Rozbil telefón a nechce niesť za to zodpovednosť
Synovi dostal odomna na Ježiška telefón za 160€ Vivo atď... Keďže mi minulý mesiac oznámil že rozbil display tak že nevidno ani obrazovku,tak som navrhla že sa vymení display..Na Aliexpress priateľ už neraz kupoval po 20€ a neraz aj vymieňal takže v tom má prax keďže mu to vymení... Svojmu synovi (15r.) som navrhla až si ten display zaplatí 20€ z toho čo má našetrené a čo si vyšibal , dokopy má našetrené 180€ .. Ževraj si šetrí na nejaké kopačky za 250€ keďže hravá fotbal za dedinu našu... Lenže syn sa urazil na môj návrh že ako je možné že od neho pýtam 20€ za display keď on ani nerobí atď že ho vôbec nemám rada atď...Tak mu vravím že to čo má akože byť?Ja nie som povinná ti opravovať telefón keď si si naň pozor nedával, keďže tvoj otec ťa tak miluje že ti ešte ani raz telefón nekúpil tak aby si vedel ako náhle telefón bude funkčný tak si ho nechávam ja.. Môj už má 4 roky bez škrabanca a zo zlým reprakom a nový sa mi hodí a tým končíme...Ako by ste toto riešili vy z vašimi deťmi?
Telefon za 160e nie je ziadne extra terno. Samozrejme pre 15r urcite staci, ale ty to tu prezentuješ, slov si mu kupila auto a on ho o tyzden nabúral, lebo isiel nedávalo po meste 100km/h. Tebe sa nikdy nestalo, ze ti spadol telefon na zem? S to ze si mu vobec povedala, ze mu ho teda vezmes(vianocny darcek), je velmi trápne. Ze si šetrí na kopačky, je velmi mile. Davas mu vobec vreckové? Ci to ma len zo sibacky s podobne? Poznámka o otcovi vazne uplne cez čiaru. Neviem, ako ho ty mas rada, ked mu takto vies ublížiť, ze mu povies, otec ta nema rad. Ako by tebe padlo ako 15rocnej, keby ti niekto toto povedal, ze tvoj rodič ta nema rad? Uplne mi smutno za toho chlapca.
nie, neziadala by som od syna 20evri za opravu…predpokladam ze to neurobil naschval. Moj syn uz tiez par krat nieco rozbil, aj display…nerobi to naschval, je proste trosku roztrzity a poznam takych aj dospelych, co su trochu gramblavi…tak nebudem syna za to este trestat. Zodpovednosti sa da naucit aj inym sposobom. Moj syn ked mal asi 10 rokov pokazil kamaratovi auticko, odtrhol dvere. Sam prisiel za mnou s tym, ze zo svojich penazi mu kupi nove auticko, nechcel aby som to platila ja 🙂
@petulda333 Ty nemas ani ponatia ako sa muzi dokazu zmenit, ked si najdu druhu partnerku. Zaplatia vyzivne a zvysne peniaze investuju do novej rodiny.
@kornelies ty o com tocis? Ja viem ako sa mozu zmenit,ale to nic nemeni na tom,ze ich syn zato nemoze. Ona si ho vybrala a vycitat synovi,ze otec neplati je CHORE!!
@petulda333 Prajem krasny den 🙂.
Toci sa sukna, vrtula, med...
@kornelies 🙈🙈 aj tebe pekny den

Ahoj.mam nový telefón.za posledné 3 týždne mi spadol asi 6x. Už má škrabance. A nie je to mojou nezodpovednosťou. Skrátka som občas mantava, občas sa ponáhľam lebo robím desať veci naraz , občas sa mi smykne z ruky alebo ho v rýchlosti zoberiem z poličky keď mam na rukách dieťa a nákup a skrátka letí...o počte rozbitých pohárov a šálok na kávu radšej pomlcim.proste sa stáva.aj nám dospelým.ak by šlo o moje dieťa, tak staré ako tvoj syn, posadila by som sa s ním, prešla si moju výplatu a výdavky. Nech má predstavu čo stojí nájom, strava, oblečenie, phmka, škola a iné ..ponúkla by som mu nech podá návrh ako to riešiť, koľko stojí nový mobil či ochranný kryt. Nešla by som do útoku ani výčitiek. Psy sa bránia útokom. Tak ako aj ty si zvolila podľa mňa nešťastne kritiku na jeho otca lebo ťa ranilo že syn má výčitku že ho nemiluješ. Z tvojej strany toto bola obrana. Z jeho strany obrana voči výčitkám a zlosti bola veta ktorou zbochybnil tvoju výchovu a lásku. Je jasné že to tak obaja necítite ale tu chýba vzájomný rešpekt a vzájomná dohoda plynuca z pochopenia situácie. Bolo by fajn keby sa syn podieľal na financovaní mobilu ale nechaj ho, nech si to vyberie a pochopí on sám. Keď mu všetko s kludnou hlavou vysvetliams, aj to, že nemáš financie nazvyš a že to v dnešnej dobe nie je ľahké uplatit, taký veľký chalan to musí pochopiť. Len nejsť útokom. Útok vracia úder späť.