Rozchod, hypotéka a deti
Dobrý deň,
Poprosila by som o radu,s otcom deti sme už dlhšie na nože.. stále si hovorím že snad sa to zmení,ale príde jeseň/zima a jemu to začne prepínať,..
Už sme riešili drogy, automaty,... Dva krát bol u psychológicky...
Má dve deti a správa sa ako samostatná jednotka... Povie že si ide kúpiť cigarety a nie je ho aj 6hodin. To sa stalo predvčerom, išiel o 19h a ešte o 3rano nebol doma... Ráno oči ako poistky vytrescene...ale ja som ťa sprostá lebo že si vymýšľam čo on robi... ževraj bol v garáži, lenže ja vidím z okna na garáž,a išiel na aute čo máme garáž za činziakom..a auto tak nebolo Potom keď som mu volala o 3h tak už tam bolo...
Povie že pili niečo,ale keď mu volám nezdvihne ale napíše mi sms... neviem či ja som taká sprostá že keď niečo robím tak asi lahsiw je zdvihnúť tel a povedať ako napísať sms...
Toto robil keď hrával automaty lebo by som počula že je v herni.... Potom keď všetko prehral tak tu vyplakaval že nemá ani na zaplatenie hypotéky..a to platí len to.. ja platím byť škôlku, poistky jedlo a to som na materskej...
Najradšej by som sa s ním rozišla ale on nechce odísť z bytu, chcela som že šak napíš svoju časť na deti,on že máme predať byt,ale že kam s nimi pôjdem...to ho netrápi...
Fakt som už na prášky, stále stres čo zase vyvedie,horšie ako s malým deckom... rodičia ho vychovali že mal všetko čo chcel, mamička mu všetko kúpila aj keď chodil do práce.. LEbo jemu to nikdy nevychádzalo...
Čo mám spraviť,ako sa ho zbaviť aby sme neprišli o bývanie,...aby som ho nemusela vyplácať... lebo mi povedal že on mi nebude platiť hypotéku aj dávať na detí...
Presne tak, zrušiť bsm,inak narobí dlhy este svojím vnúčatám,a ked vidím ze sadá do auta opitý,zdrogovany, vy sa nebojíte ze niekoho zabije??
@lencula85 no ak s nim ostanes, tak prides nielen o byt, ale aj o nervy a deti budu vyrastat so sociopatom. Porad sa s pravnikom, ako z toho co najlepsie vyjst a ber nohy na ramena
@lencula85 rýchlo ruky preč, už len kvôli deťom. Dlhy ti narobí, popožičiava si od neviem koho a nakoniec budú teba naháňať. 4 roky som žila s hráčom, našťastie sme spolu nemali deti. Nikdy sa nezmenil a to prosíkal, aj u psychologičky bol, všetko načas a potom mu zase drbalo. Výživné ti na deti musí platiť, inak pôjde sedieť. Nemôžeš ísť načas k rodičom ?
Alebo predajte byt, nech ťa vyplatí a niečo si zoženieš, neviem z akej si lokality, ale nejaký 2izbák.
@lulula1990 k rodičom nie,tam majú vnuka a ešte môj brat,už by sme sa nezmestili...pteto si chcem nechat byt a nech ide preč..
@lindusss2016 pisala som jednemu právnikovi na nete tak ešte mi neodpísal len že na to sa musí poriadne pozrieť...tak čakám odpoveď...uz mi vynadal zw otravujem jeho rodičov že čo im robím nervy ale šak je to ich syn nech s ním spravia priadok keď nevie čo so sebou...
@lulula1990 ja som mu povedala že dám na súd keď to bolo prvý krát lebo drogy neznesiem... A dlho bol kľud,a on vždy takto na zimu neviem či má nejaké frustrácie zo zimy či čo mu šibe... Akože dokážem pomôcť všetko ale keď moja pomoc je na nič teda kašle na ňu a stále len že ja za všetko môžem lebo že mu zakazujem... síce neviem čo mu zakazujem také,šak akože čo mám sa pozerať že natrieska do automatu a povie mi že všetko alebo nič?? alebo že ide do pivnice niečo robiť a celú noc ho nie je a raz som išla že čo tam toľko robi a našla som v krabičke skryté ešte som ani nevedela čo je to že či to je fakt čo som si musela... Lebo nikdy som nemala žiadnu skúsenosť s drogami alebo som také nevidela...
