icon

Rozdielne politické názory v domácnosti

11. sep 2025

Ahojte, naozaj neviem ako sa s tým vysporiadať. Doma máme rozdielne názory na politiku. Ja som volila KDH, som taký stredný prúd, s kresťanskými hodnotami a zmyslom pre rodinu. Som pravoslávna, Vianoce oslavujeme s rodinou 6.1. Môj partner je Smerák. Aj jeho mama. Neviem sa cez to preniesť. Jednoducho volili toto, čo sa tu deje. Po ohlásení tohto konsolidačného balíčka mám chuť odísť. Už predtým som bola na nich nahnevaná , ale teraz ešte viac. Naozaj sa nedokážem pozrieť na svojho muža a na svokru. Je mi z toho zle. Ak by som mohla, zdvihnem sa a odídem. Máme deti, malé deti, hypo, ja som SZČO. Manžel odísť nechce a neplánuje. On keby mohol, tak sa presťahuje do Ruska. Je mi z toho celého zle. Ako sa cez to preniesť?

Strana
z9
anonym_73fcfa
11. sep 2025

Každého vec čo voli a každý ma iný názor a to môže každý na každého nadávať, stačí,ze v spoločnosti sme rozostvani a nie to ešte v rodine sa kvôli tomu hádať
To už je fakt cez

denkabemommy
11. sep 2025

@anonym_autor tak keď si po rozvode budeš hľadať nového partnera, spýtaj sa ho na politický názor 🙂. U nás doma je politika tabu, ja sa zaujímam, muž má v paži, s ľuďmi, čo majú opačný názor sa na túto tému nebavím. Keď niekto začne túto tému, ukončujem ju hneď prvou vetou “túto vládu mohol voliť len idiot” to stačí 😅

ukgirls
11. sep 2025

psychiater a to cim skor .. co chces pocur? nebavte sa o politike alebo ho nechat zit a ta si daj inzerat ze hladas kdh-ka ... v zivote su dolezitejsie veci .. ale ak ty niesi troll tak si riadne jednoducha az hlupa osoba a muz asi na tom nebude o nic lepsie ..a co je najhorsie-este sa aj mnozite

anonym_80f627
11. sep 2025

Ja nechápem, ako sa niekto môže doma týmto zaoberať a vadiť sa s rodinou. Mne je fakt jedno, kto koho volí a absolútne sa o politike doma nebavíme.

anonym_f0e9dc
11. sep 2025

@anonym_autor To ako vážne toto?
Si fakt zrelá na psychiatra.

anonym_4efb61
11. sep 2025

@anonym_autor - ja ťa chápem. Máme to doma podobné, ide ma z toho poraziť. Sme spolu 20 rokov, máme dve deti. Nikdy predtým sme nejako politiku neriešili, dali sme sa dokopy mladí,, tak mi neprišlo, že sme v tomto takí rozdielni. A teraz ma to veľmi hnevá...

lauriik
11. sep 2025

A ja by som si zase nemohla vziat niekoho s kym by som nemala uz od zaciatku rovnaky politicky nazor. Takze chapem, ale neskoro plakat ked uz mate deti. Mozno sa dohodnut, ze tema politika je tabu a bavit sa o nej nebudete?

gribka1
11. sep 2025

Ja ťa chápem, mať pri sebe človeka rusofila, čo súhlasí s touto čvargou, tebe to komplikuje kľudný život, no... Neviem neviem, či by som to dala.

anonym_6a7f0e
11. sep 2025

Chápem ťa. Nikdy by som pri sebe nezniesla partnera, ktorý je volič Smerohlasu, SNS, Republiky a spol. Niekto si povie, prečo by mala politika rozdeľovať rodiny, ale za mňa je to otázka charakteru. Človek, ktorý volí túto zberbu je buď zlý, veľmi hlúpy alebo oboje a takého človeka by som sa partnera nechcela.

gribka1
11. sep 2025
@anonym_f0e9dc

@anonym_autor To ako vážne toto?
Si fakt zrelá na psychiatra.

