icon

Rozdielne povahy v manželstve

18. máj 2025

sme manželia 10 rokov, máme jedno malé dieťa. Vždy sme boli rozdielny, ale lubili sme sa, vzťah fungoval dlho a bez vážnych problémov. Svadba bola pomerne skoro, po roku a pol, ale cítili sme to tak vtedy že sme pre seba stvorení. Aj sme to tak dlho cítili až kým...
Ale ako to tak býva po narodení dieťaťa šiel vzťah bokom, čo je aj naša chyba samozrejme. Ale povedala by som že vzájomná. Ja nedostatok spánku, následne nervozita, vyčerpanie ( mám adhd) a teda tam je problém že potrebujem viac spánku denne, a od kedy máme dieťa, ho mám extrémne málo, čo sa podpisuje na únave. A on pre to nemá pochopenie, nie je empatický a nedokáže sa vcítiť do mojej kože ani keď mu to priamo poviem.
Už to nedokážem dobehnúť, dieťa sa budí aj v noci, máva nočné desy, celkovo je precitlivené na podnety čo cez deň zažije v noci spracúvava. Ja k nemu vstávam no čo noc kým on spí. Nie je kedy ten deficit proste dospať.
No ale potom samozrejme ja večer idem skôr spať, nemáme na seba s manželom čas, zároveň sa nám začali prehlbovať tie rozdiely medzi našimi povahami, a často sa hádame na totálnych kravinách a na ničom sa nedokážeme zhodnúť. Ešte ani na tom keď poviem že vidíš my sa proste nevieme zhodnúť povie že to nie je pravda.
on je submisívny, ja dominantná, on je ten čo mlčí ked je problém, dusí to v sebe, ja tá čo hneď rieši problém, odkomunikujem priamo všetko, on je ten bordelár a nečistotný, a ja poriadkumilovná a čistotná, on všade mešká a ja stresujem aby sme prišli všade načas ( dokáže meškať aj na svadbu na obrad, či pohreb babky atď)
on je ten čo vkuse rieši € a ja tá čo vraví že € vždy boli sú aj budú, nech sa tým už nestresuje lebo ho to raz porazí z toho. Takže nonostop sa všetko točí okolo €.
On je ten čo sa nezaujíma ako sa stravuje a priberá a priberá a priberá, a ja tá čo sa snaží aj po pôrode si držať váhu v norme. Ja som emotívny človek žijem emociami, preživam ich, túžim po dotykoch, po láske, po objatí a podpore a on je chladný, bez emócií, bez pochopenia.
On je skôr racionálny typ. on je taký vetroplach, slobodomyseľný, ja taká usadená, horúca hlava,
Spočiatku tam boli aj dotyky aj bozky aj objatia aj podpora na začiatku vzťahu, no vytratilo sa to postupne príchodom dieťaťa v kombinácií stereotypu.
čo máme spoločné je že obaja sme proti nevere, obaja nefajčíme, nepijeme, neoútočíme fyzicky, nenadávame si do pi a ko ani pri hádke,...a to je asi tak všetko v čom sme rovnaký a ja neviem či toto manželstvo má šancu na záchranu alebo ...

Strana
z2
marsilea23
18. máj 2025

Kde je vôľa, tam je cesta. O rozdieloch ste vedeli na začiatku vzťahu, akurát teraz, nemáte na seba čas. Tak urobte všetko čo sa dá, aby ste spolu niekam išli. Aby ste ten čas, na seba mali. Niektoré veci z opisu pováh sú typické tak pre ženu, ako pre muža. My ženy sme proste viac emocionálne a muži sú častejšie racionálny. Opýtaj sa seba, čo si ochotná urobiť pre to, aby ste boli spolu? Si ochotná mať na muža čas? Je možnosť dať na hodinku, dve, dieťatko niekomu postrážiť? Napriek tomu, že si v strese a je to na .... vo vašom vzťahu, skús sa zamyslieť, čo si vážiš na svojom mužovi a za čo by si mu mohla poďakovať. Muži potrebujú počuť, alebo cítiť vďaku. Napr.ďakujem ti, že sa o nás staráš. Ďakujem ti, že nám nič nechýba a ja sa môžem starať o naše dieťa a o nás. To je ocenenie, ktoré možno nehovoríš, lebo je toho na teba veľa a viac sa hádate. Niekedy ak chceš zmenu, musíš začať sebou. Akoby ustúpiť zo svojich výhrad, zo svojho hnevu a sklamania, lebo chceš pozitívnu zmenu na svojom mužovi a hádkami to často nefunguje na takéto typy. Plus chlap nechce byť na druhej koľaji, tak aj tie intímnosti keď chýbajú, oni to znášajú horšie, ako väčšina unavených žien.

