Rodinu nezaujímajú narodeniny môjho 5 ročného synčeka
Ahojte. Nemám sa komu posťažovat, tak skúsim vám. Asi mi to nepomôže, no skúsim. Synček bude mať 5 rokov. Sme mala rodina. Z manželovej strany 2 sestry s deťmi, jedna byva blízko, druhá ďaleko. Z mojej strany jedna sestra s rodinou. Dve babky a jeden dedo. Babky a dedo sú cca 400 km od nás, motorizovany. Nemajú problém presúvať sa. Áno je covid, ale ten oni teda nijako extra nedodržiavajú. Synček sa narodenín nevie dočkať, teda oslavy. Prvá babka povedala hneď ze nepríde, že ved načo, že sme sa pred mesiacom videli, že ona mu darčeky pošle. Ok už som sa ani nevyjadrovala, len ma to zabolelo. Druhá nič, ani slovo. Povedali sme jej ze vtedy a vtedy bude oslava a ona nič, ostala ticho.. Moja sestra mi dnes napísala ze nemajú peniaze, že teda neprídu. Načo jej môj muž volal, ze im peniaze dá na cestu len nech prídu lebo na nich malý veľmi čaká aj na sesternicu. Tak ze nie proste ze neprídu. Ja neviem, ale je to malý chlapec, ktorý na narodeniny čaká deň čo deň. Teší sa na rodinu babky, na všetkých že mu podajú ruku a zablahozelaju. Kazdy deň mi rozpráva ako sa veľmi teští ze mu budú spievať a podobne. Som z toho neskutočne smutná sklamaná, ide mi puknut srdce. Ani neviem co mu mam povedať.
Tak tie vzťahy v rodine zrejme nebudú ideálne. Lebo ak by boli, tak by minimálne babky prišli na oslavu, ale nie v tejto covid dobe, zvlášť ak nie sú zaočkovaní, je to veru vysoké riziko. A čo sa týka sestier, neviem posúdiť, záleží, či chodíte na veľkolepé oslavy narodenín vy ich deťom alebo nie. Ak nechodíte, nemáš právo ani dôvod očakávať inú reakciu.
Za vnukom by som išla aj na koniec sveta ale bohužiaľ sme všelijakí ver v karmu ..skús odložiť oslavu keď bude vonku pekne a teplo možno budú mať viac chuti a keď nie nech sa strčia 😉
Mna vždy trápilo preco k nam nechodi starka z ocovej strany, ani teta a ani ujo a vlastne ani bratranci... a povedala mi mamča že je to tam normalne že oni to nikdy tak neprežívali...a teraz povedala že jej to aj vyhovuje😀 napr u nas oslava klasika rodicia brat susedovci starka teta s ujom a detmi a je nas 20 a staci starka zavola a pokoj sväty 😀 a ostatni napíšu aspon na fb😃 všetko je to o zvyku
Ahoj, chápem ako sa s mužom cítite keď nik na oslavu nechce prísť. Po iné roky chodili? Alebo vás to trápi kvôli tomu že syn o tom stále rozpráva? Po iné roky na oslavy chodili? Zmenilo sa to len tento rok? 5 ročný vie pochopiť že starí rodičia bývajú ďaleko, že si len zavoláte cez mobil alebo cez internet. Nerobte oslavu doma, ale choďte na výlet pekný, potom mu nebude chýbať ani to, že na oslavu doma nikto neprišiel, lebo bude oslavovať mimo domova. A s rodinou oslavite keď za nimi docestujete..... Moja dcéra tiež oslavovala síce len 4. narodeniny ale len s nami. Pritom po iné roky chodievali aj starkovci na oslavu. Tento rok sa ale nedalo a ona to pochopila. Zatelefonovali si a hotovo.....
Sú rodiny, v ktorých sa oslavuje vo veľkom a potom sú rodiny, v ktorých sa oslavuje v menšom alebo dokonca vôbec. Každý to má inak a je to tak v poriadku. Vo vašich rodinách sa oslavovalo niekedy vo veľkom? Chodia oslovení rodinní príslušníci oslavovať inam? Ak pre nich oslavy nie sú dôležité, naozaj neviem, ako by si to chcela zmeniť. Áno, z ich postoja môžete teraz robiť tragédiu. Rovnako sa ale nad to všetko môžete povzniesť a spraviť deň narodenín príjemný a zaujímavý iným spôsobom. Trebárs špecifickým len pre vás. Je to len na vás.
V knižkách nie je popísané vždy všetko tak, ako to reálne funguje. Pokým sa nedovysvetlí, jasné, že sú očakávania.. s ktorými prichádzajú často aj sklamania.
