú odvahu si priznať chybu a pod.Odvahu dostanú až potom, keď majú vás - " divákov"

@anonym_3b0a83 asi je preto toľko rozvodov a rozchodov, lebo tvoja generácia vie odpúšťať. A tie, čo neodídu, lebo nemajú kam a trpia, tie sa ani do štatistík nedostali.