icon

Rodina a priatelia sa odmietajú so mnou stretávať po karanténe

1. mar 2021

Stalo sa vam niekomu,ze sa s vami rodina,priatela zrazu odmietaju stretavat po 14 dnovej karantene?

laila18
1. mar 2021

No mne osobne nie ale tiež som už počula. No podľa mňa je to pochopiteľné, ľudia sa boja, okrem toho sa ani veľmi stretávať netreba 🤷

ninusa221
1. mar 2021

Nie nestalo. Ešte nam posielali lieky poštou a moji rodičia nam doniesli velky nakup 100 km a J svokra aj moja mama nam každy deň volali.

laila18
1. mar 2021

@ninusa221 Som pochopila, že autorka myslí osobný kontakt. Po skončení karantény.

jana_eyre_2
1. mar 2021

Nestalo, lebo sa teraz nestretávame vôbec s nikym (s výnimkou jednej kamarátky ktora sa tiež nestretáva s nikým iným).. sme v kontakte len cez net/telefón.. ale vzťahy ochladli, to je pravda..

anjelicek26
1. mar 2021

Tak ak je to den-dva-tri po karantene, tak je to pochopitelne... ta doba infekcnosti je len +/-, su ludia, co covid dostanu pocas karanteny (bezpriznakovo napriklad) a potom este infekcny par dni, nikto to ani nevie...preto su ludia opatrnni...pretoze taketo vynimky potvrdzuju pravidlo. Daj tomu cas, osobne kontakty mame aj tak teraz obmedzovat, tak by som to tak neriesila.

h2
1. mar 2021

Tak ak je to hneď po tých 14 dňoch, napríklad na 15-ty deň, tak je to ešte vcelku pochopiteľné. Ináč sú pre mňa osobne títo ľudia menej nebezpeční, keďže to práve prekonali. Ale áno, počula som aj o prípadoch, kedy sa ľudia začali potom "koviďákom" vyhýbať.

maris5
1. mar 2021

Brat prekonal aj s rodinou a on sa nechcel s nami stretnut, lebo vedel, ze este nie je uplne ok. Bal sa, aby nas nenakazil

autor
1. mar 2021

@h2 no tak nejako

majamat
1. mar 2021

este pockaj 1-2t a potom uvidis. mozu sa bat. ked prejde viac casu uz nebudu mat dovod na strach,a k ani potom nebudu chciet, tak to uz je blbe.

andy03
1. mar 2021

my sme mali coronu na začiatku školského roku.. malú nechceli ani po 17 dňoch karantény s potvrdením negativity zobrať do škôlky, s malym sa v škole skoro dva týždne nikto nebavil, nikto pri ňom nechcel na obede sedieť , ja v robote som mala kolegov tiež takých vlažných 😩 ako bola ti čistá katastrofa - viem boli sme medzi prvými v septembri, tak každý sa bál .. daj tomu čas - je to prirodzená reakcia ľudí v okoli ..

mogaa
1. mar 2021

tak stále je zákaz stretávania😉to že ty si Covidom prešla neznamená že sa nemôžeš nakaziť opakovane a aj skôr ako po troch mesiacoch, už bolo x prípadov čo sa opakovane nakazili do 2mesiacov.....rovnako boli prípady že ľuďom sa po pár dňoch karantény vrátili príznaky.....Covid je tu stále veľmi krátko a veľa sa o ňom nevie napr.prečo má kopec ľudí aj po mesiaci stále pozitívny test.....

nairia
1. mar 2021

ja to chapem, my sme prekonali a ja osobne sa vyhybam kontaktu s druhymi a obmedzujem to na nevyhnutne minimum, s rodicmi sme sa nevideli dlho, bojim sa s nimi stretnut, aby som im ja nieco nedovliekla, aj ked udajne by som mala byt chranena imunitou viac ako ti, ktori to nemali, no virus priniest mozem. je to take mierne psycho

marseillefan
1. mar 2021

Podľa mňa je to správne rozhodnutie, infekční môžete byť aj po 14-dňovej karanténe, aj keď ste už naoko zdraví. Vírus sa neriadi Matovičovou vyhláškou. Ak si chceš byť istá, že si zdravá, choď na PCR test. V prvej vlne neboli ľudia zdraví po 14-dňovej karanténe, ale po absolvovaní dokonca dvoch negatívnych PCR testov.

kovasima
1. mar 2021

Určite sa len boja, osobne by som sa ešte nejaký čas vyhýbala nejakému blízkemu stretnutiu, hlavne blízka rodina a tak. Tiež som po karanténe nikoho nevyhľadávala, možno až za týždeň dva som sa s niekym len vonka stretla.

natyreggae
1. mar 2021

@mogaa prečo môže byť aj po mesiaci pozitívny test? Toto nám vysvetlovala pani s korona infolinky že aj kvôli tomu ludia čo uz prekonali covid sa 3 mesiace nemôžu testovať lebo test im môže ukázať pozitivitu lebo človek má v tele ten vírus ale malé množstvo takže nieje už infekčný pre druhých ľudí🙂

vilma7
1. mar 2021

@marseillefan keď je niekto pozitívny tak aj testy ukazujú ešte ca 3 mesiace pozitivitu. Takže ísť na testy nemá význam.

nikazuz
2. mar 2021

@marseillefan nie je pravda. Človek može byť stále pozitívny ale už nie infekčný. Keď je človek niekoľko dní bez príznakov, tak už infekčný nie je (aj napriek pozitivnemu testu).

marseillefan
2. mar 2021

@nikazuz no to je síce pravda, ale koľko dní to presne je? Nevieš povedať, koľko dní je človek infekčný, kým ho neotestuješ na vírusovú nálož...a to nikto netestuje.

leuchtturm
2. mar 2021

su vobec teraz taketo stretky povolene? Mozno len nechcu riskovat pokutu. A mozno chcu ist na istotu, aby sa nemohli nakazit, lebo vedia, ze sa im nedostane takej zdravotnej starostlivosti ako Donaldovi Trumpovi.

any_soj
2. mar 2021

Veď ale stretávanie je teraz zakázané. Keď pre nič iné, tak z úcty a snahy pomôcť tým, ktorí prichádzajú o živobytie a neobnoví sa im príjem, kým prípady neklesnú.

nikazuz
2. mar 2021

@marseillefan no to je pravda, neviem kolko 🤷‍♀️ A ani nejdem trepat dake cisla, lebo to by boli len odhady... ale zase byt doma napr. 3 mesiace len zato ze clovek vykazuje pozitivitu sa mi zda moc (ak uz teda nema priznaky a citi sa ok).

marseillefan
2. mar 2021

@nikazuz s týmto súhlasím... 3 mesiace bez príznakov je už fakt veľa.. a človek už zrejme dávno nie je infekčný. Problém je v tom, že tie dva týždne môžu byť ešte málo.

desore
2. mar 2021

Ano, niektori ludia utekali odo mna mesiac po prekonani ako keby som mala lepru. Potrebovala som nakupit (iba chlieb a pecivo) ked som bola v karantene a hrali mrtvych chrobakov. Teraz sa pre zmene neozyvam ja. Korona krasne vyselektuje kamaratov.