icon

Rodina nesúhlasí s plánovaným rozvodom

nezabudka3391
7. sep 2025

ahojte. potrebujem sa vyrozpravat. ide o to, ze mame som naznacila, ze sa s muzom pravdepodobne budeme rozvadzat. otca uz nemam, s mamou boli rozvedeny koli jeho alkoholu. pred par dnami zacala vyvolavat dcere (12r) a zistovat informacie ze ako ja s tatkom ci vsetko ok a podobne. muz ju sfukol, ze nema zistovat cez deti a ma zavolat nam. vzapati volala mne a zacala ma manipulovat a vyhrazat, ze neopovazim sa to urobit, ked to spravim, nech necakam od nej pomoc a ze ma v tom pripade vydedi. normalne ma vytocila, takou reakciou. dalej ze aku jej spravim hanbu a ze koli detom mam ostat. vobec ma nerespektuje a mysli si ze mus je dokonaly a ja za vsetko mozem. dnes mi vola s tou istou pesnickou. a to si vravi este velka katolicka. dost mame doma problemy a ona prilieva do ohna a hecuje.ako by ste reagovali? normalne mi je z toho zle, ze najblizsia rodina sa otoci chrbtom len koli hanbe v dedine a to zijem od nich 450km uz 13 rokov.

Strana
z2
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_2ca03a
7. sep 2025

@nezabudka3391 tu mas, posli mame:Detská psychologička: Ostať spolu kvôli deťom je horšie, ako sa rozísť
https://svetevity.sk/magazin/vztahy/1832132-ost...

Zostať v manželstve len kvôli deťom? Odborníci vravia NIE
https://najmama.aktuality.sk/clanok/279715/zost...

Má zmysel zostať v nefungujúcom manželstve pre dobro detí?Rodina plná konfliktov však spôsobuje dieťaťu väčšiu ujmu a rany, než rozchod. V nešťastnom manželstve, kde je napätie a rozbroje štandardom, ujmu cítiť aj na vzťahu rodič – dieťa. Psychológovia tvrdia, že ak sa háda mama s otcom, tento konflikt sa prejaví, niekedy aj na ďalší deň, v zhoršenom vzťahu s deťmi.
https://eduworld.sk/cd/martina-matejova/3852/ma...

Rozchody & rozvody alebo prečo neostávať vo vzťahu iba kvôli deťom
https://transformacne-vztahy.sk/rozchody-rozvod...

olimuc
7. sep 2025
@pribinak

Ako by som reagovala?
1. zablokovala dcére volania od babky
2. rozviedla sa
3. bola by som šťastná 🍀🍀

@pribinak suhlasim a moze ti byt jedno, co si mysli… nestahujes sa naspat do detskej izby a dedina ti moze byt ukradnuta, nemusis tam chodit… kazda senzacia trva 5 min. An si to mama rozmysli moze ta navstivit na tvojej novej adrese

alguno
7. sep 2025

ŽIVOT JE LEN JEDEN, ŽI HO PODĽA SEBA!
Nie je sebecké myslieť na seba, pokiaľ neubližuješ a nevyužívaš niekoho iného.

anonym_ab67e9
7. sep 2025

Zúfalstvo a hanba je ostat v mŕtvom manželstve. Hrať pred svetom funkčnú rodinku 🙂Raz aj deti budú robiť to isté, ostávat v nefunkčnom vzťahu, trapit sa a mrhať časom, lebo to tak videli doma a budú si myslieť, že je to normálne. Každú matku by to malo trápiť, dávať takýto príklad. Na internete je množstvo článkov o tom, ako nefunkčné vzťahy poškodzujú vnímanie partnerstiev u detí. Vyhľadaj ich a daj matke prečítať Preto je pre dobro deti lepšie vzťah ukončiť, než zo zvyku, pohodlnosti či vypočítavosti predlžovať život v mŕtvom manželstve.

anonym_d15b2e
8. sep 2025

@nezabudka3391 rozvod je hanba?To tak mozno pred 60timi rokmi...

romiada
8. sep 2025

@nezabudka3391 moja reč by bola takáto: som dospela cca x rokov ak si si nevšimla. Neťahaj do toho vnučku, ta o našom rozvode nerozhoduje. Netraumatizuj ju zbytočne rečami a pocitom že život bude potom na nič. So svojimi peniazmi si rob čo uznáš za vhodne mama moja, si dospelá. Tak si kľudne zaplať z toho dovolenku a starobinec. Prajem Ti aby si vo svojom veku mentalne dospela a dosiahla duševnú pohodu tak,že sa nebudeš za mňa hanbiť (lebo co ľudia povedia Ti je srdečne u zadku).

sova7
8. sep 2025

Mama ma traumu zo svojho rozvodu a prenáša to na teba. Kým prejde rozvod a veci sa utrasu asi by bolo fajn s ňou komunikovať minimálne a naozaj jej rázne zakázať riešiť cez deti a ak to bude robiť zablokovať ju aby im nemohla volať

cacianka
9. sep 2025
@nezabudka3391

@ivanaks neplanujem sa k nej nasackovat s detmi ja byt mam aj ked na hypoteku, ale jej sa dobre vyskakuje ked jej rodicia jej dom darovali a nemusela sama kupovat teraz vyskakuje. ale kazda pomoc je dobra ale nespolieham sa na nu musim zvladnut vsetko sama jej vo vsetkom pomahali rodicia inac by skoncila na ulici

