Rodine človek niekedy neulahodí
ahojte, musim sa vyzalovat, lebo to vo mne vrie.Minuly tyzden som robila oslavu 18-tin mojej dcery,a pozvala som rodicov aj s bratom. Vsetko bolo OK, spravila som pecene maso, majolkovy salat, dala som upiect obrovsku orechovu tortu, bolo co pit a jest.Este som im aj zabalila domov zo vsetkeho, kazdy dostal kus torty, salat, slane pecivo, co sa nepojedlo, muzovi sa podarilo kupit kopu lacnych vajicok, aj z nich dostali.. A zrazu mi vola moja matka, najskor sme riesili uplne ine veci, a ona chytila akysi amok a zacala po mne vykrikovat, za ci sa nehanbim, aky bordel mam doma, chlpy zo psov na koberci, psi ako strasne smrdia, ze ci nam to nevadi... Potom zacala utocit na moju dceru, ktorej som robila oslavu, ze si len nechty lakuje a nic nerobi.. Ze preco nepozameta cestu pred domom! V 15 cm snehu!!!Popritom som pred tou oslavou vsetko vyglancila, vysavac som vypinala, ked uz boli pri dverach... Mam 2 vlcice, ktore su vonku, ale cez den si chodia pospat do kuchyne, vonku maju velky vybeh, takze nie su drzane niekde v malom koterci v spine.. takze smrdia asi tak ako kazdy bytovy pes..A este zacala vykrikovat uplne od veci, ze sa nad kazdeho vyvysujeme, sme namyslene a popritom doma mame bordel ako v ciganskej bude... strasne ma to urazilo...Fakt neviem, ci ta moja matka nepatri na psychiatriu.. Dopekla, to je navsteva, nazeru sa, naslopu sa a ked odidu, tam ma poohovaraju.. A este perlicka - mama ma prisnu dietu, tak jej som jedlo chystala ZVLAST... smutne.... aa.. aspon som sa vykecala.... dik za precitanie
alca, to nie je dieta na chudnutie, ona je dost chora a niektore potraviny vobec nemoze...ale na mozog jej to ide viditelne...
No rusalka, to je blbé....ono čím viac sa človek snaží tým horšie ☹
Najhoršie na tom je, keď ti takéto niečo spraví tak blízka rodina, niekto od koho by si to nečakala. A hlavne keď si sa snažila spraviť všetko tak, aby bol každý jeden z hostí spokojný.
Neviem aká je tvoja mama....možno jej len niečo preletelo cez hlavu, mala zlý deň, tak potrebovala obeť na ktorej sa vyzúriť a ukludniť. Tým však nechcem povedať, že ju to ospravedlňuje 🙄
Prípadne ak máš nejakých súrodencov ktorí ti závidia možno jej volali tí a nahuckali ju na teba.....
Dobudúcna aspoň vieš, že ich nemáš pozývať.
A čo sa týka výchovy tvojej dcéry....ona už mala šancu vychovávať svoje dieťa, alebo deti, tak teraz by to mala nechať na tebe a nestarať sa...veď nebývate spolu, tak čo rieši??? 😢
Viem, že máš zrejme zmiešané pocity a štve ťa to, prípadne ti to je aj ľúto čo je normálne....
Ale kašli na to. V podstate tvoja mama rieši nejaký svoj problém a to ide mimo teba....
Takže na to nemysli, lebo ti to určite nepomôže a ubližovať budeš len samej sebe.....
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉
rusalka ☹ smutné
ja mám tiež s mojou mamou niekedy také drobné performance, ona nemá doma čo robiť tak len vymýšľa, rozmýšľa, fabuluje...a potom vyjde na mňa s takými teóriami, že sa nestíham diviť. len sa obrniť a buď si to nevšímať, alebo...sa hádať
aké z toho vyplýva ponaučenie?