marianarem
18. máj 2025

Urcite tu dostanes vela rad, ja osobne som pri rozdieloch v povahach za parovu terapiu, moze vam pomoct sa zladit a jeden druheho pochopit.
Ale zaujala ma jedna vec - pises o rozdielnych povahach, ale pride mi, ze svojej spominas tie pozitivne (poriadkumilovna, dochvilna, riesis problemy, staras sa o seba atd.) veci a z jeho povahy tie negativne (bordelar, pribera, vsade meska, chladny). Naozaj to takto vidis, ze ma skor negativa a ty skor pozitiva? Ak ano, tak je to jedna z veci na zamyslenie, lebo isto mate obaja aj jedno, aj druhe.

autor
18. máj 2025
@marsilea23

Kde je vôľa, tam je cesta. O rozdieloch ste vedeli na začiatku vzťahu, akurát teraz, nemáte na seba čas. Tak urobte všetko čo sa dá, aby ste spolu niekam išli. Aby ste ten čas, na seba mali. Niektoré veci z opisu pováh sú typické tak pre ženu, ako pre muža. My ženy sme proste viac emocionálne a muži sú častejšie racionálny. Opýtaj sa seba, čo si ochotná urobiť pre to, aby ste boli spolu? Si ochotná mať na muža čas? Je možnosť dať na hodinku, dve, dieťatko niekomu postrážiť? Napriek tomu, že si v strese a je to na .... vo vašom vzťahu, skús sa zamyslieť, čo si vážiš na svojom mužovi a za čo by si mu mohla poďakovať. Muži potrebujú počuť, alebo cítiť vďaku. Napr.ďakujem ti, že sa o nás staráš. Ďakujem ti, že nám nič nechýba a ja sa môžem starať o naše dieťa a o nás. To je ocenenie, ktoré možno nehovoríš, lebo je toho na teba veľa a viac sa hádate. Niekedy ak chceš zmenu, musíš začať sebou. Akoby ustúpiť zo svojich výhrad, zo svojho hnevu a sklamania, lebo chceš pozitívnu zmenu na svojom mužovi a hádkami to často nefunguje na takéto typy. Plus chlap nechce byť na druhej koľaji, tak aj tie intímnosti keď chýbajú, oni to znášajú horšie, ako väčšina unavených žien.

@marsilea23 ďakujem za názor určite v mnohom súhlasím

autor
18. máj 2025
@marianarem

Urcite tu dostanes vela rad, ja osobne som pri rozdieloch v povahach za parovu terapiu, moze vam pomoct sa zladit a jeden druheho pochopit.
Ale zaujala ma jedna vec - pises o rozdielnych povahach, ale pride mi, ze svojej spominas tie pozitivne (poriadkumilovna, dochvilna, riesis problemy, staras sa o seba atd.) veci a z jeho povahy tie negativne (bordelar, pribera, vsade meska, chladny). Naozaj to takto vidis, ze ma skor negativa a ty skor pozitiva? Ak ano, tak je to jedna z veci na zamyslenie, lebo isto mate obaja aj jedno, aj druhe.

@marianarem ma aj pozitívne ale toto beriem že to by dnes mal byť štandard a nie "výhoda" alebo bonus, že nefajčí nepije nepodvadza. Ale naozaj toho pozitívneho nie je veľa, doma nepomaha, nevarí neupratuje, všetko okolo domácnosti a dieťaťa robím ja, Plus všetko okolo mojej práce.
On je skvelý kamarát kamarátom, môžu sa na neho spoľahnú, aj na úkor rodiny sa im prispôsobí. On je skvelý syn pomôže rodičom s čím treba, postará sa, skvelý kolega, v práci je šikovný. Ale doma sa nestara a nezaujima. Finančné sa o nas postará, ale to by robil aj keby nemal tu rodinu, chcel by mať istý štandard. Pracoval by rovnako ak nie viac lebo € majú pre neho veľkú hodnotu. Chodí von s kamarátmi každý piatok, chodí na futbal. Ma svoj čas na to čo potrebuje ale až potom som ja a môj čas.
Mne hlavne chýba najviac to citové spojenie ktoré už dlhodobo hapruje, moja citová nádrž je úplne prázdna a tak samozrejme voči nemu nemám prejavy ani ja. Mala by som ak ny ma stále niečím nesklamal. Napríklad na narodeniny zabudne, bolo MDŽ a tiež zabudol. A pritom ja mu to kvôli tomu pripomeniem stále čiže ja to potom cítim tak ze okej nezáleží ti na mne? Nestojím ti za to myslieť na to a potešiť ma? Nejde o samotný dar ide o pointu a ten pocit "som tu vidím ťa vnimam ťa, chcem ti urobiť radosť. A to je to čo dlhodobo absentuje medzi nami. Ja mu v obchode kúpim keksik ktorý má rád, ja mu pripomeniem nejaku udalosť aby nezabudol, ja sa ho spytam ako bolo tam a tam...

