Rodina pretočila všetko proti mne
Zacala to dnom porodu prveho syna kedy moja mama vycapila na facebook tie uplne prve fotky vnuka este skor ako som vlastne stihla ja oznamit najblizsiemu okoliu ze som uz porodila. Ale budis..nadsene emocie, prvy vnuk, neurobila som z toho halo ako som mozno mala ale tesila som sa zo zdravehi babatka takze som to mala nejako v hmle…ale po par dnoch som mamu upozornila ze nechcem aby len tak postovala cokolvek nase osobne na net. Ja ani nie som ten typ co nieco vesa na facebook, rozhodne som tam nechcela zverejnovat deti.
Potom sa vyskytlo par situacii kedy som uz razne komunikovala ze si nezelam aby davali fotky deti na net…zaslo to do bodu ze nas rodinny vylet na ktory sme babku volali sa objavil na facebook v style ze to vyzeralo ze super babka zobrala vnucatka na vylet a posledna kvapka bola ze som zistila ze si ma mama zablokovala aby som jej prispevky nevidela.
Tymto som povedala ze ziadne fotky,videa nic uz neposielam..ked chcu vidiet vnucata tak jedine osobny kontakt.
A teraz som sa na rodinnom posedeni kde boli aj clenovia rodiny ktorych sa to vobec netyka dozvedela ze som precitlivena a tvrdohlava mater. A ceresnicka ze ked sme potrebuvali strazit deti ze vtedy nam boli dobri. A ze som strasne hakliva a nechcem “zdielat radost”.
Mam 2 rocne a rocne dieta a za ten cas bolo max 10 situacii ze sme dali postrazit deti… nie na noc,ci vikend a ani na cely den.
Takze teraz len dufam ze nevznikne situacia ze budem potrebovat pomoc rodiny a na najblizsie 2 roky ratat s tym ze nebudeme mat s muzom moznost mat jeden den pre seba.
Ja neviem…mne to pride chore a velmi smutnw aby ma vlastne rodina vydierala ze nepomoze kym ja neustupim na ich pravidla..
vadíte sa pre hlúposti
Tipujem, že to tak bolo stále a uvedomila si si to vlastne až teraz.
Konštatujem, nevysmievam sa.
Juj, tak tu ťažko radiť keď tvoja rodina neakceptuje hranice. Ja by som napríklad nejakú super trápnu fotku mojej mamy tiež postla, nech vidí aké to je, aj s tým že tam dám text nech sa nad tým zamyslí. Ale zrejme toto by nepomohlo, neviem. Možno. Ale za mňa to nie je hlúposť, si matka, si dospelá, povedala si nie a tam to končí. Koniec debaty. A keď niekto nerešpektuje tvoje hranice, tak neviem, skús nenásilnú komunikáciu, alebo nejako sa dohodnúť na spoločnom riešení...
U nás bolo to isté. Vyriešila som to diplomaticky. Fotky posielam zásadne len od chrbta, aby nebolo vidno do tváre. Pošlem pár foto, kde sme, ale mimo našich tvárí a postavy len tak od chrbta (z boku). Tie krásne, naozaj rodinné, zostávajú v mojom telefóne 🙂
Takto si ja chránim naše súkromie a oni sú spokojní, že som poslala fotky 😂 a potom ich nevešajú na internet, lebo nie sú až tak oku lahodiace… vybavené.
Nám rodina poslala fotky dieťaťa poštou v klasickom albume. Na net nič nedávajú. Možno je to extrém ale rešpektujeme to. Fotky malých detí na net nepatria a tomuto vydieraniu by som nevystúpila.
vadíte sa pre hlúposti
@anonym_d304fb pedofil čo si lešti bambus nad fotkou dieťaťa je realita takže ja si myslím že tu nejde o hlúposť fotky deti nepatria na net
Tipujem, že to tak bolo stále a uvedomila si si to vlastne až teraz.
Konštatujem, nevysmievam sa.
@elz1920 to ze ma nerespektuju? Tie viem dlhe roky. A to s fotkami? To mi vadilo od zaciatku ale mala som to dat najavo raznejsie a neposielat ziadne fotky ked sa to opakovalo to ano to je moja chyba.
@elz1920 to ze ma nerespektuju? Tie viem dlhe roky. A to s fotkami? To mi vadilo od zaciatku ale mala som to dat najavo raznejsie a neposielat ziadne fotky ked sa to opakovalo to ano to je moja chyba.