@nezabudka3391 keď je takáto, kľudne jej to šplechni, že ty si samostatná, jej sa na krk nezavesíš a tebe ona nepomáha ako jej rodičia zachraňovali krk, aby neskončila na ulici. Aj to jej povedz, že to ona ti vybrala za otca alkoholika, nie ty, tak prečo ti to stále predhadzuje ?! Ideš na ňu slušne, a ona takto ? Tak si zaslúži ukázať kde je sever, a kľudne by som aj kňazovi v dedine povedala, aký je matka pokrytec.
Že sa chces / chcete rozviesť, máte asi pádny dôvod, a že sa aj ona rozviedla - to už zabudla ?! V časoch keď to nebolo bežné a ukazovali na ňu v dedine prstom a teraz keď ty nie si na očiach ide ti vyčítať čo povie dedina ?! zo sebe robiť obeť ?

anonym_9460c6
10. sep 2025

@nezabudka3391 Dievcata, preco toľko agresivity?! toľko nenávisti voči matke autorky.... Ved aj ona je len matka, čo chce chrániť dieta.
Véd ani neviete ake ma autorka s mužom problemy. Ci sú to neprekonateľné, ci len ... sa prestali ľúbiť. Teraz je rozvod niečo take bezne, ale my ľudia nie sme šťastnejší ako v tej staršej generacii ktorá spolu vselico prežila, ale aj vydržala. Láska nerovná sa emócia, ale LASKA= CINNOST.
Možno autorkunej mame nejde o to, čo si pomyslia o nej, ale o to, ze vie ake ťažké a zle to pre zenu/matku je, ked sa rozvedie. Pokiaľ nema niekto notorickeho klamala, alkoholika, agresora, nevernika, gemblera alebo inak závisleu osobu ostatne sa dá... V podstate chcem len povzbudiť autorku ze nech uz sa po zvážení rozhodne ako uzna za vhodne, nech sa nenechá hecovat proti matke.
Neviem aký máte vzťah vzajomny, ale ked volala dcere, mozno sa bála opýtať teba. Neospravedlňuje toto konanie, lebo nie je správne, ale aj mamy robia chyby... vždy nas však ľúbia v rámci svojich možností....(a niekedy sú ich možnosti milovat skutočne obmedzené a pokrivene)....

mnamko
10. sep 2025

@nezabudka3391 ty bývaš 450 km od jej domu a celá dedina otom nuyde vedieť? No jedine, žeby sa mamička pochválila, takže nech ťa to netrápi,

anonym_2ae396
10. sep 2025

@nezabudka3391 autorka moja milá, rozvod sa rieši v zásade len medzi manželmi. Je to rozhodnutie vás dvoch o vašej rodine. Dokonca memusíte rodinu ani informovať o tom že ste rozvedení. Nik s vami nežije a nevedia, čím si vy doma prechádzate. Keď máš takú matku, tak dupľom treba predvídať a v prvom rade chrániť deti a svoje psychické zdravie pred ďalším psychickým vypätím.

anonym_8e09b4
10. sep 2025

Dcére babku zablokuj, aj ty sama si ju zablokuj a nikdy sa s ňou už nekontaktuj.

mariska1989
10. sep 2025

Je to tvoj život nie jej ona nenosím tvoje topánky. V dnešnej dobe to neni haló ked sa dvaja ľudia rozhodnu ze idú od seba a je rozvod . Takže ak ti mama najbližšie vypne a začne tu svoju pesničku zruš jej to

lucia245
10. sep 2025

@nezabudka3391 mamu odstrihnúť, aspoň kým sa nepohnes dalej

magdalienka11
10. sep 2025

@nezabudka3391 ona nežije tvoj život. Zariad sa ako potrebujes. A jej by som napísala list, že si sklamaná z toho, že ta nepodpori. Ona prečo nezostala v manželstve. Je to rovnaké.

evkatk
11. sep 2025

Ak je manželstvo nefunkčné, škodí to najmä deťom, ktoré musia byť svedkami hádok a kadečoho. To si matka neuvedomuje, že deti takýto vzťah psychicky ničí a do budúcna môže na nich zanechať následky? Ak je váš vzťah tak narušený, že spolu nemôžete žiť, prečo by ste mali spolu zostať a vzájomne sa vnucovať? Žiť do konca života v spoločnej domácnosti ako dvaja cudzí ľudia len kvôli náboženským názorom je škodlivý nezmysel pre všetkých členov rodiny. Alebo má mať každý iného partnera mimo domu? To by sa jej páčilo?
Žiadna rozvedená nie je chudina. Chudina je tá, ktorá sa nechá mužom ponižovať, psychicky aj fyzicky týrať a napriek tomu, aby rodina zostala pokope s ním vliezť aj do postele. To je akoby bola prostitútka, ktorej nezáleží na tom, čo musí prežívať a čo jej muž robí, ale zostáva s ním, aby mala pravidelne v posteli chlapa. Taká si nezaslúži, aby si ju ľudia vážili, je to obyčajná handra , ktorá si nezaslúži žiadnu úctu. A to vidia aj deti a tak sa k nej budú aj správať. Nebudú si ju vôbec vážiť ak si dovolí od otca poníženie a týranie, prípadne aj poníženie neverou a zostala s ním žiť.

Strana
z2