@mariejenka ja sa mám báť? snáď on by sa mal... A to robí v štátnej správe kde by si niečo také nemal dovoliť ale len pokúša... Jeho rodičia ževraj od jeho 15tich majú s ním problém,ale keď vidím ako sa s ním bavia,ako s malým deckom ani zvýšiť hlas ani buchnúť nevie svokor po stole nič... Ako keby sa modlia a nie robiť s ním poriadok..
@lencula85 tak keď už aj drogy, tak nie je o čom, to je beh na dlhé trate. Si mladá predpokladám, ešte máš možnosť nájsť si normálneho chlapa ktorý bude dobrým vzorom pre tvoje deti. Držím palce 🙂
Ste manzelia alebo len partneri? Hypoteka je na cas oboch? Nehnutelnost je na vas oboch? Aka je velka?
Nechcem zavadzat, ale zda sa mi, ze vyplatit by si ho musela len z polovice splatok, ktore ste uz uhradili. Takze ak ste napriklad splatili 10 000, vyplatis mu len 5000, nie polku hodnoty bytu. Plus teda polku z toho, co ste davali na byt okrem hypo. A to nie je taka velka suma, za ten pokoj. Ja by som hladala jasle, sla do prace a snazila sa ho co najskor vyplatit.
A to, ako ho mamicka vychovala nema s vasou hypo, detmi a problemami nic spolocne. Ty si si ho vybrala aj napriek tomu.
@kitycat nie sme manželia, všetko na polovicu, hypo máme 110tis ale len 2r,ale je v tom auto, garáž, jeho nejaký úver čo sa vyplácal... To mi príde choré vyplatiť ho z hypo,a ja budem platiť že sa mu dlzoba vyplatila,a na auto sa bralo a aj garáž, síce ťa snáď by sa predala...
@lencula85 no ako inu moznost nemas. Bud ho vyplatis alebo predate byt a vyplati sa hypo. Pred 2 rokmi ti nebolo chore, ze jemu sa vyplati dlzoba, kupi auto...urcite sa ako samostanta jednotka nesprava odkedy mate hypo, ale aj pred tym.
@amelie2017 ja som vôbec nevedela toto o ňom, viem že moja chyba, zostala som tehotná po 5m,a všetko bolo super alebo som si to nevšimla,až keď prišli decká som si ho začala viac všímať ako sa začal chovať...
Akože keby dostanem cca 400e výživné tak by som to dala s odratymi usami... Žiadna ruka hore ale dám to.. dúfam... Jasle ani neviem či u nás máme.... Do škôlky mi malu nezoberú LEbo nemá ešte 2r...
@lencula85 no je to tazke, chapem ta, tak asi jedine este zatat zuby, kym nezacnes zarabat, zatial sa snazit co najviac odkladat, alebo si najst aspon nejaku brigadu a ked sa vratis do prace, zacat konat. A teda s vyzivnym vobec nerataj. Ak bude platit, bude to prijemny bonus, ale na peniaze od takehoto by som sa nespoliehala. Pochybujem, ze bude posielat na cas. Ak vobec bude posielat.
@amelie2017 no nebolo mi to choré keďže sme boli spolu...
asi som chcela mu pomôcť tak som povedala že vyplatme a budeme jedno platiť... akože čo je na tom nepochoputelne....
Po cca 2r začal mať zdravotné problémy,tak jeho správanie som pripisovala tomu,že sa musí vyventilovat,.. riešili sme byť,do toho som bola druhý krát tehotná,tak som si to nejako nevšimla,ale on je veľký klamár... Že občas mám pocit že či to čo mi hovorí myslí vážne alebo mne sa to len zdá...