Malý nech oslávi v škôlke a s vami rodičmi .jediní kto očakáva si ty ... Môj mal 5 rokov a tiež niekto poslal darčeky ,niekto peniaze zavolali sme si alebo sa videli 5 minút pred bránou a stačí
400 km to znamená že musia ísť cez okresy..môže sa stať že ich zastavia policajti a otočia naspäť aj s pokutou...u nás jedna rodinka v dedine tiež mala oslavu..malú, traja skončili v nemocnici, obidvaja otcovia cca 60 rokov zomreli...oslávte doma...ty , manžel a syn...riešiš absolútne prkotiny...v noci by som nafúkala balóny, nachystala tortu , darček a choďte sa niekde rodina prejsť...
vezmi si to z druhej strany, su obmedzenia, situacia aka je.. cestovala by si 400km a spat, riskovala kontroly, pokuty kvoli oslave narodenin aj ked sa tvaris ako na "opatrenia kasles". Som si ista ze nie. . A ak ide naozaj o "nezaujem", tak co pomozes situacii, tym ze budete smutit, nutit ludi na to aby prisli, "blaznit" malemu hlavu s velkou rodinnou oslavou, ktora nebude ? Niekedy je lepsie neocakavat nic, zariadit si veci po svojom, ked nejaka cast rodiny nema zaujem, tak nema... treba si to nahradit priatelmi, kamaratmi. A nebudete smutni. My si vieme urobit paradnu oslavu aj bez babiek a dedkov, sesternic a pod(tie ani nema moja mala), babky dedkovi a dobehnu hocikedy ked sa im da, zavolaju si (uz je teraz mala vacsia). Najvacsiu zabavu aj tak si uziju deti spolu, tento rok mala moja dcera 10r, mala mat velku oslavu, a covid.. dovliekla som jej jednu kamosku, urobili sme si vyzdobu, tortu a vsetko a zabava bola aj tak. Vsetko je o tom, ako sa VY k tomu ako rodicia postavite, ci budete robit dramy, alebo urobite zabavu aj tak. Malemu poviete, ze teraz sa neda cestovat bohuzial, zavoalte si s rodinou a urcite to zvladne.
Medzi nami, ja by som tiez kvoli neterke necestovala kovli oslave taku dialku hore dole. V ziadnom pripade. Aj keby nebol kovid. U nas sa na taketo "akcie" dohaduje vsetko vopred a riesi sa to chatami a pod, niekde "v strede" a ked tak stravime spolu 2-3 noci vsetci, oslavime vsetkych co nieco maju/mali/budu mat :D
@janeninka Suhlasim...
Moji stari rodicia od nas zili 150km a tiez k nam nechodili na narodeniny. Jedine vynimky boli jubilea ked sa stretla cela rodina. Ani bratranci ani sesternice nechodili, ale bud zavolali alebo poslali sms s gratulaciou.
Pri tolkych vnucatach co mali moji dedkovci, ak by mali ku kazdemu cestovat na narodeniny tak by nerobili nic ine nez len cestovali.
Ja chapem, ze to autorkinho syna trapi, ale taketo narodeniny mala drviva vacsina z nas. Tieto velke narodeninove party vidis mozno v TV serialoch, taka typicka rodinna idylka, ale od reality to ma castokrat dost daleko.
Byt na autorkinom mieste tak sa aspon s dedkovcami dohodnem nech zavolaju. To neni nic narocne a maleho to urcite potesi ked sa bude moct s dedkovcami porozpravat.
tiez si myslim, ze by sa mu tato situacia dala proste vysvetlit a ak by ste si spravili nejaky ten videohovor, tak by to bolo vsetko ok
Akosi ti nerozumiem,to vazne 5 rocny chlapec tuzi po oslave aby mu podali ruku..? To od koho sa asi naucil?...Aj ja som babka..ak moja vnucka mala 5 rokov...dolezita bola torta ktoru piekla spolu s mamou..a ponukla ocina mladsieho brata a babku cez skype...nikdy mi nevesta nevytkla ze som nebola na oslave...a mimochodom vnucku boli kontrolovat...kde sa nachadza v case karanteny...takze o com to ty vyplakavas?????
Keby to bolo 10-20-30km tak by som aj ja bola smutná. Ale 400km by som sa netepala ani ja. Najma ked pises ze sa videli pred mesiacom. Vy prečo nesadne do auta a nejdete za nimi?
Pozri naša dcéra tiež mala vo februári rok .. chystali sme oslavičku mini.. bohužiaľ prekvapil nás kovid tak sme boli v karanténe akurat dedo s nami bol takže sme to len tak oslávili že mala tortičku maličkú a ja som robila ovocnú a prežili sme mala balóniky hračky a vôbec neriešila že má ten rôčik viem je mala nemá z toho nič ale skôr si myslím že sro je o tebe že ty máš ten problém a prenášaš to na to dieťa..svokrovci moji nechodia ani malej negrstulovali nič lebo pre nich je 50km ďaleko ale my napr. Cestovať k nim možme ...nedonutis nikoho nerieš to .. hlavne je že ste zdraví a by spolu ako rodina že má mamu a otca to je najviac