icon

Rodný list uvádza iné meno otca: Je to chyba?

nikolrichterova
12. sep 2024

Baby idem akurát z terapie a ani neviem ako došli sme k tomu že ja vlastne mám v rodnom liste napísané meno úplne iného muža ako sa vola môj otec.. spomenula som si na to teraz po neviem koľkých rokoch.. ako 15 ročná som pozerala svoj rodný list a od mami som nedostala žiadnu odpoved.myslitw zw to môže byt nejako popletené alebo niečo ? Lebo ja sa na môjho otca neskutočne podobám 😒.. podotýkam zw aj priezvisko mám po mame a toho muža 😔

Strana
z2
nikolrichterova
autor
12. sep 2024

@andrea_82 myslíš že by som si naozaj vymyslala takúto vec naozaj ? Dvaja súrodenci majú priezvisko normálne ja z bratom po tom mužovi bohužiaľ.

nikolrichterova
autor
12. sep 2024

@tamky123 áno všetci sme od jednej mami.. ja tomu nerozumiem vôbec je to celé úplne cudne

januska12323
12. sep 2024

@natalka13 veď to som aj napísala obidve možnosti ako to u nej mohlo byť

januska12323
12. sep 2024

@nikolrichterova tak to je divné. Nemôžeš sa s mamou porozprávať? Alebo s tým otcom?

nikolrichterova
autor
12. sep 2024

@januska12323 stym otcom nie neviem kdo to je a mama o tom nerozpráva a môj otec čo mna vychoval tiež nie ale skúsim ešte

sovica
12. sep 2024

@nikolrichterova A si si istá, že vaši sú zobratí, teda regulérne sú manželia? Či iba spolu žijú bez uzavretia manželstva? Lebo v takom prípade si viem prestaviť rôzne priezviská súrodencov.

sevrin
12. sep 2024

@nikolrichterova ja sa tu už začínam zamotávať jak v nejakej kvalitnej telenovele, ale mám pocit, že s tvojou mamou ťa čaká dosť zaujímavý rozhovor.

lucinka12356
12. sep 2024

Toto je hlúposť ako mraky... Ty s bratom môžeš mať iné priezvisko len ak máte iného otca. Co teda asi nie keď tvrdis, že sa na toho s ktorým žiješ dosť podobas. Ak by aj mama mala iného muža a otehotnela s tvojim otcom (aj keď už mali 2 deti predtým) a ty a brat by ste sa zapísali priezviskom podľa aktuálneho manžela, neverím že tvoj biologicky otec by chcel aby 2 z jeho 4deti sa volali po cudzom mužovi. Určite by to riešili na matrike. Bola tu odpoveď, že jendo dieťa je po otcovi a jedno po matke z trucu. V tom prípade vaši nemôžu byť zobraty a bolo by to jej dievčenské meno, rovnako by sa mala volať tvoji starý rodičia. Čo ale tiež nesedí, lebo v rodnom liste by nebol zapísaný nejaký muž z rovnakým priezviskom. Mne z tohto vychádza jedine (ak je to pravda) tvoja mama bola partnerkou tvojho otca, kt.ppznas. Mali spolu 2 deti, potom sa rozisli a tvoja mama sa vydala za toho muža, kt.je v rodnom liste. Neskôr sa rozišli a vrátila sa k mužovi č. 1. Tým pádom ty s bratom ste od iného muža ako starší dvaja. A že sa podobate? Niekde som čítala štúdiu, že dlhoročný manželia sa na seba časom začnú podobať 🙂
Opýtaj sa mami alebo otca na to. Hlavne si zaobstarajte nový Rodny list. Pripadne aj na príslušnej matrike by ti mohli dat nejaké info.

andrea_82
12. sep 2024

@lucinka12356 ani to nesedi, lebo napisala, ze prve a tretie dieta maju jedno priezvisko a druhe dieta v poradi a ona stvrta maju ine. Takze na preskacku. 🤦‍♀️

nikolrichterova
autor
12. sep 2024

@sovica naši niesu zobratí.. Mama má priezvisko toho chlapa čo ho mám v rodnom lidte

nikolrichterova
autor
12. sep 2024

@andrea_82 presne tak 🤦🏽‍♀️😪

maranco
12. sep 2024

@nikolrichterova mama bola vydatá za toho muža ktorého máš v rodnom liste a počas manželstva splodila teba s iným mužom, s tým s ktorým teraz bývaš (ak sa naňho podobáš)

Keď to zatajila svojmu manželovi tak ho máš automaticky na rodnom liste uvedeného ako otca.

Ak ti nechcú povedať pravdu kúp si domáce DNA testy otcovstva cca 130€ odober vzorky slín svoje a pravdepodobného otca a pošli na vyhodnotenie.

bluka2
12. sep 2024

Na matrike si daj vystaviť nový RL. Potom si pozri, kde sa ten otec zapísaný v RL narodil. Potom si daj to vaše priezvisko a to mesto do Googlu a možno nájdeš nejaké kontakty na jeho rodinu… povedz mame, že ich teda ideš kontaktovať a možno ti už aj sama niečo povie. Alebo ich kontaktuj, nech ti dajú kontakt na tvojho oficiálneho otca z RL a spýtaj sa toho

sevrin
12. sep 2024

@bluka2 nie som si istý či matrika môže dať len tak kontakt na otca z RL. Tu sa to tiež riadi určitými pravidlami ktoré zahŕňajú aj GDPR.

bluka2
12. sep 2024

@sevrin asi nemôže. to som ani nepísala, ale dobrý nápad. Aj to by dom skúsila. Na nejakej matrike sa s určitosťou nájde niekto, kto pozabudne na GDPR, najmä keď to skúsi viac krát na iných matrikach. Možno nie rovno kontakt, ale napríklad mena rodičov jej otca z RL alebo niečo užitočné sa tam môže dozvedieť

nikolrichterova
autor
13. sep 2024

Ďakujem baby niečo z toho čo ste písali určite skúsim

Strana
z2