Rodičia sa miešajú do výchovy dieťaťa.
Prejdem rovno k veci ... odkedy moje dieta dovrsilo 3 roky ..zacalo prejavovat svoju povahu a skusat co si moze dovolit ...s manzelom sme to riesili tak ze ked zacalo trucovat a doslova revat a rucat ked nieje po jeho ... ze sme mu vysvetlili ..obcas capli po riti ..a ked nepomahalo tak islo za trest do svojej izby kym sa neupokojilo a potom mohlo prist sa ospravedlnit ...a problem je ze nasim sa to nepaci ..v kuse sa snazia prehovarat a doprosovat ajked to vobec nepomaha ...v kuse sa montuju do toho co sa nam nepaci ...podla nich nasa vychova nieje normalna .. ale my s muzom si myslime ze to tak je spravne ...ze dieta ma mat hranice ...co moze a co nie ...strasne ma to vytaca ..a aj napriek tomu ze som im povedala a vysvetlila nech sa nemiesaju tak to nepomaha ...
Im nepomôže nič, ani dohovaranie ani nič, ako na hus vodu liať... O ničom, to poznám...to my sme boli úplne ine deti, my sme toto nerobili atď atď.. Jasné 😂😂 a keď povolis, tak už ho rozmaznávas.. Poslať do riti kade ľahšie 😂😂 ne ne len odsťahovať sa čím skôr a ďalej tým lepšie ;D
No ono je pekne, že rodičia su na vychovu a stary rodičia na rozmaznavanie, ale ja by som povedala, že aj to rozmaznavanie ma mať hranice. Potom sa môže stať, že dieťa časom znenavidi rodičov a inklinuje viac k starym rodičom a to nieje v poriadku. Aj stary rodičia by mali vedieť podržať stranu rodičovi a nepodkopavať autoritu a nebojovať s rodičmi. Kym sa autorka s rodinou neodsťahuje, problem nema riešenie a môže vyustiť do extremu aj v jej vzťahu k rodičom. A chapem, ano aj ja budem starym rodičom alebo možno aj krstnou, ale nemyslim si, že by mali byť tito ľudia v očiach dieťaťa lepšou nahradou za rodiča, lebo oni su dobri, oni rozmaznavaju. Rodič má byť na prvom mieste a plne rešpektovany dieťaťom aj starymi rodičmi či krstnymi. Ono kupit mu čo chce je jedna vec, ale povolovat vo vychove veci, ktore má zakazane si nema nikto dovoliť
Ja si myslím, že tieto vaše problémy sú spôsobené práve tým, že dieťa žije v jednom dome s milujúcimi rodičmi, ktorí sa snažia ho držať na uzde čo je aj spravne a starými rodičmi ktori ho vedú presne opačne. A ono chuďa je z toho mimo, lebo tomu nerozumie. Je jedno o aké situácie ide. Keď ma polku dňa jeden prístup a ďalšiu polku úplne odlišný, tak sa mu necudujem že aj preto vystrája a vzdor sa stupňuje. Obdobie vzdoru a skúšania nervov je prirodzené v tomto veku, pokiaľ samozrejme nejde do extremu. Ja ti odporúčam len jedno.... Sadni si večer s ním a porozpravaj sa v kľude prečo tak reagovalo a čo bolo dôvodom..... ako to ono vidí. Skús ho pochopiť a nastavit riešenie ktoré by vyhovovalo obom. Rodičia maju byť láskavi ale aj pevne trvať na svojom/tom istom vcera-dnes-zajtra. Starých rodičov nezmenis,ozes sa len sa odsťahovať. Rataj s tým že to bude horšie. Správny rodič nie je policajt, nie je ani učiteľ aby vkuse x-krát vysvetlené stále vysvetľoval opat. Správny rodič je chápavý a vie nastaviť primerané hranice bez kriku a východných pozadku. Treba v tom nájsť správny smer podľa povahy dieťaťa.
Bohuzial..tu pomoze naozaj len prestahovanie alebo tolerovanie 🤔
@tehulka2011 moja 2,5r. uz nejaky cas vie, kedy prepiskne a treba sa ospravedlnit. laskyplne vysvetlovanie akosi berie na lahku vahu. a uz teda skusa hranice poriadne. nevidim nic zle na tom, ze sa dieta nauci ospravelnit, ked treba. nevravim, ze za nejaky vybuch hnevu z frustracie alebo co, ale ked ma udrie alebo mi povie nieco nepekne, vtedy ano.
za mna dolezita cast emocionalnej vychovy. zial, poznam vela dospelakov, ktori sa za toho pana nevedia ospravedlnit, ani keby im od toho zavisel zivot.
Mladá rodina má žiť sama....a nie s rodičmi za zadkom...Pokiaľ tam budete, budú sa montovať vždy.
Tak sa odstahujte a zite si svoj zivot.jedneho dna si spomeniete na rodicov ze maju pravdu a ze deti treba ohybaj ma janko...od malicka inak prerastu cez hlavu.🙂ved vas nikto nenuti zit s rodicmi.a ak zijete u nich platia ich pravidla.
Určite by sa odsťahovali, keby mohli. Nie každa mlada rodina ma na to, aby bývala...tak už tie rady o odstahovaní nepíšte!