autor
18. máj 2025
@marianarem

@marianarem som otvorená čomukoľvek aj parovej terapii

vanilkovazmrzka
18. máj 2025

Podla mna mate sancu to urovnat a dat dokopy, ved sa praveze pekne vo vsetkom doplnate :D dolezitejsie ako rovnake povahy je mat rovnake moralne zasady, spolocnejske postoje, nejake spolocne konicky. Toto obdobie pominie, ked dieta trochu podrastie vratite sa do svojho normalu a bude to lepsie.
Parova terapia je tiez cesta

autor
18. máj 2025
@vanilkovazmrzka

Podla mna mate sancu to urovnat a dat dokopy, ved sa praveze pekne vo vsetkom doplnate :D dolezitejsie ako rovnake povahy je mat rovnake moralne zasady, spolocnejske postoje, nejake spolocne konicky. Toto obdobie pominie, ked dieta trochu podrastie vratite sa do svojho normalu a bude to lepsie.

@vanilkovazmrzka no práve tie hádky su 99% kvôli tým rozdielom :( že ja nemám rada bordela špinu jemu to nevadí a teda ani neumyje neuprace, kvôli jeho nedochvolnosti ja niekde meškám ( napr k zubárovi mam asi 5 minút aby som rýchlo sadla do auta a vyrazila) lebo on príde presne tak ltt. Alebo že ma bordel vo veciach mna sa pýta kde to ma, že to isto ja som niekde odložila ( neukladsm uz jeho veci max na jednu kopu) , alebo ja neviem že smetie je pred dverami už druhý deň a keď odchádza z bytu do práce že ho teda mal zobrať a už je vadenie.
Alebo minule sme mali dokonca dlhú debatu o tom ze sa mi nepáči ze si večer pred spaním neumyva zuby že to je základ hygieny tal sa dokázal somnou vadiť že základ je ráno. Vravím mu ze sa po práci ked pride domov proste musí predsa osprchovať nesedit v kancelárii v obleku ale robí na stavbe, tak sa začne somnou vadiť ze veď on nič také dnes v robote nerobil načo sa sprchovat. Alebo sedí bez treniek na gauči :( ano je to pekná myšlienka že protiklady sa priťahujú ale u nas su prave kvôli týmto veciam hadky a to som uz z x vecí upustila aby bol klud.

autor
18. máj 2025
@vanilkovazmrzka

@vanilkovazmrzka spoločne koníčky? Rozmýšľam teraz no ak mám pravdu povedať neviem či máme. Ani nie. Nemáme spoločne koníčky. Spoločné ako rodina ideme na návštevu, na výlet, na dovolenku a nič také nemáme.

deti95060810
18. máj 2025

turistika... to môžte aj spolu s dieťaťom. vyberte si ľahšie túry.

autor
18. máj 2025
@deti95060810

turistika... to môžte aj spolu s dieťaťom. vyberte si ľahšie túry.

@deti95060810 to patrí pod spoločne výlety. Boli sme v Tatrách kde smw chodili aj na ligt turistiku.

goodidea
18. máj 2025

Mňa zaujalo že sedí na gauči bez treniek..snažím sa to živo predstaviť a usmievam sa

autor
18. máj 2025
@goodidea

Mňa zaujalo že sedí na gauči bez treniek..snažím sa to živo predstaviť a usmievam sa

@goodidea 😅 hej no je to divné ale on tak aj spí ak chodí veľa x holý dole, aaj sedí na gauči vyvaleny len na mňa to nepôsobí vtipne ale tak trochu aj antisexualne ;). Síce už pomenej to robí lebo som trvala na tom aby sa obliekal aspoň trenky jedna dieťa tam sedí na Tom gauči, a nie je to ani hygienické

goodidea
18. máj 2025

Ako som chlap ale to počujem prvý krát chodiť po dome dole bez :D ale tak asi ma rád volnost

autor
18. máj 2025
@goodidea

Ako som chlap ale to počujem prvý krát chodiť po dome dole bez :D ale tak asi ma rád volnost