@anonym_autor len trvať na svojom rázne im nastaviť hranice a držať sa ich. Neustúpit. Vedia čo na teba platí a boli zvyknutý že urobia bu bu bu a ty ustúpis. Teraz si matka a riešiš súkromie svojich detí. Tomuto vydieraniu neustupuj budeš za rohožku a už nikdy ťa nebudú respektovat. Možno nebudú ani tak ale fotky deti nebudú visieť na nete. A ty sa voči nim vymedzis a vytvoris si svoj priestor kde ich nepustis. Teraz sú dôležité deti a tvoja vlastná rodina kde budú platiť tvoje a partnerove pravidlá. Už nie si malé dieťa ktoré musí poslúchať
@sova7 pedofil to ma v dnesnej dobe velmi oahke,fotky deti su dostupne skoro vsade,takze nemusi hladat na fb. Navyse si plno moze urobit sam na plavarni,plazi a pod.
@anonym_autor nastavit hranice a trvat na nich. Ja tiez velmi nepostujem fotky,uplne minimum
@anonym_autor co sa týka zverejňovania fotografií deti, bola by som presne taká istá, ako ty. Neposielala by som im nič, ak chcú byť s vnucatami, nech sa páči, kedykoľvek. Stráženie by som si zabezpečila inak
@sova7 pedofil mák dispozícii určite lepšie fotky, ako babku s vnukom na výlete
@belllinka nejde vôbec o pedofilov, ale detom, keď vyrastú, sa nemusí páčiť, že sú ich fotografie na nete. Véd sme bez toho roky žili, skutočne je nutné zdieľať všetko s polovicou zemegule?
@belllinka Nechápem čo je na tom ťažké pochopiť že niekto si to neželá.
@sova7 ako vieš, že ten uchylák si práve teraz nefotí tvoje decko, keď ide zo školy alebo keď bol v lete na kúpalisku?
@anonym_a63b4d áno, toto mi je jasne, že sa im to nemusí páčiť. Ja reagujem na príspevok s uchylákom
@sisamisaaa áno, rešpektujem, že sa im to nemusí páčiť. Reagujem na príspevok, kde si sova myslí, že uchyláci si sťahujú fotky z FB
@sova7 ako vieš, že ten uchylák si práve teraz nefotí tvoje decko, keď ide zo školy alebo keď bol v lete na kúpalisku?
@anonym_a63b4d áno, toto mi je jasne, že sa im to nemusí páčiť. Ja reagujem na príspevok s uchylákom
@sisamisaaa áno, rešpektujem, že sa im to nemusí páčiť. Reagujem na príspevok, kde si sova myslí, že uchyláci si sťahujú fotky z FB
@belllinka Oni len dávajú argumenty, lebo majú problém povedať "nie a hotovo" lebo väčšina ľudí má problém akceptovať "NIE". Preto hľadáme argumenty, dôvody, vysvetlenia. Ja to tiež robím pri niektorých ľuďoch o ktorých viem že nie pre nich nie je argument. Ale princíp je ten že si to neželá lebo jej to nie je príjemné a už toto by malo matke stačiť aby s tým prestala.
@belllinka Oni len dávajú argumenty, lebo majú problém povedať "nie a hotovo" lebo väčšina ľudí má problém akceptovať "NIE". Preto hľadáme argumenty, dôvody, vysvetlenia. Ja to tiež robím pri niektorých ľuďoch o ktorých viem že nie pre nich nie je argument. Ale princíp je ten že si to neželá lebo jej to nie je príjemné a už toto by malo matke stačiť aby s tým prestala.
@sisamisaaa ano presne tak uplne si to vystihla.
A teda este to aky obraz dostavam o svojej vyse 50 rocnej mame ze sa potrebuje ukazovat na facebooku pred fakt ze cudzimi ludmi (aspon ja mam pocit ze hlavne starsia generacia naposiela aj potvrdi kazdu ziadost o priatelstvo)…ked ju volame ze prid alebo chceme prist my..ale jej staci fotka ci video a tvari sa navonok ze milujuca babka..keby nemam chlapca aj dievca tak neverim ze si nepomyli aj ich mena.