že už ich viacej pozývať nebudeš, a je to tvoj dom, tovja domácnosť a nie jej. A mala si sa určite proti tomu ohradiť a povedať jej svoje.
marianca, ten moj surodenec bol u mna na tej oslave, aj so zenou a detmi.. velmi dobre sa bavil, aj ked je pravda, ze svagrina nenavidi psov a vsetko zive, a moj chudak pes si dovolil prist k nej ked sedela v obyvacke a polozit jej hlavu na koleno... vsetci zacali vrestat na psa ako keby jej isiel hlavu odhryznut.. popritom je to 9 mesacne stena.. aj z tohto to mohlo vyplynut, veru, mas pravdu...
rusalka..nič si z toho nerob,si dospelá žena,je to tvoja domácnosť,aj keby ste mali uprostred obývačky hovienko,je to iba vaša vec...chlpy a psov mám doma tiež a bohužiaľ sa s matkou nestýka už 8 rokov,celý život som znášala jej hystériu a nezodpovednosť,už nemám silu.Týmto ti to samozrejme neradím,ale nereaguj na to a netráp sa,keď nebude mať oponenta,nebude sa mať s kým hádať,kašli na to,moja 😉
Joo súhlasím s vanjou....Ja by som si svoje určite povedala....teda pokiaľ viem, že som v práve, servítok si pred pusu nedávam. A keď sa jej nepáči nech nechodí 😝
vanja, je jeden velky problem, rodicia tam sice nebyvaju, ale dom stale nie je prepisany na mna, hoci tam byvam 25 rokov, je pisany stale na mojich rodicov.. takze preto si tam vyskakuju, a ja musim len drzat hubu a krok..Ale mam ponaucenie- posledna oslava u mna!
A súhlasím aj s frisbee. Presne tak, môžeš mať aj nasrané uprostred obývačky....veď je to tvoja obývačka.....
Aha.....tak to je blbé, keď je to takto s tým domom. No si v peknej nevýhode. V podstate im musíš byť stále za niečo vďačná a neskúšala si to nejak pohnúť s tým prepisom?
marianca, skusala som, jedine co sa mi podarilo, ze mama spisala zavet, ze svoju polovicu domu mi daruje a od brata mam notarsky overeny papier, ze sa vzdava svojej polovice, pretoze moji rodicia mu kupili byt.Lenze otcova polovica stale visi vo vzduchoprazdne a s tym bude problem, lebo majetky rozhadali vela ludi, no neviem, ako to bude v buducnosti.. ci zo mna nakoniec nebude bezdomovec pod mostom 😢
rusalka,to je jedno,či je písaný na nich,ale je to tvoja domácnosť...niektorým rodičom nedochádza,že deti sú už dospelé a že toto je návšteva ako každá iná..to znamená dodržiavať nejaké spoločenské pravidlá...pre niekoho je to ťažké akceptovať.
kocky ale normalne som sa ukludnila, ked som si vas precitala, tusim sem budem chodit castejsie.. len keby bol cas 🙂
Rusalka, tak trvaj si na svojom, nech sa to čo najrýchlejšie dá nejak do poriadku, lebo keď to všetko nemáš riadne na papieri, nemáš v podstate nič......A teraz ti môže brat hovoriť hocičo, ale keby sa niečo stalo s vašimi, kto vie ako by to dopadlo....A presne ako hovoríšš prachy rozhádajú pomaly každú rodinu, po smrti rodičov to býva tak že súrodenci kôli majetkom spolu nadobro skončia 😕
frisbee, moji rodicia si stanovili vlastne pravidla. Otec je na dochodku, ale kedze byva v panelaku, tak sa tam nudi a kazdy bozi den je u mna, vratane vikendov.. Furt cosi smodlicha v dielni alebo v garazi, vymysla kadejake nezmyslene roboty ( najnovsie ze s mojim chlapom budu sneh z dvora nosit vo vreciach do zahrady - do kopca a este aj daleko ), moj chlap chodi na tyzdnovky taja 12 tky a ked pride na vikend domov, ma rozkazane od "tatu" vselijake mozne sproste a nezmyselne roboty.. juj slak ma triafa..
