icon

Rodičia žiarlia na svokrovcov

20. aug 2025

Ahojte zažili ste niekto situáciu v rodine ze vaši rodicia žiarlili na svokrovcov? Moji rodicia žiarlia pravdepodobne na to ze mam s mužovou rodinou dobry vzťah, rada tam chodim aj s detmi maju lepsi vzťah lebo sa im venujú. Maju take nepríjemne narážky napr ked sme boli tyzden tam musime prist na tyzden aj k ním. S rodicmi nemam dobry vzťah za detmi moc nechodia. Su manipulativni a zakerni, svokrovci su opak velmi zlatí ľudia. Rodicia sa nikdy nezamysleli preco nemame vzťah a ja som im to napriamo tiez nepovedala. Riešili by ste to ci nechali tak?

Strana
z3
anonym_69e066
20. aug 2025

Tak nastal čas, aby si rodičom povedala, prečo máš lepší vzťah so svokrovcami.

biba_18
20. aug 2025

a ako to chceš riešiť? presne ako píše anonym hore - len povedať že to inak nebude, lebo pôvod je v ich správaní ...

lucia13022023
20. aug 2025

Povedať im to. Ak sú takí ako opisuješ, nechcela by som aby moje dieťa vyrastalo v takom prostredí.

autor
20. aug 2025
@anonym_69e066

Tak nastal čas, aby si rodičom povedala, prečo máš lepší vzťah so svokrovcami.

@anonym_69e066 ach viem ze by to bolo najlepsie ale to by znamenalo asi prerušenie kontaktu lebo by sa urazili a nechcela som aby sa nestretavali ani s detmi.

autor
20. aug 2025
@biba_18

a ako to chceš riešiť? presne ako píše anonym hore - len povedať že to inak nebude, lebo pôvod je v ich správaní ...

@biba_18 otec mi povedal ze k nim mame chodit pretože ma vychovali a je cas im to vratit 🙄 na toto sa snad neda nic normalne asi odpovedať

autor
20. aug 2025
@lucia13022023

Povedať im to. Ak sú takí ako opisuješ, nechcela by som aby moje dieťa vyrastalo v takom prostredí.

@lucia13022023 ono je toho viac len som nechcela aby to bolo dlhé. Uz som sa tu viac krat radila a pomohli rady. Vztahy s najbližšou rodinou su komplikovane snazim sa to udržať v slušnej rovine no ked sa ozvem vzdy sa urazia co viem ze je uz ich problem ale príjemne to nie ke

sweet20
20. aug 2025
@anonym_autor

@biba_18 otec mi povedal ze k nim mame chodit pretože ma vychovali a je cas im to vratit 🙄 na toto sa snad neda nic normalne asi odpovedať

@anonym_autor mami, oci.. venujte sa vnucatku viac, budeme chodit.. staci normalne povedat, mozno si to ani neuvedomuju

biba_18
20. aug 2025

@anonym_autor na to ani nič hovoriť nemusíš - hádam len to že to nie je pravda - áno, cti matku svoju aj otca svojho - ale to neznamená že k nim musíš chodiť. toto hovoria takí čo im ani na um nepríde že to ide aj inak ...
takže kontakty prerušovať netreba - ale netreba sa dať ani vydierať ...

really8
20. aug 2025

@anonym_autor takze by ta tak velmi mrzelo keby sa manipulativni a zakerni rodicia nestretavali s tvojimi detmi?

madeincssr
20. aug 2025

@anonym_autor mozno im v dobrom daj tip, ako sa detom povenovat (co by ich potesilo, zaujalo, zabavilo), mozno kam ich zobrat (hoci len nieco pre deti zaujimave v blizkom okoli, mozes ist s nimi (alebo partner) ako dohlad.

maminkadeticiek
20. aug 2025

Mala by si byt otvorena a povedat pravdu.Ani ja by som nesla na tyzden k mojim rodicom,ale ku svokrovcom ano.Keby ich zaujimalo preco poviem im to otvorene.Nie je to nic hrozne ani drze.

anonym_064e34
20. aug 2025

A povedz, ako prebieha taka návšteva u tvojich rodičov? Lebo nejak sa mi nechce veriť ze keď ste u nich, tak rodičia ignorujú vaše deti. Alebo ako myslíš to, že sa im nevenujú?

sima234
20. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_69e066 ach viem ze by to bolo najlepsie ale to by znamenalo asi prerušenie kontaktu lebo by sa urazili a nechcela som aby sa nestretavali ani s detmi.

