Rodina sa snaží získať moju zdravotnú dokumentáciu ilegalne?
Je, normálne, ak sa rodina silou mocou snaží dostať k mojej zdravotnej dokumentácii bez môjho súhlasu.Porušuju takýmto konaním nejaký zákon?
Mas pracu ktora vyzaduje psychicky posudok ale netušiš o zakone na ochranu osobnych udajou. A teraz tu o cervenej ciapocke . 😉
@miadi Ja, o takom zákone viem, ale , viem aj o Tom že je veľmi ťažko dokazovať tieto veci a ide to len súdnou cestou. Ak by som dala podnet na políciu, tak sa to prešetrí a skončí to nejakým priestupkom a následnou pokutou Mne, nejde o právny postup, ako zachrániť, lebo to je už krajnost, ktorú nechcem hrotit.Ide, mi skôr o radu , ako zastaviť konanie takéhoto človeka, aby si začal uvedomovať že aj ten druhý je len ľudská bytosť a má svoje city a zranenie.
@maranco Ďakujem, za informáciu, práve o takúto radu som mala záujem, aby som chránila svoju osobu, ale neprichádzala do konfrontácii s druhou stranou.
Nechcem ťahať po súdoch a polícii vlastného brata. Aj, keď je ovplyvnený nazormy svojej ženy, stále je to môj brat ktorého mám rada a tiež svoje neterky.
a ty si jeho sestra! Jeho to nemrzí?! Ale veď najprv ju len postraš povedz jej zákon a paragraf, keď neprestane potom bohužiaľ už bude ten súd reálny. Aj mne by puklo srdce, ale spravila by som to lebo chodiť celý život po svete a ľudia budú na teba zazerať a ohovárať urážať, to sa tiež nedá.
Mne to najviac ubližuje, že útočí na mňa pred mojím mužom a jeho rodinou.Zasahuje mi do manželstva, môjmu mužovi to niekedy nahráva do kariet, že mu niekto masti ego , keď máme nejaké konflikty medzi sebou.
Na prvom mieste by si mala byť ty. Nie brat, nie neterky, nie "čo sa to povie okolie", ale ty. Tak sa podľa toho zariaď. Rady si dostala, jemnejšie aj ostrejšie metódy ako na to, myslím si, že na výber, ako zatočiť so švagrinou, máš toho ažaž. (Či už naozaj cez políciu, alebo len akože). Evidentne ale švagriná má na teba lepšie páky, takže skáčeš ako ona píska (predpokladám, že je v jej silách odstrihnúť ťa od brata a neterí). Ja by som sa takto citovo vydierať nenechala. Premysli si, či ti to za to stojí, lebo to sa bude ťahať celý tvoj život.
Nepostrehli som, prečo to robí a prečo tvoj brat ju neumravní. Asi je to spomenuté v tom zmazanom komente, ale netuším čo v ňom bolo, takže sa neviem vyjadriť cielene.
Ale - ako inak ju chces zastaviť, keď slušný dohovor nepomáha, zostáva už iba razancia. Sere sa ti do rodiny, rozbíja dobré vzťahy tam kde ešte sú, tak už len podať trestné oznámenie.
A to o zdravotnej dokumentácii - prečítaj si aspoň 1 paragraf zo Zákona o zdravotnej starostlivosti - komu a kedy je prístupná.
Kľudne švagrinej napíš predžalobnu výzvu, pokus o zmier, nejaké vzory nájdeš na nete, ak chces spacifikovať rodinu, napíš aj im jeden slušne ostrý list, a basta.
ak si dospelá, tak k zdrav.dokumentácii by sa dostať nemali....len v prípade hospitalizácie im lekár môže dať info o zdrav.stave...aj to len najbližšej rodine, nie švagrinej
@mogaa Veď mne je to jasné, že ona sa právne nemá ako dostať k žiadnym informáciám, ale stále argumentuje tým, že ona to videla, že mi bolo diagnostikované to a to, že ja to nechcem priznať, že to zatajujem, ale oni to vedia . Úplne choré správanie ktoré má už naozaj obťažuje a neviem, čo s tým sleduje....
@miadi Áno, len ťa opravím, že išlo o darovanie nehnuteľnosti a nie zdedenie, nakoľko, mamina ešte žije.