Ahoj,u nás by to bolo rovnaké,keby sme sa neodstahovali! Keď prídeme k našim na návštevu a náhodou na malú zvysim hlas, tak už letí ku babke,tá ju mojka a ja som potom ta zla! My robíme s mužom čo vy, najprv ju chytím za rúčky a vysvetlím po dobrom a keď to nepomáha,tak zvysim hlas a keď ani to nepomáha,dostane po zadku a pošlem ju do izby! Tam sa ukľudní, niekedy si dokonca pospi a príde ako vymenena a aj sa ospravedlní
Teraz čakáme druhé a musi pochopiť,že svet sa nebude točiť len okolo nej
Tu nepomôže nič.... Jedine sa odsťahovať (vlastná skúsenosť). Mám ten istý problém ako ty (máme 3 deti). U nás je to o to horšie, že manžel pracuje v zahraničí, takže som na to sama...Niekedy mám pocit, že by som mala vyhľadať psychiatra, lebo inak sa zbláznim.
U nás to trvá pridlho, vysvetľovanie nepomáha. Už sme dospeli do štádia, že staviame dom...
@evalin88 nooo, lenže dnešné deti sú fakt iné. Neviem ako zakladateľka má, ale už plus väčšie množstvo hračiek, telefóny, sladkosti atd atd robia z deti rozmaznanejších ako sme boli my.
Ale tak, mohlo by v princípe fungovať to isté lenže to by muselo byť zaužívané od začiatku, nebolo by možno ani toľko scén. Mne mama hovorila, že nepamätá, že by som robila výstupy ako moja dcéra a ona keď bola malá, že to neexistovalo sa takto chovať, je z 8 deti, len si to predstav, keby každé toto robilo. Takže nemyslím, že by pomohlo to isté plus je to fakt ťažké, my to zase máme že muž a ja on je ten čo akože dovolí, ja som ako basman a mimo škôlky je u nás hlavne keď je muž doma teda kriku požehnane🤨
@janulik2008 u nás do koša a zobrať veci nepomáha.
@sono2 zalezi od dietata samozrejme. Niekedy to ide po dobrom ale myslim ze dosla na to ze myslime vazne 🙂
Som zvedava ci im to vydrzi aj do puberty-pri dnesnych detoch uz v 8rokoch :( oni nechcu byt za zlych,tak si chcu lasku takto ziskat,no synovi ani vam tym nepomahaju :( Drzte sa vlastnych pravidiel a Nepoĺaviť 🙂
Treba si s rodičmi sadnúť. A porozprávať sa. Ja by som im povedala asi toľko, že oni už mali možnosť vychovávať, tak že nech výchovu tvojho dieťaťa nechajú na teba. A ak by boli nejakí takí, že by ťa stále kritizovali ako to robíš zle, tak k tej vete, že oni už mali možnosť vychovať dieťa by som dodala, že a asi sa im to moc nepadarilo, keď ťa stále kritizujú 🙈
my byvame so svokrou a niekedy tiez sa stane ze ja som prisna a ona chce ist po dobrom, ustupit dietatu len aby bol pokoj. Nastastie ked si stojim za svojim tak dalej uz proti mne nejde. Akceptuje to, ze my sme rodicia a len malokedy ma vyhrady proti nasej vychove.
Stari rodicia to inak vnimaju, necitia taku zodpovednost za vychovu, tak chcu ist cestou dietatu vyhoviet. Ani neviem co poradit, len im to vysvetlovat.
Taky isty problem sme mali aj my s mojimi rodicmi. Presne ta ista situacia.. Syn mal ukazkove obdobie vzdoru, ale take ze o tom vedela cela ulica ked zacal.. Ten sa navrieskal ked sme mu nieco nedovolili.... Tak isto dostal aj trest, aj po zadku, mala som pocit, ze niekedy nic nepomaha, no najhorsie bolo ustupit mu. Rodicia len krutili hlavou, dokonca ma s nim posielali k psycholohovi, ze to nei je normalne... Oni mi to ale nezlahcovali tym ako sa spravali a syn to zas dobre vycitil ze v ich pritomnosti si moze vyskakovat a moja snaha mat situaciu pod kontrolou bola vtedy marna.
Nakoniec som im to pekne vysvetlila, fakt som sa snazila im v pokoji vysvetlit ze jednoducho nie vsetky deti su take kludne, a ze nie na vsetky staci pekne slovo, ze ani ja som si nevybrala to aky je ale musime to prijat a ist na neho rovnako...
A teraz dobra sprava...maly sa vyvrieskal za 3-4 mesiace a teraz je z neho opat take normalne sidielko ako pred tym.
Zelam pevne nervy 🙂
Ja som mojej mame obmedzila styk s dcerou a odstahovala sa od nej samozrejme,so zaciatku sme byvali s nou..vidia sa max raz do mesiaca..volat jej moze raz za cas tiez..zial ja mam len jedny nervy a nic ine nepomahalo..musela som to riesit razne
problem je, ze skusas ich.. manzelove ... rob podla seba samej, pre dieta to vyjde uveritelne, prirodzene.. lahsie na nauci... ak mama nema vlastnu hlavu, odkial ju ma nabrat dieta

Toto som neznášala aj ja ... Že.som prísna ja.som pokarhal a k babke sa. Chodilo ľutovať nakoniec som na.mami nakrúcala.ze.to je.moje decko a.bolo to čosi lepšie.lebo prišlo druhé a tretie dieťa a je ok už si všimli že.keby.nam tak tri deti po hlave skákali tak by.to ok nebolo