@anonym_autor pozri, aj tak píšeš, že s deťmi nemajú veľmi vzťah. Tak môžu teraz ukázať, či o nich "majú" záujem. Ak sa urazia a nebudú sa s deťmi stretávať, tak si myslím, že pre deti to bude aj lepšie.

autor
20. aug 2025
@sweet20

@anonym_autor mami, oci.. venujte sa vnucatku viac, budeme chodit.. staci normalne povedat, mozno si to ani neuvedomuju

@sweet20 skor ku mne sa zle chovajú. Na každej navsteve mi nieco vyčítajú a kritizujú. Ale ked sa ohradim tak som drzá a nevďačná lebo oni to myslia v dobrom

anonym_69e066
20. aug 2025

Po prečítaní tvojich odpovedí, spravíš najlepšie ak prerušíš kontakt úplne. Aj ďeťom. Nechceš, aby tvoje deti niekto kritizoval a vyčítal im niečo. Ty rodičom nič nedlhuješ, áno vychovali ťa, ale tak nikto ich snáď nenútil, aby mali deti.

liv1
20. aug 2025

Pozri. Oni nemusia vediet ze ste tyzden u svokrovcov. Cim povies menej, tym lepsie.

autor
20. aug 2025
@anonym_064e34

A povedz, ako prebieha taka návšteva u tvojich rodičov? Lebo nejak sa mi nechce veriť ze keď ste u nich, tak rodičia ignorujú vaše deti. Alebo ako myslíš to, že sa im nevenujú?

@anonym_064e34 nevravim ze ignorujú deti, len pri svokrovcoch vidim ze pre dieťa je viac kvalitný spoločný cas ako darčeky. Ale nie kazdy sa rad hra s detmi. Návšteva prebieha ze prideme zvítame sa sadneme si na terasu dame si kavu oni si zapália ja vezmem deti na záhradu a väčšinou vytiahnu nejaku tému- nátlak na ďalšiu navstevu/prespatie, výčitky aka som matka atd. Ja im nechcem krivdiť, som zaujatá a nahnevaná na nich mozno to vidim zle. Manžel je názoru jedným uchom dnu druhým von ist k nim raz za mesiac kvoli detom a netrápit sa pre ich blbe poznámky tak teraz skúšam jeho taktiku. Ja som prchká bojim sa ze v hádke by som im vykricala vsetko co ma trápi od detstva😂

madeincssr
20. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_064e34 nevravim ze ignorujú deti, len pri svokrovcoch vidim ze pre dieťa je viac kvalitný spoločný cas ako darčeky. Ale nie kazdy sa rad hra s detmi. Návšteva prebieha ze prideme zvítame sa sadneme si na terasu dame si kavu oni si zapália ja vezmem deti na záhradu a väčšinou vytiahnu nejaku tému- nátlak na ďalšiu navstevu/prespatie, výčitky aka som matka atd. Ja im nechcem krivdiť, som zaujatá a nahnevaná na nich mozno to vidim zle. Manžel je názoru jedným uchom dnu druhým von ist k nim raz za mesiac kvoli detom a netrápit sa pre ich blbe poznámky tak teraz skúšam jeho taktiku. Ja som prchká bojim sa ze v hádke by som im vykricala vsetko co ma trápi od detstva😂

@anonym_autor a vzdy ked zacnu vyryvacne temy vytratit sa s detmi von (kludne len na zahradu)? Mozno im to vezme vietor z plachat, ty sa vyhnes konfrontacii, lebo ta pravdepodobne veci len zhorsi.

autor
20. aug 2025
@really8

@anonym_autor takze by ta tak velmi mrzelo keby sa manipulativni a zakerni rodicia nestretavali s tvojimi detmi?