Svagrinu by som totalne kaslala. Nech pise a vola celej rodine kolko chce a trepe kraviny. Mala som taku sesternicu co si zacala o Mne vymyslat ze zijem Ilegalne v kanade a ze mà deportuju. Hoci som jej nikdy nic neurobila a jej detom “robila “ bday party u mojej mami ze boli blizko datum k mojim narodkam.. Cize Moja mama pre nich varila piekla neostal po nich jeden cips 😃k starej mame chodili na navstevy len ked tam bola aj Moja mama ktora tam dosla hodinovou cestou busom s dvomi taskami potravin .. a sesterka vzdy vzdychala ze mà nove nechty ze nemoze nic pomoct este aj kavu poobede jej musela robit Moja mama 🤣Este kym studovala na vs k nam chodila sa najest. Ked bola raz teho vyhrala green card do usa no bola na rizikovom tak nesli nikam. Este jej deti mà miesto pozdravu kopali do nohy na co bola ona pysna a mama ze ticho nic nehovor nech sa neurazi… a ked toto urobila klamala o Mne bludy starej mame., tak konecna. Raz som ju potom este stretla pri kostole ani mà neodzdravila. 😆hnevala som sa len koli starej mame ze jej zbytocne robila nervy no zas ona sa nedala a povedala jej nech jej take blbosti nehovori. Long story short svagrina ti nemoze nic . Problem je tvoj muz . Ze toto ti niekedy vyhodi na oci hoci vie ze to nie je Pravda. Aspon vies kto je aky a na koho sa nemozes spolahnut. Tvoj brat so svojou zenou asi suhlasi kedze citi krivdu ako to mama vyriesila stym jej domom. Pp tomto uz kamarati nebudete zaslo to pridaleko. Nech si ju blokne aj tvoj muz a ostatni nech sa zariadia ppdla seba .
@miadi Máš pravdu, viem že ju najviac teší, keď môže urobiť dusno aj v mojom manželstve a viem, aj to že veľký podiel na tom ako sa správa, má aj môj muž, lebo keby sa má zastal a podržal má tak si to ku mne nedovolí .
Ved to kasli totalne na nu. Ved kazdemu normalnemu cloveku dojde kto je naozaj ten co mà psychicky problem. Ved tie jej reci nikoho nebavi pocuvat. Jediny problem je pristup tvojho muza . Ze mu takato blbost hra do kart proti tebe. Akoze on zije v dome od tvojej mami Och bol by taky maličkyyyyy Keby bol Moj 😁a Mozno to robi prave pre to.. ze mà nejake svoje komplexy ktore si na tebe ventiluje. Mal by byt 100% na tvojej strane a nie ta stym este trapit. Zameraj sa nanho. Ona nie je v tvojom zivote dolezita.
To si ozaj nevieš rady s jednou ženskou? Takáto vystresovaná si z takej blbosti? Veď keby tú dokumentáciu aj videla, čo sa zmení,keď tam nič nemáš. Ja by som ju tak do prdele poslala,že by sa z toho dlho spamätávala.
Mmch. Lekárom kam chodíš, povedz / napíš že si zaregistrovala viac pokusov o nahliadnutie do tvojej zdravotnej dokumentácie a robíš opatrenia.
@koniarova Však, ja jej tiež argumentujem a snažím sa jej vysvetliť že trepe odveci, ale ona si proste ide len svoje.S takým človekom sa nedá baviť ani z voza ani na voz.
Tak čo nezavoláš svojmu dr.?
Načo jej argumentuješ ?!?! Stačilo povedať raz dva x, hoci aj 5x ale potom dosť.. čo jej do vašich majetkových veci, kto komu čo, nech si ona poriešiť aj palác od svojich rodičov, do tvojej nami ju nič, resp. prd makový. A tie blbé reči o tvojom psychickom a zdravotnom stave by som už po marnom snaženi riešila rázne, veľmi rázne, brat nebrat, švagriná z hrušky dole. Trestné oznámenie by len tak fukotalo.
Nič iné si krava nezaslúži.
Ja by som sa jej nesnazila nic vysvetlit ze trepe od veci . Ved ona to vie Ale skor jej mozes pohrozit trestnym oznamenim alebo sa tvarit ze neexistuje. Mna ani nenapadlo nieco dokazovat niekomu ukazovat moje pracovne povolenie ked o Mne trepala sesterka blbosti. Povedz bratovi ze ked mà problem stym ze mama na teba napisala ten dom nech si ho riesi s nou. A jeho zena ked ti neda pokoj tak nemusi pre tebe existovat ani on.
