icon

Rozhodovanie o prázdninách dieťaťa so svokrou

20. mar 2025

Svokra ma neustále otravuje s touto otázkou kedy k nej pôjde náš chlapec na prázdniny. Má 6 rokov, vzťah babka vnuk je nie moc dobrý. Málo sa stretávajú, babka nemá záujem. My k nej chodíme na sviatky to je 2-3 krát ročne. Ona k nám dôjde raz za rok. Voláme ju častejšie ale stále sa vyhovára na niečo prečo sa nedá. Raz že ďaleko bývame, potom že nechce sa jej, alebo boli ju hlava, alebo musí strážiť vnučku tak nemôže. Stále niečo. Má vnučku od dcéry ona má 12 rokov, bývajú u nej. Rodičia chodia vselikade a vnučku stráži babka. Ale to není môj problém, ja vidím to že o môjho chlapca nemá záujem. A keď nemá záujem ani dojst na pár dní aby si chlapec zvykol na ňu, tak prečo by som mala ho dať preč na prázdniny? Keď tam nevydrží a po hodine mi budú volať aby som sa preňho vrátila? Babka tvrdí že zvládne to, no ja nebudem robiť pokusneho králika zo syna či to ozaj zvládne. Keď sa ho opýtam či chce ísť k babke povie že iba so mnou ak pôjdem aj ja. Sám tam nechce ísť.

Strana
z4
magic08
20. mar 2025

počuvala by som dieta, ak tam ist nechce, tak by som ho tam nenutila ist.
Nema s babkou vzťah, tak sa ani necudujem, ze dieta nema zaujem

jakubrianka
20. mar 2025

NIE.

deti95060810
20. mar 2025

nenapísala si to najhlavnejšie - vzdialenosť... je rozdiel či treba cestovať 50km, alebo 500 km.

jaass
20. mar 2025

Nie nedala by som 😉

hopatko
20. mar 2025

V tomto by som riadila nazorom dietata. Avsak, najdolezitejsie info si nedala...preco tam ma ist na prazdniny? Nemas ho kam dat? Trva na tom babka, manzel? A ako daleko byva? Ak si ho len vyziadala babka na prazdniny, a dieta povie, ze nechce, tak jednoznacne by nesiel.

zuzubb007
20. mar 2025

Ak nechce ísť dieťa, tak ho nedávaj, iné je keby dieťa chce same

michaelam2
20. mar 2025

Kolko ma babka rokov? Ako daleko byva? Ma vodicak alebo by musela k vam ist autobusom/vlakom? To je dost podstatne

henka123123
20. mar 2025

Ja by som to skusila..a keby volali tak by som isla pre nho...a mozno budes prekvapena ze mu tam bude dobre.ked tam byva aj jeho vlastne sestranica.tak

lucia13022023
20. mar 2025

Nie. Rešpektovala by som dieťa a jeho názor. Nechce ísť. Tak nepôjde.

vikusjk
20. mar 2025

Moja dcera nikdy nechcela ist na prazdniny k ani jednej babke, tak nebola. Ma 13 rokov. Pre mna bolo smerodajne to, ze ona nechce + zaroven sme neboli nuteni ju niekam davat, napr. z pracovnych dovodov alebo tak.

rachel36a
20. mar 2025

Ak chcete dieta, dala by som...ved ako inak si majú vybudovať vzťah...ja sa s mojou svokrou nedtretavam vôbec, ale syn tam chodí....a veľmi rád...

natall113
20. mar 2025

Keď dieťa nechce tak by som nedala

autor
20. mar 2025

@deti95060810 60 km hodina cesty
@hopatko Babka si ho žiada, ja ho mám kam dať cez prázdniny striedame sa s manželom aby stále bol s niekým z nás doma.
@michaelam2 Nemá vodičák a má 65 rokov.
@henka123123 So sesternicou tiež nemá vzťah, môj by sa chcel hrať ešte a ona už len na mobile.

michaelam2
20. mar 2025

Tak potom chapem ze k vam sa jej nechce chodit. Obavam sa, ze ak vy nebudete chodit k nej tak vztah ani mat nikdy nebudu, co je skoda.

simca06022011
20. mar 2025

Je na tebe ako sa rozhodnes, u nas ja aktivne sa staram o to aby dieta malo vztah so starymi rodicmi a ty sa, prepac, spravas ako typicka nevesta v tomto :D A to nic v zlom, je to na tebe ako sa rozhodnes.. nasa babka ma viac rokov, svokra, nma vodicak, nechodi k nam ako na klavir, par krat do roka atd, ale to neznamena ze tam nebudeme chodit. Ani neskusite. MInimane, by si syn zvykol na ine prostredie, byt aj bez "maminky a otecka", alebo nebol stale "doma s niekym" z vas. A urcite by si nejaku zabavu u babky nasiel... mohli ste davno zacat napr. vikendom, alebo jednou nocou a tak, lenze ani u vas velmi zaujem asi nie je, nie len u babky... ;)

la_dolce_vita
20. mar 2025

Nemyslim si, ze svokra nema zaujem, ked chce vnuka zobrat k sebe na prazdniny. Ved je to super a nie je to ani daleko. A ze nechodi k vam casto, to by ti nevadilo? Velakrat tu citam, ako je to otravne od svokrovcov. Mozno nechce otravovat.