@goodidea hej no on je vodnár 🙈 oni majú radi slobodu

zuzana9393
18. máj 2025

Podľa mňa tie rozdielne povahy niesu vôbec problém, ak ste do príchodu dieťaťa žili dobre. Napríklad aj ja som taká, že chodím všade ltt, pritom nerada meškám, stáva sa mi to málokedy, vždy prídem na minútu presne s vyplazeným jazykom. On presný opak,všade chodil až moc zavčasu a stresoval z toho. Teraz sa dopĺňame a väčšinou chodíme v takom pár minútovom predstihu. Podľa mňa takéto veci treba využiť na také zlepšenie toho druhého. Veď ak by ste obaja mali napríklad na háku € asi by ste moc neušetrili, alebo ak by ste mali na háku hygienu, išlo by to s vami v tomto smere dolu vodou. Takto jeden druhého potiahnete. Zlepšite. Boli ste spolu dlho a zrazu prišla veľká zmena. Dieťa. Treba to nejak prekonať. Vyladiť.

vanilkovazmrzka
18. máj 2025

Paci sa mi vysvetlenie, ze chodi bez treniek, lebo je vodnar 🤣🤣🤣🤣🤣

autor
18. máj 2025
@zuzana9393

Podľa mňa tie rozdielne povahy niesu vôbec problém, ak ste do príchodu dieťaťa žili dobre. Napríklad aj ja som taká, že chodím všade ltt, pritom nerada meškám, stáva sa mi to málokedy, vždy prídem na minútu presne s vyplazeným jazykom. On presný opak,všade chodil až moc zavčasu a stresoval z toho. Teraz sa dopĺňame a väčšinou chodíme v takom pár minútovom predstihu. Podľa mňa takéto veci treba využiť na také zlepšenie toho druhého. Veď ak by ste obaja mali napríklad na háku € asi by ste moc neušetrili, alebo ak by ste mali na háku hygienu, išlo by to s vami v tomto smere dolu vodou. Takto jeden druhého potiahnete. Zlepšite. Boli ste spolu dlho a zrazu prišla veľká zmena. Dieťa. Treba to nejak prekonať. Vyladiť.

@zuzana9393 len ja jeho neviem potiahnuť to je v tom on v tomto somnou neustále bojuje. Ano ak niekam ideme tak ja ho zeniem aby sme nemeskali keďže na nás x krát čakaju ďalší ľudia, ale on mešká ked mne treba odísť preč a on ma prísť k malému. A to mu aj opakujem aj píšem že kedy príde že vtedy a vtedy mám termín a musím tam byť načas. Čiže...
A s tou čistotou tiez vedie somnou vojnu a treba sa s ním o tom doťahovať :/ čiže ak by to bolo tak ako vravíš tak to problém až taký nie je ale on somnou vediet neustále vojnu.

autor
18. máj 2025
@vanilkovazmrzka

Paci sa mi vysvetlenie, ze chodi bez treniek, lebo je vodnar 🤣🤣🤣🤣🤣

@vanilkovazmrzka tak odhliadnuc od toho ma rád slobodu 😅

rejka7
18. máj 2025

Ja zase nie som taká optimistická ohľadom Vášho manželstvo. Nepovedala som, že je to rozdielnosť pováh. Umývať si zuby, robiť poriadok, udržiavať hygienu, vstať v noci keď je žena vyčerpaná lebo má malé dieťa a je ADHD, pochopiť toho druhého, vyjsť v ústrety, mať rodinu na prvom mieste, teda nie najprv ja, potom kamoši, potom mamička a otecko a až nakoniec žena s deckom. Je tu veľa neprekonateľných vecí, napríklad hádka za skoro všetko, celá domácnosť je na tebe, veď si vlastné nič pozitívne o ním nepovedala a pravdu povediac toto čo si písala je dosť zlé. A že ťa ide presviedčať, že sa zuby umývajú ráno najmä? No čo k tomu dodať 🥹. Myslím, že sa ešte budeš chvíľu snažiť a ťahať všetko a presviedčať a byť empatická a počúvať múdre rady, ako si udržať vzťah ,( čo nie je zlé) ale myslím, že nakoniec dôjdeš do bodu, keď si povieš " it s too much" a začneš riešiť seba a dieťa a energiu budeš investovať do niečoho čo má zmysel a nie takéhoto typka. Nič sa nedeje, takto to veľa žien zistí, že keď sa treba začať starať a dieťa a ženu a rodinu, tak ten chlap na to nemá 🥹.

