Rodinné tajomstvá: Zamlčujete niečo pred časťou rodiny?
Mate v rodine nejake tajnosti alebo veci, ktore su zamlciavane pred istou castou rodiny a vie o nich napriklad len par rodinnych prislusnikov? Alebo ste sa dozvedeli nieco, co ini rodinni prislusnici drzia v tajnosti a nenabrali ste odvahu na to, aby ste to s nimi riesili, pripadne vas do toho nic nie je, tak do toho radsej nevrtate?
Neriesime do hlbky zbytok rodiny. S manzelom sa starame o tu svoju, nasi rodicia a surodenci nevedia ani kolko zarabame a ake mame mesacne vydavky. Vsetko pre nas dolezite riesime iba medzi sebou a o istych veciach vie moja naj kamoska.
Logicky, do coho ma nic nie je do toho sa nestaram. Mam dost zaujimavy svoj zivot a svoje sukromie neroznasam kazdemu, to ze je niekto rodina neznamena, ze musi vediet vsetko. Rovnako ja nemam potrebu vediet vsetko o ostatnych clenoch.
Som hiv+ a nik z rodiny ani z kamarátiek o tom nevedia. Jedine moja kamarátka ktorá mi v tom čase bola veľkou oporou, môj ex a terajší muž. Inak do vecí iných sa nevŕtam a nezaujíma ma to
@anonym_autor Ano niekolko takych tajomstiev som sa uz za svoj zivot dozvedela. Ale myslim, ze je to bezne. Nasmu znamemu sa ale nedavnp stalo, ze uz tesne pred 70kou pri dedicskom konani zistil, ze ma utajovaneho nevlastneho surodenca, tak to je uz trosku silnejsia kava.
Áno, nedávno som sa dozvedela od tety, že mám niekde nevlastného brata. Otec zomrel dávnejšie a až teraz to povedala, bohužiaľ sa mi ho nepodarilo vypátrať, aj keď som skúšala všetko možné.
my tajomstvá nemáme a ak má zvyšok rodiny, tak o nich pochopiteľne neviem, keďže sú tajomstvo 😏
áno , dozvedela od mojich súrodencov o rodičoch. Veľmi ma to zamrzelo - ich pohľad na jedného rodiča, ktorý sa diametrálne líši od toho môjho pohľadu.
Rodičia už nežijú, súrodencov nemusím.
áno, nik zo širšej rodiny nevie že mám polovičný ID . Hlavne skrz toho, že nechcem aby moje zdravotné problémy vytrúbili po okolí...
Toto je možno neobvyklé, ale pred rodinou tajím tehotenstvo, aj keď som už v 5 mesiaci. Nemám až také veľké brucho a bývame inde. No dôvodom je, že nemala som vždy dobre výsledky a chcela som si tým prejsť len sama s mužom, lebo viem, ako by ostatní stresovali alebo ma ľutovali. Jasné, raz sa to dozvedia ešte pred narodením, ale keby som mohla, tak celých 9 mesiacov by som si to riešila len s mužom. Je to pre mňa intímna vec, keď ide o niečo tak krehké. A ešte som dlho tajila, keď mi vyšli zlé výsledky na HPV vírus a hrozila mi rakovina, ale našťastie to sa potom nepotvrdilo.
Ľudia majú svoje tajomstvá z rôznych dôvodov.Obcas, keď vyjdú najavo,prekvapia.Raz som v centre mesta sla s manželom po chodníku, oproti nám pán.Ked jeden druhého zbadali, vzájomne sa pozdravili, manžel ma dotyčnému pánovi predstavil a oni dvaja debatovali ako starí kamoši.Pri pohľade na pána sa mi zdal povedomý,ale nevedela som, že odkiaľ.Rozlucili sme sa a manžel mi vraví, že dávno nestretol brata.Chvilu mi trvalo, kým som pochopila,ze to bol pán, ktorého sme stretli.Manzel mi vtedy zveril rodinné tajomstvo, že jeho otec sa v mladosti stal otcom.ma nemanzelskeho syna.
Stáva sa, ale skôr alebo neskôr sa kazdé tajomstvo prezradí
Môj mladší brat nevedel,že nemáme spoločného otca. Mama ma mala za slobodna, a to pred vyše päťdesiatimi rokmi nebolo nič čím by sa žena bola chváliť. Potom stretla.manžela vydala sa narodil sa brať ale o rok neskôr zomrel. Bola som ešte malá ledva si neho spomýnam. Mama je od vtedy sama
Už sme boli dospelí, keď sa na oslave teta povedal pred bratom, že včera stretla môjho otca. Mama musela s pravdou von. Brat to dlho predýchaval.
V rodine nemáme, ale viem o viacerých nemanželských deťoch... avšak nebudem tu rozoberať viac, aby sa náhodou niekto v tom nespoznal, i keď tá šanca je minimálna.
Ja tajim pred detmi, ze ich otec ma podvadzal s mojou sestrou. Deti su uz dospele a nemam v plane im to nikdy povedat. Nechcem aby sa im otec sprotivil, dost sa im nepaci aj to, ze ma momentalne 18rocnu frajerku 🤣
@anonym_autor áno, mám tajomstvo, ktoré vie len môj manžel a nikto iný.
Jasné, žena má štyri deti s troma mužmi. V rodine o tom vedia iba traja ľudia. Všetky deti si myslia že majú jedného otca, aj keď sa na seba vôbec nepodobajú. Dohodli sa na tom, že to tak zostane. Ich otec s nimi ani nežije, má inú.
@anonym_autor áno, dozvedela som sa, že mamin ujo pred veľa rokmi zabil na aute opitého človeka, ktorý ležal na ceste.Nikdy sa o tom v rodine nehovorilo.
Áno a áno...
@anonym_autor každý má nejaké tajomstvo.ja sa napríklad tváriť ako človek ktorý nepozná srandu, ani žiadnu zábavu a pritom chodím každý druhy vikemd na diskotéku s milenkou
Samozrejme v rodine verím len mužovi a rodičom nikomu inemu nič nevešiam na nos o nás, nepotrebujú to vedieť : ) ak sa opytaju ako sa mam a čo mame nove poviem dobre a nič podstatné nemam nove a tým to konči, sklamala nás už niekoľko x aj rodina mamu o majetok obral vlastný brat to vtedy nepotreboval hovoriť ostatným… takže uz si drzim odstup momentalne tajim aj tehotenstvo dozvedia sa to mozno mesiac pred alebo aj po : ) Sak zo zivota im to neuberie…
Hej. Vsetci si myslia, ze ma vyhodili z vysky. Nechala som ju dobrovolne sama (sama som si ju aj platila, takze nikto nebol skodny). Urobila som si potom inu, tazsiu ako povodna. Nechcelo sa mi vysvetlovat. Jednoduchsie je povedat,ze som neurobila skusky.
@anonym_autor mame také tajomstvo už vyše 10rokov. Nevedia ho moji rodinný príslušníci a dúfam, že sa nikdy nedozvedia.
Tajím pred deťmi niektoré veci o ich otcovi, s ktorým momentálne nežijeme v jednej domácnosti. Možno sa im raz bude ľahšie odpúšťať, keď nevedia všetko

Nie, nemáme. My všetky veci zverejňujeme na rodinnej nástenke a vyhlasujeme v miestnom rozhlase.