prasiatko30
20. mar 2025

Hlavne je ci chce tvoje dieta. Syn tam chce ist? Ma tam co robit? Maju nejake aktivity? Mohla by si ho prihlasit na nejaky denny tabor aby spoznal miestne deti a mal co robit. Pokial dieta chce ist tak sa s nim dohodnut, ze moze ist ale musi vydrzat, prinajmensom tyzden. Ale ja by som mu pozrela naozaj nejaky tabor aby dieta malo kamosov

7lenka11
20. mar 2025

Ja sa držím pravidla, že pokiaľ deti samé neprejavia záujem ísť na prázdniny, tak ich nútiť nebudem. Na čo je to dobre? Aby si vybudovali odpor?
Ale moji svokrovci sú takí istí ako tvoja svokra. Už keď mala dcera rok, tak si ju chceli vziať k sebe 🫣, čo som radikálne zatrhla.

biba_18
20. mar 2025

ako si má vybudovať vzťah, keď tam chodíte 2x do roka a doteraz u nej na prázdninách nikdy nebol?? prepána, veď je to babka ...

biba_18
20. mar 2025

@7lenka11 dieťa sa ťahá za mamou, chce byť s rodičmi, nechce byť bez nich - aj v škôlke. tiež ho nedáš lebo bude plakať?
k svojej mame by si tiež tak pristupovala ak by žila 60 km ďaleko?

januska12323
20. mar 2025

Vzťah treba budovať z oboch strán, nie vy idete 3 krát do roka a ona raz. Takto vzťah nikdy mať nebudú. Išla by som tam aj so synom na týždeň keď si ho chce užiť a nemáte žiadne veľké problémy medzi sebou. A možno ďalší rok bude chcieť ísť aj sám. Plus častejšie chodiť na návštevy, hodina cesty nie je druhý koniec republiky.

michaelam2
20. mar 2025

@7lenka11 a aky ma dovod dieta prejavit zaujem ak rodicia nebuduju ziadny vztah s babkou? Jasne ze potom to dieta tam nechce ist

tanyan
20. mar 2025

By ma mohla otravovať od rána do večera. Pôjde vtedy, keď on bude chcieť a nám to bude vyhovovať. Nemá vzťah s dieťaťom, nepozná ho a ani on ju poriadne. By som jej povedala, že až na druhom stupni. Žiadne logické argumenty tam očividne nepomôžu, len pamätaj na blaho svojho dieťaťa.

hopatko
20. mar 2025

@biba_18 vies co, ja mam nieco podobne. Obe deti svokrovci v zivote nekocikali, svokra nepestovala na rukach ani babatka, pridu k nam len povinne presne 3krat do roka zagratulovat detom, vztah ziadny...az teraz ked su velki a v skole, tak svokrovci povedali, ze ked uz s nimi nie je tolko roboty, mozu prist v lete na prazdniny... Decka k nim ist urcite nechcu, a keby ich tam poslem "na budovanie vztahu" tak mi to nezabudnu do konca zivota.
Snazila som sa, navstevujeme ich, decka im pravidelne volaju, avsak ten vztah je len taky "sluzobny", z ucty a respektu voci starym rodicom, nejde to inak, treba to len akceptovat.

biba_18
20. mar 2025

@hopatko a vy ste tam chodili ako často?

terezka1947
20. mar 2025

Vieš,ono je to aj o tvojom vzťahu k svokre s o Tom,ako o nej rozprávate a ako motivujte dieťa,aby s babkou byť chcelo.

alienkami
20. mar 2025

Ani moji svokrovci k nám nechodia. Vzdialenosť je nejakých 50km, svokor má auto, ale predtým sa starali o svokrovho strýka, tak nechodili... Stretávanie sme si nastavili tak, že sme k nim začali chodiť každý druhý víkend (ak sa dalo) a samozrejme aj sviatky. Keď strýko zomrel, už sme ten zvyk nemenili. Dievčatá si so starkými budujú vzťah a chodia aj na prázdniny - po jednej. Jednak je pre starkých jednoduchšie starať sa len o jednu a jednak si dievčatá od seba oddýchnu 😅

hopatko
20. mar 2025

@biba_18 tak casto ako sa dalo, tam je to komplikovane so svokrom, je velmi komplikovany clovek s gestapackymi maniermi, iked za tych vyse 20 rokov mam s nim velmi dobry vztah, pracovali sme na tom. Ano, urcite malo, a nie dostatocne, avsak mali sme na to velmi vazne dovody, ktore ma podla mna aj autorka...

sono2
20. mar 2025

Nedávala by som. Ani o tom neuvažuj

evaachesa
20. mar 2025

A ako často chodíte vy k nej?

Strana
z4