@anonym_f0e9dc Netrep.

diewcatqoo
11. sep 2025

Ja si vobec neviem predstavit, ze mam s partnerom takto opacne nazory. Ze by som si nasla nejakeho antivaxera a rusofila. Ved tam su totalne odlisne hodnoty, nez ake mam ja a to nie ze je len iny politicky nazor, ale ved to zasahuje aj do bezneho zivota.
Inak teda aj moji rodicia a surodenci, aj manzelovi rodicia a surodenci su volici sucasnej koalicie. Nebavim sa s nikym z nich o politike. Ak sa nahodou k niecomu takemu schyluje, tak bud premostim na inu temu a ked sa neda, tak odchadzam. Nezijem ani s jednymi, takze uz mi je to viacmenej jedno, ako zmyslaju. Ale mat nieco take doma, no neviem, fakt si to neviem predstavit, ako by sme fungovali.

pribinak
11. sep 2025

Však ho pošli do Ruska, nech zarobí a donesie domov prachy

anonym_0302d2
11. sep 2025

@anonym_autor aj my máme rozdielne názory😆

Manžel má nejaké preferencie a ja politike nerozumiem 🥴😃

autor
11. sep 2025
@lauriik

A ja by som si zase nemohla vziat niekoho s kym by som nemala uz od zaciatku rovnaky politicky nazor. Takze chapem, ale neskoro plakat ked uz mate deti. Mozno sa dohodnut, ze tema politika je tabu a bavit sa o nej nebudete?

@lauriik nebrala som si človeka, ktorý volil smer. Bol to nestranný človek, je maďar, čiže roky volil maďarské strany a tie koalície. Preplo mu pred dvoma rokmi, vlastne už počas covidu. Čaputová je americká k*rva podľa neho apd veci, vyvrcholilo to tými voľbami. Naozaj neviem žiť s niekým, kto má tak rozdielne hodnoty.

gribka1
11. sep 2025
@anonym_0302d2

@anonym_autor aj my máme rozdielne názory😆

Manžel má nejaké preferencie a ja politike nerozumiem 🥴😃

@anonym_0302d2 Takže nemáš názor, to neplatí 😂

anonym_0302d2
11. sep 2025
@gribka1

@gribka1 tak trošku platí 😅🤸

anonym_6a7f0e
11. sep 2025
@anonym_autor

@lauriik nebrala som si človeka, ktorý volil smer. Bol to nestranný človek, je maďar, čiže roky volil maďarské strany a tie koalície. Preplo mu pred dvoma rokmi, vlastne už počas covidu. Čaputová je americká k*rva podľa neho apd veci, vyvrcholilo to tými voľbami. Naozaj neviem žiť s niekým, kto má tak rozdielne hodnoty.

@anonym_autor toto keby mi povedal o prezidentke tak u mňa skončil. Nie pre ten názor samotný, ale preto, že to povedal len preto, lebo si nechal vymyť mozog ľuďmi ako Blaha. Ťažká situácia, chápem ťa, ale podradiť neviem. Možno skús ho nabádať aby viac čítal normálne médiá, nie dezinfoscénu. Vysvetli mi, že môže mať svoj názor, ale nie svoje fakty.

anonym_f0e9dc
11. sep 2025
@gribka1

@anonym_f0e9dc Netrep.

@gribka1 netrepem
Tebe sa zdá normálne takto sa žrať kvôli politike ešte aj v rodine?
P.S. nie som volič súčasnej vlády.

diewcatqoo
11. sep 2025
@anonym_6a7f0e

@anonym_autor toto keby mi povedal o prezidentke tak u mňa skončil. Nie pre ten názor samotný, ale preto, že to povedal len preto, lebo si nechal vymyť mozog ľuďmi ako Blaha. Ťažká situácia, chápem ťa, ale podradiť neviem. Možno skús ho nabádať aby viac čítal normálne médiá, nie dezinfoscénu. Vysvetli mi, že môže mať svoj názor, ale nie svoje fakty.

@anonym_6a7f0e dobra rada, az na to, ze clovek, ktory parafrazuje Blahu, nebude citat normalne media - pre neho su to liberalne sracky.

gribka1
11. sep 2025
@gribka1

@gribka1 Jaaaj, že nerozumieš a názor máš, to musí byť zábava 😁

binarypete
11. sep 2025

Ludia co tu tvrdia ze politika sa do rodiny netaha a nema sa o nej bavit su uplne mimo. To kto ako voli je na zaklade nejakeho hodnotoveho nastavenia, nieje to len na zaklade nejakeho random nazoru. Takze ak mas vedla seba cloveka ktory volil tuto vladu reflektuje to aj ake hodnoty uznava. S takym clovekom by som nedokazal zit, bolo by mi z toho zle.

gribka1
11. sep 2025
@anonym_f0e9dc

@gribka1 netrepem
Tebe sa zdá normálne takto sa žrať kvôli politike ešte aj v rodine?
P.S. nie som volič súčasnej vlády.

