icon

Rodina a mužova potencionálna práca v zahraničí

mamka176
23. nov 2022

Ahojte Maminy, rada by som sa s vami poradila o jednej dileme ktorú momentálne riešime doma. Možno aj počula názor niekoho kto si podobným rozhodovaním prešiel a či neľutuje. 2 roky žijeme v domčeku pri Ba, mame dve deti 1 a 4r, mame hypotéku, jedno auto. Taká klasická rodina by som povedala. Ja na rodicaku, muž zarába, priemerne. Doteraz sme si zili fajn, od kedy však všetko šialene zdraželo, ku koncu mesiaca už počítame každé euro. A to je jeden z dôvodov prečo môj muž uvažuje o zmene prace, chce ísť do zahraničia, a to nie niekde blízko ale 8 hod cesty. Dostal ponuku, musel by tam byt pon-pia a na víkend domov, resp možno každé 2 týždne by chodil, možno niekedy my za ním, neviem. Potencionálne sa tam vieme časom presťahovať napr keď pôjdu deti do školy, je to pekne miesto pre život. Peniaze samozrejme neporovnateľne, aj profesne pre nho postup. Na druhej strane ja tu cely týždeň sama s 2 deťmi, on dlhé hodiny na cestách atd, asi si to viete predstaviť. Keď je teraz doma sme spolu nonstop, robí z domu. Takze sa celkom obávam toho šoku keď by tu zrazu nebol skoro vôbec. Rovnako aj čo sa týka deti, takto je tu pre ne aspoň 1-2hod večer a keď by odišiel videli by ho 2 dni do týždňa ak vôbec. Takze sa pýtam na vás názor. Ísť do toho či neísť? Žiť tu skromnejšie ale všetci spolu alebo sa mat finančne lepšie ale bez muža? Ďakujem za každú odpoved ❤️

Strana
z3
ada12345
26. nov 2022

Uprimne? Mas male deti, nie je dovod, aby si ty zostavala na SK a on bol inde. Chodte tam spolu. Supni tam deti do skolky, aspon sa naucia novy jazyk a casom uvidite, ci tam chcete zostat alebo sa vratit.

ada12345
26. nov 2022

Inac zle uvazujes. Pre tvojho starsieho bude ovela horsie ked ho tam bez skolkarskej jazykovej pripravy supnes rovno do skoly. A tiez ty sa lepsie naucis jazyk tam ako tu. Na vasom mieste by prvy isiel muz, po par mesiacoch ked by zohnal byvanie by som sla za nim ja s detmi.

Strana
z3