@lencula85 No máš to ťažké. Ja by som nevedela fungovať takto. Je to hrozna že snim máš deti mal by ti byť blízko a je taka vzdialenosť medzi Vami. Ty sa staráš o deti , a on sa fľaška, klame ..nooo ja by som určila podmienky určite lebo poznám jedného takého môj švagor, švagrinna si stále myslí že sa zmení a nič. Stále to isté antiez som jej milión krát vravela že keď to stále nechá tak ,tak on sa nebude mať prečo meniť. Ak by si proste z dňa na deň odišla, aspoň by si videla čo to snim spravilo, či sa snaží zmeniť, ale určite by som tomu dala čas, nieže odídem na týždeň on mi povie už to bude iné a sa vrátim tak to akože prrrrrr....pekne psychológ atď. ...no je to na tebe ak si budeš stále hovoriť že byt je problém že toto že tento nepohnes sa z miesta. Jemu je tak komfortne lebo vidí že pokricis ale si doma a postaras sa
@vanda323 už aj jeho mama mu dáva podmienky že musí k psychológovi,bol 2 krát odvtedy to je samá výhovorka...
teraz som bola 5dnu u jeho rodičov,on bol týždeň preč,a úplne super, aspoň sa mi to tak zdalo že možno už si uvedomil že mu tie decká aj chybaju alebo aj ja... aj keď sme prišli domov,fajn,ale Potom ako keby istic sa vyhodí že ide si kúpiť cigy a pozrieť do garáže lebo tam zateká od suseda a už ho nebolo do rána ... Ja stres že ráno musím k dr kde dám decká...
A on že pilil...pozeram že coooo... a to sa robí v noci?
on je totálny blíženec (však aj je v znamení) dve tváre...
Ja by som mu chcela niečo ako facku od života aby sa prebral z toho ako pubertackeho života,že haló zobuď sa máš tu aj ty dve detí nie len ja...
Ale on si je stále istý že aj keď prehra prachy ja sa postarám o tie detí,že ja nerzhadzujem,že stále mám niečo keby sa niečo stane... Nedokážem byť na nule a že šak príde ta výplata... A v tomto si je istý,je si istý že aj jeho rodičia nenachaju aby sa deckam niečo stalo...
On si z ničoho nerobí hlavu že šak čo...
Vies, ak ho este lubis alebo ak chces skusit zachranit vztah, tak treba ist na neho tvrdo. Poradna, mediator a psychiatricke liecenie zavislosti- automaty, drogy. Tu psycholog nepomoze. Moze len trochu otvorit oci. Potom by som som bola ochotna uvazovat o spolocnej buducnosti. Inak nie. Hlavne kvoli detom. Vyrastat v rodine, kde je zavislost je utrpenie, aj ked sa jeden z rodicov snazi vsetko vynahradit.
@sandria rodičia mu už povedali že nechaj robotu prid domov,no pre mňa by to bolo fajn,ale to problém nevyrieši, lebo práve tam je ten jeho zdroj,tam sú tí všetci čo ho v tom všetkom podporujú..
Akože nejdem zachraňovať vzťah ale viem aké je žiť bez otca ale ani takéhoto otca som nechcela pre deti...
@amelie2017 áno toto viem že by pomohlo,ale pri Jeho práci všetko tutlame aby neprišiel o prácu, nemôže ísť na liečenie, u psychológa bol len 2 krát,jeho rodičia že nejakého samana chceli zavolať že je určite diablom posadnutý (veľmi veriaci su🙈) vredy mi to bolo az smiešne že coo... ale keď veľa večer si dá alkoholu Fakt ako taký posadnutý vykrikuje zo sna až je to dosť strašidelné...
Úprimne neviem či to je ešte láska,alebo len zvyk alebo len kvôli deťom aby mali otca..
@lencula85 uviazala si si n krk dieta s debilom, aby toho nebolo malo tak rychlo aj druhe. Do toho on a jeho uver, sen o aute a garazi, o spolocnom byvani. Ved preco nie.. Aspon stw na tom LV rovnym dielom. Jemu deti nechybaju, ty ho nezaujimas... Rodicia ho opatruju a idealizuju si ho. Kresťania si matku 2(!) deti vezmu za manzelku. Tvoj chodi do garaze na piko a potom lieta 6 hodin po vonku kym nevytriezvie
Ja by sim s takym nebolla, predala a zacala od nuly, natlacena u rodicov... Pomestite sa ked sa musi

@lencula85 ak nebude dávať na deti, pôjde do basy, rýchlo si to rozmysli. Tebe to môže byt jedno, vybavis si náhradné výživné
Ja by som si podala na súd návrh na výživné a poradila by som sa tu s právnikmi aj o súdnom rozdelení majetku
Lebo ak začal znova vráť drogy a hrať, tak to bude asi tvrde a mizes prísť reálne o strechu nad hlavou