domkakvet
18. máj 2025

Vzajomne sa aj doplnate, teraz si predstav, ze by ste obaja prisli neskoro, takto aspon jeden sleduje cas a druhy zasa doplni v inych veciach.

rejka7
18. máj 2025

Že s tebou stále bojuje, no to načo ti je? Kašľi na to, nech si neumyva zuby, energiu dávaj do seba a dieťaťa. A keď bude chcieť sex, tak mu povedz, až budeš čistý, " jak Kristovo ľavé oko".

katkati
18. máj 2025

Taký buran mi pripadá.

autor
18. máj 2025
@domkakvet

Vzajomne sa aj doplnate, teraz si predstav, ze by ste obaja prisli neskoro, takto aspon jeden sleduje cas a druhy zasa doplni v inych veciach.

@domkakvet no mne to ako vzájomne dopĺňanie nepríde :( ešte dobre to s tym časom a meskanim ale so vieš predstaviť v tých poistených veciach že sú kvôli tomu stále nezhody a dotahovanie?

petrao2
18. máj 2025

Obdivujem ta ze si vydrzala 10 rokov
Ja by som nedala ani 5 minut hned potom ako by sa zacali prejavovat prudke rozdiely
Aj my s muzom sme rozdielni ale vieme najst stred
Aby neupratal,nezvladol zakladnu hygienu a je jedno co robi porazilo by ma

procrastique
18. máj 2025

Lol, takého by som kopla do riti na počkanie, nie to ho ešte obchádzať 10r... ja sa čudujem, že toto príde ženám ok mať takého smrada doma :D

amore_suomi_kawaii
19. máj 2025

Uf, veľmi podobný scenár ako u nás, tiež po narodení mladšieho syna mám podobne pocity... Len s tým rozdielom, že môj aj pomáha ..navarí, povysáva, pokosi ...aj mi kúpi kvety ale chýba mi to, čo bolo pred malým... Chodili sme do fitka, na bike, na bedminton, hrali pingpong, výlety, túry, dovolenky, pozreli sme spolu film, pokecali sme, ja som mala čas ísť ku kadernícke aj do fitka... Teraz riešim len domácnosť, úlohy so starším synom a 90% malého, ktorého stále kojím... Všetky koníčky svoje som hodila do koša a na vzťah s mužom ani so starším synom nie je skoro žiaden čas... Tiež mame problém s tým meškaním, považujem to za neuctu k času tých druhých čo na nás čakajú ... A čo mi ešte vadí, ze mužovi sa koníčky nijak nezmenili...on si stále chodí na svoje futbale, na skúšky s kapelou, teraz sa zapísal na tenis ... A ja keď sa s ním snažím rozprávať, väčšinou ma ignoruje..musí mať na mňa náladu aby sa somnou bavil... Raz mi povedal že som dráma Queen a že citovo vydieram... Dosť sa ma to dotklo...
Čiže nemám pre teba moc odpoveď čo s tým, sama s tým bojujem... Aspoň vieš, že nie si sama no .. ale ako tu písali vyššie, možno časom keď dieťa vyrastie to bude lepšie ... Tiež som nečakala že druhé dieťa bude tak náročné a všetko sa bude točiť len okolo neho ..s prvým to bolo v pohode :(

gloriadeville
19. máj 2025

My to máme podobne, teraz po dieťati až vidím tie katastrofálne rozdiely, milión hádok a slovo rozvod každý deň.
Moja rada ale znie nerieš, nie si jeho mama. Dieťa je náročné samé o sebe a ty si nonstop vyčerpaná pretože riešiš aj jedno prerastené decko čo z domu asi nemá žiadne návyky. Takto sa uštveš a nepovedie to nikde.
Čo mu môže otvoriť oči je keď sa stiahneš, viem, že je to ťažké ale nerieš každú blbosť čo ti vadí. Vkladaj radšej zvyšnú energiu do seba. Ty si rob dlhú skincare, ty si radšej oddýchni, zariaď si program s kamoškami tiež keď je preč a pod.
Ešte raz, nie si jeho mama aby si kontrolovala či si umyl zuby..(môj to tiež niekedy nerobí a kopa hádok a rozhovorov neviedl nikde, furt je schopný zaspať na gauči len tak).
Keď si všimne zmenu v tvojom správaní môžu sa stať dve veci, povie si čo sa to deje prečo sa už o mna toľko nezaujíma a začne investovať viac svojej energie do teba, alebo mu to bude vyhovovať, že má od teba pokoj. V tom druhom prípade ten vzťah sa postupne rozpadne bohužiaľ..

