Rozdiel vo vzdelanostnej úrovni medzi partnermi
Prajem Vám pekný deň. Zaujímajú ma názory a skúsenosti ohľadom rozdielneho vzdelania medzi partnermi (VŠ vs. SŠ, SOU...) Hlavne ak partner má nižšie vzdelanie ako partnerka.
Príklad: My s manželom máme obaja VŠ, máme dobrú prácu atď... Švagriná ale chodí s priateľom pár rokov a on má SOU. Svokre to dosť prekáža. Až po 3 rokoch sa švagriná priznala doma, že s ním chodí, tento rok končí VŠ. S mm sme na strane švagrinej, je to jej život atď. Na druhej strane, v mieste bydliska si prácu nájde veľmi ťažko, on prácu má, aj keď platovo nič moc.
Aký je Váš názor, postreh, skúsenosť ohľadom takéhoto rozdielu?
@slavik79 ani, presne s tou tvojou poslednou vetou súhlasím. mne sa to deje už s druhým partnerom
@melleanor moj nazor je,ze inteligencia sa nemeria vzdelanim.
Tiez si myslim,ze komunikacia je zaklad.
Ja nemam VŠ,ale keby som mala a najdem si partnera nizsieho vzdelania,urcite by som si ho posadila,a vykomunikovala by som si to s nim,ci mu to nebude prekazat,ci je s tym ok,ze budem mozno zarabat viac nez on,ci mi to niekedy nemieni vycitat a tiez by som ho uistila,ze ho milujem som s tym v pohode a nepovysujem sa,ale ocakavam aj od neho teda,ze je s tym aj on v pohode.
Proste KOMUNIKOVAT

táto téma je síce stará, ale musím poznamenať, že ja VŠ som mala a mám problém väčšinou s tým, že partner SOU mňa zhadzoval a musel si nejak vybíjať svoje komplexy z toho, že ja som VŠ, pričom mne to vôbec nevadilo ani som nijak nedávala najavo nejaký rozdiel. Vždy som v takom vzťahu naopak bola ponižovaná partnerom SOU bez maturity, ktorý nechápal namáhavosť psychickej práce, dôležitosť vzdelania atď.