@really8 mrzelo by ma to. V podvedomí mam to ze sa to patrí aby sa rodina stretávala, k detom nie su zlí ale moje deti su este male mozno pre to s nimi nemaju aktivity aj ked som ich volala ci s malou nejdú na ihrisko. Mozno keby boli väčšie kto vie. Nechcem detom brat starých rodicov za to ze ja mam s nimi nezhody. Vies ked uz preruším kontakty uz nie je cesta spat. Nemyslí si ze nad tým prepremyslam hlavne z pohľadu deti. Chcem co je najlepsie pre ne. Ale som otvorená tej možnosti, mozno čakám na nejaký prešľap z ich strany kedy si poviem ze toto uz je naozaj dobra zámienka na prerušenie kontaktu.

autor
20. aug 2025
@madeincssr

@anonym_autor mozno im v dobrom daj tip, ako sa detom povenovat (co by ich potesilo, zaujalo, zabavilo), mozno kam ich zobrat (hoci len nieco pre deti zaujimave v blizkom okoli, mozes ist s nimi (alebo partner) ako dohlad.

@madeincssr po porode sa mi tlačili na navstevu aj so sestrou a jej detmi- ťažký porod bolo mi psychicky aj fyzicky zle a nikto sa ma ani len neopýtal ako sa citim a ci mi vyhovuje návšteva. Iba chceme prist chceme vidiet babatko. Navrhla som nech pridu na ihrisko a uvidia obe deti ja s novorodencom na chvilu a oni sa ostanú hrať so starším dieťaťom. Nechceli. Takze z mojej strany tam ústupok bol

really8
20. aug 2025
@anonym_autor

@really8 mrzelo by ma to. V podvedomí mam to ze sa to patrí aby sa rodina stretávala, k detom nie su zlí ale moje deti su este male mozno pre to s nimi nemaju aktivity aj ked som ich volala ci s malou nejdú na ihrisko. Mozno keby boli väčšie kto vie. Nechcem detom brat starých rodicov za to ze ja mam s nimi nezhody. Vies ked uz preruším kontakty uz nie je cesta spat. Nemyslí si ze nad tým prepremyslam hlavne z pohľadu deti. Chcem co je najlepsie pre ne. Ale som otvorená tej možnosti, mozno čakám na nejaký prešľap z ich strany kedy si poviem ze toto uz je naozaj dobra zámienka na prerušenie kontaktu.

@anonym_autor napis mi ss

autor
20. aug 2025
@maminkadeticiek

Mala by si byt otvorena a povedat pravdu.Ani ja by som nesla na tyzden k mojim rodicom,ale ku svokrovcom ano.Keby ich zaujimalo preco poviem im to otvorene.Nie je to nic hrozne ani drze.

@maminkadeticiek mas pravdu len to asi neviem. Od malička ma vychovávali v tom ze moj názor ani pocity nie su dôležité takze som im nikdy nebola schopná povedat nie. Az teraz sa to učím ked mam deti

autor
20. aug 2025
@liv1

Pozri. Oni nemusia vediet ze ste tyzden u svokrovcov. Cim povies menej, tym lepsie.

@liv1 ja uz nevravim nic osobne ale toto som musela lebo v čase ked sme preč chceli aby sme niekam sli

andrea_82
20. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na toto by som im povedala, ze ty si sa na svet nepytala, ze oni boli ti, co sa rozhodli mat deti, tak nech ta teraz citovo nevydieraju.

autor
20. aug 2025
@andrea_82

@anonym_autor na toto by som im povedala, ze ty si sa na svet nepytala, ze oni boli ti, co sa rozhodli mat deti, tak nech ta teraz citovo nevydieraju.

@andrea_82 ja mam pocit ze su nešťastní a zatrpknutí, preto su takí. Maju pocit ze citové vydieranie je jediná/spravna cesta ako docieliť aby sme k ním chodili na navstevy.

autor
20. aug 2025
@anonym_autor

@andrea_82 ja mam pocit ze su nešťastní a zatrpknutí, preto su takí. Maju pocit ze citové vydieranie je jediná/spravna cesta ako docieliť aby sme k ním chodili na navstevy.

