Rovný by si mal nájsť rovného vo vzťahu - váš názor
Viac krat som pocula vetu :
,, Rovny by si mal najst rovneho,, vo vztahu …. Ako to vy vnimate ? Aky mate nazor ?
Vieš čo, ja ako žena, ktorá by som mala niekoľkonásobný plat od muža, by som sa sama necítila dobre. Nezažila som to, ale mam to v hlave tak, že aj mne samej by to vadilo.
Ja som vždy hľadala v mužovi pocit istoty (áno aj finančnej) bezpečia, etc. Ale beriem to možno trochu inak, staromodnejsie. Nemám vš, a nie som ani karieristka. Vždy aj popri materskej som nejaký iný príjem mala no netuším, aké by to bolo ak by som pracovala na nejakej vysokokvalifikovanej a hodnotenej pozícii. Ale keď si to skúšam predstaviť, ak tak by mi asi vadilo, ak by môj partner mal dlhodobo príjem značne nižší až by to ovplyvňovali štandard života.
Takže v tomto smere ano, myslím, že u mňa platí pravidlo rovný k rovnemu
Hodnotovo urcite. ;)
@zafir01 ja tiez nie som ako ona . Ale na druhej strane klibuk dole ako sa vypracovala .. alo za toto ju obdivujem … samozrejme ue si luxusne . Len tiez z pohladu chlapa to nie je uplne easy .. ale ona nikdy to takto nerozdelovala … len po case nazory zavinaju byt ine , kny pohlad na zivot . A v jej pripadne by si mala najst naozaj niekoho podobneho ako je aj on . Pritom ona je naozaj velmi pekna a mila zena
Nam pani ucitelka este na ZS hovorila, ze ludia musia mat rovnake vzdelanie aby si rozumeli.
Co to vlastne vzdelanie znamena.Ja si myslim, ze nejde o titul, ale vseobecne o inteligenciu cloveka.
Moj muz hovori, ze titul moze mat kazdy idiot ktory si sadne na zadok a bude sa ucit, ale o inteligencii to nic nehovori.VS vzdelanie ma a nie kvoli kariere.
Vie, ze som na VS bola, vie preco som odisla, vie, ze mal viac moznosti ako ja.Titul mu oficialne pisem ja.On to odmieta aj ked je to potrebne napisat.A kde je napisane, ze tu VS nemozem raz dostudovat.V mojom pripade to vsak nie je potrebne.Nechystam sa byt lekarkou.
Zarabame rovnako.Vedomostami sa doplname.
Moj stredoskolsky vzdelany pribuzny zaraba viac nez moj VS vzdelany muz.Preco? Pretoze mojho pribuzneho fascinuje praca na pocitacoch a mojho muza take prace nezaujimaju.Nikdy nebol karierista a nikdy nechce sediet niekde v kancelarii.
Clovek moze sluzit spolocnosti a zaraba menej nez ten ktory buzeruje ludi.To neznamena, ze je taky clovek neschopny.Nie kazdy sa pozera len na peniaze.
Taka setricka je menej uspesna pretoze zaraba menej ako riaditel nejakej poistovne? Nemyslim si.
Je len slabo zaplatena, ale to nie je jej chyba.
@littlebubble suhlasim s tebou… sle teraz nejde o Vs ale tema : ked zena je uspesnejsia ako chlap samostatnejsia… ze ona. Ma vo vztahu nohavice
Autorka... No nie každý doma dokáže stráviť úspešnejšiu a lepšie zarabajucu zenu. Ono je to aj celkovým patriarchalnym nastavenim spoločnosti kedy muž je povazovany za dôležitejšieho, múdrejšieho, lepšie zarabajuceho, za zivitela rodiny....
Muž ktorý zarába menej ako jeho žena je často vystavovany akokeby nátlaku okolia, je považovaný za slabocha, neschopaka, podpapucnika. A aj keď je on sám zo začiatku s tým v pohode tak v priebehu rokov proste čelí nenápadným poznámkam ci posmeskom a to vie dosť nahlodat jeho sebavedomie.
Ja som toto videla a zažívala doma, moja mama je úspešná podnikatelka a otec bol ten kto pracoval menej aby sa staral o deti, varil. A myslím si ze toto im okolie (a hlavne rodina) dala počas tých rokov dosť vyžrat, obidvom....
Viem o 2 paroch v okoli.Im to tak vyhovuje.Podstatne je pre nich, ze sa maju dobre a je im jedno kto viac zaraba. 🙂
V jednom pare maju obaja VS, ale zena pracuje v odbore a muz nie.On vsak ma aj obcasne brigady a na manzelku je hrdy.Nepocula som ani raz, ze by sa lutoval.Zarabal dobre, klesol mu vsak plat a zato on nemoze, ze v praci nastala zmena.
V druhom sa mi zda, ze ma VS len zena a muz je doma s detmi a su spokojni.
Pocula som o dalsom pare kde sa rozviedli lebo zena zarabala viac.To bol dovod.
Moze byt par riaditelka co ja viem v banke a ucitel.Uz tu je rozdiel v plate.
Vsetko zalezi len od ludi ci by im nevadil taky rozdiel, nie je to pravidlo vo vztahu.
ja nechápem o čom točíš. On je na nej finačne závislý? Nemá prácu? Živí ho ona? Ak nie, tak potom ona nie je samostatnejšia. Iba viac zarába. To je celé. Ak sa u niekoho úspech rovná peniaze, tak je potom aj úspešnejšia. Ak nie, tak možno je úspešnejší on napr. v tom, ako napĺňa svoj život, alebo životy iných ľudí. Myslela som, že už aj na Sk máme revolúciu úspešných za sebou a zistili sme, že život je aj o iných veciach. Spústa vyhorených "úspešných" ľudí má život, často aj zdravie v troskách a idú na lazy dojiť kozy aby spoznali čo to vlastne život je. Ak chlapíkovi situácia s dominou nevyhovuje, tak hádam nie je na reťazi v kuchyni a môže sa slobodne rozhodnúť, či bude radšej v zlatej klietke, alebo na slobode.
Pre mňa osobne je vzdelanie dôležité a vždy som chcela aby môj partner mal rovnaké, teda vysokoškolské. Zároveň je dobré ak sú partneri finančne a majetkovo vyrovnaní ak to tak nie je je lepšie ak viac zarába manžel ako manželka. V opačnom prípade muž musí byť veľmi silný aby zvládol nastavenie našej spoločnosti a ak sa k tomu pridal aj mužské ego je to pre toho muža veľmi psychicky náročné. Z tohto dôvodu si silné a bohaté ženy ťažšie hľadajú primeraného partnera.
@21oktober vsak toto kamaratka uz stretla aj zlatokopa ….
Muž ktorý si vezme bohatú ženu nemusí byt zlatokop. Ak ju má rád tak len musí byt doštatočne silný aby to vydržal. A k tým zlatokopom a zlatokopkám dnes už je ním skoro každý podľa mnohých tu žien , komu záleží na tom aby partner slušne zarábal ale som zvedavá koľké by si tu zobrali muža s minimálnou alebo podpriemernou mzdou.
@lujza123 no.., ale častokrát ak je to naopak - že muž zarába viac, resp. je živiteľom rodiny - tak ženu ponižuje, robí si z nej len slúžku a škrabká si na nej svoje ego. To nie je ok. A pritom častokrát nevidí, že ona sa stará o domácnosť, vychováva aj jeho deti a chystá mu teplú večeru. Vďaka žiadna - lebo veď to je predsa "samozrejmé". (prípad mojej sestry 🙄😞🙏 ).
@janne318 suhlasim s tebou 😊

no a?