@anonym_f0e9dc Ta sa jednoducho deje, stačí, že jeden vkuse o tom rozpráva, rozoberá, nadáva, to nedáš dlhodobo. Ani psychiater ti nepomôže. Nie je to ten človek, s ktorým možno bola pred 5 rokmi.

autor
11. sep 2025
@gribka1

@anonym_f0e9dc Ta sa jednoducho deje, stačí, že jeden vkuse o tom rozpráva, rozoberá, nadáva, to nedáš dlhodobo. Ani psychiater ti nepomôže. Nie je to ten človek, s ktorým možno bola pred 5 rokmi.

@gribka1 nie je to vobec ten clovek, co som ho spoznala. My sme doma politiku nikdy neriesili. Kym neprisiel covid. Ten nas velmi rozdelil. Ja a moja rodina ockovana, on a jeho rodina neockovani. Cele toto obdobie pocuvam, ako vsetci zomrieme, lebo sme ockovani. On si neda rusko ani za svet, ja som ho nosila v pohode. On nemohol ist nikde kvoli tomu, ze nebol ockovany, ja zase ano. Boli to denno denne boje. A potom bola zvolena Caputova, ktoru som volila a denno denne som pocuvala doma nadavky na nu, ako je zapredana apd. Boli to aj nadavky nahrubsieho zrna, dokonca od jeho mamy. Potom prisli volby a oni volili obaja smer. A vo mne sa nieco zlomilo. A lame sa kazdy den. Uz naozaj neviem s tymto celym dalej.

gribka1
11. sep 2025
@anonym_autor

@gribka1 nie je to vobec ten clovek, co som ho spoznala. My sme doma politiku nikdy neriesili. Kym neprisiel covid. Ten nas velmi rozdelil. Ja a moja rodina ockovana, on a jeho rodina neockovani. Cele toto obdobie pocuvam, ako vsetci zomrieme, lebo sme ockovani. On si neda rusko ani za svet, ja som ho nosila v pohode. On nemohol ist nikde kvoli tomu, ze nebol ockovany, ja zase ano. Boli to denno denne boje. A potom bola zvolena Caputova, ktoru som volila a denno denne som pocuvala doma nadavky na nu, ako je zapredana apd. Boli to aj nadavky nahrubsieho zrna, dokonca od jeho mamy. Potom prisli volby a oni volili obaja smer. A vo mne sa nieco zlomilo. A lame sa kazdy den. Uz naozaj neviem s tymto celym dalej.

@anonym_autor Tak ako vravím, chápem ťa, ja by som to asi nedala.

anonym_d4dace
11. sep 2025

A keby Smer nevyhral, aj napriek jeho hlasu, už by si sa nerozvádzala, lebo by boli iné konsolidačné balíčky od inej politickej strany? Daj sa liečiť 🤡

gribka1
11. sep 2025
@anonym_d4dace

A keby Smer nevyhral, aj napriek jeho hlasu, už by si sa nerozvádzala, lebo by boli iné konsolidačné balíčky od inej politickej strany? Daj sa liečiť 🤡

@anonym_d4dace Nemyslím, že to je dôvod, ale to jeho správanie. Asi si taká istá, ak tomu nerozumieš.

anonym_4641c3
11. sep 2025

Ja volím Maďarskú alianciu 👍

gribka1
11. sep 2025
@anonym_4641c3

Ja volím Maďarskú alianciu 👍

@anonym_4641c3 To je podobné ako smer?

anonym_2a392d
11. sep 2025

@anonym_autor 😃 To je na mašľu, nie na rozvod. Smerák a ešte aj rusofil.... 😃

anonym_d4dace
11. sep 2025
@gribka1

@anonym_d4dace Nemyslím, že to je dôvod, ale to jeho správanie. Asi si taká istá, ak tomu nerozumieš.

@gribka1 ja sa našťastie doma nemusím hádať so svojim manželom o politike, keďže máme rovnaké politické názory 🤡 tak nech ti neskáče žilka na čele

Strana
z9