@anonym_autor ked nájdem minule témy dam sem link aj na tie ale asi mi vynadate ze som v rovnakej situácii s rodicmi 😅 ale je to lepsie ako predtym, menej ma to trápi a viac im viem povedat. Uz sa nebojím konfrontácie ani ze sa urazia len to nie je príjemne a stale mam pocit ze ta asertivita mi nejde

anonym_b2d256
20. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor uplne ti rozumiem. Mam to iste s rodicmi. Aj sucasne, aj s tym detstvom. Boli casy, ked som im povedala pravdu, co si myslim, preco nechcem velmi chodit a tak. Nedopadlo to nikdy dobre, oni vlastne ani nerozumeju, co im vycitam, podla nich robili a robia vsetko dobre a ja som nevdacna,cudna,hadava. Pochopila som, ze nema zmysel vysvetlovat, hadat sa, oni sa nedokazu zmenit, ani nic pochopit. Takze chodime raz za mesiac, vypocujem si, snazim sa chapat, ze sa nic nezmeni, pomozem, ale zvysok si nechavam pre seba. Nastastie ma neurazaju. Je to takto v poriadku. Ale teraz stale nepochopil moj 6 rocny syn, ktory tam nechce vobec chodit presne kvoli tomu istemu. A on argument, ze oni su raz taki, nechape vobec. Manzel nic neriesi, tam je to ok.

0silvia0
20. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor treba im bez vycitania povedat, ze si davno dospela, si uz zvyknuta si zit podla seba. A ze velmi rada budes chodit castejsie, ked bude u nich prijemnejsia atmosfera bez citovych vydieraciek. Ze nabuduce to vyskusate, ale ked zacnu s citovym vydieranim, prestavas sa u nich citit dobre.
Mozno budu nasrati a urazeni, ale ved ich to prejde. Snazit sa musia aj oni.

autor
20. aug 2025
@0silvia0

@anonym_autor treba im bez vycitania povedat, ze si davno dospela, si uz zvyknuta si zit podla seba. A ze velmi rada budes chodit castejsie, ked bude u nich prijemnejsia atmosfera bez citovych vydieraciek. Ze nabuduce to vyskusate, ale ked zacnu s citovym vydieranim, prestavas sa u nich citit dobre.
Mozno budu nasrati a urazeni, ale ved ich to prejde. Snazit sa musia aj oni.

@0silvia0 ano minule si mi dobre radila baviť sa o neutrálnych témach nerozoberať veci na ktorých sa nezhodneme.

autor
20. aug 2025
@anonym_b2d256

@anonym_autor uplne ti rozumiem. Mam to iste s rodicmi. Aj sucasne, aj s tym detstvom. Boli casy, ked som im povedala pravdu, co si myslim, preco nechcem velmi chodit a tak. Nedopadlo to nikdy dobre, oni vlastne ani nerozumeju, co im vycitam, podla nich robili a robia vsetko dobre a ja som nevdacna,cudna,hadava. Pochopila som, ze nema zmysel vysvetlovat, hadat sa, oni sa nedokazu zmenit, ani nic pochopit. Takze chodime raz za mesiac, vypocujem si, snazim sa chapat, ze sa nic nezmeni, pomozem, ale zvysok si nechavam pre seba. Nastastie ma neurazaju. Je to takto v poriadku. Ale teraz stale nepochopil moj 6 rocny syn, ktory tam nechce vobec chodit presne kvoli tomu istemu. A on argument, ze oni su raz taki, nechape vobec. Manzel nic neriesi, tam je to ok.

@anonym_b2d256 ani moji nerozumejú. Len na rozdiel od tvojich sa urážajú a ked aj ja nic nevravim a neriešim tak sa snažia ma vyprovokovať a tlačia to do výmeny názorov. Ako ta to prestalo trápiť?

Strana
z3