Ty si písala aj túto tému, že?
Napíš mi správu, ale čo opisuješ chovanie švagrinej, my sme mali niečo podobné v rodine a tu pomôže naozaj jedine trestné oznámenie. Podľa toho čo opisuješ, je tvoja švagriná psychicky chorý človek, takéto chovanie, ktoré opisuješ, presne do bodky mala jedna osoba v mojej rodine. Bola jej diagnostikovaná hraničná porucha osobnosti.
@katkami123 Nie, nie je to téma odo mňa, ale ďakujem ti krásne za rady a podporu.
Teraz čítam - ja jej argumentujem… tak to je to najhoršie čo mozes urobiť. Jej cieľom je, že jej odpovedáš, že sa necháš zatiahnuť do jej rečí. Ty jej vôbec nemáš čo odpovedať. Zablokovať cez black list, že sa ti nedovolá, neodpovedať na sms. Ani jeden jediný krát. Lebo presne z toho ona žije. Chytí svoj psycho hysák a ide si vylievať nervy… v podstate si taký jej hromozvod na jej ataky, len ona sa vyvŕši a ty si na prášky, v tebe to ostava. Tam nejde o to, ktorá ma pravdu, ona vie, že píše blbosti, jej ide o to ťa vytočiť a vystresovať. Úplne najzákladnejšia vec je nereagovať. Očividne aj tvoja matka vidí, čo je to za psychopatku, keď ti dala darom dom a úprimne, keďže vynechala aj tvojho manžela, asi ani on nebude veľmi kóšer. Úplne bez problémov by som jej pri priamej konfrontácii povedala, že ty nemáš ísť problém ku psychologičke na testy, ale iba pod podmienkou, že pôjdete obe a urobí si testy aj ona a každému ich ukážete tie výsledky spolu. Mat toľko sms a zmeškaných hovorov robia len chorí ľudia. Ak sa po určitom čase nestopne, tak naozaj smer polícia, je to otvarovanie, je posadnutá tvojou osobou a vybavené, zákaz priblížiť sa, zákaz kontaktovať. Očividne ťa tou nehnuteľnosťou aj tvoja vlastná matka chráni, takze si urob aj poriadky s mužom, aby nebol podobne psycho ako švagriná, keď ti nedokáže byť oporou. A ty sa s ňou už nevypravdúvavaj, ak sa nestopne, tak ju daj na súd, ešte raz - na takých ľudí sa nereaguje, nijak.
A prečo vlastne švagriná rieši majetky z vašej strany rodiny? Napíšem to hnusne, ale veď ona je v podstate cudzí človek, keď chce dom, nech jej dajú jej rodicia, akým pravom si ide ona na niečo od vašej matky nárokovať a tebe sa vyhrážať. Keby sa náhodou tvoj brat s nou rozviedol, to by musel ešte ju potom vyplácať z domu tvojej matky, keby to šlo na polovicu medzi vás súrodencov, pritom ona sa k tej nehnuteľnosti nijak nepričinili, ani nie je pokrvné dieťa. To je blaznívá žena bez štipky hanby, však sa jej mozes opýtať akým pravom toto ona ide riešiť, nech si rieši nehnuteľnosti so svojou rodinou. Tu máš na tuto tému, ako sa to bezne robí:
https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/ako-prebieha-prepis-majetku-len-na-manzela/#post-86946496
Ďakujem, všetkým, ktorý sa zapojili do mojej diskusie, či už radami, pripomienkami, alebo postrehmi k danému problému. Dúfam, že sa tomuto raz dokážem vzoprieť a určiť si hranice, za ktoré nikomu nedovolím prejsť.

* Bratovi som z domu vyplatila určitú sumu peňazí, aj keď som nemusela *
Dúfam, že si bratovi poslala peniaze na účet by si mala dôkaz, keď to švagriná vytiahne pri dedičstve.
Mužovi ak chceš ukáž zdravotnú knižku, máš ju na stránke https://npz.sk/
V časti Správa súhlasov - zoznam prístupov skontroluj kto pozeral tvoju zdravotnú dokumentáciu.