icon

Rozdiel vo vzdelanostnej úrovni medzi partnermi

melleanor
7. jan 2014

Prajem Vám pekný deň. Zaujímajú ma názory a skúsenosti ohľadom rozdielneho vzdelania medzi partnermi (VŠ vs. SŠ, SOU...) Hlavne ak partner má nižšie vzdelanie ako partnerka.
Príklad: My s manželom máme obaja VŠ, máme dobrú prácu atď... Švagriná ale chodí s priateľom pár rokov a on má SOU. Svokre to dosť prekáža. Až po 3 rokoch sa švagriná priznala doma, že s ním chodí, tento rok končí VŠ. S mm sme na strane švagrinej, je to jej život atď. Na druhej strane, v mieste bydliska si prácu nájde veľmi ťažko, on prácu má, aj keď platovo nič moc.
Aký je Váš názor, postreh, skúsenosť ohľadom takéhoto rozdielu?

Strana
z9
zmrzlinka8
24. feb 2024

táto téma je síce stará, ale musím poznamenať, že ja VŠ som mala a mám problém väčšinou s tým, že partner SOU mňa zhadzoval a musel si nejak vybíjať svoje komplexy z toho, že ja som VŠ, pričom mne to vôbec nevadilo ani som nijak nedávala najavo nejaký rozdiel. Vždy som v takom vzťahu naopak bola ponižovaná partnerom SOU bez maturity, ktorý nechápal namáhavosť psychickej práce, dôležitosť vzdelania atď.

zmrzlinka8
24. feb 2024

@slavik79 ani, presne s tou tvojou poslednou vetou súhlasím. mne sa to deje už s druhým partnerom

zuzu11166
23. mar 2024

@melleanor moj nazor je,ze inteligencia sa nemeria vzdelanim.
Tiez si myslim,ze komunikacia je zaklad.
Ja nemam VŠ,ale keby som mala a najdem si partnera nizsieho vzdelania,urcite by som si ho posadila,a vykomunikovala by som si to s nim,ci mu to nebude prekazat,ci je s tym ok,ze budem mozno zarabat viac nez on,ci mi to niekedy nemieni vycitat a tiez by som ho uistila,ze ho milujem som s tym v pohode a nepovysujem sa,ale ocakavam aj od neho teda,ze je s tym aj on v pohode.
Proste KOMUNIKOVAT

Strana
z9