@belllinka nebudem mu to ešte uľahčovat tým ze budem dávať fotky na net aspoň čo mám v rukách a o čom môže rozhodovať čo viem ovplyvniť to urobím. Na zbytok dosah nemám. A zaráža ma táto naivita žien matiek v prístupe k zverejnovaniu fotiek. Deti majú tiež právo na súkromie keď chcú neskôr si môžu založiť účet sami
Toto som mala spravit aj ja na zaciatku🤦🏼♀️
@anonym_autor môžeš to urobiť teraz
@anonym_autor môžeš to urobiť teraz
@sova7 teraz uz fotky neposielam a ani neposlem takze neskoro..a kedze si ma zablokovala aby som fotky nevidela tak nemam ako prispevok nahlasit. Ale teda podla svagrinej vsetky fotky dala prec..ak nezablokovala aj ju ze ich len nevidi.
@sova7 teraz uz fotky neposielam a ani neposlem takze neskoro..a kedze si ma zablokovala aby som fotky nevidela tak nemam ako prispevok nahlasit. Ale teda podla svagrinej vsetky fotky dala prec..ak nezablokovala aj ju ze ich len nevidi.
@anonym_autor skúsiť obsah s ktorým nesúhlasis nahlásiť cez niekoho s priateľov
@sisamisaaa ano presne tak uplne si to vystihla.
A teda este to aky obraz dostavam o svojej vyse 50 rocnej mame ze sa potrebuje ukazovat na facebooku pred fakt ze cudzimi ludmi (aspon ja mam pocit ze hlavne starsia generacia naposiela aj potvrdi kazdu ziadost o priatelstvo)…ked ju volame ze prid alebo chceme prist my..ale jej staci fotka ci video a tvari sa navonok ze milujuca babka..keby nemam chlapca aj dievca tak neverim ze si nepomyli aj ich mena.
@anonym_autor No tak to je smutná realita dnešnej doby a niektorých ľudí, žiaľ...
Treba si stáť za svojim názorom. Staršia generácia je absolútne neinformovaná. Keď si rodič nežela fotky svojho dieťaťa na FB, tak to ma babka akceptovať. Babka sa len potrebuje chváliť a nič iné.
U nás toto isté. Fotky deti vždy rozposlane nielen po sirokej rodine aj všetkým známym, prosila som nech to nerobí, ale robí pretože ona to tak chce a "všetci" od nej pýtajú fotky a ved predsa im "musí" poslať, vraj že čo by si mysleli. Všetky sukromne veci s každým rozobera, a zasadne tak aby bola v roli najmilujucejsej babičky, ktorá sa o všetko zaujíma. Moje maily bez mojho vedomia preposlane iným (a upravené ako jej pasuje). Vnúčatká nadovsetko miluje, akurát že platonicky. Pomoc s deťmi nebola nikdy žiadna a návštevy sú len na kávu a bezim. Však ok, ale potom načo to divadlo a pretvarka?
vadíte sa pre hlúposti
@anonym_d304fb toto nie sú hlúposti,toto je obrovský zásah do súkromia a nerešpektovanie.
@belllinka v USA sa dokazalo, ze pedofili vacsinou najdu fotky deti na fb a na zaklade toho ich potom stopuju, kam chodi do skoly...
A nehovorte mi, ze toto nie je USA, ked tu zacinaju byt tie iste trendy ako su tam!
Ano, ak chces ochranit dieta tak nedavaj fotky na fb.
Druha skusenost, syn sa hral online s par chlapcami, on vyhraval oni prehravali. Na fb jeho otca nasli fotky z detstva a potom ho zacali sikanovat, nakreslili mu vedla tvare pohlavny ud, vysmievali sa mu, strasbe to syna trapilo. Poprosila som ex, aby zmazal fotky, samozrejme vymazal, ale oni si uz nejake ulozili,
Podarilo sa to zastavit tak, ze som nasla chlapcovych rodicov ja na fb a napisala som im, co vyvadzaju deti a poslala screenshot toho, co oni vypisovali.
Nebagatelizujme prosim tuto temu, moj syn uz prejavoval naznaky depresie a samozrejem na dusevnej aj psychickej stranke utrpel toho vela.
To je najhorsie na kybersikane, ze sa deje nonstop a to doslova a do pismenka, predtym ked nebol mobil a niekto bol sikanovany, napr.v skole, tak dotycny po skole siel domov a mal pokoj, mal pokojny vikend, vecer..., ale pri kybersikane agressor alebo skupina neustale sekiruje obet, ktora vidi, po case svoju situaciu za nevyriesitelnu, preto siahaju po svojom zivote.

Neustup, nepíšem radšej o ich empatii a inteligencii. Nasi tiež nechceli. V živote by som si nedovolila dat sama fotku na net, ak si to neželajú.