icon

Rodina sa so mnou nebaví a neviem sa s tým vysporiadať

17. máj 2021

Ahojte, ani neviem, co chcem pocut, asi sa iba vyrozpravat a zistit, ci si zato mozem sama...
Mam brata, s ktorym som mala vzdy super vztah, vsetko sme riesili spolu, travili spolu vela casu.
Dlhe roky som pracovala v zahranici, aby som si kupila byt , co sa mi aj podarilo...lenze casom som si nasla muza, ktory ma svoj dom a nastahovala sa k nemu.
Byt vyuzival moj brat, kedze este len zacinal robit, nedali mi hypo, tak bol v najme (platil cisto iba naklady na byt, ani € nebolo pre mna do vrecka...ak by mal najom druhy, platil by o 120-150 € vyssiu sumu). Cize spokojnost bola aj na jeho aj na mojej strane, ze mi nikto byt nezdevastuje a on teda, ze ma nizsii najom.
No a problem nastal teraz, ked uz moze zobrat hypo a chce kupit byt. Takze ja som ho kupila za 70 tisic, lenze teraz sa take byty predavaju za 100 tisic v pohode. Tak som mu povedala, ze proste potrebujeme ho predat co najvyhodnejsie, lebo dokoncujeme dom a proste peniaze potrebujeme investovat do domu. Brat to berie, ze som mu podrazila kolena, lebo on si nemoze zobrat taku vysoku hypo, ze to neuvladze splacat ( pritom mne je uplne jedno, ci ho predam jemu alebo inemu). No a povedal, ze so mnou skoncil a nechce nas uz vidiet. Ja sa uz dlho kvoli tomu trapim, nemozem spavat, nechjutmi jest. Inu rodinu bohuzial nemam.
Pritom kolegovia mi povedali, ze to je jeho problem, ze nema na taky byt, ze to ho nemusi zaujimay, ze ja som ho kupila za tolko, ze mam sa riadit trhovou cenou. Co myslite vy?

Strana
z3
sono2
17. máj 2021

@yvfkfk my hypo, dve deti žijeme v zahraničí muž začal ako chudák stál na ulici a čakal na robotu a pred 2 rokmi mu brat napísať sms že či mu v rodičovskom dome podpíše vrch 😃😃 zadarmo
To len k tej drzosti ľudí.
Sila že?

annamalaga
17. máj 2021

@sono2 no brat si myslel že sa nevrátite asi.🤦‍♀️ Sila toto.

sono2
17. máj 2021

@annamalaga veď sa ani nevrátime.
Ale tak ako mám dedičstvo ja, ktoré dostanú naše dcéry bude dedičstvo aj s mužovej strany a nám nikto nedal ani euro a hypo si môže predsa zobrať každý a keď nato nemá, tak sú nájmy atď to škoda reči.

annamalaga
17. máj 2021

@sono2 každý dnes sami zdá očakáva všetko zadarmo.

maminkadeticiek
17. máj 2021

Uplne chapem ze ta to mrzi,je to velmi citliva situacia,ale naozaj si v prave,nemas sama sebe co vycitat.Financie a rodina to je vzdy tenky lad.Tu su 2 mozne dovody konfliktu-bud je tvoj brat vycurany a veri tomu, ze kedze si mu takto vyhodne pomahala doteraz ,ze od teba povydiera byt o tretinu lacnejsie,alebo je fakt natolko blby,ze si naozaj myslel ze mu das byt tak velmi pod cenu Naozaj je problem unho,a nech uz ta to mrzi akokolvek velmi,mala by si trvat na svojom.Robila si mu laskavost uz velmi dlho a ak si to neuvedomuje tak je fakt asi jednoduchsi.Myslim ze ta NEBIDE CHCIET pochopit a tak tuto situaciu vyriesi naozaj len cas, za ktory by si on mohol uvedomit ze si jeho sestra,ze si mu nikdy nechcela zle,ze si mu vela pomohla a o svojom majetku mas pravo rozhodovat len ty sama.Hovori sa, ze komu neni zhora dano,v apatiece nekoupi.A presne toto je pripad tvojho brata.Budes sa musiet cez to proste iba preniest.A nezabudaj ze ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa uvari.Chce to cas.

nttnnt
17. máj 2021

@autorka Ano ved logicky ked niekto kupi byt za ucelom prenajmu tak mu splaca hlavne tu hypoteku alebo pozicku nejaku o to ide 🙂 my splacame hypo 300 a to mame tu pre mladych :D plus milion dalsich nakladov by sa velmi rychlo zobudil chalan u nas v meste a to nezijem bratislave 3izbak na prenajom 500-600€ len taky fukot....no asi si zasluzi nech si pekne najde svoje a potom sa dostane do reality

Strana
z3