Mama detto, ta od jari zacne ku mne chodit, ale nezacne si poriadnu robotu, napr, ponatiera NAFTOU branu, aby sa leskla, smrdi to az na hlavnu cestu.. pridem domov, otvorim branu a ruky lepkave od nafty.. ze ide vytrhat burinu do predzahradky.. a zlikviduje mi tam vysiate kvety...takze taketo mam ja zazitky 😲
Koksó, mňa by asi natiahlo....To jakože súkromie a kľud veškerý žádný... 🙄
No hold rodičia sa nudia a myslia si, že sa zrejme nudíš aj ty 😝
Ale faktom zostáva, že keď ste sa raz nejak dohodli a bývaš tam, ony sú stále len návšteva a ty si domáca pani....takže by to mohli trochen akceptovať....
vanja, uplne vazne 😀 mna okamzite rozboli hlava, ked citim ten smrad, najradsej to robi v lete, ked su otvorene okna, naftovy smrad mam az v kuchyni
minule dotrepala na tackach obrovsky koren a huci, ze pozri aku burinu mas v zahradke! horko tazko som to vykopala! Pozriem na to, a to moja okrasna trava, ktoru som tam pestovala...Clovek nevie, ci ma zurit alebo plakat 😢
rusalka,tak to je o duševné zdravie 😕 😕 😕 😕 ,žiadne súkromie,stále máte pocit ako na ubytovni...fúha 😕 😕 😕 .Tvoj chlap musí mať oceľové nervy,pretože si určite chce cez víken oddýchnuť...čo keby sa zaťal,trebárs si ľahol do postele,že je chorý a koniec.....veď toto naozaj nie je život a mám pocit,že sa s vašimi nedá diskutovať.Ja som mala toto so svokrou,16 rokov bývala u nás a poznám ten pocit,keď sa nemožeš ani na zadku poškrabať bez pocitu,že ťa niekto sleduje,kameń v žalúdku,keď vieš,že tam stále je a hľadá nejaký problém,aby sa mohla pohádať.....ja som bola zdravotne aj psychicky na dne.Kecala do všetkého,a pritom bola na nás závislá 😝
frisbee, ani choroba nepomoze.. v novembri mal moj muz chripku, teplotu, spal a moj otec ze posli ho, nieco potrebujem, len na chvilku! A na tom mraze ho dusil skoro hodinu, lebo tito dochodci chcu mat vsetko OKAMZITE a HNED, akoby uz zajtra nebol den.. A moj chlap, to je zas taky dobrak od kosti, ze je cely stastny, ked moze niekomu pomoct...ale za tie roky som sa uz obrnila, aj ked vidim, ze sa tam tatko moce, ani nevyleziem na dvor, psov si zavolam k sebe do kuchyne a robim si svoje.. horsie je v lete, pride nam navsteva, sedime vonku pod altankom, a tatko 150 x prejde okolo nas, pusti brusku, cirkular, vrtacku, jednoducho on je PAN domu a nikto ho nezaujima
Strašné 😠 ...toto ste nemali dopustiť...vieš,nediskutovať,ale slušne odpovedať,že má svoju prácu,že rád pomože,ale až bude mať čas.Tak násilím ho predsa von nevykopú...neviem,toto je zúfalá situácia 😕
rusalka aj tu si mozes precitat nejake zazitky :
no kasli nanu vadna to zena 😠 jak moja mater, velka podoba , netrap sa zi pre seba a a svoje deti a manzela a kasli nanu to bude najlepsie
Zdravím vás...
rusalka a tvoja mama toto robila vždy? Ako ja mám fakt dosť 😅 , sedím tu a rozmýšlam, prečo sa takto človek može správat. Ona má podla mna nejaký velký problém, sama zo sebou... niečo ju musí trápit že robí takéto fakt veci od veci, snaží sa na seba upozornit... Len ked si to ona sama v sebe nevyrieši tak ty s tým asi nič... Keby si aspon bývala vo svojom 😕... vedela by si si dupnút 😠

sorry, ale čistá psychiatria, tak ako môj svokor...psst ale to som nenapísala.... 😝
niekedy aj vyrozprávanie pomôže, aj ja by so mohla čo to popísať, ale to by som sa musela prihlásiť pod iným nickom.... 😀