autor
19. máj 2025
@amore_suomi_kawaii

Uf, veľmi podobný scenár ako u nás, tiež po narodení mladšieho syna mám podobne pocity... Len s tým rozdielom, že môj aj pomáha ..navarí, povysáva, pokosi ...aj mi kúpi kvety ale chýba mi to, čo bolo pred malým... Chodili sme do fitka, na bike, na bedminton, hrali pingpong, výlety, túry, dovolenky, pozreli sme spolu film, pokecali sme, ja som mala čas ísť ku kadernícke aj do fitka... Teraz riešim len domácnosť, úlohy so starším synom a 90% malého, ktorého stále kojím... Všetky koníčky svoje som hodila do koša a na vzťah s mužom ani so starším synom nie je skoro žiaden čas... Tiež mame problém s tým meškaním, považujem to za neuctu k času tých druhých čo na nás čakajú ... A čo mi ešte vadí, ze mužovi sa koníčky nijak nezmenili...on si stále chodí na svoje futbale, na skúšky s kapelou, teraz sa zapísal na tenis ... A ja keď sa s ním snažím rozprávať, väčšinou ma ignoruje..musí mať na mňa náladu aby sa somnou bavil... Raz mi povedal že som dráma Queen a že citovo vydieram... Dosť sa ma to dotklo...
Čiže nemám pre teba moc odpoveď čo s tým, sama s tým bojujem... Aspoň vieš, že nie si sama no .. ale ako tu písali vyššie, možno časom keď dieťa vyrastie to bude lepšie ... Tiež som nečakala že druhé dieťa bude tak náročné a všetko sa bude točiť len okolo neho ..s prvým to bolo v pohode :(

@amore_suomi_kawaii tu stratu slobody,..hovori o nej aj Veronika tu

Je to presne o Tom že muž len povie ja idem tam, mne treba ísť tam a tam a my mamy musíme kalkulovať s časom. Muz sa objedná ku zubárovi kedy to jemu vyhovuje my si termíny musíme naplánovať podľa muža. A namiesto toho aby boli viac chapavejsi v čom sme my v nevýhode, čoho všetkého sa vzdávame keď sa stávame matkami, sa nám otočia chrbtom a ešte nadávajú že zas máme zlú naladu a čo nám je, co nám sadlo na nos a sme náladové a neviem čo. Je to nefer

autor
19. máj 2025
@gloriadeville

My to máme podobne, teraz po dieťati až vidím tie katastrofálne rozdiely, milión hádok a slovo rozvod každý deň.
Moja rada ale znie nerieš, nie si jeho mama. Dieťa je náročné samé o sebe a ty si nonstop vyčerpaná pretože riešiš aj jedno prerastené decko čo z domu asi nemá žiadne návyky. Takto sa uštveš a nepovedie to nikde.
Čo mu môže otvoriť oči je keď sa stiahneš, viem, že je to ťažké ale nerieš každú blbosť čo ti vadí. Vkladaj radšej zvyšnú energiu do seba. Ty si rob dlhú skincare, ty si radšej oddýchni, zariaď si program s kamoškami tiež keď je preč a pod.
Ešte raz, nie si jeho mama aby si kontrolovala či si umyl zuby..(môj to tiež niekedy nerobí a kopa hádok a rozhovorov neviedl nikde, furt je schopný zaspať na gauči len tak).
Keď si všimne zmenu v tvojom správaní môžu sa stať dve veci, povie si čo sa to deje prečo sa už o mna toľko nezaujíma a začne investovať viac svojej energie do teba, alebo mu to bude vyhovovať, že má od teba pokoj. V tom druhom prípade ten vzťah sa postupne rozpadne bohužiaľ..

@gloriadeville áno ja uz pomaly prestavam riešiť, uzy keď sa schyľuje k hádke opúšťam miestnosť alebp už ani nereagujem. ale.moj muž má nízke EQ a tam podľa mňa mu nedôjde čo sa deje. Nebude to riešiť on bude čakať kým sa to samo nevyrieši

letfenixa
19. máj 2025

@autorka len taká myslienka, keby si mu svoje termíny hovorila o polhodinu skôr, aby prišiel načas?

Strana
z2